Poradna duly
Jana Čurdová
Sandul, moc moc gratuluju k vysněné holčičce
Doufám, že to bude takové číslo jako Ty, abyste si to pořádně užili ![]()
Márty, dneska jsem s mamkou (teda vlastně mamka mi - vlastně princezničce, jen já vybrala) koupila peřinky do kočárku. Začíná to být takové opravdické, viď?
Sandul,SUPER!!!!!! Tak na tebe přece jen zbyla ta holčička,moc gratuluji,holky já Vám ty princezny moc přeju,u nás to vyjde třeba na potřetí ![]()
Ann: a co fotečky peřinek? ![]()
AHOOOJ ![]()
ANN, právě jsem dorazila z nákupů. Mám krásný tričíčko, dupačky s kabátkem, tričko s dráčkem a dvě čepičky s žirafkama. Mamča se prostě rozjela
Pak jsem zašli na salátek do pizzošky a pokecali - fakt příjemný odpoledne
Ann, taky bych chtěla vidět pro inspiraci fotečky peřinek!
SANDUL, tak gratuluju jak k UTZ, tak k Rozárce!Akorát moje škoda, podle tváho snu jsi mi ty slaďoučký oblečky na holčičku měla darovat, kdybste měli kluka ne?
…ne, ne, moc ti to přeju, na holčičku jsi se těšila
![]()
No nic holky, jdu si zacvičit, nějak mě to chytlo a cítím se po tom protažení vždycky hned líp.
ÚNORŇÁTKA 2008
Těhulka/rok narození/bydliště/termín porodu/co to bude/jména/sestřičky a bratříčci + narozeninky
AJJAA /1979/Ostrava/ TP 15.2.2008 / holčička/Viktorie /Adámek, 10. 5. 2005 ANLEA /1980/Kladno/ TP 17.2.2008 / chlapeček/Vendelín /Alenka, 25.12.2001 ANN /1980/Jičín/ TP 15.2.2008 / holčička / EMANKA /1971/Slaný/ TP 4.2.2008 /překvápko/Ema nebo Šimon/Bára, 28.11.1997 ENDY /1976/Praha/ TP 11.2.2008 /překvápko/Šárka-Klárka nebo Ota-Šimon ENKAL /1986/Praha/ TP 22.2.2008 /překvápko/Iva nebo ?/ Standík, 29.8.2006 E.V.A. /1980/Bílovec/ TP 29.1.2008 / chlapeček/Matěj FYZIKARKA /1981/Kroměříž/ TP 24.2.2008 / chlapeček/Lukášek LUCIÁŠ /1981/Ostravsko/ TP 22.2.2008 / holčička/Adélka nebo Anetka MÁRTY /1980/Praha/ TP 21.2.2008 / holčička/Adélka MOSE /1968/Praha/ TP 18.2.2008 / chlapeček /ještě jsme se nezačali dohadovat/Alžběta,7.11.1992 a Václav,10.4.1990 PETULINKAS /1982/Rohov/ TP 17.2.2008/ zatím překvápka - dvojčátka/Míša a ? SANDULA /1981/Strakonice/ TP 25.2.2008 / holčička/Rozárka
5 HOLČIČEK : 4 CHLAPEČKUM
Márty: A ty nám taky koukej hodit fotečky těh úžasnejch věciček
škoda že taky nemam mamču kterou by naše těhotenství zajímalo. Když jsem jí psala že je prcek v pořádku a že je to kluk tak mi přišla jen sms že ona v pořádku neni že má angínu,to byla konečná,od té doby s ní nekomunikuju vůbec. Nojo,nebudu Vás tim tady zahlcovat,nikdo to nemáme jednoduchý
Ještě že mám skvělýho manžela a úžasnou Alenku.
Tak papa a opatrujte bříška
Sandulo, tak to je skvělá zpráva, to musíš mít radost. Super. To budeš nakupovat ještě víc, co? Na holčičky se kupuje líp ![]()
Já dnes dostala sms od známýho, má 2 kluky z prvního manželství a teď čekali, hrozně si přál holčičku a - třetí kluk. A vázil 4,6 kg ![]()
Taky jsem dostala balík od kamarádky, poslala mi těhu oblečení včetně zimního kabátu, většinou samý trika, je mrňavá, kalhoty by mi nebyly. A takovou pěknou letní tuniku, takže mám vyřešeno v čem půjdu na vánoční večírek. A taky těhotenský pás do auta, za ten jsem fakt ráda.
Dneska jsme tady zápasili s kočárkem, nějak jsme nemohli přijít na to, jak se skládá, ale přišli. A taky jsme dneska kopli jinde než u mě v břiše - dneska nám vykopali základy novýho domečku a do prosince by měla být hrubá stavba se střechou. Už se těším. Ale bude to stres všechno dohromady.
Sandul, blahopřeji k holčičce.
Holky, vy jste se s tím nakupováním rozjely. Ale já to mám v plánu příští týden, budou podzimní prázdniny, tak vyrazíme s maminou na nákupy, atˇ si babča užije pidi věciček. Ještě musím zlanařit tchýni, ráda nakupuje.
Emanko: Blahopřeji k základům
Teť už to půjde rychle a do léta se stěhujete
Zůstáváte ve Slaném?
A ten známý má pořádnýho chlapáka ![]()
Emanko, tak to gratuluju k pořádnýmu kopání ![]()
Anleo, to je docela drsný… ber to tak, že Alešův táta nám ani nepopřál, že budem mít dítko… vlastně spolu nekomunikují vůbec. Ještě, že naši jsou fajnový a máme se rádi.
Fyzikářko, to máš super, taky bych si dala prázdninkama říct ![]()
A fotečka nebude, peřinky jsem vrazila mamče jsou u kočárku. A hlavně jsou to jen takové ty obyč co si koupím nějakou pěknou látku a ušiju potah. Tak až budou komplet, tak když tak blejsknu.
A ještě dotaz pro zkušenější - kolik látkových plínek je potřeba pro začátek??? ![]()
Ahoj holky,
Sandul,mooooooooc Ti gratuluji k holčičce!!! ![]()
Já jsem včera konečně byla u své sestřenice a odkoupila si pár kousků po Šimonkovi. Už je to pěkný cvalík, ve 4. měsících váží skoro 8 kg a to ho jen kojí, takže tím pádem máme slíbenou i autosedačku, protože do ledna z ní určitě vyroste
Mají nějakou do 9 kg, myslela jsem, že jsou sedačky od 0-13kg, ale oni mají nějakou do 9. Tak pro začátek dobrý, ne? ![]()
Anleo, vztahy vždycky nejsou ideální, je to smutný, ale nic s tím nezmůžeš. Já měla podobně sobeckou tchýni v prvním manželství, to byl děs, teď mám úžasnou. Do ničeho nekecaj, dají nám najíst, něco pochválej a jedou domů. A zastává se mě. Mám trochu problém s Petrovou ségrou, která je učitelka a poučuje a řídí celou rodinu, ale vidíme se málo, tak to skousávám.
Domeček stavíme v Libovici, to je asi 5 km od Slanýho, ve Slaným jsou parcely strašně drahý. Tak ze mě bude taky vesničanka ![]()
Ann, asi si koupím 20 plen, taky byly dobrý ty osušky, co vypadají jako silnější plena. Myslím, že je lepší méně, tohle můžeš vždycky dokoupit. Ale už merčíme papírový plíny a nakoupíme velký množství, asi zajedeme do Makra, protože jestli to nevíte, tak od ledna se zvyšuje u plen DPH z 5% na 9%.
Emanko, fakt? To jsem nevěděla
Tak to dík za upozornění… to by chtělo chytit nějakou akci na ně, co? Jen s tou velikostí je to na prd… abych jich nenakoupila hafo malejch a pak je doma neměla ve skříni… no asi to vezmem ode všeho, teda… V Makru jsou levnější?
A taky jsem si říkala, že látkovejch tak 20, pak chci pár s obrázkama, abysme venku byly paradnice… jen jsem myslela, že ty osuškové nějak neupotřebím ![]()
Ann, já nevím, jestli jsou levnější, já to nějak předpokládám. Dívala jsem se na internetový stránky a jsou tam docela rozdíly, i 60 Kč na balení.
Já ani nevím, že jsou hadrový plenky s obrázkama, to jsem neviděla ![]()
Jsou a celkem pěknýma… ![]()
Asi to budu muset začít sondovat. Ale já ani nevím, na jakou značku se zaměřit
Vždyť jich je tolik… Už je to hodně dlouho jsem někde vyděla test plenek, ale za boha si nevzpomenu, které jim tam vyšli jako nejlepší ![]()
Ahoj holky,
tak plínky už jsem si taky začala nakupovat
Můžu doporučit fialový tesco plínky,jsou super a dost často je na ně akce. Jinak pro prvorodičky,pozor na ty levnější,mají uvnitř igelit a dítko se v nich zapařuje. V makru jsou opravdu levnější,mají tam ty velký balíky a to už je znát,vyplatěj se tam nakoupit i ubrousky na prdelku.
A holky,ty plínový osušky jsou úplně nejlepší,vypadají sice obyčejně ale jsou na tu kůžičku děťátka jemňoučký.
Plínky s obrázkama vypadají super třeba ze začátku pod hlavičku do kočárku nebo do poradny k doktorce,dají se sehnat nejrůznější obrázky,na MMB je prodávají docela levně a velký výběr. Tak to je asi všechno ![]()