ÚNOR 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3481
7.12.07 14:58

Fyzikářko, KARAMELOVÉ KOŠÍČKY, to zní úžasně, karamel miluju. :-) Nemohla bys napsat recept, prosím? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
fyzikarka
7.12.07 18:59

Evi,
recept je tady.
35dkg hladké mouky
15dkg mletého cukru
25dkg másla
přidat kakao a mleté ořechy podle vlastního uvážení.
Vypracovat těsto, nechat chvíli odpočinout v chladu. Vtláčet do vymazaných formiček na košíčky, péct na 150 C asi 10-15minut.
Plní se karamelovým krémem :1 Salko(vařené asi 1,5 až 2 hodiny) a k němu 1 Hera.
Lze polévat i čokoládou.

• Citovat
  • Upravit
fyzikarka
7.12.07 19:00

Já ty košíčky dělám z třetiny, někdy z poloviny, mám hodně malé formičky. Z té třetiny jich mám asi 60 kousků.

• Citovat
  • Upravit
3481
7.12.07 19:11

Děkuji moc :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ann
9977
7.12.07 20:09

Ahoj těhulky,
dlouho jsem se neukázala nebyl čas :roll: Jinak jsme v pořádku, tak snad to vydrží hodně hodně dlouho…

Jinak nepeču, neperu a nechystám… doděláváme pokojík, tak budu ráda, když stihnu do vánoc tak nějak pogruntovat. Ale říkala jsem si , že nebudu šilet a co stihnu to stihnu, pak až budu doma, tak se to dodělá…
A kupovat budu v lednu, chci počkat co se naježí… :oops:

Fyzikářko, recept jdu uložit a asi vyzkouším, vypadá to moc moc dobře :wink:

Tak se holky opatrujte - a nevíte co je s Márty? Jsem čekala jestli nepísne, jak to u nich dopadlo v práci a jak se má a ono nic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2681
10.12.07 10:52

Ahoj při pondělku,
tak já mám doma dva marody - oba bolí v krku a zůstali doma :lol: Asi přepískli to lyžování, ale Petra bolelo už v pátek. Já celou neděli pekla a přepískla jsem to taky, večer už mi tak bolely záda a nohy, že jsem nebyla schopná ani domýt nádobí. A vůbec mám pocit, že to zas tak dobrý není, že to stálo za tu námahu. Petr stejně ocení jenom kuličky a Bára vosí hnízda. Emánek se o víkend celkem mlel, oproti minulému týdnu, třeba se zkouší obracet, teď jenom jestli se mu to povede :-))
Za chvíli mám spicha s dědečkem jedný paní z mmb a předá mi přebalovací pult. Vypadá to na dobrý kšeft, jeslti bude dobře vypadat, je to tenhle http://www.mimibazar.cz/foto.php?…, za 1000. Je jenom prasklá ta svrchní igelitová deska, ale ta se přinejhorším dá za 350 Kč dokoupit. Docela by se nám měl hodit, máme dřevěný nábytek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4874
10.12.07 15:00

Ahojky,

zdravim pri pondelku porad z domova…

U nas uz to v predsini voni cukrovim, protoze tam mame uskladnene krabice…jenom mame problem, ze nam vsechno cukrovi pri peceni nakyne…dokonce i linecky 8O Vubec s tchynkou nevime cim to je, tak jsem vyvinul teorii, ze je to tim, ze pecu tehotna nakynuta atk mi vsechno kyne… :wink: Ne, asi je to moukou, ale je to des…

Emanko, pultik je moc pekny a z te praskle podlozky si nic nedelej, zalep to izolepou, stejne pres to budes mit vzdycky prebalovaci podlozku, rucnik nebo plinu … Taky jsem zdedila podlozky uz s popraskanym igelitem, ale nejak to nevadi… je to schovany… jinak Bedrich ma ted po tom obdobi klidu taky vecer prostna, ja doufam ze se neotaci, protoze uz hlavou dolu byl…

Ja jdu hledat na MMB zehlici prkno..mame tady takovy stary dreveny, co ma jen jednu nohu a musi se opirat o zidli …

Ann, a co dodelavate? Jako tapety a pod? ja myslela, ze vy mate vicemene hotovo a ladite jen nabytek a doplnky :) Asi jsem zapomnela…

Marty se fakt moc neozyva, tak snad je v poradku …

Jinak Slavek ma tento tyden dovolenou a maka na pokojiku, momentalne vozi kolecko malty za koleckem a leje podlahu… radi jako das, aby to stihnul … Taky nam psal jeho nejlepsi kamarad, ze se jim dnes u Apolinare narodil Matej. Je ho pekny kus 51 cm/3500g, pritom maminka ma stezi pres 150 cm, je to desnej prcek…kam se ji vesel, to tedy nevim… Tak se snad brzy uzdravim, ze bysme se mezi vanocemi na nej jeli podivat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2681
10.12.07 15:18

