Poradna duly
Jana Čurdová
Teda ty tchýně fakt dokážou věci, to je neuvěřitelný!
Tak ultrazvuk byl fajn, mimi asi spalo, protože mělo jenom chvíli otevřený oči, pak otevíralo pusinku, cucalo si prst a sranda byla, že mělo fakt škytavku - házelo to tam s ním a já to vždycky cítila jako pohyb. Mělo nožičky přes sebe, hovělo si, viděli jsme páteř, žebra, srdce, kosti, močový měchýřek, ale kvalita UZV proti tomu v genetu byla horší, takže PENIS vidět nebyl ani nic jiného, takže jsme tam, kde jsme byli a už tam asi zůstaneme ![]()
Ann, tohle jsem našla o vyšetření na cukrovku, takže plošně se to nedělá:
Toto vyšetření patří mezi doporučená Porodnickou společností a stále se ještě diskutuje, zda je mají absolvovat pouze rizikové skupiny - tedy pacientky s rodinnou zátěží, s vyšším váhovým přírůstkem či obézní apod., nebo zda se má tento test provádět plošně u všech těhotných. Přiklání-li se váš gynekolog k první variantě, je možné, že vás toto vyšetření mine.
Zdeenjo, je vidět, že máš starosti se zabydlováním baráčku ![]()
Emanko, tak fakt jsem zvědavá a doufám, že se doktorka přiklání k první variantě a nebudu muset
No uvidíme.
Jinak gratuluju ke kontrole ![]()
Ahojky,
tak hlásím, že mám první kilíčko v plusu, váhově teda mínus 11kilogramů, ale i tak mě to potěšilo. Lukášek je kluk jak buk.
Na cukorvku jdu 6.11. Doktor mi tvrdil, že u nás v Km se dělá test na cukrovku když moc příbíráte, máte v rodině cukrovku nebo je vám 25 a víc… snažila jsem se to usmlouvat, ale velký kulový, bude mi 27 a mám mazat na testy
.
Zdeenjo, diky za blizsi vysvetleni…a budeme rady, kdyz nas tam pustite nakukovat. Ja mam kocar ode dneska, myslela jsem, ze budeme cekat, aby sedl typ a barva a kupodivu ho meli presne v te kombinaci na prodejne, tak jsem si ho odvezla…casu mas habakuk..
Emanko, fyzikarko, tak ja byla na cukrovce asi kvuli veku…je mi 30..v rodine jsem nic nehlasila a mezi obezni se nepocitam ![]()
Fyz - dobre, ze ti klesani vahy zastavilo, a blahopreju ke klukovi - bukovi ![]()
Holky, mate od nas nove fotky v galerce i s komentari…
Dobrou noc…
Dobré ránko ![]()
Tak jsem zvědavá s tou cukrovkou… Mně bude za chviličku taky 27. ![]()
Endy, kočáe, je super, hlavně se mi moc líbí barva!!!! a na kolik, že Vás nakonec komplet přišel? A to lehátko je taky dobrý, jen bych měla strach kvůli zádičkám - je dost tvrdé?
Dobré ráno,
Endy - můj nový X-lander a na fotce kočka, sem si chvíli myslela, že se tak jmenuje
, to víš, teď mi to moc nepálí.
Kočárek moc hezký, mně se líbí kombinace oranžová s černou nebo šedou. Ale to lehátko je super, to si holky pořiďte, to jsem snad ze všech pomůcek s Barčou užila nejvíc. Je to polohovací, takže v tom skoro leží a doma v něm byla pořád, protože aspoň trochu viděla. Ještě v roce a půl si do něj sama chodila sednout. Mám ho schovaný, ale půjčila jsem ho asi 2 kamarádkám, jedna na to ušila nový potah, ale stejně už je trochu jetý. Ale asi jiný kupovat nebudu. Teď ale mají ty s drnčením ![]()
Já jsem si včera vyjednala malou postýlku. Ve Slaným je firma Linet, která je vyrábí, jsou to ty průhledný postýlky na kolečkách, co budete mít v porodnici. Je to výborný, protože je vysoká a nemusíš se ohýbat, malá a na kolečkách a všude s ní zajedeš. Linet to půjčuje svým zaměstnančům za 100 na měsíc, tak mi to kamarád půjčí na sebe. Asi ze začátku vůbec nebudu rozkládat dřevěnou postýlku, my se do toho bytu nějak nemůžeme vejít.
Holky, jakou kupujete matraci do postýlky? Bára měla polystyrénovou, ale pak na ní jezdila a zlomila jí. Přijde mi to ale děsně tvrdý, ale nikde jsem nevyčetla co je optimální.
Juj to jsem se rozepsala.
Emanko a Barča má zádíčka rovný? Já jsem o tom lehátku uvažovala, ale jen ty zádíčka mě odrazují… Ale určitě je lepší mít mimčo v tom lehátku než třeba ve vajíčku, ne? ![]()
My jsme postýlku zdědili i s matračkou, je to z ikei, tak nevím co to je přesně za matraci. Ale je asi dva roky stará, tak snad to není nic špatnýho… ![]()
Ahoj holky
sorry ze vam sem lezu ale chtela bych pozdravit Sandulku a podekovat ji za prani a pogratulovat ji k tomu ze budou mit holcicku s krasnym jmenem Rozarka.
Ann, je fakt, že se potvora hrbí, ale nikdy by mi nenapadlo, že je to lehátkem. Ale myslím, že autosedačka je mnohem horší, tam jsou ty mimina takový zkroucený. Tak já se nad tím ještě zamyslím. Chtělo by se zeptat nějakýho doktora - ortopeda? Ten je ale jenom přes nohy, ne?
Emanko, to já nevím… no já jsem právě od doktorky slyšela, že by se doma mimča neměla nechávat v autosedajdě, že jim to děsně ničí páteř… že by měla ležet na tvrdém, tak babo raď… ![]()
Ahoj holky,
tak hlásím, že kontrola dopadla výborně
Mám nádhernou fotečku obličeje, dokonce tam jsou už takové baculaté tvářičky
nemůžu se na to svoje miminko vynadívat. A taky mám radost z toho, že mi moje doktorka nabídla, ať přijedu příští týden do její druhé ordinace, tam má půjčený ten 4D ultrazvuk. Já se tak těším!
A co se týče té sedačky, já budu mít půjčený takový pojízdný košík, takže mimi bude ležet na rovném a budu si ho moct vozit po bytě všude s sebou. To si myslím, že je asi nejlepší, protože mám strach o ta zádíčka, přece jen to bude takový křehký tvoreček.
Holky, už aby to bylo, když vidím tu fotku, tak ho chci mít u sebe! ![]()
A Zdeenjo, to by bylo fajn, kdybychom mohly nakukovat, já mám termín totiž 29. ledna a podle prvních pohybů dokonce 10. ledna, takže jsem k vám ráda chodila. Kdyby to teda nějak šlo, byly bychom určitě moc rády.
Evi, gratuluju
Podělíš se s náma o fotečku?
Já jdu na 4D 10.11. a už se s manžílkem taky těšíme ![]()
E.v.o, přesně, já včera po uzv ležela večer v posteli a představovala si, jak už tam leží se mnou a jak se mazlíme. Hrozně jsem se těšila taky. Už aby to bylo. I když musím říct, že být těhotná mi taky baví, musíme si to užít , mockrát za život to nebude ![]()
Emanko, tohle si doma představujeme skoro každý večer
A manža to ještě vypráví pesanovi ![]()