ÚNOR 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2324
9.1.08 20:25

Ann, gratuluju, úplně chápu, že jsi překvapená, já si byla tou hlavičkou pod žebry taky „jistá“ :lol: :lol:

Koukám do papírů co mám z porodnice, rodný list prý brát tam, kde nejsou rodiče dítěte manželé, jinak oddací list. A všechno originály, u nás se to vyzvedává osobně, nebo to pošlou spolu s originálem rodného listu mimča, když kopii, tak jedině ověřenou.

Já jsem dneska neudělala nic, teda kromě toho, že jsem zvládla knihovnu. Zítra přijde kamarádka a v pátek zas jiná návštěva, v sobotu mám konzultaci z grafologie, tak snad v neděli první den kdy budu jen doma… mám pořád pocit, že nestíhám :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
10.1.08 08:55

Ahoj skoro maminy! :D

TAK JSEM PRÁVĚ NAKOUSLA PRVNÍ DEN SVÉ MATEŘSKÉ DOVOLENÉ :! :D :D :D
Zatím to jde dobře. Vylezla jsem z pelechu v půl osmé, protože vztával taťka do práce a mně už se nějak nechce spát, protože jsem zvyklá vylejzat v půl sedmý, takže jsem si vlastně hodinku přispala :D
A první věc co budu dělat je úklid doupěte, abych to tady měla čisťounký a voňavý…14 dnů jsem se na to tady vybodla,tak je to fakt nutný. Supr je, že na to mám celej den a nic mě nehoní:D

Poslední den v práci proběhl jakobych nikam neodcházela. Přinesla jsem jim koláčky a slaný šneky, aby na mě v dobrém vzpomínali a pak jsem makala na posledních restech. S kamarádkou jsme měli domluvený poslední „slavnostní“ oběd (šéf mě chtěl vzít prý na oběd taky,ale přišel se omluvit, že je pracovně zaneprázdněn a že ho zastoupí jeden kolega,tak jsme jeli nakonec na jídlo ve třech), ale kolega je naštěstí vpohodě,tak to bylo docela příjemný :D No a když se blížila hodina odjezdu,tak jsem všem podala ruku a odešla. Myslela jsem, že to bude pro mě horší, že potečou nějaký slzy a tak,ale nic se nekonalo. Ono to loučení bylo tak vlažný, že ani nebyl důvod. :? A dáreček pro miminko, jak se to normálně dělá?…no, u nás ne. Ale asi to bude tím, že je tam většina chlapů a ty to nějak nebere. Jediný co,tak jsem dostala k platu trochu vyšší odměnu. Prostě jsem z toho měla včera takovej zvláštní pocit, že tam jako 8 let s nima pracuju a bavim se a pak odejdu pomalu bez toho, že by se semnou někdo rozloučil. Ale asi nesmim bejt taková citlivka. Teď už se zaměřim na miminko a hodim práci za hlavu 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
10.1.08 09:02

ANN, já to tušila, že se žížalka otočí! je to šikulka :D

SANDUL, co to u tý tvojí kamarádky řešej za pitominy. Ale porodit v 7.měsíci, to je teda fakt brzy! 8O

HOLKY, tak ať vám dneska dopadnou dobře prohlídky, mě to čeká až za týden :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1975
10.1.08 09:37

Ahoj vsichni…

Tak Marty vitej mezi povalecema…i kdyz ja obcas do prace jeste zabehnu..viz vcera a dneska,ale vzdy jen tak na jednu zakaznici..

No ta nase znama doma resi,jestli je otec ditete opravdu ten co si ji kvuli tomu vzal,kdyz ted vyslo najevo ze je to spatne spocitany…teda ona si tim je jista,ale on a jeho rodina ne…chodili spolu,pak se rozesli,ona mela jinyho,zjistila ze je tehotna,ale podle poctu to vyhcazelo na toho prvniho chlapa,tak za nim sla,on si ji vzal…no a ted to vypada ze je ten chlapecek spis toho druhyho chlapa :P Proste blazinec..

