ÚNOR 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3481
3.1.08 15:26

Mose, moooc blahopřeju k dobrým výsledkům, Vojtíšek bude šikulka a myslím, že to, že bude menší miminko, bude pro Tebe jen lepší. Já jsem zvědavá, kolik ten náš kulihrášek bude vážit. Jestli bude po tatínkovi, tak ten měl při narození 4,2kg :roll: Já jdu příští týden v pátek na první monitor do porodnice, tak jsem zvědavá. A z jedněch papírů jsem zjistila, že mám ještě jeden termín porodu podle ultrazvuku a to 20. 1., což je za 2 týdny :! Holky, ten podle toho ultrazvuku by měl být asi přesnější, nebo se pletu? Dnes jsem si pro jistotu už začala chystat tu tašku, nemám ještě všechno, ale jsem už trošičku klidnější, kdyby náhodou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2324
3.1.08 15:33

E.v.i., díky, ona taky dr. jak mě v poradně měřila dělohu centimetrem říkala, že neví, kam by se do mně větší miminko vešlo :D I když pro porod je asi „nejhorší“ hlavička, tak tu zrovna Vojtíšek menší nemá :wink:
Termín z ultrazvuku by měl být přesnější, ale jen když je to ultrazvuk do myslím max. 16. týdne, kdy se dá miminko změřit vcelku. Pak už to prý přesné není. 20. ledna je fakt za chvíli.

Jo a ještě jsem vám chtěla napsat, že ta dvojčátka od kolegyně, narozené ve 32. týdnu jsou už od vánoc doma, kluci mají oba přes dvě kila a jsou prý hodní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3481
3.1.08 15:41

Mose, to byl právě ten ultrazvuk kolem 12 tt, screening Downovy choroby. Takže se mi to fakt blíží… Ty bláho, já snad z toho porodím :lol:
To je super, že se chlapečkům daří dobře. Nevěděla jsem, že takhle předčasně narozené děti jsou tak brzy doma, ale asi když je vše v pořádku a mají dostatečnou váhu, tak není důvod je nechávat v nemocnici, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2475
3.1.08 16:25

MOSE: Gratuluji k tak dobrým zprávám, Vojtíšek Vám moc hezky přibírá, jen tak dál.
A kluci dvojčátka jsou teda šikulky, je moc dobře že už jsou doma s maminkou
EVI: 20. je za chvilku 8O , no blíží se nám to neuvěřitelně rychle :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
fyzikarka
3.1.08 18:29

Mose, super, hned je líp, co?
E.v.i. , no 20. je za humny, ty jo, to letí.
Nedávno jsme jásaly nad těhotenským testem a teď se nám to krátí.

• Citovat
  • Upravit
Ann
9977
3.1.08 18:44

Mose :potlesk: super, zbytečně jsi nervila, ale hlavně že je Vojtíšek OKÍ!!!!

E.v.i. 20. je tu fakt coby dup, takže to vypadá, že budeš pvní :wink: a taky bych řekla, že přesnější termín je z ult. A Anleo Tobě Vendelínka chystají na únor, ne?

Fyzikarko, fakt to strašně letí… když jsme se tu radovaly nad prvníma kontrolama a teď…

Když to čtu, tak já fakt začnu pomalu prát… ikdyž včera jsem to aspoň protřídila, abych věděla co ještě pořídit, tak akorát něco šmrcovního do porodky, jinak toho máme dost… a to jsme skoro všechno dostali, kupovala jsem toho zatím minimálně… vlastně jen to od Anlei a pak pár kousků v mim. A příští týden vyrazím dokoupit drogerii a látkovky…

Jo - máte už některá kojo podprdu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2324
3.1.08 19:22

holky, moc díky za podporu, jasně že je hned líp, se tu usmívám jak telátko :lol:

Ann, mně koupila kojo podprdu Ája k vánocům, teda velikost jsem jí poradila, tak snad to bude v pohodě.

Nemůžu sehnat žádný šikovný kyblík s víkem na pleny, zdá se mi výborný ten nápad Endy s namáčením, vzpomněla jsem si, že jsem to tak vlastně pro děti měla, to je fakt hrůza, kolik jsem toho zapomněla. Jste některá rozhodnutá pro látkovky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2324
3.1.08 19:24

holky, moc díky za podporu, jasně že je hned líp, se tu usmívám jak telátko :lol:

Ann, mně koupila kojo podprdu Ája k vánocům, teda velikost jsem jí poradila, tak snad to bude v pohodě.

Nemůžu sehnat žádný šikovný kyblík s víkem na pleny, zdá se mi výborný ten nápad Endy s namáčením, vzpomněla jsem si, že jsem to tak vlastně pro děti měla, to je fakt hrůza, kolik jsem toho zapomněla. Jste některá rozhodnutá pro látkovky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ann
9977
3.1.08 19:52

Já látkovky zatím ne… nemám to kde sušit a hlavně si nejsem jistá jak ze začátku budu stíhat, tak uvidím časem…

Tak to je Ája šikulka. A jakou jsi si objednala velikost a číslo větší?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1319
3.1.08 20:04

Ann já jsem se ptala v jednom obchodě se spodním prádlem a paní mi říkala, že by se to dopředu kupovat nemělo. Nemusíš se trefit do velikosti a jsou docela drahé, takže já s tím ještě počkám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2681
3.1.08 20:05

Mose , tak to je skvělá novina. Připadá mi, že 2kilový miminko v 33. týdnu je naprostý průměr, ne? Podle těch tabulek, co jsou na netu … Hlavně, že se ti ulevilo, jsou to zbytečný nervy. Ty se chystáš na látkový pleny? A klasický nebo ty separační nebo jak se to jmenuje? Někde jsem o tom četla a nezdálo se mi to špatný. Myslím, že tady na emiminu jsem o tom četla nějakou diskusi. Já se teda ale nechystám, i když mám ekologický výčitky, ale asi jsem na to už moc pohodlná.

E.v.o., mně taky doktor říkal, že termín podle uzv je přesnější, protože ty malý miminka jsou naprosto přesně stejně velký a v tom 12. týdnu se termín porodu přesně odhadne. Já mám i metřík tady udělaný podle uzv termínu 4.2., podle menstruace ho mám až 10.2. Ale nejradši bych měla miminko už taky v lednu.

Dneska jsem koupila v lékárně olivový olejíček na masáž hráze za 30 Kč -paní lékárnice říkala, že je na to Weleda speciální olej asi za 300, ale že účinek je podle ní stejný. A stejně ho neměli. A taky čaj maliník - normálně od Megafytu. S čajem ještě určitě počkám min. týden a s tou hrází nevím. Včera jsem to říkala Petrovi a vysvětlovala mu to a večer se mi už hrabal pod peřinu :lol: Tak si aspoň mohl namasírovat záda, to už se mu tak nelíbilo :lol: Ach ti muži :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
3.1.08 21:00

Čau holky :D

MOSE, krásný zprávičky!!!! :P To je moc dobře

LUCI, ale do porodnice bys asi nějakou podprdu mít měla ne? Taky nevím,jak ji koupit. Někde jsem přesně četla, že má být o to číslo větší. Jo a dneska jsem se domluvila se šéfkou, že mi tu dovolenou proplatí, takže za týden touhle dobou už budu mít zasebou první ofiko den na MD a musím říct, že už se docela těšim,protože ty dva dny v práci mě pěkně zmordovaly, ani nevim čim,ale jsem utahaná jak kotě 8O

FYZIKARKO, fakt to letí.Ještě nedávno jsem si říkala kolik času na všechno mám a teď , čím blíž je ten náš únor tím víc jsem nervní, že mi ještě spousta věcí chybí 8O

:D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
3.1.08 21:10

ahojte tehulky,
tak na zacatku preju hodne stesticka do Noveho roku a hlavne zdrave mimisky!!! Tedka jsem poctive docitala, co jste vsechno od Vanoc napsaly, no nebylo toho malo, takze si to uz asi nepamatuju :oops: My sme moc doma nepobyvali, takze jsem vubec nestihala psat ani cist.
Mose: supr zpravicka!!
Jinak s tema podprdama, cetla sem, ze by se mela koupit o cislo vetsi nez jakou velikost mate v poslednim mesici, tak nevim :roll:
U nas jinak nic moc novyho. Vcera sem byla na kontrole a Misa se za ty dva tydny otocila, takze oba prckove sou hlavickou dolu. Doktorka mi rikala, ze bych mela jeste tak mesic vydrzet. No nevim, budu se snazit, ale uz je to narez. To brisko za chvilu neunesu.Ale taky si neumim predstavit, ze bych za mesic mohla mit uz ty dva prcky na svete. To tak uteklo.
Chtela sem se zeptat, holky, co ste tu z ostravska, mate nektera zkusenost s porodnici ve Vitkovicich?Ja se prave rozhoduju, jestli rodit tam nebo v Opave, tak nevim. Byli sme se tam dneska podivat a docela dobry. Opava je sice hezci, jenze tam nemuze byt tatinek u cisare, kdezto v tech Vitkovicich jo. No, jeste uvidime.
S pranim a zehlenim sem hotova :-) Tchyne mi pomohla, takze to zas tak netrvalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3492
4.1.08 09:57

Ahoj v novém roce:-)

teda vy jste toho zase nakecaly no snad to zpětně dočtu :)

Předně vám chci popřát vše nejlepší do nového roku hlavně hodně zdravíčka, štěstíčka, lásky, bezproblémové porody, hodné a klidné děti a moc radosti :)

Já jsem se včera na poradně dozvěděla, že mám silnou anémii což pro porod není vůbec dobré :( asi budu muset poctivěji užívat to železo. Jinak mám nahoře 15kg, ale neřeším to :wink: s Adámkem to bylo 20kg a taky to šlo dolů :) Včera mi točili ozvy. Dělá se to přímo u mého dr. takže do porodnice nemusím teda až rodit :wink:

Jo musím se vám přiznat, že po včerejšku mám z porodu ještě větší obavy. Dr. mi bral stěry protože před půl rokem mi nevyšly zrovna nejlíp tak mám strach jaké budou teď výsledky. Ale normálně mě to tak bolelo, že jsem si říkala jestli mi tam náhodou při porodu Adámka něco nesešili víc než měli nebo co já vím je to blbost, ale fakt mě to bolelo až mi nebylo dobře :( jsem mu říkala, že nevím jak porodím.

Tak zatím ahoj

A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2475
4.1.08 10:00

Tak já už jsem odedneška taky ofiko na mateřský, teť jsem byla odevzdat papír v práci :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí