Poradna duly
Jana Čurdová
ahojky,
tak kousam obed a pritom budu stihat psat:
Emanko, byly to tehotensky kalhotky, tzn. ze byly vepredu hodne nizko vykrojeny pod brisko, ale nic extra, takze ted uz to vydrzim ve starsich vytahanych beznych gatkach. Do porodky si urcite koupim v lekarne sitovane kalhotky - pry dobre vetraji a rychle schnou a jsou lepsi nez jednorazove, Podprsenku jsem jeste neresila, az v lednu a koupim to akorat…snad budou trochu pruzny, aby se tam vesel ten tampon, plin a apod. Jeste jsem cetla, ze se nekomu osvedcily lambady (bolerka) z mikrovlakna - prodavaji se za par kacek, moc sice vetsi poprsi nedrzi, ale na doma a na noc na drzeni pliny apod, budou dobry, ja jednu mam a nosim ji, kdyz chci pohodli… Jinak vence se vam tradicne povedly, mate neuveritelnou fakntazii… Bedrich byl na UTZ v poradku, akorat velikej, mel plnej mocak, coz pry znamena, ze mu funguji dobre ledviny a uz je hlavickou dolu …
Mose, tak jak kocar, jsi spokojenou majitelkou?
Sandul, to je mi lito, ze te chytl ten nerv. Sylsela jsem o tom, nastesti se mi to vyhyba …
Petulinko, fotecku urcite posli..
Ostatni fotecky v galerii jsou super…
Evo, teda uzivani si predstvuju jinak nez u pracky a zehlicky
![]()
Ahoj,
tak já jsem po UZV dost zdrblá
Emánek je uložený příčně a placenta je uložená pořád dole na přední stěně. Ta doktorka byla taková mladá a nic moc mi neřekla, nicméně je mi jasný, že tohle jsou 2 indicie na císaře. Emánek se určitě může posunout, ale obávám se, jestli nakonec tohle není i poloha, ve které byla Bára - musím se podívat doma. Horší je ta placenta, jestli bude zasahovat dole, tak to bude císař jak vyšitý. Docela mi to mrzí, Petr se na ten porod děsně připravuje a měla bych už 2. císaře a nevylučovali jsme třetí dítě - a to nevím, jak by se na to doktoři tvářili. Jinak Emánek váží prý asi 1900 g, takže docela dost, jestli bude mít 4 kg jako Barča, tak to koncem pánevním neporodím ani náhodou. Ach jo ![]()
Emanko, to se jeste muze zmenit, ta poloha…ale s placentou nevim
Nic si z toho nedelej, treba ma Emanek nejaky duvod, proc chce jit takhle ;o))) ..a ted uz je vsechno podle me tak setrne, ze i treti dite muzes mit po cisarich… Me vahu nerekli vubec.....
Tak se hlásím po dnešní stávce nestávce, makala jsem ve škole jak barevná, protože jsem nestávkovala. Tož mi pan ředitel připravilpráci,kterou měla dělat v lednu moje nástupkyně
.
Emanko, ještě je čas, třeba se Emánek otočí jak má.
Mě se podařilo odpoledne udělat adventní věnec, ani jsem netušila, že jsem manuálně zručná.
Ahoj spolutěhulky ![]()
Emanko,neboj,určitě se prcek ještě otočí,vždyť co je případů že se otočily až těsně před poordem a s placentou si nelam hlavu,hlavně že drží,nějak to dopadne,hlavně se nenervuj a užívej si skoro konec těhotenství.
Koukala jsem do galérky,věnce opět moc hezoučký a Barčaj e už velká slečna a moc hezká
Jednou bude klukům zdárně motat hlavy ![]()
Fyzikařko: Gratuluji k věnci,no vidíš, ani nevíš co všechno v sobě máš,jaká jsi šikulka ![]()
Jsem zvědavá co řeknou ve čtvrtek nám,jakýho macka máme v bříšku,no co,hlavně že je v pořádku.
