ÚNOR 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3481
11.1.08 10:10

Endy , děkuji a těším se na tvoje :wink: Jinak jsem se tě chtěla zeptat, psala jsi tu kdysi o takových, myslím, separačních plínkách, něco jako látkopapír co se dá na látkovky a pak se to i s hovínkem vyhodí a není tak zašpiněná plínka. Kde jsi to sehnala, prosím tě? Normálně v lékárně? A jak se to přesně jmenuje? Děkuji!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2681
11.1.08 10:22

Ahoj,

máte všechny pravdu - můj první manžel byl fakt kauf :lol: Jsem ráda, že to mám za sebou. A mám trochu pocit, že na to přichází i Bára, i když jí fakt vůbec nic špatnýho o něm neříkám. Nudí se s ním a nechce tam jezdit.

Dneska jsem začala konečně prát plíny a vzpomněla jsem si, jak se tady někdo ptal na dvě různé velikosti plínek. Já si koupila osuškové pleny a dneska, když jsem je vybalovala, zjistila jsem, že je na nich napsáno jenom látkové pleny. Jsou větší a silnější - tak jestli jste nemyslely tyhle? Používají se jako osušky. Byla to E.v.a., kdo se ptal, myslím.

Mimochodem, E.v.o., ty jsi ale fešanda :lol:

Kde je Anlea? Neděje se něco?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3481
11.1.08 10:35

Emanko , fešanda, jo? s těmi 14 kg navrch? :oops: :roll: :D Ale děkuji, potěší to :wink: A na ty plínky jsem se ptala já, a mám vážně dvě velikosti + asi 3 tetra osušky, ty jsou silnější a větší a rozměr těch plínek mám 65×65, pak 80×80 a ty tetra 90×90.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4874
11.1.08 10:45

Evi, ty separacky se jmenujou separacni pleny Anička a videla jsem je v lekarnach, mozna je maji i ve zdravotnich potrebach, ja je mela k plinkam z druhe ruky… Jinak maji i ruznou kvalitu - nektere se muzou splachovat - jsou papirove, jine jsou z viskozy a ty se musi davat do kose.. vic asi zjistis na strankach o latkovani a latkovych plenach… Ja zezacatku budu pouzivat papirove, nez se vsechno naucim, tak si rikam, ze je cas shanet jeste neco jineho..ty moje plenky vypadaji jako tenky vliselin, jestli sijes…

Emanko, nechces Anlee, pro klid duse poslat SMS?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2475
11.1.08 12:37

Ahoj holky,
jsem tu jenom na skok abyste věděly že jsme v pořádku. Mám tu pěknou honičku a to mi ještě za chvíly švagrová přiveze na hlídání dva jejich raubíře, dvouletýho rozmazlenýho vzteklýho a půlročního smíška :lol:
Zjišťuju že toho pořád spoustu nemám koupenýho a zapoměla jsem vyprat povlečení a osušky a ponožtičky, no mazec,už mám na to jenom týden. Ale uklidňuju se že když to prostě nestihnu a nebo na něco zapomenu tak pošlu tatínka ať nám to dokoupí a je to.
Zítra jedu s Alenkou na zápis na aerobic a přihlásila jsem jí ještě na skauta, chci ji nějak zaměstnat aby se necejtila odstrčená až tu budu pobíhat kolem prcka.
Srazík super, ve čtvrtek ve 2, Emanko a můžu se k tobě tedy přifařit?
Jinak všem co byly na kontrolách gratuluji k otočeným dětičkám a k dobrým výsledkům.Nějak už si toho víc nepamatuju a už zase musim letět,ale večer ještě nakouknu a taky přidám do galerky fotku pupíku.
Evi: Opravdu jsi kočka :wink:
Tak papa a opatrujte se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4874
11.1.08 14:04

Diky Anleo za zpravu, hned jsme klidnejsi :wink:

Jeste se nam dlouho naozvala Petulinka - snad je jeste 3 v 1 :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1319
11.1.08 14:12

Ahoj holky, tak i já se hlásím už oficiálně z MD, která mi začala dnešním dnem. Dnes jsme byli s mamčou nakupovat tový věcičky co mi ještě chybějí jako kalhotky do porodky a vložky, přebalovací podložku pro mimi, kalhotky na látkové plenky, kojo podprdu, kojo noční košili, mimo jiné jsem si koupila i ty separační plínky a měli je přímo v tom obchodě s miminkovskýma věcma, je jich 100ks za 40,– je to českej výrobce, jsou to ty Anička jak psala Endy. Takže jsem tam zas nechala balík. Jo a koupial jsem si baby vak od Emitexu, měli ještě strší model a slevněnej na 490,– což je úplně super, jinak teď jsou vjiných barvách. Takže dnes mám super pocit, že už asi mám skoro vše. Jo a ještě jsem si přikoupila další látkovky, takže mě taky čeká praní a pak žehlení. Pidi věcičky už mám naštosovaný ve skříni vypravý a vyžehlený. Babička se činila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2681
11.1.08 16:38

Ahojky, já jsem dneska jak bouchlá po hlavě. V noci jsem se probudila ve 3 a nemohla spát, hodinu jsem čuměla, pak si 2 hodiny četla. Zkusila jsem spát po obědě a taky mi to nějak nešlo, tak jsem jak přejetá. A to jdeme večer do hospody, teda já jenom na chvilku. Jsem i taková podrážděná na Báru, dneska mi ten den nějak nesedl. Tady je děsná mlha od rána, že ani není vidět z okna.