Vcera jsem si udelala novy metriky tak jsem zvedava jestli mi uz budou fungovat i na mym pc.. :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1975
10.1.08 09:38

Joooo uz mi fachci… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2324
10.1.08 14:29

Ahoj těhule,
tak kdybyste uvažovali ten srazík příští týden, Ája si kvůli písemce ve škole přehodila rehabilitaci, takže můžu i ten čtvrtek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2681
10.1.08 14:39

Márty , chápu, že je ti divný odejít po 8 letech bez pořádnýho rozloučení, ale asi to fakt bude těma chlapama. V každým případě je to jejich chyba a ne tvoje, tak si to tak neber. Já jsem se ještě musela dneska zastavit v práci kvůli nějakým papírům a šéf mi ještě pozval na příští týden na večeři s naším oddělením, takže já mám teda zas to rozloučení až moooc - už se mi tam ani nechce :lol:

Sandulo , to je dobrá historka s tou tvojí kámoškou - ale jí do smíchu asi moc není. Aby neskončily u DNA testů, jako u těch vyměněných holčiček z Třebíče, tam to taky začalo, že jeden tatínek si nebyl jistý otcovstvím.

Jinak jsem dnes byla u svého dr. a metřík jsem si zase vrátila. Prý platí termín 4.2., podle utz je přesnější a když do 4.2. neporodím, půjdu si lehnout do nemocnice. Říkal, že mi musí kontrolovat tu jizvu po minulém císaři a monitorovat dítě - placenta je prý orgán, který je načasovaný a pracuje 40 týdnů, jak je to dýl, může začít pracovat hůř a proto se to musí sledovat. Ptala jsem se na maliník, říkal, že neví, jestli to pomáhá, ale co prý pomáhá vyvolat porod jsou spermie - takže poslední týden před 4.2. ať se Petr těší, nedám mu vydechnout, protože jít si lehnout do nemocnice a čekat fakt nechci. Takže E.v.o. ta tvoje teorie je správná. Takže mně zbývají doma max 3 týdny, budu muset na všem máknout :lol: Na další kontrolu jdu za týden a to mi prý objedná na monitor, a vzal mi ty stěry. Docela mi vyprávěl dneska, prý do porodnice jet okamžitě když praskne voda a nebo vytéká červená krev. Jinak prý potom, co máš pravidelné stahy po 5 minutách po dobu 2 hodin, v mém případě prý 1 hodiny, zase kvůli té jizvě. Příští týden jsme se ještě objednali na přednášku pro tatínky do porodnice s ukázkou sálů a tak. To snad ještě zvládneme.
Tak to je vše :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2681
10.1.08 14:41

Mose, Anlea se ještě neozvala, ale jestli můžeš ty, tak to necháme na ten čtvrtek ve 14 hodin - to tedy můžeme všechny, Endy, Anlea, ty a já. Moc nás není, ale aspoň se nebudeme překřikovat. Tak platí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2681
10.1.08 15:14

Holky - já se ještě současně vykecávám s lednovejma holkama a dneska jsem jim tam vyprávěla porod Báry, úžasný zážitek s mým prvním manželem a tchýní - tak vám to sem taky zkopčím, protože vás to asi pobaví :lol:

Zkráceně - Honza k porodu jít nechtěl a pak ještě onemocněl, bolelo ho v krku. Mě kvůli přenášení vzali do porodnice a večer se rozhodli pro císaře - volala jsem z porodního sálu Honzovi trochu vystreslá, že mi jdou kuchnout, že si má za 20 minut zavolat a on na to: jo, jo, představ si, že mám v krku streptokoka, strašně mi to bolí a nemůžu polykat, máma sem musí chodit a vařit mi bramborovu kaši, abych se vůbec najedl. Málem jsem se tam rozbrečela, ale víc jsem myslela na mimino. Jenom si pamatuju, že jsem se pak bála, jestli se vůbec do porodnice přijde podívat, jestli ho máma pustí, že mu není dobře. Když nás z porodnice odvezl domů, doma byla strašná zima, lednice úplně prázdná a všude děsný bordel. A za hodinu přišla jeho maminka na kávu a podívat se na miminko. Až druhý den přijela moje máma, navezla uvařený jídlo a pomohla mi. Rozvedla jsem se, jak byly Barunce 3,5 roku, hned jak jsem nastoupila do práce a byla trochu soběstačná. Takže u mě to může být jen lepší a upřímně Petr je ve srovnání s prvním manželem něco, jak se říká nebe a dudy. A tchýně to samý. Takže tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2324
10.1.08 15:50

Márty , vítej na MD, rozloučení hoď za hlavu, jestli tě to uklidní, u nás v práci to bylo podobné a to tam moc chlapů nemáme. Mezi svátky tam nebyl vlastně vůbec nikdo kromě našeho oddělení a vlastně jsem se nijak neloučila, že se totiž určitě ještě uvidíme. A jsem si jistá, že v jiných odděleních byly rozlučky s občerstvením a dárky pro miminko, tak to tedy u nás vůbec nebylo. Třeba ještě s něčím přijdou později, ale moje šéfová je prostě taková „jiná“ :cry: Tož po deseti letech fakt divné.
Sandulo , vypečená historka, skoro na román
Emanko , taky pěkná historka s manželem :? 4.2.? Panebože, to je přeci za chvilku :! Srazík tedy ve čtvrtek, jen mi dejte vědět kde přesně, nějaký popis pro mně těhudementní, já tam nikdy nebyla, takže to vůbec neznám. Přijedu autobusem z Dejvické.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1975
10.1.08 16:03

Tak ja mam po kontrole…

Vsechno je v poradku..monitor taky..rodit zatim nebudu..mala se tam mlela,asi se ji nelibylo ze ji sestricka trochu priskrtila..nohy a ruce otejkaji jen minimalne..celkove jsem pribrala 5kg…chtela jsem vedet kolik mala vazi,ale jelikoz jsem byla na UTZ minule,tak me ceka az ve 37.-38.tydnu…jinak priste uz jdu na vnitrni vysetreni..

Jinak jsem se Vas chtela holky zeptat,dneska mi brali krev,do velkyyyy inj.strikacky..nevite proc? kvuli cemu se bere jeste ted ke konci krev?

A jeste mam takovej malej dotaz,ale posledni dobou to porad ctu jako dotaz maminek v casopisech..takze:

1. Co nejdriv? mam nejdriv svoje miminko vykoupat,namasirovat a pak nakojit a uspat nebo nejdriv nakojit a pak to ostatni???

2. Kdyz budu k miminku v noci vstavat na kojeni..mam ho pak pokazde prebalit? a mam ho nejdriv prebalit a pak nakrmit nebo naopak..co kdyz mi behem kojeni usne? to ho mam budit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2324
10.1.08 18:43

Sandulo,
gratuluju ke kontrole, krev nevím na co brali, mne ani ničím nevyhrožovali, ale já jdu až skoro za dva týdny. Tak jsem teda zvědavá…

K těm dotazům ti můžu napsat, co se osvědčilo mně:

1. určitě jsem nejdřív koupala, masírovala, přebalovala atd. prostě všechny větší manipulace před kojením. Opačně se totiž vcelku najisto poblinkali, když bych s nima házela hned po kojení. Je tam zas nevýhoda, že když měli hlad, tak byli poněkud netrpěliví :wink:

2. V noci jsem přebalovala jen pokud byli pokakaní, spící miminko u kojení jsem nebudila. Ani jsem moc nerozsvěcela, sama jsem byla v takovém polospánku.

Samozřejmě jsou to jenom moje zkušenosti, hlavní asi je, aby to vyhovovalo tobě a miminku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ann
9977
11.1.08 08:06

Hezký pátek těhulky 8)

Mose, přesně tak jsem si odpovídala na Sandulky dotazy… takže dík za ujištění, že je to tak normál, jak se mi to jevilo…

Jinak teda musím říct, že máte fakt parádní příhoda - Sandul, docela by mě zajímalo, jak tohle dopadne 8O

Emanko, to byl, ale vůl… doufám, že teď už to můžu napsat :oops:

Tak pohlaďte bříška a opatrujte se :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
11.1.08 08:22

AHOJKY :D

EMANKO, to teda byl manžílek na zabití :twisted: Ale že se v tćh ledňátkách už holky pěkně rozjížděj co?

SANDUL, fakt velkou jo? Mě taky Dr. říkal, že mi bude ještě dělat nějaký stěry (asi ten streptokok) a brát krev…ale nic víc. Zeptám se pak u sosání sestřičky. Jinak super, že jste v pořádku :P

MOSE máš pravdu s tím loučením. Jenom mi to v porovnání s taťkovou rozlučkou u nich v práci přišlo takový zvláštní.

Tak já jdu lovit kočárky po netu a asi vyperu první pidi věcičky :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4874
11.1.08 10:06

Sandul,me posledne brali asi tri zkumavky a jeste me pichali do ucha kvuli srazlivosti…asi si uz nabirali na predoperacni vysetreni, kdyby hrozil cisar…

Emanko, tak to jsi poprve sahla docela vedle vid? Povedena dvojice :?

Jinak srazik ve ctvrtek ve 14h si pisu, tesim se…

Evi - krasne fotky briska, taky budu muset udelat aktualni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí