Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj,
tak já jsem pro změnu dneska ráda, že Petr odešel do práce. Nějak jsme si včera lezli na nervy. On dostal nabídku v práci na jiné místo, snad lepší, snad i za víc peněz, snad s dalším postupem, ale musel by chodit na ranní a odpolední. Takže mně už šrotuje v hlavě, jak bysme to dělali, až se odstěhujeme na vesnici - musela bych ráno budit mimino a vézt Báru na 8 do školy, když by Petr měl ranní od 6. Takhle chodí od 8 a jezdili by v pohodě spolu. A další věc, že mě pořád nutí, abych už rozhodla ty věci v domě- přesně jaký kde obkladačky, dveře, schodiště, podlahy, poptávala, že se bojí, až se emánek narodí, že na to nebudu mít čas. To má sice trochu pravdu, ale přehání to, protože mi s tím prudí a je i nepříjemnej. A i s miminem budu moct sedět u internetu, předpokládám. Prostě jsme včera měli spíš takový negativně naladěný debaty, nepohádali jsme se, pak mi v posteli masíroval, ale divně čumíme. Asi to znáte. A se sexem se začínám pomalu připojovat k Endy - nevím, jestli mi ten poslední zážitek naladil tak, že se bojím, ale taky s tím břichem mám problém se v noci otočit, prostě si to už neužívám. A jak psaly holky v lednu, taky se fakt těším na klasickou misionářskou polohu. Takže tak.
Petr se mi včera zeptal, jestli bysme už neměli sbalit tašku do porodnice, řekla jsem mu, že je brzo, ale pak mi začalo hlodat, jestli nejsem zbytečně v pohodě a asi si dneska půjdu koupit tu podprdu a zítra začnu prát. I když si myslím, že k porodu mám daleko, emánek se tam pěkně vrtí, ale i ty poslíčky mi přijde, že už zase skoro nemám, prostě se nic neděje. Akorát se přiznám, že mám strašnou chuť k jídlu a normálně se přežírám. Musím toho nechat. A taky se bojím, jak všude píšou, že se blíží chřipková epidemie,že to chytnu a půjdu rodit s tím, že nemůžu dýchat. To by bylo asi pěkně nepříjemný.
Sandulo , ty si fakt ty nemoci užíváš, snad to už skončilo, ne? Hlavně si nic nezlom ![]()
A vítám nováčka Tyninku - napiš nám toho víc, jestli víš, co budete mít, jak máš velký prsa a tak
Kecám! Teď jsme to tady probíraly.
Ještě k prsoum bych napsala, že mi z nich vůbec nic neteče, skoro jsem z toho nervózní. Doufám, že budu kojit.
Tak to jsem se rozepsala - teď vy ![]()
Emanko včera byly asi nějaké erupce na měsíci, by měli taky takovou spíše napjatovu domácnost, já jsem byla hned podrážděná a Radim taky. Nevím, pak mě v zápětí přepadne pocit stestku, takové úzkosti, že už mi z toho těhu asi taky pěkně kape na karbit.
Jo mě z prsou taky nic neteče, a to je dobře. Emanko ono by Ti mělo začít týct až po porodu, tohle dělají hormony, ale stává se, že některým maminám už z prsou teče ještě před porodem. Takže buď klidná a buď ráda, že nic neteče, myslím, že si toho ještě všechny užijeme.
Sandul, vítám Tě zpět, Ty naše ztracená duše. Je fajn, že už jsi v pořádku a doufejme, že už se Tivšechno jen vyhne.
Tyninko vítej mezi námi. Neva žes přišla mezi nás až teď, snad sed brzy zorientuješ. Hele Márty vede tabulku, abyhom věděly, která t kdy čeká, kolik holčiček a kolik kluků, věk, místo bydliště atd.. Takže ji když tak pisni SZ nebo to napiš sem, svůj věk, odkud jsi - pokud to není tajné - termín porodu, co to bude jestli jste si nechali říct, stav - svobodná-vdaná, jestli už nějaké případně děti máš a jejich jméno a věk, myslím, že jsem na nic nezapoměla. To abychom Tě mohly šmírovat i my
Jako, že se Ti to krátí a ták.
Takže ať se Ti mezi námi líbí.
holky v lednu 08 už mají čtvrté miminko, docela ty děti spěchaj na svět, jen jedno je myslím po termínu a jen tuším 2-3 dny, jinak v jedno přesně v termínu a 2 děti dříve. Tak snad nám to taky půjde takhle, abychom se nemusely mordovat, kdy už to bude
a čekat a čekat ![]()
Musím vás na chvilku opustit, musím ještě skočit do práce.. moc se mi sice nechce, ale co nadělám, mám to blízko ![]()
Jinak mám dnes plavání, takže se těším. ![]()
Emanko: Mě už taky niz z prsou neteče, asi je to normální,a tu tašku do porodnice, myslím že Má Petr pravdu, už jsi v 36 týdnu to můžeš už klidně za 14 dní rodit
i když to teť třeba vůbec na porod nevypadá.
A holky v lednu jsou teda čiperky že už takhle rodí, ale nebojte, za chvilku je řada na nás a nám to taky půjde takhle dobře ![]()
Luci: Užij si dnešní plavání ![]()
Jezisi holky nestraste,ja nemuzu rodit driv,ja musim az po 18.2…bez Tibiho nerodim.
Nejak mi nepreskakuje metrik,ani jeden..k sakru..
Jinak tasku taky jeste nemam sbalenou,ale pro malou uz jo
Obleceni uz mam vsechno vyprany a vyzehleny
a jeste mi zbejvaji vyprat plinky,osusky a povleceni..peru vsechno v tekutej Lovele a nedam na ni dopustit..nadhera..
A uz me nic nenapada…jo vlastne..s brichem se mi uz taky spatne spi,zada uz nepripadaj v uvahu a otaceni je des bes..kort na mekkej matraci..a sex me taky moc nelaka..ale nechat se solichat na zadickach
a chrnet uz v 18h to jo…ale ted nemam uz ani jedno. ![]()
Sandulo , Tibor odjel na 5 týdnů? Pochopila jsem ten metřík správně? Tak to se ti nedivím, že jsi z toho špatná a že se ti stýská. A snad to teda do porodu stihne, to by byla moc velká škoda.
Já se doma ani neotočila a Bára už je doma ze školy. Docela si uvědomuju, jak se tady musela nudit, když neměla žádný kroužek a byla tady do 5 hodin sama. Hrozně si teď lebedí ![]()
Máma mi volala, že sebou mázla cestou do práce, ať nikam nechodím, že to klouže, do toho začalo pršet a sněžit, tak výlet za podprdou asi fakt oželím. Jdu uklízet.
Holky pražský a okolní - nedáme třeba příští týden někdy ten sraz? Za chvíli nám Anlea možná zůstane ležet v porodnici. Asi někdy odpo, dopoledne bývají ty návštěvy doktorů a tak. Co vy na to?
Ahoj holky ![]()
Vítám Tyninku, a prozdraď něco o sébě, my jsem strašně zvědavé ![]()
Sandul, uteče to… ikdyž já si říkám, že se mi to teď asi potáhne, že už to bude pomalu takové čekací, tak Tobě asi kor, když máš Tibiho zase pryč. ale zase poznáš jak hodně máte poslušnou Rozárku
Já bych si na Tvém místě byla jistá, že porodím dřív, ona mi to takhle dělává ![]()
a přidávám se - dneska první den na mateřské, ikdyž papír na to budu mít až ve středu… ![]()
A jak vás čtu, tak já už asi fakt začnu s tím praním… nebo budu jediná, kdo ještě nic. ![]()
Emanko, já to sice do Prahy nemám zas až tak daleko (100km), ale manža mě už teď nechce takovou štreku dovolit řídit, takže se mnou nepočítat, bohužel… ![]()
U nás zase chumelí jak blázen, tak na sebe dávejte pozor ![]()
Ahoj holky,
nějak nestíhám, včera jsme byli u našich na obědě a pak jsem vytuhla u televize, dneska jsme zas courali chvíli venku ještě něco zařídit a nakoupit, to byl fakt adrenalin, je tu namrzlo, tak jsem se bála, že sebou seknu. A ještě nás dneska čekají třídní schůzky u Áji, jsou docela důležité, protože to je vlastně poslední vysvědčení před přijímačkami, tak tam chci zajít.
U nás taky nálada nanic, teda hlavně u mně, Radek zítra odlétá a nemám tušení, kdy se zase uvidíme, tady ti Sandulo závidím, že alespoň víš s čím máš počítat. Radek bude nastupovat do nové práce, takže neplánujeme vůbec nic. Mně vždycky tyhle poslední dny úplně tečou nervy, nejradši bych aby už prostě odletěl, protože tohle přibližování se tomu je nejhorjší
Když vidím, jak tu poletuje, balí a přemýšlí co ještě vzít, tak je mi z toho nanic.
Z prsou mi nic neteče a neteklo ani při hadech a kojila jsem v pohodě, tak to s tím asi nesouvisí. Vlastně když si bradavku zmáčknu, tak mi z ní něco vyteče, ale úplně malinko a příště třeba zase nic, takže fakt se o tečení mluvit nedá.
Srazík v Praze - ráda, zatím tam nic důležitého příští týden nemám, tak je mi jedno kdy.
Zbytek jsem opět zapomněla, jo, vítám Tyninku
ČAUKY HOLKY,
tak užívám předpředposledního dne v práci
Už aby byl čtvrtek. Kolegyně už jede docela sama (i když s chybama) a bez počítače jsem úplně na nic. teď mi ho na chvilku půjčila ![]()
TYNINKO, ahoooj, vítej mezi nás, nikdy není pozdě
Pošli mi ty údaje,a´t tě mrsknu do tabulky, je naposled na str. 203 tušim
Mám to napsaný pod tímhle příspěvkem.
ANN, já ještě taky nemám vypráno! Ale plánuju to asi už o víkenud. zatím jsem vytřídila oblečky, který bude holčička nosit teď a v Praze a který až v létě na chatě (jsou to většinou kousky ze seka od tchýně
- nekup to,když je to za 20,– Kč…no, prostě zbytečně vyhozený peníze,ale vysvětlete jí to). A už se docela těším ![]()
SANDUL, vydrž mamino…ale chápu, že je ti smutno. Mně by bylo určitě taky, mám nějak tulící období… ![]()
EMANKO, klíííd, mně taky nic neteče ![]()
LUCI, tak víš, jak to nakonec dopadlo s tou dovčou? ty 4 dny si prej mám vybrat až ukončím MD + dalších tušim něco kolem 16ti dnů,na který budu mít nárok za těch 7 měsíců v letošnm roce…takže asi tak. Jinak ledňáčci se opravdu hezky vyloďujou…úplně začínám být nervózní, že příště jsme na řadě my
Strašně to uteklo! Pamatuješ (i ty SANDUL) jak jsme probírali ty „oplodňovací techniky“ a těhu testy ve snažilkách? A najednou budem mít mrňata doma
![]()
MOSE, taky se drž! Obdivuju vás holky, který máte takhle taťky po světě…i když Jaromír teď nastoupil taky do nový práce a bude poletovat po Evropě, ale pokusí se v práci domluvit, aby v únoru nejezdil nikam daleko (má naplanovanou třeba cestu do Litvy, Lotyšska a Estonska), aby to stihnul. Byla bych smutná,kdyby nebyl semnou, a on taky
Ale snad nic nepropásne. uvažovala jsem, koho si vzít kdyžtak místo něj a asi t ségra, ale ještě jsem o tom s ní nemluvila.
No nic, za 40 minut padla. Musím zase od PC. Tak zatííííím
![]()
Ahoj holky, tak jak se tady všechny máte? Já jsem pořád hrozně unavená, nejsem schopná doma nic udělat, pořád bych jenom spala. A nějak vůbec nemám chuť na psaní, tak vás zanedbávám. Ve středu jdeme na kontrolu, chceme si dovézt kočárek, manželovi přišel do práce, tak se už těším. Ještě autosedačku a budeme mít všechno. Až teda na tu kojící podprdu, tu ještě ani nevím, kde koupím. Takže asi tak.
Mějte se všechny moc krásně, papa.
Holky, tohle jsem teť našla jak jste se bavily o tý masáži hráze:
Jak se dělá předporodní masáž hráze:
Masáž si může žena dělat sama, anebo jí může dělat její partner. Následující instrukce se týkají partnera.
Bezpodmínečně musíte mít čisté ruce. Radši si před masáží ještě jednou ruce umyjte. Jestliže máte hrubší pokožku na konečkách prstů (to by mohlo způsobit ženě poranění), raději si vezměte gumové rukavice na jednorázové použití.
Nastávající maminka by se měla uložit do polosedu s nohama pokrčenýma a mírně od sebe.
1. Navlhčete si prsty kapkami oleje anebo trochou ve vodě rozpustného gelu.
Nepoužívejte dětský olej, anebo minerální oleje, protože ty můžou tkáň vysušovat. Lepší je rostlinný olej, anebo slunečnicový olej. Abyste předešli nákaze oleje, nenamáčejte si do něho prsty, ale nakapejte si ho na prsty.
2. Vmasírujte jemně dostatečné množství oleje do hráze. Prsty by měli po tkáni jemně klouzat a snižovat vchod poševní.
3. Nejprve použijte jen ukazovák, potom přidejte i prostředníček. Přecházejte z jedné strany na druhou a vždy na dně stlačte stěnu pochvy směrem dolů a dopředu. Masírujte asi 3 minuty. Pomůžete tak uvolnění poševní tkáně, svalů obklopující pochvu a kůži hráze.
4. Masáž zakončíte asi tak minutovým žmolením kůže na hrázi mezi palcem a ukazováčkem (palec je venku a ukazováček vevnitř pochvy). Ze začátku se může kůže zdát velmi pevná, ale s postupujícím časem a opakováním masáže se stane jemnou a pružnou. Masáž by celkově neměla přesáhnout 4-5 minut.
5. Řekněte nastávající mamince, aby uvolnila hráz, až pocítí tlak. Jak se dokáže uvolnit, zvyšte tlak na hráz tak, aby žena pocítila velmi silný tlak (až výrazné zabolení), způsobené napínáním hráze. Podobný pocit se objeví při porodu hlavičky.
6. Jak budete mít jakékoliv otázky potom, co vyzkoušíte masáž, neváhejte se zeptat se porodní asistentky, anebo školitele na předporodních kursech.
Doporučujeme ženám, aby masáž prováděli tak 4-6 týdnů před termínem porodu
Dobré ráno všem,
vítám nováčka . Jen jsem vás přišla pozdravit, nestíhám. Ve škole jsem včera udělala rozlučku, opravila 80 čtvrtletních písemek z matiky a dnes mě čekají třídní schůzky, já se tak těším na pátek
.
Sandul, nesmutni, mě má manžel odjet od 18 do 22. února do Frýdku na týdenní kurz, který nesmí opustit. Holt hasiči.
Holky, čím vyprat z oblečení skvrny od plísně? Kámoška nám půjčila koš na mimi a zřejmě blbě usušila ten textil, nechala to v igelitce, donesl ak nám a jsou na něm fleky od plísně. Tož nevím jak se jich zbavit.