E.v.o., tak to jsem fakt netušila, že jsou 2 velikosti plen, možná na větší děti- tak pětiletý :lol:

Anleo , to je dobře, že ses ozvala, už bych ti tu sms poslala. Jak se to blíží, je všechno podezřelý :lol: . Se čtvrtkem počítám. Já se dneska objednala ještě na ostříhání a neměla jinak volno než ve čtvrtek ve 12, ale je to tak na půl hodiny, pak hned vyjedu, takže tě vyzvednu mezi 13,15 a 13,30 - mobil na tebe mám.

Luciáši , to byla skvělá koupě ten fusak, já ho mám zlevněný kolem 1100. Mně dneska došla kojopodprda Anita, taky dobrá. Kalhotky do porodnice jsem si koupila taky, připadají mi dobrý ty, co se dají prát a mají nohavičku, pak jsem si ještě koupila jenom 3 ks těch, co se vyhazujou, ale asi jsou blbý, nejsou vůbec pevný a tu vložku asi moc neudrží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1319
11.1.08 16:54

Emanko, já mám taky ty kalhotky s tou nohavičkou, ale ty jednorázovky na vyhození si asi taky budu muset koupit. Jinak nemám fusak, ale babyvak, v tom nosíš mimi místo na rukou tak v tom vaku přes rameno, hodně to chválej, hlavně máš volný ruce a prý v tom miminka dobře usínají a je to až na 50kg, můžeš ho v rom i nakojit. moc se nám to líbilo, ale na internetu jsou kolem 900,–, ty starší modely jsem našla 790,– a já jej mám za 490,–, posledně když jsem na něj v tom obchodě koukala, tak za něj paní chtěla 590,– a dnes jsem došla a říká mi, vy jste tu na něj už koukali že? No a teď ho máte ještě o 100 levnější. Tak jsem měla o to větší radost. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4874
11.1.08 17:07

Luciasi, super kup, kamaradce ho kupuju z MMB za 500,–. :?

Emanko, me se taky spatne spi, treba to dnes bude lepsi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1975
11.1.08 17:18

Ahoj holky…

mam dlasi debilni dotaz..to vite,lezim doma a ctu Miminko,Maminku,Betynku,Ja a mama atd…

Takze:

Jak kojit? behem jednoho kojeni vystridat obe prsa nebo treba kojit tak ze jedno kojeni das pravy prso a dlasi kojeni (treba za 2h) das levy prso?

Je to docela diskutovaltelny tema…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1319
11.1.08 17:55

Sandul tohle nám říkala laktační poradkyně na přednášce, že je třeba ty prsa střídat, např. 10 minut jedno a 10 minut druhé na rozkojení. A pak to střídat, jedno kojení jedno prso a druhé kojení druhé, a právě jsme se smály tomu, jak říkala, že si to ty maminy musej psát v kdy kojily ze kterého, protože když kojíš např. v noci v polospánku, tak za 3 hoďky už si nejsi jistá. Ale tohle všechno Ti poví v porodnici. U nás v Třinci kam půjdu já ta lakatční poradkyně dochází a radí těm maminkám jak to mají dělat, co dělají špatně atd. Takže super, ale teorii mám zmáklou, tak uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1319
11.1.08 17:59

jinak můžeš psát dotazy na různé laktační ligy, je jich v republice víc, např. kojeni.cz a tam Ti mile rádi odpoví, ale myslím, že v porodce Ti to vysvětlí a kdyby ne, tak je dnes super to, že se můžeš opravdu obrátit na různé ty laktační poradkyně, je to super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3481
11.1.08 19:56

Ahoj holky,
tak jsem dnes byla poprvé na tom monitoru, docela dost dlouho jsem ležela, naštěstí na boku. Pan doktor mě vyšetřil a udělal ultrazvuk, změřil malého a teď se držte…má 3700g :! Já to věděla, že budu mít velké dítě :roll: no hlavně aby bylo zdravé a už se raději narodilo, budu pít maliník jak strhaná a taky zkusíme ty spermie a když tak hoďte další rady. Hlavičku mám už posunutou dole, ale čípek je ještě vzadu nebo tak nějak, nějaká míra tam je 2,5cm, takže na porod to ještě není :cry: a já už bych tak raději chtěla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3087
11.1.08 20:10

ahojky,
omlouvám se že vám sem lezu,ale jsou tu moje známe tváře :lol:
co se týče kojení,máte pravdu,jen tip abyste si nemuseli zapisovat,pořiďte si třeba „kojící“ prstýnek nebo náramek - fakt super..já už teď kojím jen z jednoho prsu,ale kde bych byla nemít prstýnek :wink:
tak holky,přeji vám rychlý bezbolestný porod a hlavně zdravá krásná hodná miminka!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí