Poradna duly
Jana Čurdová
Endy , vylež to, nechci se rouhat, ale skoro ti závidím, že jsi doma. Nějak se fakt už těším a nebaví mi to tu. Třeba budeš mít víc času na drbání se mnou - mám pocit, že jsem z vás největší kecálista ![]()
Ahojky,
tak uz jsem doma a na net jsem se dostala teprve ted…jeste jsem si byla koupit nejake citrony a maso na veceri a na zitra, protoze kdyz jsem doma, tak budu pro nas vsechny varit, konecne neco co bude podle meho gusta ![]()
Jj, jsem rada, ze budu doma, i kdyz si to neuvedomuju, tak to cestovani do prace byla zabiracka … takze Emanko cas budu mit
![]()
Jsem rada, ze te ten druhy doktor uklidnil … snad budeme vsechny v poradku… U me ma Bedrich asi zrovna obdobi klidu, protoze citim spis jen chveni nez kopance …
Emanko, tak ja jsem pripravena na pokec ;o)
pujdu si udelatsnidani a dam pect kure k obedu a muzu pritom nakukovat ![]()
Ahoj holky ![]()
Tak i my už jsme po ultrazvuku a malej je v pořádku,už má hlavičku dolů,všechno v pořádku,jen nám pan doktor říkal že by mě nejradši viděl už od 36 týdne ležet v nemocnici aby se předešlo problémům,uvidíme,počítala jsem že nastoupím až v tom 38 rovnou na císaře.Ale i těh 14 dní bych to tam vydržela.
A taky jsem se bála váhy a jsme úplně průměrný,žádnej obřík to nebude,jen máme větší kulatou hlavu ale to má taťka taky takže je po tatínkovi.
Taky mi vlastně zjistily chudokrevnost tak jsem dostala železo ale to je prý v těhotenství běžné. Do galerky sem Vám dala poslední fotečku Vendelínka před vyloděním ![]()
Málem bych zapoměla,včera jsem zkoušela znovu píct a víte co?…Povedlo se
Mám z toho radost že nejsem úplný střevo ![]()
Tak já zase pádim,taťka má dovču a vyžaduje se pozornosti.
Papa a zase nakouknu
Nazdárek, tak se mi to líbí ![]()
A závidím, taky bych chtěla být doma. V pondělí o dovolenou jsem ten byt nějak uklidila a od pondělka zase chodíme domů v 7 večer nejdřív, takže jsem ani nevyžehlila, ani nesundala přesušené prádlo, ráno hledám ponožky v hromadě, už je tam zase chaos. Byli jsme večer navštívit tu kamarádku s trombózou, pořád jí to bolí, je zavřená v garsonce celý den a nesmí moc chodit. Takže tam sedí s podepřenou nohou a nudí se. Hrůůza. Do konce života prý nesmí brát antikoncepci, takže počítám, že za chvíli bude mimi ![]()
Dneska si jdeme sednout do divadla, Bára má vystoupení s aerobicem, takže cca 2 hodiny se budeme dívat na natřásející se holčičky. Jsem zvědavá, jak to tam vydržím.
Já jsem měla včera svátek - máme je s Barčou den po sobě. Tím si tady neříkám o nějaký gratulace, vy ani nevíte, jak se jmenuju, ale dostala jsem od kamarádky takovýhle přání:
Přeji Ti fše nej. … k sfátku, velké břycho, trpjelivé okolí a hodňounké mymynko, mamynko!
roztomilý, ne? ![]()
Emanko, ty jsi tajnustkarka …
… tak dodatecne vse nej… ![]()
Nic si z chaosu nedelej, po porodu to pry bude jeste horsi, tak at si doma zvykaji ;o)) Barca je sikulka, kdyz maji takhle i verejna vystoupeni..
Anleo, tak to je super, ze je Vendelin v poradku… nastesti je 36 t uz po vanocich, tak aspon tak… Kde budes? Ze bysme udelali navstevu?
Co jsi pekla za cukrovi? Ja mam od vcerejska pernicky a dneska se chystem udelat dalsi testo, tak at mam inspiraci.....
Anleo , tak super, akorát ty tu hlavu dole ani nepotřebuješ a máš jí tam! Já jsem chudokrevná celý život, to je u ženských dost častý. Je na to dobrý červený víno, no … později
Tak ti to vychází tak na půlku ledna si jít lehnout do nemocnice? To bysme mohli naplánovat na začátku ledna nějaký sraz břichatic, ne? Předpokládám tlustice z Prahy a okolí, teď nevím, kdo by připadal do úvahy, ale aspoň tak 5 by nás mohlo být, ne? Co vy na to?
Endy , emánek má taky období klidu, cítím jen takový převalování, jsem ráda, že to máš taky. Někde jsem teď četla, že už bysme měli mít 10 pohybů do hodiny, ale odmítám to počítat a dostávat se do dalšího stresu. Jsem fakt zvědavá, jestli se mi to mrně otočí.
Myslela jsem, že bych něco upekla teď o víkend, když jsem sama doma, ale to těsto musí být připravený předem, ne? Uležený. A já to nemám promyšlený a nevím, kdy bych to stihla. Nebo že bych si koupila to hotový těsto? V Bille jsem viděla nějaký ořechový a kakaový - je to ostuda? ![]()
Srazik by byl super, holky od Kladna by taky mohly prijet, nebo muzeme jet tam a kouknout do toho mimu (www.mim.cz). Ale domluvu nechame asi az po novem roce, coz?
Bedrich se ted fakt min hybe, asi se predtim otacel, ze to bylo vic citit (ale ne tak jak popisovala Mose ;o) Obcas si pripadam, jak v tom serialu Krecek v nocni kosili (hral ho Satinsky myslim, kluci se zmensili a vlezli mu do hlavy a odtamtud ho ridili) obcas se tam totiz Bedrich zavrti ase mnou to uplne skubne, mam pocit,ze to musi videt i ostatni ;o))
…a z kupovaneho jsme pekli s kamoskou a na linecky je uplne v pohode,protoze tam spis zalezi na naplni, takze smele do toho …Orechovy vyzkouseny nemam …
Koukám na ten seznámek - z Prahy je Endy, Márty, Mose, Maťka a Enkal, ale ty dvě poslední se nějak dlouho neukázaly. A pak já Slaný a Anlea od Kladna - jinak mi přijdou všechny už z daleka. Kdybyste chtěli přijet na do mimu, tak já nemám problém, anebo můžu sebrat Anleu a přijedem autem do Prahy - jestli by se teda se mnou nebála. Ale domluvíme to určitě začátkem ledna, uvidíme, jak se co vyvine, že?
Dobré dopoledne, holky, mám na vás takový dotaz, možná já hloupý, ale já to vážně nevím. Vyprala jsem si jednu várku mimi oblečení a teď nevím, jestli to mám žehlit z rubu nebo lícu. Připadá mi logičtější z rubu, že to vlastně bude mít na tělíčku, tak nevím. Emanko nebo Anlei, vy už děti máte, žehlily jste z rubu?
E.v.o., já si to nepamatuju. Ale myslím, že jsem žehlila normálně z líce. Ale pokud to půjdu, určitě z rubu je to hygieničtější. Ale ty děti musí mít imunitu, měli by něco vydržet. A ty už pereš, jo? Mně se už zdálo, jak jsem porodila dřív a neměla nic připravenýho a obvolávala mámu, aby mi vyprala a vyžehlila věci a měla jsem z toho splín
Ale asi se do toho dám až v lednu.
Emanko, mě se právě taky zdají takové sny, ve kterých nic nemám nachystané a docela mě to děsí
tak snad proto to praní… a navíc jsem si chtěla udělat pořádek v těch věcičkách, které mám ve třech krabicích, tak jsem to probrala a postupně to přeperu, ale jsou tam samozřejmě i větší velikosti, tak to někam šoupnu do skříně.
Ahoj holky,
vy se máte,že se můžete vybavovat celý den
Dělám si legraci, já už jsem od pondělka doma!! Tedy ještě budu muset jít někdy na dva dny do práce dohlídnout na uzavíraní měsíce, slíbila jsem to šéfový, dneska už jsem si musela na tu moji nástupkyni fakt stěžovat,protože si to po sobě nekontroluje a má to blbě, i když ji na to upozorňuju pořád dokola a jsem z toho nějaká otrávená.
Dneska si tu tak lebedím a hledám si na internetu nový sporák a úplně jsem zapomněla,že mám být na Bulovce na tom přehozeném kursu
Tak jsem tam dorazila s půlhodinovým zpožděním. Už jsem zpátky v kanclu a pro změnu za chvíli razím do poradny, ještě že to už mám tak za pár, že to nikdo neřeší, že tu celý den nejsem.
V neděli se vrhnu taky na pečení, udělala jsem si rozpis kdy co, jen to letos bude zajímavé s tím novým sporákem. Bojím se, že to v něm nebudu umět.
Závidím převalující se miminka, mně se pořád Vojtíšek boulí ve středu břichu napříč, navíc tam mám nějaké staré srůsty, tak mi to docela bolí. Takové to velké tipuju na hlavu nebo zadek, ale třeba jsem úplně vedle ![]()
Jo a na srazík bych šla.
Ozvu se kdyžtak až se vrátím z poradny.
Já ještě nemám koupený žádný hadrový plíny, osušky, musím vyřešit zavinovačky - Báru jsem balila do těch klasických, co jsou ještě po nás u mámy na doma a bylo to fajn, jak je to miminko v tom utažený. jenom máma říkala, že se z toho ztratily ty pevný vložky, tak to budu muset z něčeho ušít. Ještě nemáme autosedačku a přebalovací pult. A nemám žádnou miminčí kosmetiku. A podprsenky a kalhotky do porodnice a vložky na prsa. No a menstruační vložky vlastně. A mám jenom jednu noční košili rozepínací na kojení, to se musím někde podívat. Ale říkám si, že tohle jsou snad věci, který do toho ledna počkají, až budu doma, budu ráda, že mám program jít něco někam vybrat a koupit. Kromě teda tý sedačky, tu koupíme teď. Koupím jí na mimibazaru, zrovna dneska jsem odpovídala na jeden inzerát. Mám s tím zatím jen dobré zkušenosti.
Mose, ty jsi dobra … zapomenout na kurz
J asi taky myslela, ze doma budu mit na net vic casu a opak je pravdou …
Clovek nejak prubezne vari, ted jsem delala i dve testa a pekla vanilkovy rohlicky a nejake kokosove placky, ktere se pak slepi nutelou z casopisu… oboji se povedlo, se musim pochvalit… ![]()
Emanko, ja vetsinu veci pro mimi vyresila prave na mimibazaru i pliny … mam asi 50 pouzitych (ale mezi nima jsou i jako novy) a pak 20 novych … jen jde o to patrat … Kosmetiku pro me a mimino budu taky resit az v lednu …
Zitra snad dam dohromady ten nas telefonni seznam a harmonogram, co je treba zaridit pred a behem matersky…
Tak jdu na kute, preju dobru noc…