Emanko, ještě jsem si vzpoměla,v dnešní době jdou v pohodě udělat i 3 císaře,my jsme taky přemejšlely ještě o třetim prckovi,když už tak už, tak jsem se na to ptala. Nedoporučujou to hned ale třeba až tak za 3 roky a byla bys vedená jako riziková ale jinej problém by v tom nebyl.
Ahoj těhulky,
tak kočárek jsem nevyhrála, srdnatě jsem přihazovala, dokonce jsem s Radkem konzultovala, kam až můžu jít, ale zablokoval mně prodejce, což mně docela naštvalo, nakonec se ta 4kombinace prodala totiž za cenu,na kterou bych asi klidně šla
Nevím, jestli to bylo kvůli tomu, že jsem se zaregistrovala teprve ten den, nebo v tom bylo něco jiného…
Emanko, nestresuj se, i kdyby to nakonec nevyšlo, znám víc holek co měly tři císaře a navíc ještě není nic definitivní ![]()
Luciáši, promiň, nějak jsem zazdila to poslání věcí, slibuji, že to napravím co nejdřív.
Endy,jaký byl včera kurs? Stojí za to na něj chodit? Já ho mám přehozený na zítra, budu se muset zdekovat nenápadně z práce, tak se radši ptám ![]()
Jinak všem závidím předvánoční výzdobu a aktivitu, já jsem si malovala, jak všechno v pohodě budu stíhat a Radek přijede příští týden už do hotového, maximálně ho vyšlu něco nakupovat, ale jsem nějak pořád unavená a dělám všechno tempem retardovaného šneka, ach jo. A v sobotu místo vánočních příprav jdu na seminář o tarotu.
Ahoj,
tak já byla zas včera docela fakt vystreslá - samozřejmě si hledám na netu a bylo tam napsáno, že poloha příčná je když je krátký pupečník, nějaký jiný tvar dělohy, děložní přepážka a nebo poškozený plod. Neměla jsem to fakt číst, jdu si odpoledne promluvit s doktorem, fakt potřebuju trochu uklidnit. Stydím se, že jsem taková hysterka ![]()
Včera jsem měla den - jela jsem koupit do Prahy Báře lyže - na inzerát, měly jsme s paní sraz na Čerňáku, tak jsem jela zadním obchvatem a byl tam smrťák - někdo přebíhal silnici. Zpátky jsem jela jinudy a další 3 bouračky, pořád jsem stála v koloně, strávila jsem asi 3 a půl hodiny za volantem. Ale lyže jsou super, nepoškozené a za výbornou cenu. Petr bere Báru na víkend na pánskou jízdu na lyže, tak budu sama doma, doufám, že se do víkendu zklidním. Možná bych mohla i něco upéct, ale nějak na to plánování nemám myšlenky, možná to bude nějaká rychlá akce.
Dívala jsem se na náš seznámek - myslím, že jsem četla, že Enka ví taky, že bude mít holčičku, tak mi tam už visí jenom Endy a nedokážu si vzpomenout, jestli taky nechtějí vědět jako my? Endy? - nebudete vědět, jeslti je to Bedřich nebo Bedřichová?
Já ještě jak jsem na to včera myslela, tak jsem samozřejmě celou noc rodila - fakt živý sny
Už se s tím císařem smiřuju, hlavně ať je emánek v pohodě.
Jak se má Sandula? Je to lepší s tou tváří?
Ahoj holky,
tak hlasim, ze jsem na neschopence, vcera me uplne necekane skolila chripka. Vecer paleni nahore v krku a v noci uz knedlik, do toho porad psikam a smrkam…teplotu nemam…ale jsem docela schvacena..je to jina unava nez jen z tezkeho bricha, tak me doktorka dala neschopenku a jeste me ji nutila na dyl, ale ja to tu do matersky jeste musim predat..tak jsem rada, ze si doma odpocinu …
Mose, divili jsme se kde jsi, kdyz jsi nedorazila…
Blo to povidani o sestinedeli, jaky je tam denni rezim, kdy jsou vizity, co kontroluji, jak dlouho se co hoji a jak dlouho jsou ocistky, o jidle, co na sestinedeli davaji apod. Urcite to bylo zajimave. Taky to s ni byla posledni hodina, ty dalsi dve presunute budou s doktorama… priste si to kvuli neschopence budu prehazovat ja…
Emanko, u nas je mimco prekvapeni, nevime, jestli to bude kluk nebo holka, musime si pockat, az vykoukne…
V galerce mate neco z mych vytvoru na pokoukani…
Tak prcham z prace, jen jsem tu byla odevzdat neschopenku a jedu domu…tak budu na netu odtamtud…
cauky tehulky,
tak jsem si dneska trochu prispala
hruza, spala byc tedka furt.
Emanko, nemej depku z toho cisare, hlavne kdyz bude mimisek v poradku. U nas to taky vypada na cisar. Matej je uz dlouho hlavickou dolu, ale Misa se furt mota, no a vcera byla prdelkou dolu, takze to by pro nas znamenalo rodit cisarem
ja si ale vzdycky rikam, hlavne jak budou bobkove v poradku. Taky me mrzi, ze by manzel nemohl byt u porodu, dalsi mimi uz neplanujem, ale co nadelame ![]()
Endy, ty supajdi domu a uzdravuj se ![]()
Holky, chtela sem se zeptat, konecne jsem si vytvorila na www.lilypie.com takovy ten metrik, ale nechapu, jak ho mam dostat sem. Ja sem v posledni dobe fakt zpomalena a nechapava, tak jestli mi nejaka poradite, tak budu rada.
jinak dneska me ceka uklid a prani, uz se na to tesim
taky bych chtela pomalu zacit s nejakou vanocni vyzdobou, ale sem nejaka v posledni dobe lina
tak snad se mi to podari.
Endy, tak se brzo uzdrav, asi to bude chtit vyležet. U nás zatím padnul Vašík, mají ve škole virový zápal plic, tak snad to nebude ono, chrchlá statečně. Radši se mu vyhýbám, ale jestli to mám chytit, tak to stejně chytím.
Petulinko, to je hezký metřík, jak jsou tam dvojčátka
Včera kolegyně, co má ty dva kluky v 31. týdnu byla také na té firemní večeři, miminka krásně prospívají, viděla jsem je na fotkách a byla jsem překvapená, jak moc mají vlásků. Jinak vypadají jako růžové myšičky ![]()
Emanko, doufám, že tě Dr. uklidní a budeš už se jenom těšit a ne děsit
Teda já jsem si na 99% jistá, že je Vojtíšek taky příčně, usuzuju podle toho jak a kam mně kope, asi před dvěma týdny se obracel a to bylo docela zajímavé, protože se sunul po stěně a úplně jsem ho cítila, až trošku strašidelné ![]()
Tak jsem moc ráda, že jsem k dr. šla. Uklidnil mi. Udělal mi znovu uzv - Emánek nebyl už příčně, ale hlavou nahoru. A ta placenta není tak hrozná, není to typ II., ale typ I., zasahuje mi jenom 15 mm a to prý by nebránilo porodu a může se ještě posunout. Paní doktorka se prý ty uzv teprve učí. Mám se připomenout a v 35. týdnu mi udělají uzv znovu, na otočení je prý času dost. Tak jsem fakt ráda, uf.
Současně jsem navštívila kamarádku na gyndě, je v 7. týdnu a dneska mi napsala, že od neděle leží a udržuje „vejce“, začala krvácet. Tak snad to udrží.
Tak hezkýho Mikuláše ![]()
Mose - kam tě kope? Ty jsi ještě na uzv v 30. týdnu nebyla, co? Jsem zvědavá. Já to úplně cítím, jak mi kope dovnitř. ale i okolo pupíku, to je možná kolínko. Fakt se to těžko poznává.