Poradna duly
Jana Čurdová
Marty, tak to nevim, ale podle me by ti dovolenou (2007) proplatili,pokud bys nastoupila do prace hned po matersky. Jinak mi pripada, ze je to fuk, jestli si ji vyberes (tj. budes doma a prijde ti „vyplata“ za dovolenou) nebo nastoupis hned rodicak a dovcu ti proplati… to se asi budes muset zeptat vasi mzdovy…az tak detailne jsem to nezkoumala, jen vim, ze se pak o to musim zajimat…
Ahoj holky,
já mám nějaké divné období ani nevím jak to popsat. Všechno mě štve nemám na nic nervy. Přijde mi, že vůbec nevím jak na Adámka a kvůli blbostem po něm řvu
že všechny dny jsou úplně stejné. Adam je i teď mezi svátkama pořád v práci bohužel to tam tak mají a to mi takyna náladě nepřidává. Doma mi to připadá jako ve skladišti a výhlídka nového bytu v nedohlednu. Připravené nemám nic. Vůbec nevím jak to budu zvládat až se malá narodí. Vy jste všechny tak krásně natěšené. Normálně vám závidím v dobrém samozřejmě ![]()
No radši tady nebudu dál šířit chmury.
Jo a to se mi včera ještě utrhnul nehet až do půlky nehtového lůžka. Docela lahůdka ![]()
Jo ale mám jednu pozitivní zprávu ohledně porodu. Kamarádka předevčírem porodila holčičku. Porod jí vyvolávali a se všema bolestma to trvalo asi tři hoďky. Paráda. Jsem jí psala, že mě musí naučit rodit
mi to trvalo o dost déle
Zítra se jdu za nima podívat do porodnice.
Věci budu taky prát v Lovele a bez aviváže u Adámka jsem to tak taky dělala.
Jo a k poslíčkům u Adiho jsem žádné neměla hned to byly ty pravé stahy. Takže poslíčci být nemusí ![]()
Blahopřeju lednu k prvnímu přírustku ![]()
No jsem se rozepsala tak už radši končím.
LUCI: včera jsme jeli do Havířova do Elánu mrknout na ty kočárky a zrovna měli inventuru takže tam pojedeme znovu. Uvažuju o Hoco diamond. Mají ho tam tak ho omrknu.
Andrea
Ajjo,
zazen chmury, jsou to jen okolnosti, co ti na nalade neprida…ja to znam… sice mam vsechno nakoupene, ale v krabicich na skrini a pod stolem… pokojik se teprve tvori…vsude je cementovy prach, takze me zlobi i to, ze kdyz neco uklidim a utru, tak je to za chvili spinavy… Takze u me jsou to takove pripravy/nepripravy… zaroven bych si chtela mesic volna vic uzivat i s tatkou - treba vylety nebo plavanim, jenze ten dela od rana do vecera prave na tom pokojiku… takze jsem taky „sama“ . vlastni program nic moc neresi, protoze pak mam cerne svedomi, ze ja si „uzivam“ a manzel maka… nejsi v tom sama, urcite to prejde… Velky vliv ma urcite i unava z omezeneho pohybu a nevyspani, aspon ja se v noci dost prevaluju…
Z jineho soudku
Vcera jsem zkousela pekarnu a je to super… hned prvni chlebik se povedl. Zkousela jsem recept z navodu - Podmaslovy chleb. Byl moc dobry a hned se po nem zaprasilo. Ted se pece chleba s ovesnymi vlockami… Fakt se to jenom sesype do nadobky, zapne se program a za 3 hodky je hotovy chlebik, bez prace. A cisteni pak jde taky lehce, protoze je spinava jen ta nadobka a ta je teflonova, takze jde jen otrit…
Ahoj těhule,
tak jsem včera napsala dlouhatánskej příspěvek a spadnul mi internet a už jsem neměla sílu začít znovu.
Jak jsme byli předevčírejm v tý hospodě, tak se to pěkně zvrhlo a byl z toho skoro Silvestr. Smála jsem se tak, až mi pěkně bolelo břicho a i když jsem nic nepila a nebyla ani v zakouřený hospodě, měla jsem pak výčitky svědomí. Petr se tak nechal strhnout, že se opil, až mu bylo špatně a bl… Takže Silvestr bude u nás hodně mírný a jsem zvědavá, jak zapije emánka. Mám pocit, že na dlouhou dobu je z něj abstinent, protože mu fakt bylo zle. No ale večírek úžasnej, dlouho jsem se tak nepobavila a myslím, že dlouho ani nepobavím.
Taky jsem se chtěla zeptat, jak budete prát - no vyřešeno - koupím Lovelu. Aviváž ale dávat na miminčí věci nebudu. A budete prát i zimní fusak před prvním použitím? Možná to není nutný, ne? To mimi bude zabalený, takže do styku s tou látkou vůbec nepřijde.
Ajjaa , jako zkušená matka určitě víš, že to přejde. Jenom je blbý, že ti to přišlo o vánoce. Ale vánoce jsou vždycky takovej mrtvej čas. Já si ty depky z mateřský dost dobře pamatuju a upřímně se jich bojím. Zatím jsem doma týden, tak je to v pohodě - ale ty máš doma malý dítě a to je úplně něco jinýho. Už teď ale mám pocit, že pořád uklízím a peru. Na štěstí Bára je už tak velká, že komunikace s ní je už skoro jak s dospělým. Ale vidím na ní, jak jí děsně dělá dobře, že jsme spolu doma - pořád by se mazlila, dneska dokonce chtěla, abych jí četla. To mi opravdu utvrzuje v přesvědčení, že je moc dobrý být s dětma doma. Ale je to někdy oběť.
Ahoj holky,
díky za odpovědi k praní, dneska jsme byli s Radkem v DM a koupila jsem Lovelu prášek i tekutou, chtěla jsem ještě nakoupit nějaké věci, co mám na ně slevu, ale neměli vůbec nic, tak snad po novém roce. Mám taky už konečně objednanou postýlku a vyhlídlý kočárek, ale ten mi musí ještě schválit Ája
Tak nějak po novém roce to začnu prát a chystat. Ájji, já vlastně ani nevím, jestli jsem natěšená, většinou jsem unavená a mrzutá a místy vcelku vyděšená
Nemám popravdě moc náladu na nikoho a hrozně se do všeho nutím. Jo a začala jsem se taky docela stresovat z porodu, jsem se dočetla někde na netu, že když je takhle velký časový odstup mezi porody jako mám já, tak to vůbec nemusí jít rychle, naopak a navíc prý hraje roli i věk, tak jsem si to tak malovala jako rychlovku možná zbytečně.
Dobrá zpráva z práce je, že mi zatím nechali mobil i noťas, prý zatím na tři měsíce, tak toho třetího do práce nemusím, zato půjdu ten den na ultrazvuk a začínám na to pořád myslet, jak to dopadne, jestli prďola přibírá.
Endy, ten pobyt na šestinedělí mně fakt straší, fobie z nemocnic vystrkuje růžky, no spíš rohy, asi fakt ještě zkusím zajít za dětskou dr. jestli by nás vzala a musela bych ještě sehnat PA pro sebe, ale to by snad zařídit šlo. Jen jak jak jsem unavená a zpomalená, tak musím nasbírat nějakou energii se do toho pustit.
Pekárnu už mám asi dva roky, nejradši máme celozrnný chleba a úplně nejlepší je, když si to tam večer nasypu a ráno mně vzbudí ta vůně čerstvého chlebíku. Zadělávám v ní i kynuté těsto na koláče nebo vánočku a je fakt supr, i když ne všechny pokusy s různými druhy chlebů dopadly vždycky na výbornou.
Jo ještě jsem vám chtěla napsat, že jsem byla 27. na kontrole a dr. říkal, že mimi je ve svislé poloze, buď hlavou dolů nebo nahoru, ale že se mu zdá, že by mohla být dole. Tak mi potěšil. Objednal mi na 8. ledna na UZV, že to zkontroluje a taky tu placentu nízko. A 4. ledna jdu na UZV mého srdce, to jsem dost zvědavá a trochu se bojím, aby mi tam něco nakonec nenašli.
Taky jsem četla, že lednový těhule mají první miminko, fakt z toho mám husí kůži, že jsme za chvíli na řadě. Strašně se těším, až to bude, ale na druhou stranu mám teď fakt pocit, že to utíká až moc rychle. Doufám, že všechno stihnu - všechno vyprat, mám v plánu v lednu uklidit všechny skříně, skříňky, šuplíky, kuchyňskou linku vevnitř, Báře pokojíček a tak. A taky vyčistit koberec v ložnici, aby mimi nedýchalo prach. A mám spoustu úkolů od Petra spojených se stavbou, jako např. vybrat dlažbu a dlaždičky, protože pak na to prý nebudu mít čas. S tím docela zápasím, protože se nemůžu rozhodnout.
Ahoj těhulky ![]()
Takže super, aviváž taky kupovat nebudu… ![]()
A jak teda - budete někdo prát zimní fusak? A taky nevím, jestli mám vyprat mantinely než je dám do postýlky ![]()
Ad porod - já jsem pořád nějaká přibržděná… já na to vůbec nemyslím, prostě nějak mi nedochází… Ale mám strach, že teď jak budu doma, se to hezky rozjede…
Márty a mám to stejně - taky nějak pořád nechápu, že budeme mít miminko i když se strašně těším… ![]()
Ajjo, neboj ono to přejde. Určo je to i počasím a tím, že jsi už dlouho doma… počkej až bude venku líp a vy budete vyrážet s Adámkem a malou na procházky ![]()
A víc už nevím ![]()
Ajjo: Já jsem teť taky podrážděná, hned na Alenku ječim a pak mě to mrzí, jsem pořád unavená, otravuje mě že po mě vůbec někdo něco chce, jsem bez nálady, jenom bch spala ale to bohužel nejde,asi to bude hormonama. Manžel má dvě práce takže ho doma skoro vůbec nevidíme, vadí mi jak neřeší to že nemáme kam dát postýlku, všechno nechává až na poslední chvíly, no je toho víc… Snad se to zlepší ale je to na hlavu. Bojim se blížícího se porodu, teť mě všichni strašej že mi hodně kleslo bříško že se bude malýmu chtít na svět dřív tak mám obavy aby vůbec toho plánovanýho císaře stihly naplánovat ![]()
Jediný co mám připravený jsou věcičky co už jsem vyprala a teť čekají na vyžehlení, víc asi nebudu řešit, už na to nemám sílu.Kočárek koupíme po porodu ale ještě jsme se nedokázaly dohodnout na značce,takže i to bude pak hrozný.
no nic, jdu udělat něco k večeři,a nechci tu šířit chmury.
Holky užívejte si volna a pohodičky a pohlaďte bříška, já zase nakouknu
Endy: Neboj, já nebruslim, i když už mě to napadlo, ale ani bych si nezavázala brusle ![]()
Tak papa
Ahoj holky, řešíte tady to praní, tak já už mám vše vypráno, prala jsem v Lovele bez aviváže a když otevřu komodu s mimi věcičkami, tak to fakt moc pěkně a miminkovsky voní
Mantinely do postýlky jsem taky prala a fusak mám zimní od Emitexu do autosedačky, tak ten taky, ale do kočárku mám z ovčí vlny, takže ten jsem dala do čistírny. Od včerejška mám už vypraný a vyčištěný kočárek, tak na to chodím pořád koukat, je v jednom pokoji i s připravenou a zakrytou postýlkou, akorát ještě manžel musí spravit ventilek u jednoho kolečka, protože se vypouští. Až vyfotím, hodím do galerky fotečky. Jinak se cítím taky tak nějak všelijak, na to, jak jsem se těšila, že si užiju svátky s manžílkem doma, tak je sice trávím doma, ale sama. Ten můj sportovec fakt nevydrží chvíli v klidu. Už byl dvakrát lyžovat, pak bruslit na rybníku, na fotbalovém turnaji, teď je zase v sauně, já si to fakt asi užiju až s tím mimčem…
2. ledna jdu na poslední kontrolu ke své doktorce a pak už budu jezdit do porodnice. Je fakt, že ten poslední měsíc je to asi v tom těhotenství docela záhul. Nemůžu v noci spát, pořád se převaluju, malý mě tak neuvěřitelně tlačí do žeber, kůži mám nahoře napjatou, že mi snad musí prasknout, svědí to, někdy i štípe, už aby bříško kleslo…Magnésko už neberu, ať pak vůbec porodím, ale začala jsem pít čaj z maliníku a masíruju hráz, i když vůbec nevím, jestli to dělám dobře
A končím, jsem se nějak rozepsala ![]()
Tak jsem dvakrát napsala docela dlouhý příspěvek a dvakrát si ho vlastní blbostí smazala
Tak už to zkrátím maximálně - Emanko, supr, že je emánek svisle, je to holt chytré mimčo, asi po mamince, ne?
Fusak prát budu, ale spíš kvůli sobě. Dneska jsme byli v Tescu, dovlekla jsem dva balíky těch jejich plen a navíc ještě i soupravičku pro Vojtíška, mají tam teď slevu 50% na textil, tak jsem neodolala, i když jsem to fakt nepotřebovala.
A definitivně (doufám) jsem vybrala kočárek - zdá se mi oproti jiným lehký, má tašku na mimi, velká kola, což jsem chtěla a navíc je teď v akci, skoro o polovinu levnější než normálně - tak jestli o něm víte nějaké drby, nebo jsem něco přehlídla, dejte mi kdyžtak prosím vědět, je to tenhle
http://www.bazar-kocarku.cz/…043.html-656
A potvrzuji, že těhu hormony jsou svinstvo, já jsem nějak ztratila i smysl pro humor a je mi líto, že si Radek z mého břicha utahuje ![]()
Tak se opatrujte a vůbec, a doufám, že na potřetí to už dokážu vložit…
Dobré ránko,
Mose , kočárek moc pěkný a neznám ho, ale fakt vypadá prakticky. Připadá mi nízký, ale to ty potřebuješ, já jsem žirafa ![]()
Jinak myslím, že náš to všechny uklidňuje, když si tady přečteme, že s těma špatnejma náladama na tom nejsme samy, že? I když já si to asi vybrala před časem, jak jsem měla ty záchvaty žárlivosti a depky. Teď jsem nějak v pohodě a doufám, že se to už nezmění.
Ty bláho - včera večer jsme byli v divadle - i s Bárou na vánočním představení v Divadle v Dlouhé - chodíme tam každý rok, to představení mimochodem doporučuju, je naprosto famózní. No a večer jsme ještě měli sex a já pak chvílema myslela normálně, že začínám rodit. Občas se mi teď stávalo, že jak mi tvrdne břicho, tak tvrdne jakoby víc bolestivě, jako silná menstruace, no a včera večer to fakt bolelo už docela dost a pořád jedno za druhým. Fakt jsem se začala bát a počítala intervaly. Ale přešlo to
Tak nevím, jestli to byly poslíčkové? Ale měla jsem nahnáno.
Anleo , na rybníku ve Svinčíku jsem se toho nabruslila
Dlouho jsem tam nebyla, chtěla jsem jet s našima před vánoci na hřbitov, ale nevyšlo mi to.
Kdy ty máš tedy asi termín plánovanýho císaře - myslím kolem 4.2., ne? A oni ti hrozí, že půjdeš do nemocnice ještě dřív? Myslím, žes tady něco psala takovýho.
E.v.o. - nechci tě strašit, ale mám pocit, že pak budeš mít pocit, že si manžela neužiješ vůbec. Nevím, kdy ten tvůj chodí z práce, ale když si uvědomím, že budu celý den sama doma a Petr přijde v 5-6 domů a občas bude chtít jít na floorbal nebo na squasch nebo někam, tak určitě budu mít pocit, že si užívá a já jsem doma zavřená. Jsem sama na sebe zvědavá, jak brzo se mi začne chtít chodit někam cvičit.
Ten fusak do kočáru teda asi vyperu
Mantinely do postýlky určitě, to dítě se může třeba pak nějak pošoupnout a slintat na ně
I když novorozeně toho asi moc nenašoupe ![]()
Tak jsem se zase rozepsala, končím.
Ahoj holky,
díky za povzbuzení snad se to zlepší
zase nám začnoe školička ajiné programy. Teď se nic moc neděje a venku je pořád hnusně tak fakt skoro pořád sedíme doma. Včera jmse byli všichni na návštěvě u kamarádů a bylo moc fajn. Takže příjemná změna.
Doufám, že bude mít Adam zítra a na Nový rok volno. Uvažuju, že bychom jeli na nějaký výlet, ale nic mě nenapadá. Adam chce jít bruslit na rybník takže my s Adámkem budeme diváci a budeme fotit ![]()
MOSE: mám z porodu podobné pocity rozhodně se netěším spíš naopak. Ono je možná lepší nevědět do čeho člověk jde co
jo a kočárek vypadá dobře. Je fakt lehký a k tobě bude nízký kočárek akorát ![]()
EVI: no s tím užíváním si manžela po porodu fakt nevím, ale taky nechci strašit ![]()
ANLEA: tak vidím, že to máme podobně. Tak nám oběma přeju ať jsme na ty naše děti hodnější a máme víc trpělivosti. Jo a mi kamarádka včera taky říkala, že mi kleslo břichi, ale vůůůbec mi to nepřipadá a už bych to přivítala.
EMANKA: tak co se týče sexu tak v tom musíme být hodně opatrní a hlavně to musíme dělat jen s tím
prostě spermošky na mě působí tak, že pak mám bolesti a trvá to hodiny. Děloha pak začně pěkně pracovat a je to fakt nepříjemné ![]()
Jo druhého jdu na hematologii na krev a budou dělat i rozbor DNA kvůli těm trombózám v rodině. Prý to trvá tři týdny tak snad to do porodu stihnou aby mi mohli na:,–(it léky kdyby tam něco bylo.
Adámek mě volá ať jdu stavět komín tak budu muset jít, ale popravdě se mi vůbec nechce asi ho spíš nalákám na knížku ![]()
Andrea
Holky určitě jste to tady už psaly ale písněte mi jaké máte vybrané nebo koupené ty kočárky jen tak pro inspiraci a ze zvědavosti díky ![]()
Ahoj holky, s tím užíváním po porodu jsem to nemyslela s manželem, ale právě s prckem. Že mě jako zaměstná a já nebudu mít chmury, že jsem pořád sama ![]()
Jak trávíte Silvestra? V poklidu domova?