ÚNOR 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2324
9.1.08 11:13

E.v.i. - alespoň v jednom tě můžu snad uklidnit, říkala mi PA, že za třicet let praxe při porodech se jí nikdy nestalo, ani nikdy neslyšela, že by mamina při porodu omdlela - takže to asi fakt příroda nedovolí. Hm, a se zvracením se netrap, já jsem třeba zvracela PO porodu Vašíka, ještě na sále, ale při Áje vůbec a když to holt přijde, tak se s tím taky vyrovnáš, uvidíš. Ty bolesti ti fakt nezávidím, obzvlášť když tě nenechají ani pořádně vyspat, mně se to teď nějak zmírnilo. Ty opravdové k porodu alespoň u mně začínaly stejně, jen se pak pořád zvyšovaly co do intenzity. Neboj, určitě to poznáš a když ne, no tak prostě pojedete kdyžtak dřív, v porodnici jsou na to určtitě zvyklí a budeš to mít nacvičené :wink:
Já jdu odpoledne do knihovny a večer mám sraz s jedním kamarádem, domlouvali jsme to už dávno, úplně jsem na to zapomněla a musím přiznat, že se mi ukrutně nechce. Taky bych nejradši byla pořád doma. Hodlám dneska zasednout s hadama a rozdělit mezi ně nakupovací povinnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3481
9.1.08 11:34

Mose , děkuji moc za uklidnění, je to fakt super, že si tu můžeme napsat, co nás trápí nebo se nám honí hlavou a vy holky šikovné podržíte a uklidníte. Moc děkuji :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1975
9.1.08 11:59

Ahoj holky,

Mose to je hrozny,co? ta pvni samota,kdyz ten chlap odleti…ale ty mas doma aspon ty svoje hady…ja zase pejska..

Jinak ja jdu na kontrolu zitra,a uz jdu na monitor..tak jsem zvedava..a taky mi zajma kolik mala pribrala od toho 30 tydne..to mela 1671g…nekdo me strasi ze je to horzne malo,ale pan doktor rikal ze je to akorat..jinak ja osobne jsem pribrala jen 5kg…ale jak rikam mela jsem dobrej zaklad pred tehu..tak mela mala z ceho brat..

Ale jinak musim rict,ze se mi posledni dobou strasne dobre spi..chrnim celou noc a bez curani..ale rano to pak stiham jen tak tak :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1975
9.1.08 12:01

Holky muzu se vas zeptat co vidite za udaje na mych metrikach? me se totiz vubec nemeni..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3481
9.1.08 12:03

Sandul , máš tam 33+3tt a 1 měsíc, 1 týden a 2 dny, než se Ti Tiborek vrátí :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1975
9.1.08 12:03

A Anlei metrik se mi taky nemeni..porad na nem vidim 32tyden a 6 dni… 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1975
9.1.08 12:09

Tak proc ja to nevidim na svym pc????? nevite nahodou nekdo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2324
9.1.08 12:17

Sandul, s metrikem neporadim, jsem na tyhle veci natvrdla :D Jinak mas pravdu, nejhorsi je to asi zezacatku, pak uz se tak nejak zajedu. Snazim se na to moc nemyslet, ale je to tu divne, hadi jsou ve skole a vsechny kocky chrapou :? No, ne ze by se mnou hadi moc bavili kdyz jsou doma, tedy pokud nic nepotrebuji :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3481
9.1.08 14:21

Holky, z dokumentů, které budete brát do porodky, berete i rodné listy? Já mám sbalený jen oddací list a pak vezmu občanku a těhu průkazku. Ale s těmi rodnými listy nevím… ty údaje by měly být v oddacím listě, ne? Já jen, že holky z ledna si je berou s sebou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
9.1.08 14:51

Ahoj těhulinky :D

Dneska ještě v rychlosti z práce, ale od zítřka už regulérně z domova na MD :D

E.V.O., mám takový chytrý seznámek a v něm napsáno, že rodný list S SEBOU :wink:

Jinak Šmudlinky já na srazíka nemůžu ani v ST ani ve ČT. Ale udělejte aspoň nějakou fotečku, ať víme, jak jste si užívali :P a jak vám to seklo 8)

MOSE a SANDUL držte se holky. Aspoň že máte tu zvěř (lidskou, která se baví jen pod tlakem :P i tu zvířecí - muchlovací) :D

ANN, miminko se určitě udobří a mrskne hlavičku pěkně dolů! Uvidíš! A nejsou na to i nějaký cviky :?: :!

Tak jo, já musim zase vypadnout z PC, ale od zítřka už tady s váma budu klábosit v klídečku z domova a už se na to těším!!!! :D :D :D

Tak zatííím :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1319
9.1.08 17:01

e.v.o. já mám přímo takovej farplán z porodky, kde píšou co si vzít s sebou za doklady: občanku, průkaz pojištěnce, těhu průkajdu, oddací list a prohlášení o jménu dítěte o rodném listě tam není zmínka. To si myslím, že nepotřebuješ. Oni pak Tvou OP posílají na matriku i s ostatními doklady a to si pak na té matrice vyzvedneš s rodným listem dítěte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ann
9977
9.1.08 17:53

Hoky a to se berou originály?

Jinak se hlásím z kontroly u mě čekala jsem tam hodinu Ale malá udělala veliké překvápko, je hlavičkou dolů, tak snad už tak zůstane. Ale pro změnu mám pořád vysoký tlak, prý by bylo nejlepší si ho měřit doma (což teda nemám jak, že) , jsem na hranici, pak bych musela do nemocnice. Tak v pátek jdu zase na přeměření a rovnou mi vezmou krev. Jinak KO za týden… ty jo, já už budu chodit po týdnu…
A tak se omlouvám všem, když jsem tvrdila, že jsem si jistá, že má hlavičku nahoře :oops:

A ještě - nevíte někdo něco víc o tom tlaku? Hlavně mám prý brát magnézko, ale to by se teď už moc nemělo, ne? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1975
9.1.08 18:20

Ann blahopreju k hlavicce dolu a k uspesne kontrole..

Me to ceka zitra..ale ja uz jdu na monitor..

Jinak s tim tlakem,ja to mela..byla jsem nervozni z prohlidky a tak jsem mela vysokej tlak,naridili mi ho si doma merit..po dobu tydne..ale byl uplne v pohode..s tim magnezkem nevim jak to je..

Jinak vcera porodila jedna znama co semnou chodila na cviceni..je to zdravotni sestra..udajne mela rodit az 15.2…a nakonec porodila vcera,predcasne v nedokoncenym 33.tydnu (merkujete ze ten datum se lisi od tydnu)..no a nakonec prej byla teprve v 7.mesici,spatne to prej spocitali,ale ma chlapecka a ten mel pres 2250g tak nemusel do inkubatoru…ale nejvetsi sranda na tom je,ze se ted u nich doma resi jestli ten pan co si ho v zari vzala je vubec otec ditete :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2681
9.1.08 19:03

E.v.o., ze zvracení mám taky strach, já když zvracím, tak je mi špatně ještě 2 dny. Ale tohle je snad něco jinýho. Jinak já měla při Báře bolesti jenom asi 2 hodiny, pak se rozhodli pro toho císaře, byli tak po 10 minutách na konci a můžu tě ujistit, že to poznáš. Nám tenkrát říkali, že máme do porodnice jet až s bolestma po 5 minutách, jestli si to dobře pamatuju. Jsem zvědavá, jak to bude teď. Ale s tím spaním je to blbý, mně jak se tenkrát stahovalo to břicho v noci, tak to bylo strašně nepříjemný.

Já jdu k doktorovi zítra, jsem zvědavá, jestli si mi pozve už za týden a půjdu na monitor nebo jak.

Ann , mně říkal doktor, že magnézko vypustíme tak v 36. týdnu. Seznam do porodnice mám taky a taky tam nemám rodné listy. A PA nás upozorňovala, že si máme vzít jen kopii oddacího listu, abysme ho neztratily, že to určitě stačí.
Tak to tě Amálka pěkně překvapila, Ann , viď? Tak ona ta jasná hlavička po žebrama byla asi prdelinka, co? :lol: To je dobře. Oni jsou chytrý, vědí kudy ven.

Strie zatím taky nemám, na břiše jsem je neměla ani s Bárou, ale měla jsem je na prsou, ale pak zmizely. Tak doufám, že se jim vyhnu i teď. Ale pamatuju si jednu holku z porodnice ze sprchy, která je měla úplně po celém těle chudinka.

Já tu měla dneska na návštěvě těhotnou kolegyni z práce, pozvala jsem jí na oběd a díky 3 hodinovýmu kecání mám pocit, že jsem nic nestihla. Někdy mám pocit, že makám víc jak v práci. Nějak nemůžu skloubit „projekt dům“ a „projekt domácnost“. Až k tomu přibyde „projekt mimino“ tak si asi hodím mašli :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ann
9977
9.1.08 19:50

Emanko, díky za uklidnění, bála jsem se to magnézko brát. Tak já to radši prubnu… pořád lepší než ohrozit mimčo…
A taky mám pořád pocit, že nějak nic nedělám :roll:
A zítra jdu do práce i s papírem na mateřskou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí