Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj zase,
tak erupce na slunci pokračují, protože včera jsme se naprosto regulérně pohádali. Nebudu to tady rozepisovat, bylo to kvůli stavbě, ale jsem na něj fakt naštvaná. Mám pocit, že ze mě někdy dělá idiota. Tak jsem zvědavá, jak bude dlouho tichá domácnost
Ale včera jsem na netu četla, že první pracovní pondělí po vánocích, což bylo včera, je nejčastější den v roce, kdy lidi podávají žádosti o rozvod! Takže potvrzuju, že to je asi docela rizikový období ![]()
Ani na uzv se mnou dneska nejde, protože se nemůže uvolnit z práce, půjde Barunka, ta se děsně těší.
Včera jsem se přece jen do města vydala, protože počasí se dost vylepšilo, s Bárou jsme nakoupily ještě osušky, nejmenší dudlík (pro všechny případy), teplou čepičku a hlavně jsem si chtěla koupit tu podprdu. Zkoušela jsem Anitu a byla výborná, akorát neměli moje číslo, tak jsem si opsala model a večer objednala po netu. Kupodivu v tom obchodě jí měli levnější - asi 330 a na netu 370 plus 100 poštovné. A já budu mít košíček C, byla jsem z toho úplně hotová, snad poprvé v životě. Prodavačky se mi smály. Pak tam měli Anitu ještě asi za 650, ta taky nebyla špatná, možná si jí koupím později. Ale tahle byla i tvarem hezčí a seděla mi. JO a ještě jsem si koupila ty kalhotky do porodnice ve zdravotních potřebách, tak snad ten základ už mám.
Ann , to jsem ani nemyslela, že byste jely do Prahy z takový dálky, to by byl risk. Jestli se sejdem, tak se vyfotíme a všechno vám napíšem, neboj ![]()
Tak holky, abysme se bavily konkrétně - tak co příští čtvrtek 17.1. někdy odpoledne? Já a doufám, že i Anlea, pojedeme ze směru Kladno Slaný, tak by bylo fajn si dát sraz někde na Praze 6, nebo dobře trefím na Anděl, nebo ještě můžem dojet z Dejvic metrem do centra. Já zas nevím moc odkud jste vy, tak něco navrhněte.
Ahoj holky,
Emanko, semnou počítej, srazík bude fajn
Jen musím domluvit hlídání na Alenku ale to se zmákne.
Teť jsem obvolávaly školy kdy je zápis do prvních tříd,bude to muset zvládnout tatínek, docela mě mrzí že u toho nebudu.Pořád nevim jetsly Alenku dát do velký školy na Kladno a nebo do vesnický v Libušíně, osnovy by měly mít snad stejný na všech školách,ještě máme 14 dní na rozhodnutí tak uvidíme.
Emanko: Barča bude nadšená z ultrazvuku, vim jak se to líbilo Alence že viděla brášku,a z Petra si nic nedělej, oni i muži mají své dny ![]()
Tak jsem teť volala do Rakovníka do nemocnice a mám přijít 18,takže ten srázek jestly bude tak to bude jen tak tak
Ale těším se
Teť tu vyvářim a zamrazim jim to aby mi tu chudinky neumřely hlady a nemusely celou dobu jíst jenom míchaný vajíčka ![]()
Tak už mám jenom 10 dní na přípravu věcí a pak už se vrátim domů s mimískem, už aby to bylo ![]()
Anelo, to je teda mazec… ale taky bych už brala aby byl vyšší datum. Ikdyž nevím, kdo by to za mě všechno nachystal… já fakt nemám nic přichystané. Nakoupené věci pro malou na začátek a do porodky, jen oblečky nevyprané a kočárek… Ale už si slibuju, že začnu… Co kdyby se ji zachtělo na svět trochu dřív, že? Nehledě na to, že u doktorky jsem o týden na přřed… ![]()
Emanko, na manžu se vyprdni… já teda musím říct, že ten můj šel do sebe. Vždycky to byl cholerik jeden bláznivej a dal si novoroční předsevzetí, že kvůli malé se nebude rozčilovat a tak a zatím to dodržuje… včera jsem koukala jak blázen, měl pracovní problémy, dříve by tu řádil jak černá ruka a on se tu zavřel a vůbec ho nebylo slyšet a pak přišel a ještě s úsměvem ![]()
JJ - fyzikarko, bych na to zkusila vzít Lanza mýdlo nabo Vanisch na skrvny a pak to pořádně vyprat ![]()
Ahoj holky,
tak zase jedna reportaz od nas z Bohnic ![]()
Manzovi jdou stavebni prace pomalu, protoze do ceho kopne, to se rozsype, proste starej barak…a nejhorsi je, ze za spoustu veci muzu ja az me to mrzi…treba v nedeli nam kamarad privezl krasne drevene dvere i s oblozkama, ze mu zbyly…tak jsme je chteli dat do pokoje, jenze tu jsou krivy futra a trochu drhly. Stary dvere sly shoblovat, ale tyhle jsou lamino, takze to nejde… tak manzel, ze kladivem tukne do teboule na futrech a zkusi ji zmensit.tak do toho prastil a boule zmizela, jenze ne uplne, posunuka se vejs…tak zacal do futer mlatit jako blazen, ze kdyz uz je odrel, ze se to musi povest…no vysledek byl, ze futra jsou jako kdyby je prejel vlak a dbere stejne na:,–(it nesly a jeste nam odpadl cely roh s omitkou a znicil se vypinac…Potom jsem si nadiktovala susak do koupelny… tak manza zacal vrtat a uplne posledni dirou provrtal el. kabel od boileru…takze v nedeli vecer musel odsekat ctyri dlazky, vymenit kabel…jak byl nastvanej, tak do toho busil hlava nehjlava a ja pak druhy den 2 h uklizela, protoze vsechno bylo zapraseny, ale strasne… No dnes uz vesak visi a je super… Takze loznicka je porad ve stavu beton na podlaze a na stenach jen stuk…o vikendu se bude malovat a pak nejak lepit linoleum…jsem se pro nej rozhodla, ze se bude lepe udrzovat ez koberec, kdyz mame tolik zvirat…
Jinak vitam Tyninku - jestli o sobe budes neco psat, tak mi posli do SZ mobilni telefon, ja ti poslu svuj, jsme domluvene, ze si posleme SMS z porodnice az se bude neco dit…
Sandul - tak drzim palce at vydrzis v pohode a 2v1 nez se vrati Tibi…Ted jsi doma sama nebo mas moznost jet k rodicum, kdyby to prislo driv?
Fyz - ja bych na plisen zkusila belici savo (nebo jiny) a pak vyprat…
Anleo - to je narez, vedet takhle dopredu termin, tak doufam, ze se jeste uvidime na srazku…
Emanko - super, ze srazik pripominas… ctvrtek mi taky vyhovuje a navrhuji misto - treba obchodni centrum Sestka… Ja jsem tam sice nebyla, ale jede tam bus z Dejvicky (nebo Hradcansky) a holky od Kladna to maji taky v tom smeru… Urcite tam bude, kde si ke stolku sednout a podrbat, pripadne neco dokoupit, kdybyste mi neco pripomnely…Skoda, ze Ann nemuze, ale uplne ji chapu, zvlast, kdyz ty silnice ted namrzaji…My se k tobe Ann pak pozdeji nakyblujem vsechny s mimisema a udelame si kocarkovy vylet okolo Jicina, co?
Ted mi doprala pracka s prvni varkou oblecenicka, tak to jdu povesit, jsem zvedava, jak budu susit ty pidiponozticky ......
Ahoj holky..
chtela jsem se vas zeptat..budete si porozovat monitor dechu (Nanny)? Porad nad tim premyslim,jelikoz budu doma sama jen s malou…a mam strach abych z ni nebyla tak utahana,ze bych mohla opravdu usnout az moc tvrde a nic neslyset.
A jeste jsem se chtela zeptat,meni se vam metriky? me prijde ze nekterej z nas tady porad stoji a nepreskakuje.
Endy jsem prestehovana u nasich..za prvy bych se doma sama zblaznila..kdyz v nedeli Tibi odletel,tak jsem pres hodinu sedela na posteli a cumela a vubec nevedela co delat..bylo tam takovy mrtvo a ticho..takze jeste ze me nasi chteji mit u sebe..tady mam aspon hafika..
Anleo…ty uz jdes do porodnice? to jako preventivne,na hlidani? nebo snad uz prenasis? metrik ukazuje 32 tyden,ne?
Jak jsem mluvila o tech dverich:
Nabizim dvere dekor buk, š. 70 cm, vysoke uzke sklo jakoby matne, s drevenymi oblozkami, jedny leve a jedny prave. Cena dohodou, velmi levne. Nejlip se hodi asi na WC a do koupelny… Nam se nehodi rozmerove, ale bylo nam lito, aby je ten kamarad vyhodil… Na pozadani poslu fotku, ale az vecer… Vyrobce PortaDoors - daji se najit na netu…
Sandul, jdu si tam lehnout jenom preventivně, chtějí nás mít pod kontrolou kvůl tomu co se stalo minule a v 38 týdnu nám prcka vyndají císařem, metřík mi ukazuje dobře, 34+2
Sandul, me taky metrik jede v poradku… a o monitoru dechu zatim neuvazuju,ale kdybychbyla sama, tak by to stalo za to, aspon by ses nenervovala … zeptej se v porodnici, nekde je pujcuji…
Jsem zjistila, ze asi nebudu mit dost kolicku, jak je tech pidiveci moc naraz v pracce ![]()
Tak znova - teď jsem si to celý smazala ![]()
Náš šikula je hlavou dolů a váží cca 2,5 kg! Mám fakt radost, snad se už nemrskne zpátky. Všechno je OK.
Sandulo , já monitor Nanny mám, ale jenom proto, že mi ho půjčila kamarádka. A to ho pořizovala, protože její manžel měl nějaké problémy se srdcem, tak radši. Jinak bych si ho asi nekoupila, i když určitá jistota to je. Nebo zkus někde po inzerátech, myslím, že to není nejlevnější záležitost. Ale neboj, že se nevzbudíš, to matička příroda zařídí. Já normálně spím jak dudek a pamatuju se s Bárou, že jsem slyšela každý vzdechnutí a otočení, to je podvědomí.
Endy , s tím převrtaným kabelem - to je fakt pech. Ono se říká, když se něco s…, tak pořádně
To bych asi byla vzteklá taky.
Ann , jsem na tom stejně jako ty, snad všechno nakoupeno, nic vypráno, nic sbaleno. Musím začít.
Pro nás s Anleou by byl sraz v OC Šestka ideální, nemusely bysme vůbec zajíždět do Prahy. Snad se tam ostatní v pohodě dostanete - ještě Márty je pražská a neozvala se, co? Nebo ještě někdo z nových? A pro Anleu fakt poslední možnost
A ještě v kolik hodin? Ve 2, ve 3? Mně je to fakt jedno. V Šestce jsem už byla a je to tam docela klidný.
Anleo , platí, že když budeš chtít, tak tě doma vyzvednu a odvezu. A když bys neměla hlídání pro Alenku, tak ji vem klidně s sebou.
Předělala jsem si metřík podle termínu menstruace, dneska na tom UZV mi hlavičku i nožičku naměřil doktor taky na 35. týden, tak aby mi metřík nepřestal počítat a nebyla jsem nervózní
Koukám, že ho máme s Endy na den stejně teď
Endy - máš ještě jiný termín?
Emanko, ja mam od zacatku jen jeden termin… nikdy mi nerekli jiny nez podle MS… Tak uvidime, kdo driv ![]()
JInak cas je mi fuk, treba ve 14 h…
Nazdárek těhule,
tak i my dnes máme po kontrole. Panu Dr. jsem si postěžovala, že mi minule jeho kolega neřekl, jestli to bude holka nebo kluk, že to zakecal, tak mi udělal ultrazvuk, tak mi potrdil holčičku se 100% jistotou, viděla jsem tam krásný kávový zrno mezi nožkama. Byl to blažený pocit, byla jsem šťastná jako blecha. Malá je hlavou dolů a máme kolem 2200g, že holčičky bývají menší než kluci. Jinak k mé váze, samo že mě upozornil, že jsem na té horní hranici co bych měla přibrat. Takže mi doporučil jíst na 6 dávek denně a úplně se vyhnout cukrům. Jinak mě ujistil, že tak ty 4 týdny před koncem už se téměř nepřibírá. Cha na to jsem zvědavá. Jinak jsem se ptala na tu masáž hráze, říkal, že ano, ale že na to není prostě nějak tabulkově daná technika, jak na to. Že to není ani dokázáno, že by to vždy pomohlo, že je to individuální stejně jako stryje - prostě pokud k tomu dispozice jsou,můžeš mazat jak chceš a stejně se udělaj a podobné to je i s tou hrází. Že pomoci to může, ale není to dokázané, takže to záleží na mě. Tak aby mě to bylo příjemné a abych to snesla a stačí prý normální olivový nebo hroznový olej.