Poradna duly
Jana Čurdová
Tak jsem vám hodila fotku břichanda do galerky, ale jsem trubka, jedna je tam dvakrát, nevím jak to a taky jak ji dát pryč
Tak to musíte vydržet…
Anleo, super, je to přesně to, co jsem tam viděla. A mám lísteček od pošty. Až Ti dorazí penízky tak dej vědět!
Ano, rodičovství všechno změní. Ale rodičovství se také mění s každým # # > dalším # # > dítětem. # # > # # > VAŠE OBLEČENÍ # # > 1. dítě - Začínáte nosit těhotenské oblečení, jakmile vám doktor # # > potvrdí, že jste těhotná. # # > 2. dítě - Nosíte své normální oblečení tak dlouho, jak je to možné. # # > 3. dítě - Vaše těhotenské šaty jsou vaše normální oblečení. # # > # # > JMÉNO DÍTĚTE # # > 1. dítě - Studujete knihy se jmény a trénujete vyslovování # # > a psaní kombinací všech vašich oblíbených jmen. # # > 2. dítě - Někdo musí pojmenovat své dítě podle pratety Agáty. # # > Můžete to být klidně i vy. # # > 3. dítě - Otevřete knihu se jmény, zavřete oči a přečtete jméno, do # # > kterého # # > se # # > zabodl váš prst. # # > # # > PŘÍPRAVA NA POROD # # > 1. dítě - Pravidelně trénujete dýchání. # # > 2. dítě - Nezdržujete se trénováním dýchání, protože si pamatujete, # # > že dýchání posledně vůbec nepomohlo. # # > 3. dítě - Zažádáte o epidurál již v 8. měsíci. # # > # # > VÝBAVIČKA # # > 1. dítě - Oblečky na novorozeně předem vyperete, sladíte je podle # # > barev a srovnané uložíte do skříňky # # > 2. dítě - Zkontrolujete zda jsou oblečky čisté a vyřadíte ty s # nejtmavšími # # > skvrnami. # # > 3. dítě - Chlapečci mohou taky nosit růžovou, není-liž pravda? # # > # # > STAROSTLIVOST # # > 1. dítě - Při prvním náznaku zafňukání či zamračení zvedáte dítě do # # > náruče. # # > 2. dítě - Zvedáte dítě v okamžiku, kdy hrozí, že se nářkem vzbudí # # > prvorozeně. # # > 3. dítě - Naučíte 3-leté dítě jak natáhnout mechanickou houpačku. # # > # # > AKTIVITY # # > 1. dítě - Berete dítě na cviční rodičů s dětmi a vyprávění pohádek v # # > knihovně či divadle. # # > 2. dítě - Berete dítě na cvičení rodičů s dětmi. # # > 3. dítě - Berete dítě do supermarketu a čistírny. # # > # # > ODCHODY Z DOMOVA # # > 1. dítě- Když poprvé zanecháte dítě doma s někým na hlídání, zavoláte # # > během té doby 5 krát domů. # # > 2. dítě - Před tím než odejdete nezapomenete zanechat telefonní # číslo, # # > na # # > kterém je vás možno zastihnout. # # > 3. dítě Zanecháte následující instrukce: Volat pouze tehdy, když se # # > objeví # # > krev. # # > # # > DOMA # # > 1. dítě - Strávíte velkou část dne pouze pozorováním dítěte. # # > 2. dítě - Strávíte část dne hlídáním, aby starší sourozenec # nezmáčknul, # # > nestrčil nebo neuhodil toho mladšího. # # > 3. dítě - Strávíte část dne schováváním se před dětmi. # # > # # > # # > # # > Co se všechno člověk naučí od dětí # # > # # > 1. Brzdová kapalina smíchaná se Savem vytváří kouř, spousty kouře. # # > 2. Šestileté dítě dokáže křemenem založit oheň i přesto, že dospělý # # > tvrdí, že je to možné pouze ve filmu. # # > 3. Lupou lze rozdělat oheň dokonce i za zamračeného dne. # # > 4. Dříve než zapneš troubu, podívej se dovnitř. # # > 5.Umělohmotné hračky nemají rády trouby. # # > 6. Hasiči nikdy nepřijedou dříve než za 5 minut. # # > 7. Lego je schopno projít zažívacím traktem čtyřletého dítěte. # # > 8. Duplo ne. # # > 9. Slova jako modelína a mikrovlnná trouba by nikdy neměly být # # > vysloveny # # > ve # # > stejné větě. # # > 10. Videopřehrávač nevyhazuje sendviče s oříškovým máslem # # > 11. Z pytlů do koše nelze vyrobit kvalitní padáky. # # > 12. Kuličky v nádrži auta způsobují za jízdy spoustu hluku. # # > 13. Odstřeďovací režim automatické pračky nezpůsobí žížalám točení # # > hlavy. # # > 14. Kočkám ano. # # > 15. Ticho vždy neznamená - není třeba si dělat starosti.
Ann: Už se krásně kulatí ![]()
A dám určitě vědět až penízky dorazí ![]()
Anleo, mě taky. Potvrdilo se mi, že u mě druhé dítě po 10 letech je jako první ![]()
Dneska mám na poště fusak od Emitexu, co mi tak pěkně poradila Mose - diky, Mose, objednala jsem si džínovou těhu minisukni a emánkovi žlutý spací pytel. Tak zas chvíli klid.
Dobré ránko holky,
tak mažu na kontrolu.
Endy, bývalá kamarádka byla naštvaná,že jsme jí neřekli, že čekáme mimčo. Nějak nevím co jí vadí, když se víc jak rok nebavíme. ![]()
Včera jsme si přivezli kočárek s autosedačkou a postýlku s matrací, dodat to měli až koncem prosince, ale nevadí. tak jezdíme v obýváku s kočárkem, aretujeme přední kolo a zkoušíme ho skládat.
Na tričko jsme se dívala taky, doufám,že si ho brzo koupím, už si připadám jak exot.
Anleo, pěkný ![]()
Holky pěkný den, u nás leje jak z konve, dětičky zas budou jak po ráně palicí do hlavy.
Ahoj holky,
Ann , pěkné bříško ![]()
Anlei , super hlášky
i tričko s ručičkama, je vlastně asi úplně stejné jako s nožičkama, že? ![]()
Emanko , já si včera objednala fusak do autosedačky - béžovo-žlutý a přebalovací desku a rychlozavinovačku. Vše do béžovo-žluto-bíla. Počítám přeci jen alespoň ještě s jedním dítětem ![]()
Fyzikarko , já už chci taky skládat postýlku
včera jsme si konečně koupili ložnici, takže o podzimních prázdninách bude miláček montovat a montovat…
jsem mooooc zvědavá, jak mu to půjde a to nám v pátek mají dovézt ještě rozmontovaný obývák
![]()
a zítra jdu na kontrolu, tak snad bude vše ok, nějak se mi zdá, že se malý míň hýbe
pořád se kontroluju jak blázen a říkám mu kopni, pohni se a nemám klid, dokud mě neposlechne. To je výchova, už pěkně od začátku, co? ![]()
Ahoj holky,
jdu vas jen pozdravit..byli jsme na ty chate v ty Treboni..uplna nadhera,v tydnu sem hodim fotecky a klidne dam i kontakt,je to tam fakt nadherny..Tibickovi jsem udelala krasny prekvapeni..cerny pradylko,puncosky s krajkou..bohuzel sexik skoncil fiaskem protoze me chytli zada a bricho (asi jsme byli moc divoky) a ja se rozbrecela protoze jsem dostala strach a malinkou..od ty doby co vim co budu mit tak mam o ni porad strach..hruza
Ale i tak jsme si uzili krasnej vikend..
Ted jsme pro zmenu na Slovensku u tchyne
NESNASIM JI…ale zitra uz jedem domu..huraaaa..jinak bych ji asi zabila..
Jo a jinak mala kope jak o zivot..a noc co noc mivam mokrou kosili,jak mi tecou prsa ![]()
Tak se zatim mejte hezky..hlidejte a hladte briska…a ja se ozvu az budu doma..
Evi, neboj to je v pohodě. Já taky jeden cítím pohyby míň a další mě okopává jako blázen
V chytré knížce jsem četla, že dobrý sníst něco nebo vypít sladký džus a lehnout si. Že prej nával enrgie a Tvé nečinnosti mimčo rozhejbe
u mě to teda až tak nezabírá, ale je pravda, že třeba po obědě nebo večeři ji cítím víc… ![]()
A taky si chci koupit fusak do autosedačky a řeším barvu, asi taky vezmu žlutou, kdyby jsme se rozhodli, že bude druhé a byl to kluk, tak ať to není čistě holčičí… ![]()
Sandul, tak hlavně, že jste se měli fajn… to u nás je to teď v sexíku, že nás oba to těhu nějak moc vzrušuje, tak je brzy po všem
a není to tak často jako dřív… tak jednou za týden, ale jsem zvědavá, jak to bude až bude velký břich ![]()
A na tchýni se vyprdni!!!
Ann, díky za uklidnění. Zítřka už se nemůžu dočkat, už aby to bylo. A taky chci fotečku, minule se nechtěl nechat vyfotit, tak zítra snad jo. Dnes jdu k zubařce…ach jo ![]()
Taky jsem vždycky ráda, když malou vidím
Člověk je pak tak krásně klidnej, že je vše OK. Ale teď co už je pěkně cítít jak kope, tak už to je lepší. Už to není jen, že věřím, že tam je, ale že už se hlásí ![]()
A zubaře nezávidím, já se musím objednat a už tam volám týden
…
Ahoj spolutěhule,
emánek mi přijde, že se taky hýbal víc. Cítím pohyby dost často, ale přijde mi, že ne tak intenzivní. Ale možná je to tím, že už tam miminka mají míň místa, ne? Někde jsme četla, že má být 10 pohybů denně, ale nevím, jestli se to netýkalo týdnů na konci těhotenství. Asi jo. Já se strašně těším dneska na ten UZV, že emánka zase uvidím, doufám, že bude UZV kvalitní a budeme vidět obličej trochu a tak.
Mně sex teď taky baví víc, ale většinou mi po něm hodně bolí třísla, to skoro od začátku.
K zubaři jsem se taky včera objednala, je zajímavý, jak fakt řešíme stejný věci. A v pátek jdu na cukrovku, doufám, že to bude v poho, ale těším se, protože nepůjdu do práce. A už mám na odpoledne spoustu úkolů, jako např. zařídit STK ![]()
Emanko, k zubaři jsem se už objednala jdu 22.11. a na STK jsem byla včera
Takže opravdu stejný starosti ![]()
Tak pak dej vědět co na kontrole
A holky, těším se na fotečky!
A jestli deset pohybů denně - to jako, že desekrát Tě kopne, nebo desetkrát za den je doba kdy kope?
Jsem zvědavá jestli mě doktorka na tu cukrovku pošle nebo ne… ![]()
Tak hlásím, že mám zoubky v pořádku ![]()
Jen mám teď v těhotenství citlivější dásna, takže mi občas krvácí.
A co u vás nového? ![]()
Pardon, to jsem zase já ![]()
Jen jsem chtěla reagovat na zamčení diskuze ledna 2008, chápu, že jste k nám koukaly - stejně jako koukám já k vám nebo do prosince. Jenže jinak to fakt asi nešlo. ![]()
Jednu spolutěhulku šmírovala tchýně a dávala jí její komentáře (a rozhodně nebyly nijak špatné) pak docela nepříjemně sežrat, takže jsme to vyřešily takhle.
Zkusím hodit dotaz, jestli by nešlo abyste taky byly členkama skupiny - pak byste mohly bez problémů číst to, co teď krafeme. ![]()
Mimochodem, když už jsem tady - holky, musím vás pochválit, jak jste daleko s výbavičkama, já mám první termín 8. ledna a nemám ani ještě vybranej kočár ![]()