Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky, koukam, ze to tady zije
Ja mam porad dost behani, tak sem ani nestacim nakukovat…
Vcera jsem delala snad posledni nakupy, jeste mi chybi kosmetika pro prcka, ale asi ji koupim pres net, protoze, tu co chci (Batole Alpa) maji v kramech jen omezene - jen sampon a olejicek a ja chci vsechno, tak uvidim…
Nebudu reagovat jmenovite, protoze jsem vas prolitla a nevim kdo psal co,ale:
Koupila jsem digi teplomer s ohebnou spickou, je super, jenze uz jsme meli jeden doma, coz jsem nevedela. Takze kdybyste ho nektera chtela, mzu poslat… je lehky, maly a zkousela jsem ho - zmeri teplotu cca za minutu. Stal 187,–. Jinak ho zkusim vratit, snad to pujde…
Hraz doma masirujeme, zdedila jsem plejicek po kamaradce, tak ho dopotrebujeme, poprve mi to bylo neprijene, ale dneska uz v pohode, je to dokonce prijemna relaxace. Nevim, jestli to delame spravne nebo to manza moc solicha, ale lepsi nez nic a me se po tom dobre spi ;o)))
Kojo podprdu jsem si jednu koupila v prodejne Timo - je od firmy Clematis a stala 310,–. Normalne mam 75D, tak jsem si vzala 80D. Ony ty kosicky jsou z docela pruzne latky, tak to snad bude dobre. Sedi dobre, jen ten ramecek pod kosickem obcas vyleza ven a je videt, ze ta podprda je dvojita…Jinak jsem si zkousela i nejakou od Triumfu, ta se takhle nerozjizdela, ale zase byla za skoro 800,–, a meli jen bilou…ja chtela cernou, aby se nezaprala… tak jeste budu koukat…
Ad latkovky - ja tu nebudu delat chytrou, pac zkusenosti zadne, jen nacteno z netu (www. latkovky.cz, brozurka Pleny pod lupou od Rosa o.p.s. - www.rosa.ecn.cz a jine). A vyslo mi, ze: zezacatku budu pouzivat papirovky, abych si zajela rytmus, pak to zacnu stridat s latkovkama. Zatim mam klasicke pliny (vicemene 70×70 cm) a pry staci 60 ks. Rekla bych, ze ty mensi jsou pro mensi deti a ty vetsi na vetsi prdelky… Separacky (to jsou jen takovy bunicity papiry) mam taky, libi se mi, ze na nich snad zustave ten hovnous a plinka do kyble je jen mokra… Kyble snad kupovat nebudu, kamarad mi slibil nejake kyble s vikem od stavebni chemie… Mozna by slo se zeptat nekde v jidelnach na kyble od majonezy apod. nebo od primalexu - ty maji taky tesnici viko…
Vcera jsme byli u kamaradu, co maji 4 tydny stare miminko. Chudinka porad brecel, protoze mel brichabol a museli ho nosit, takze si nedovedu do toho predstavit praci s latkovkama, to bude mit cas… Taky po jeji zkusenosti, kdy ctyrkiloveho prcka na rukach tak dlouho sotva udrzi, pro ni a pak pro sebe jdu shanet baby-vak… Vypada to, ze fakt uzije, pokud chce clovek behem dne i neco delat…
Dneska si zacnu chystat veci do tasky do porodky, jestli bude treba neco vyprat, tak at to nehonim na posledni chvili … Miminci veci si asi zatim pripravim do zvlastni krabice ty nejmensi a budu prat v tydnu, uz nebudu cekat na pokojik, holt to nejak dopadne… Novy fusak do kocaru prat nebudu - souhlasim s tim, ze mimino bude oblecene a kolem hlavicky bude mit plenu, tak mu snad z fusaku nic vadit nebude …
Tak a vic nevim… jdu odstrojit stromecek - nastesti malinkej 
Nase rodina: Ja, Slavek a tchanovci. 
Vanocni cukrovi 
LUCI, tak to mně se zamlouvá ta podprsenka Mama a i ta růžová vypadá hezky…akorát ta barva…
Jo a na kontrolu jdu po tydnu jeste ke svemu doktorovi…
Tak se ztim mejte, snad vecer nakouknu …
Márty ta je taky hezká, i ta růžová, ale asi by mi taky vadila ta barvička ![]()
LUCI, tady jsem našla jeden návod,jak určit velikost podprsenky…třeba funguje, ale asi je to u každýho individuálné záležitost, ale pro orientaci by to šlo…
Podprsenku nekupuj dřív jak v 36. týdnu a velikost se určí tak, že se změříš pod prsy a připočteš 12,5cm, pak se změř přes prsa a jestli máš výsledky shodné, potřebuješ košík A, když je o 2,5cm vyšší, košíček B a je-li rozdíl víc jak 5cm, košíček C
Ahoj holky,
tak vas jdu po delsi dobe pozdravit..my jsme byli nemocny..meli jsme osklivou chripku s vysokyma teplotama,takze nic moc..horecky jsem srazela Paralen cipkama a studenejma zabalama rukou a nohou..takze hnus..
Jinak ted nevim ani co se tu deje..doctu to,az budu mit vic casu…
Jen prosim o nejaky info jak rodi Leden 08 a jestli uz ma neco Zdenina..Marty a Luci vi kdo to je..
Tak zatim pa pa
Teda holky, vy jste všechny prsatice. Já mám normálně strašně malý prsa, používám A nebo B, teď si lebedím a takový, co mám teď, by se mi líbily. Ale bude to tak B nebo max. C až budu kojit
Jsem zvědavá, jak mi půjde kojení, ale snad to s velikostí prsou není moc spojený.
Ahoj,
tak právě jsem si smazala celý komentář to mám fakt radost ![]()
Tak ještě jednou.
U nás stále neprobíhají žádné velké přípravy. Nakoupeno skoro nic a připraveno taky ne. Musíme koupit konečně nějakou tu skříň a ustravět to tady ať se nějak vejdem.
Připojuju se k Emance. Taky nejsem žádná prsatice a nikdy jsem nebyla
Před Adámkem jsem měla 75B po Adámkovi 75A
Teď už jsem zase B, ale kdo ví jak dopadnu tentokrát po kojení
Mám dvě kojící podprsenky po Adámkovi, ale nevím kam jsem je schovala
Jo a taky mám ještě vložky do podprsenky a dokonce jsou ještě v záruce takže se budou hodit ![]()
Taťku máme zase v práci tak jsme dopoledne vyrazili s Adámkem na sáňky teda ne sáňkovat, ale na procházku
teď asi vyrazíme něco nakoupit a vezemem to přes lékárnu a koupím aspoň porodnické vložky a kalhotky.
Tak zatím ahoj
A.
taky se hlásím do klubu neprsatic, normálně B, ale po dvou kojeních slušný základ pro mindrák, co mi tam zbude teď si nechci radši ani představovat - no každá sranda něco stojí, co? ![]()
Dobré ranko ![]()
Hele holky, to mi chcete říct, že se mi ty prsa po kojení zmenší
Už takhle tam normálně nic nemám
Chjo… ![]()
SANDUL, ahoj po dlouhý době! Tak doufám, že už budete jenom zdravý, tys snad už v tom těhu prodělala všechno co šlo
Sháněla se tady po tobě SHARANE
a ZDEENJA je zatím pořád 2v1
V ledňátkách mají tuším už 3 miminka (kouknu se jestli se něco od včerejška nezměnilo)
Ale to jsi si asi už všechno přečetla taky viď?
Ahoj holky ![]()
Tak my jsme zapadaný a nikam se nedostaneme
Ale je to moc hezký, všude ty závěje sněhu, jen doufám že se taťka ráno dostane do práce ![]()
Jinak se taky přidávám k holkám, po kojení se mi zmenšily prsa z C na B tak jsem zvědavá co mi tam zůstane teť, ale je fakt že jsem kojila docela dlouho, skoro rok a půl tak se to muselo někde projevit.
Tak papa, jdeme ještě na chvilku ven kochat se snížkem ![]()
Hezkou neděly Vám všem ![]()
Ahoj holky,
tak ja jsem od dneska zase sama..Tibi rano odletel a prileti az pred 18.2..je mi nejak smutno..ted byl porad s nama a ja si na nej zvykla..ach jo…je to hrozny…nejradsi bych se urvala..
S prsama ani nevim jak na tom jsem..ale vim ze jsou tezky a ted jak jsem porad smrkala a mackala je rukama k sobe tak tekli jak cedniky..jinak je mam porad nesoumerny..vsichni rikali ze se to srovna,ale nevim kdy..jestli po kojeni nebo kdy..nemate s tim nektera zkusenosti?
Jinak me porad trapi ta zaha…a uz nevim co na ni..je to hnus…
Tak ja jdu koukat radsi na tv,nebo si vyplacu steskem oci..
Ahoj všichni, taky mám termín v únoru … 17.2. jen jsem se nějak nestihla zavčas připojit mezi vás ![]()
Ahoj holky,
SAndul, nesmutni, uvidíš že to rychle uteče a vy budete už všichni tři hezky pohromadě,nemáš to holka jednoduchý ale vydrž
Tyninko: Ahoj, vítej mezi námi ![]()