Poradna duly
Jana Čurdová
Také já přeji krásný rok 2008 s našimi drobečky. Já už taky pěkně poslíkuju, dnes v noci jsem se vzbudila s takovou bolestí v podbříšku, jako při menstruaci, docela mě to šoklo. Asi se to fakt připravuje…, ale ještě alespoň dva týdny vydržet
Zítra jdu na poslední kontrolu ke své doktorce, to tak rychle uteklo…
Ahojky,
tak to je sila, ze uz breznovky rodi..ale neni to urcite zadna extra radost, tak jim drzim palecky, at vsechno dobre dopadne…
Emanko, tak poslicci, jo?
Jeste se drzte pokupe, mame cas ![]()
Fyz, dobra pripominka, to vubec netusim…dopisu to tam…
Jinak take preji pekny Novy rok … my jsme byli lodi na Vltave pod Vysehradem,pripili jsme si, ja mela sklenicku sampana a stacilo mi. Spat jsem sla ve tri ajsem jak prastena palici, manza dosel v pul osmy rano, nastesti ve slusnem stavu ![]()
Ahoj těhulky ![]()
tak už jsem doma… je to divný, když byl se mnou doma manža, tak mi to nepřišlo…
když už jsme u těch seznámků, nemáte některá nějaký co všechno mít doma pro mimčo a pak co do porodnice pro mě a co pro mimčo? Už se budu muset o to zajímat, tak byste mně některá ulehčila práci s hledáním ![]()
Mějte se co nejlíp v tom novém roce ![]()
Ahoj,
tak mi začíná samotka. Bára právě odjela s našima do neděle na hory a Petr je v práci, předpokládám, že do konce týdne bude mít fakt pozdní návraty. Mám tady spoustu úkolů, ale bojím se, že zlenivím a nebude se mi chtít je plnit ![]()
S těma popelnicema - ve Slaným je to tak, že automaticky pošlou složenku z městskýho úřadu. Dozví se to z matriky, která je taky součástí městského úřadu.
Teda to je divný být sama doma ![]()
https://www.emimino.cz/…s/story/5325
Ahoj holky, Ann, jukni na odkaz, je to moc hezky napsané ![]()
Emanko, koukám, že máme stejné pocity ![]()
Anleo, díky, jdu to pročíst ![]()
Ahoj holky, tak i já vám zdravím v tom novém roce a přeji hodně zdraví vám i mimísků, co nejrychlejší porody a spoustu štěstí.
Mose omlouvám se, úplně jsem se zapoměla ozvat. Jasně balíek dorazil, moc moc Ti děkuji, věcičky jsou supr. Ještě jednou dík.
Endy pod stromeček jsme taky dostali pekárnu, od Molinexu a taky jsem z ní byla docela vyjevená.. koukala jsem na to jako péro. Jediné co mi na ni vadí, jsou ty metly dole, jak zůstanou v chlebu a pak je musíš dolovat, nebo zůstanou v té nádobě, ale stejně Ti udělají v tom chlebu díru.
Jinak já mám věcičky vyprané, koupila jsem na to Lovelu a je super, mám i Lovelu aviváž, ale tu jsem pořídila, až jsem doprala, ale voní to hezky i bez toho. Jsem to vytřídila, šoupla do pračky (tedy byly toho 3 pračky) a dala sušit a babička jelikož je na důchodě a neměla co dělat tak mi většinu i vyžehlila, tak si to zopákla, jak žehlívala na nás. Takže to mám už narovnaný ve skříni.
Já jsem dnes první den doma.. to mezi svátkama nepočítám - a je to takový divný. Si říkám co já tu budu celej den dělat, než přijede Radimek z práce. Se tu s takovou za chvilku zblázním, uklidím za chvilku, uvařím.. a co pak? Tu sedím u pc a dočítala jsem vás. Ale jak bude mrtvo? Ještě ke všemu nevydržím dlouho sedět, bolej mě pak strašně žebra a záda. Bříško je čím dál větší.
Jinak jsem včera sháněla info o masáži hráze a co článek, tak jinej návod. Rakže jak jdu 8.1. na kontrolu k Dr. tak se ho budu muset připtat. Mohly by jste se nekterá taky zeptat svýho Dr. jak na to? Jen tak ze zajímavosti, jestli je těch metod opravdu víc? nebo jakej na to mají Dr. názor? Mělo by se to začít prý dělat 4-6 týdnů před porodem, tak to je tak akorát.
jdu mrknout co se dělo v v tom lednu a březnu, jinak samozřejmě gratuluji k mimískům a přji jim hodně zdravíčka… no jo, už se nám to kvapem blíží. ![]()
Luciáši, sice si začínám houby pamatovat, ale stačí příště jednou
![]()
Ann jojo, chybička se vloudila.. už jsem to napravila. ![]()
Márty co se týče té dovolené, tu cos nevybrala před nástupem na MD si vybíráš po MD a před nástupem na rodičovskou dovolenou, tj. po těch 28.týdnech. Protože tam v té době budeš čerpat i dovolenou , která Ti naskočí za rok 2008. Mě takhle zůstává 11,5 dní.
Luciáši, já si ji dobírám teď a pak mateřská. Ono je to asi úplně jedno
jj je to jedno, já si ji taky vybírám teď,ale 11.1. mám nástup na MD a předtím jsem si ji vybrat nestihla, takže jen do toho 10.1. a pak zbytek potom. Proplatit mi ji neproplatí. Bohužel. Ale zdá se mi, že pak máš zároveň rodičák i tu dovolenou Ti proplácejí. Nejsem si jistá. Já jen vím, že mi doporučili, dát rodičák na manžela, jelikož podniká, tak podnikání bude mít jako vedlejší činnost a po dobu braní rodičáku nebude muset platit zdravotní a sociální. Protože jsem v práci domluvená, že po mateřské nastupuji zpět do práce na poloviční úvazek. Naštěstí to mám do práce asi 5 minut autem, takže pohoda a morálku máme taky uvolněnou, že odskočit si mohu kdykoli a malou mi bude hlídat babička, jelikož je na důchodě. Už se na to těší. Ale uvidíme, člověk míní, život mění. Možná změním názor a budu celé 3 roky doma, nebo 2 podle toho jak se rozhodnu. Uvidíme, času dost.
V roce 2008 jen to nejlepší, zdraví, štestí, pohodu a radost z miminek.
Ty jo, tak v březnu mají mimčo, to je rychlost. snad bude ok.
Endy, k seznámku, ještě mě napadlo, přihlášení dítěte k popelnici, ale nevím, jaká je tam lhůta.