Přemýšlela jsem, že tu podložku koupím novou, je tak za 320, ale taky jsem si říkala, že to odložím, že určitě ho nebudu pokládat holou prdelkou na ten igelit, vždycky tam něco bude. Byla jsem dneska v Plusu a měli tam Fixies podložky, koupila jsem 4 balíčky, ani ale nevím kolik stály, protože tam neměli ceduli.
Endy , to je dobrý, nakynutá mamina i nakynutý těsto - tak mi ale vysvětli, že já mám placičky takový přisražený. Jinak jsem přemluvila mámu, ať upeče aspoň rohlíčky, ty se mi jednou rozsypaly a už na ně kašlu.
Objednala jsem si právě fleecovou smetanovou deku do kočárku s vytlačovanejma medvídkama a pleny a osušky, i s obrázkama, tak se na to těším. Potřebovala jsem do toho kočáru něco světlýho, když je tak tmavej.
A vyjednala jsem si přístup do ledna 2008, abych mohla sledovat, jak holky měsíc před námi rodí. A abych měla co číst - tady teda dneska chcíp pes - kde všechny jste? Pečete asi, co :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4874
10.12.07 15:57

Ahojky,

zdravim pri pondelku porad z domova…

U nas uz to v predsini voni cukrovim, protoze tam mame uskladnene krabice…jenom mame problem, ze nam vsechno cukrovi pri peceni nakyne…dokonce i linecky 8O Vubec s tchynkou nevime cim to je, tak jsem vyvinul teorii, ze je to tim, ze pecu tehotna nakynuta atk mi vsechno kyne… :wink: Ne, asi je to moukou, ale je to des…

Emanko, pultik je moc pekny a z te praskle podlozky si nic nedelej, zalep to izolepou, stejne pres to budes mit vzdycky prebalovaci podlozku, rucnik nebo plinu … Taky jsem zdedila podlozky uz s popraskanym igelitem, ale nejak to nevadi… je to schovany… jinak Bedrich ma ted po tom obdobi klidu taky vecer prostna, ja doufam ze se neotaci, protoze uz hlavou dolu byl…

Ja jdu hledat na MMB zehlici prkno..mame tady takovy stary dreveny, co ma jen jednu nohu a musi se opirat o zidli …

Ann, a co dodelavate? Jako tapety a pod? ja myslela, ze vy mate vicemene hotovo a ladite jen nabytek a doplnky :) Asi jsem zapomnela…

Marty se fakt moc neozyva, tak snad je v poradku …

Jinak Slavek ma tento tyden dovolenou a maka na pokojiku, momentalne vozi kolecko malty za koleckem a leje podlahu… radi jako das, aby to stihnul … Taky nam psal jeho nejlepsi kamarad, ze se jim dnes u Apolinare narodil Matej. Je ho pekny kus 51 cm/3500g, pritom maminka ma stezi pres 150 cm, je to desnej prcek…kam se ji vesel, to tedy nevim… Tak se snad brzy uzdravim, ze bysme se mezi vanocemi na nej jeli podivat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
fyzikarka
10.12.07 16:15

Ahoj holky,
tak hlásím úspěch, všechno cukroví napečeno, jen věnečky nechávám na víkend.
Perníčky se povedly nejvíc, naši už ochutnávali. A tatínek se jen tak mezi řečí zmínil, že měl při narození 4,2kg 8O . Snad se Lukášek nevyvede po dědečkovi.

• Citovat
  • Upravit
2324
10.12.07 16:19

ahoj těhulky,
zdravím taky z domova, u nás je lazaret, choří hadi i kocour, dneska jsem vyhnala synka k dr., protože prokašlal celou noc, tak teď pro změnu spí. Já jsem toho moc neudělala, i když jsem vzhůru klasicky od šesti. Jen mám zadělaná dvě těsta a dumám, jestli se do toho pustit teď před cvičením nebo to nechat až se vrátím, ale je dost možné, že lenost zvítězí a nechám to na zítra… fakt šnek je můj rychlejší brácha :wink:

Emanko, pultík je supr, moc by se mi líbil, jen ho nemám kam dát, koupila jsem si jenom na postýlku tenhle http://www.aukro.cz/…ostylku.html

Endy, zítra tedy nejdeš? A už je ti líp?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4874
10.12.07 16:53

Ahoj Mose, zitra nejdu, nemuzu…porad mam plnej nos a funim, trochu kaslu, proste klasicka chripka …

Mohla bych na tebe mit prosbu? Jestli bys me tam omluvila a zeptala se na nahradni terminy? Neschopenku mam do 12/12, takze od 13 v podstate kdykoliv…Byla bys moc hodna…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2324
10.12.07 17:31

Endy, určitě se zkusím zeptat, jen jestli bude koho, ta PA tam už prý nebude. A jak jsem pochopila když jsem byla na tom minulém přehozeném kursu, tak to zítra je dokonce dohromady pro nás z úterý i ty co chodily ve čtvtek. Možná bys měla lepší jí zavolat… Uvídím jak to tam bude vypadat.
Pádím cvičit, tak hezký večer všem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
11.12.07 08:27

AHOJ TĚHULKY!!!! :D

Jsem zde a všechno vpořádku!!!! :P Omlouvám se za delší nepřítomnost,ale je to u nás nějak hektický a večer padám jak moucha :wink: A bříško tlačí a tlačí a jsem ráda že si na chvilku lehnu…a usnu… :P Takže pak už na net nemůžu,protože je na něm taťka a drtí angličtinu nebo něco študuje. :twisted:

ANN, paní se pořád drží a myslím, že i vydrží. Docela se mi ulevilo, protože vykládat všechno znovu někomu novýmu a hlavně - jestli dobře počítám - zaučit někoho během 11ti pracovních dnů…nooo, nevim, nevim…TY JO,TO JE MAZEC…za 11 pracovních dnů jdu na mateřskou!!!Já si to vůůůůbec neumim představit, jakože najednou zůstanu doma… 8O 8O 8O

S výbavičkou pro miminko jsem na tom tak, že mám docela už oblečeníčko nakoupený (nejmenší oblečení si půjčuju od kamarádky), máme i plínky, postýlku a přebalovací podložku vyzvedáváme 27mýho u kamarádky a kočárek budeme kupovat v lednu…chceme počkat, jestli na toho našeho X-Landříka nebudou nějaké slevy.

A kosmetiku…vyrážíme s mamčou na nákup, protože má taky nějaký dárkový šeky a musí je do konce roku utratit, takže to vidím na nějakou borovou vodu na očička, mastičku na zadeček, desinfakci na pupíka…a čim mimiču budu mazat tělíčko,to ještě nevim. No a asi si ještě koupim něco pro sebe.

Jo, to jsem se chtěla zeptat, jakou si mám koupit velikost podprsenky…asi bude nejlepší počkat až po porodu ne? Nebo já nevim, zas abych nějakou tu kojící už měla s sebou do porodnice…poraďte, já jsem v tomhle úplně mimo. A Ježíšek by mi kdyžtak nějakou i naježil :P 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3481
11.12.07 08:57

Ahoj holky, tak já už tak týden jsem z toho mého broučka unavená. Neustále sebou mele a chce se mi snad prokopat žebrama :( Není to nic příjemného, ale už nevím, jak si sednout, pořád střídám polohy, špatně se mi dýchá, ach jo, to jsou stížnosti, co? Ale na druhou stranu jsem moc ráda, že dává o sobě vědět, to je jasné. Musíme ten konec těhotenství prostě vydržet. Taky nevím, jestli už mě chytají poslíčci, já je totiž nepoznám, ale občas mám takové bolesti v podbřišku jako při menstruaci a bříško tvrdne, tak to je asi ono, že? Dnes odpoledne jedeme s manželem na nějaké vánoční nákupy, já si hlavně projdu Ikeu a chci si koupit povlečení do postýlky, už se těším a pak nějaké doplňky do bytečku, protože pořád ještě to tu není tak útulné, jak bych si představovala. V obýváku už to jakž takž vypadá, ale ostatní pokoje potřebují doladit. A to nemluvím o tom, že jsem ještě nebyla schopná pořídit si záclony. Hlavně že jsou garnýže :) Ale máme žaluzky, takže mě to zas tak nehoní. Zítra mají přijít na návštěvu kolegyně z práce, tak tu bude veselo :wink: Naštěstí jsou to i manželovy kolegyně, takže si s nimi rozumí a pak se stejně chystá do sauny. Zítra mě tedy čeká něco upéct, napadlo mě udělat z listového těsta takové šnečky se sýrem a šunkou a nějakým kořením, nějaké jednohubky, chlebíčky a něco sladkého. Emanko , chtěla jsem se zeptat, jak ti dopadly ty Pařížské kostky? Měly úspěch??že bych je taky udělala, jestli pošleš recept, prosím. Jinak mě už nic nenapadá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí