Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj ŠMUDLINKY ![]()
ANN přesně tak. Doktoři vědí co dělají. Ale věřim, že se mrňátko otočí
Ty jo, tak ty už jsi domajo? Já si to pořád nedovedu představit ![]()
KITTY, děkuju za pozdraveníčko. S tim epi jsem to byla já. taky radši dopředu nic nezavrhuju…ono to nějak dopadne
Gratuluju k miminku
A ten kolotoč ti snad i závidim…už to máš všchno zasebou a to krásný předsebou ![]()
ANLEI, já taky nastoupim na MD 4.1. jestli si vyberu zbytek dovolený…a to už tady budem klábosit všechny
Supr, že ti to dopadlo dobře na kontrole i u holiče. Neznám nic horšího, než mít zmršený vlasy. To jsem bnyla vždycky úplně hotová ![]()
EMANKO, já jsem zvědavá, jestli budu taky brečet. Je to tady samej chlap,tak nepředpokládám nějaký dojáky, ale k kolegyní…vlastně už kamarádkou, to asi obrečíme. jak dva blázni, jakobychom se neměli vídat i tak
Každopádně jsi měla krásný rozloučení ![]()
Ahoj holky,
tak já vůbec nestíhám, nějak jsem si představovala doma větší odpočinek. Doufám, že to po vánocích bude lepší. Nestíhám ani dočítat, tak jen moc vás všechny zdravím a doufám, že jste OK, já mám ne úplně dobré zprávy z dnešního UZV - Vojtíšek se zdál paní doktorce moc hubený, všechny rozměry vycházejí normálně na termín, ale bříško je o víc jak tři týdny pozadu a váží jen 1480g. Půjdu tam znovu za dva týdny, aby viděla, jestli přibírá a kdyby ne, tak bych prý musela do nemocnice a bylo by lepší, kdyby se už narodil. Ještě ke všemu mají nějaký nový přístroj, s kterým se jí nepodařilo změřit průtok pupečníkem, tam by prý mohl být právě problém s výživou
Placenta se jí prý ale zdá dobrá, tak se upínám k tomu, že to prostě bude drobek, ale na náladě mi to moc nepřidává. Tak snad to bude v pořádku, bohužel do třetího ledna nebudu vědět nic.
Ahoj holky,
tak jsem poctivě dočetla, ale nestíhám, honička ve škole před vánočními prázdninami, doma totéž v bleděmodrém.
Mose, uvidíš, že Vojtíšek bude v pořádku.
Na mateřskou nastupuju ke 14.1.
Předtím musím zvládnout napsat pololetní písemky, opravit a uzavřít klasifikaci. A vybrat doplatek na lyžák.
Mějte se pěkně.
Ahoj holky,
tak se hlasime po kontrole..jsme zdravy,uz jsme hlavickou dole,srdicko bije jako zvon,mame natoceny i video z UTZ,mala kope,opravdu to bude holcicka,findulaka nemame…a jinak mame neco malo pres 40cm a vaha je 1651 g…tak a jdu pokracovat v peceni..pa pa
Ahoj těhulky,
Mose, netrap se, uvidíš, že to bude bobré! Hlavně, že Tě hlídají
Ale chápu, že to na náledě moc nepřidá, taky bych z toho byla špatná… ![]()
Sandul, gratuluju ke vzorné kontrole, aspoň, že malá nezlobí, když Tebe trápí celé tělo…
Já nastupuju na mateřskou k 7.lednu. Do té doby dobírám dovču ![]()
A v galerii máte foto ze 3D ultrazvuku ![]()
Tak se moc nepřepínejte, vánoce budou i bez toho! Pohlaďte bříška a pa pa ![]()
Ahoj těhule:) Tak vás po delší době zase zdravím. Jsem u našich, tak ani nemám čas sem jít, navíc pořád někdo okupuje počítač:) Jinak dárky už mám skoro všechny, cukroví peče mamka, já si užívám klidu a nechávám se obskakovat. Zítra mi přijede manžel, tak mi ke štěstí nebude hcybět už vůbec nic.
S prckem jsme byli 13.12. na kontrole, zrovna jsem začínala 31.tt, už má 1400g, je otočený hlavičkou dolů a pořád kope:)
Tak se mějte všechny moc fajn, přeju krásné Vánoce (netuším, jestli se sem ještě dostanu, tak ať vám popřeju), hlavně hodně pohody, ať si všechno užijete a mimča nezlobí.
Recept na hezký rok 2008
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
láska,důvěra,tolerance atd...........................
POSTUP PŘÍPRAVY
Recept na hezký rok
Vezme se 12 měsíců, pořádně se očistí od veškeré zlomyslnosti, chamtivosti a nenávisti.
Každý měsíc se rozdělí střídavě na 29, 30 a 31 dílků,takže vystačí na celý rok.
Potom se každý den upraví tak, že se vezme jedna porce důvěry, jedna dávka poctivé práce,
2dávky dobré nálady, přidají se 3 vrchovaté lžíce optimismu, čajová lžička snášenlivosti,
zrnko taktu a špetka trpělivosti.
Vše se pěkně promíchá a bohatě zalije láskou.
Takto připravený pokrm se ozdobí kytičkou pozornosti a podává s milým úsměvem a dobrým
přátelským slovem.
Dobrou chuť přeje ANLEA
hojky holky,
tak sem se zase prisla jednou ukazat
No, trochu sem sla do sebe a rekla si, ze bych to asi vazne uz mela zacit vsechno prat a chystat (dik Emanko
takze tento tyden u nas vypada tak, ze peru, zehlim, peru, zehlim… tech vecicek je nejak hrozne moc, no jo, vsechno dvakrat ![]()
Jinak sme ve stredu byli na kontrole, a pani Dr se smala, ze si prckove udelali v brisku uplnou loznici. Matysek je porad hlavickou dolu, ale Misa je napric zprava doleva, podel zeber, takze uz mi Dr rikala, ze to bude zrejme urcite cisar, protoze uz neni moc pravdepodobny, ze by se otocila hlavickou dolu. Jinak sou prckove v poho, vazi neco kolem 1500g.Taky me chtela poslat preventivne na hospitalizaci do nemocnice, ale pry pres ty vanoce by to byl stres, takze musiim doma lezet, jako bych byla v nemocnici. No to se mi moc nechce, ale snazim se ![]()
Mose : drzim pesticky,ale uvidis, bude to v poradku.
Ahoj, tak já jsem to včera zapíchla v práci. Myslela jsem, že půjdu po o domů a byla jsem tam do půl 6, nějak jsem to nezvládla. Pořád jsem se s někým loučila, zvládla jsem si zabalit věci, ale vůbec jsem nezvládla probrat maily a tak. Asi se tam ještě budu muset jít podívat v lednu. Byl to ale hodně divný pocit. Po 6 letech.
Mose, neboj. Myslím, že tady některá psala, že taky její miminko vážilo na uzv 1400 g, mám dojem, že prostě doktoři nemají všichni stejné názory a občas některou z nás vystraší. Nechci to zlehčovat, určitě ta doktorka ví, co říká, ale uvidíš, že to dobře dopadne. Víš, jak mě ta doktorka vystrašila s placentou a druhý doktor druhý den řekl, že je to v pořádku. Ale je mi jasný, že na to myslíš. Musíš hodně odpočívat, nech se obskakovat, když máš Radka doma.
Ahoj holky,
ja vas vubec nestiham… v praci jsem mela emimi hozene na pozadi a to se sledovalo a psalo jedna basen, coz ted doma ale nestiham…
Takze u nas vse v poradku, brisko mam velke a prcek tam ma spoustu mista, tak nektere jeho kopance s rozmachem, jsou pekne citit… porad me pali zaha jak vecer kope asi i do zaludku. Koupila jsem si boty na suchy zip, abych se nemusela rozcilovat se zasmodrchanymi tkanickami.
Doma vsichni nudlime, ale jinak pohoda..Dneska budu zdobit pernicky udelam vosi hnizda a pojedeme koupit kapriky…
Mose, tak to nebyla prijemna zprava, takhle na vanoce, ale kdyz se kouknu na tebe, tak se nedivim, ze je cvrcek mensi… Odpocivej, basti, at je na kontrole prcek ukazkovy…
Emanko, Tak to ja se stihla rozloucit v pohode a stejne do prace jeste pujdu…kolegynka pry potrebuje podrobneji vysvetlit nekterou moji praci a marketing mi da na doma prekladat nase webovky, coz je super, bude nejaka korunka …
Anleo, myslime na tveho andilka a take mu na okno dame svicicku… Ted to uz urcite dopadne dobre …
Ann, krasne portrety Amalky …
Emanko, jses tu jeste?
Jo tchynka vcera upekla vanocku a myslim ze by mohla jit soutezit na Miss Vanocka 2007 - povedla se ji ukazkove a voni celou predsini…
Ahoj,
Endy , už jsem tu nebyla ![]()
Včera jsem to trochu přepískla. Přestavovali jsme nábytek v obýváku, teda Petr přestavoval a já říkala kam, ale stejně jsem pak to uklízela, vařila a tak, prostě jsem byla celý den na nohou. A večer jsme byli v hospodě - přijel náš kamarád (bývalý dlouholetý přítel a teď dobrý kamarád), který teď žije ve Francii a má za manželku Španělku, takže jsme přišli až o půlnoci a byla jsem úplně hotová. Ještě teď se cítím unaven. Španělka je taky těhotná, samozřejmě jsme to probírali a musím říct, že jsme fakt sociální stát. Nemá vůbec žádnou záruku, že jí vezmou zpátky do práce, pokud se nevrátí do 3 měsíců. Takže plánuje, že se fakt ve 3 měsících dítěte vrátí, na měsíc prý přijede její španělská maminka a měsíc zůstane doma Jirka. Umíte si představit nechat doma 3- měsíční dítě? A třeba v půl roce ho dát do jeslí? Já teda absolutně ne a jsem moc ráda, že tohle nemusím moc řešit. Oni to nechávají otevřený a možná, že se pak přestěhují do Čech nebo do Španělska. A řekla bych, že to určitě není otázka peněz, Jirka tam má moc dobrou práci, spíš opravdu její obava o zaměstnání.
Tak - já už mám dárky zabalený a zítra budeme jako vždycky trvávit večer s mými rodiči. Připadá mi to veselejší, než kdybysme byli sami doma. A naši si užijou vnouče pod stromečkem. A já nemusím patlat večeři. Doma teda moc uklizeno není a večer ještě přijdou kamarádi na večeři a drby. Ale kašlu na to. Kašlete na to taky ![]()
Moc vám všem přeju šťastné vánoce, užijte si vánoční miminka a rodiny.
AHOJ HOLKY ![]()
Všem vám přeju krásné pohodové vánoce! Ať najdete pod stromečkem co si přejete
![]()
Ahoj holky,
tak my Vam jdem s Rozarkou a Tiborem vsem oprat krasny Vanoce, hlavne bohatyho Jeziska a krasnej vstup do Novyho roku..at jsme vsichni v poradku,zdravi a at nam ty prckove krasne rostou a vse je tak jak ma byt..
Jinak Mose,z ty vahy si nic nedelej…podivej na me..ja tady z vas rodim skoro jako posledni a mala ma skoro nejvic ze vsech miminek tady..a to ani doma nejsme zady obrici.
Jinak jsem se chtela zeptat,ze jdu pristi kontrolu uz na monitor a jestli nekdo nevite proc se to monitorovani dela a k cemu je dobry???
Tak zatim pa pa pa
Ahoj těhulky,
moc díky za povzbuzení, snažím se na to moc nemyslet, nevadí mi mít dalšího prcka prťavýho, jen mně ta dr. rozhodila tím, že ostatní míry jsou v pořádku, ale upínám se k tomu, že bude prostě hubeňour. Snažím se na to nemyslet, my jsem si taky doma docela mákli, předělávali jsme kuchyň, přivezli nový sporák a digestoř, tak to bylo docela dost bordelu ze zasekávání do zdí a tak… naštěstí máme hotovo, dneska jsem upekla vánočku, dárky jsou zabalené, Radek udělá salát a já se těším na odpočívání…
Moc na vás myslím a protože nevím, jestli se sem zas brzy dostanu, tak vám chci popřát krásné vánoční svátky, hodně pohody, opatrujte bříška, nechte se rozmazlovat a obskakovat a ať jste jenom šťastné a spokojené.
Sandul, monitor ukazuje aktivitu dělohy a zároveň srdeční činnost miminka, jestli tam dochází k nějakým stahům a jak to prcek snáší. Ale moc bych na to nespolíhala, u Vašíka mi na monitoru odpoledne řekli, že se tam vůbec nic neděje a do večera jsme tam byli zpátky ![]()
Ahoj holky,
hlásí se jedna ztracená únorňačka ![]()
Přiznám se, že teď nemám na internet skoro vůbec čas ani náladu. Adámkův kašel se vůbec nelepšil spíš naopkat už to trvá skoro dva měsíce. Tak jsme dostali léky na astma a už toho na mě bylo dost.
Břicho mi teď roste šíleně rychle takže počítám, že to zase bude čtyřkilové mimino
a zase rovnou budeme používat velikost 62
no nechám se překvapit. Jinak se teď pořád dusím protože malá je hrozně vysoko a pořádně tlačaí. Už ať začne sestupovat.
Snad už tady zase budu častěji.
Chtěla jsem vám popřát krásné Vánoce plné lásky, pohody. Dárečky, které potěší a vůbec ať jste všechny spokojené ![]()
Andrea a Adámek a mimi