ÚNOR 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4874
27.12.07 15:21

Ahojky tehulky,

take zdravim po vanocich a dodatecne preju vse nejlepsi…

Ja jsem s Jeziskem moc spokojena, dostala jsem toho spoustu ja i Bedrich. Ja mam nejvetsi radost z domaci pekarny - uz se tesim na domaci celozrnny chlebik a knihovnicky - mam spoustu knizek o rucnich pracich, takze spousta navodu a inspirace… Bedrich dostal od tatinka nebesa a povleceni do postylky..ja to neporizovala schvalne, ale tatka se pochlapil a sam vybiral ;o))))

Sandul, me pali zaha jen obcas, podle toho, jak se prcek otaci, pred 14 dny me palila tyden skoro v kuse - proste jsem to vydrzela a pila vodu. Ted uz je zase otocenej jinak, takze kope vedle pupiku a zaha uz nepali…

Luciasi, ja mela na posledni kontrole +9 kg, takze ted uz to asi bude vic…

Vetrelce mame taky, hlavne rano a vecer to vypada, ze trenuje na zapas s Rockym … boxuje mi do bricha o stosest… nejdriv vpravo a od vcerejska vlevo, takze tam ma asi dost mista a jeste se okolo sve osy muze otocit…

Kocarek mame porad u rodicu, jsem rada, ze na nej uz nemusim myslet … Pod stromecek jsem dostala hromadu vzorecku detske kosmetiky na vyzkouseni - maji je v DM drogerii po 20,–. To mi prijde fajn… Zrovna jejich olejicek jsem totiz zjistila, ze dost lepi, takze ho asi poizivat nebudu …

Uz jsem si koupila sitovane kalhotky do porodky a Samu vlozky a Bepanten, abych mela uctenku z roku 2007 do zdravotni pojistovny na proplaceni - dali mi jako tehuli bonus 1200,–. Ten Bepanten je pekne drahej, jsem koukala 8O …

Jinak zraci orgie jsou u nastaky, dneska uz dojime salat (konecne) a meli jsme svickovou ..... Dneska jsem delala ke snidani strouhanou mrkev s jablkem a kupodivu si dal i Sůavek - je taky precpanej, tak mu to prislo vhod…

Jdu dodelat ten prehled ukolu, co je treba na matersky hlidat..mam to tu pripraveny, ale jeste jsem to neprepsala…

uzivejte si doma brisek a budte casto na emiminu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2475
27.12.07 15:39

Ahoj holky,
my jsme se teť vrátily z rybníka. Alenka dostala k narozeninám brusle tak chodíme poctivě trénovat, už jí to skoro jde :lol:
Kočárek- tak ten budeme kupovat až se malej narodí, zatím jen vybíráme a stejně se nemůžeme na žádném schodnout.
Taky jsem si asi už konečně uvědomila že se mi to neuvěřitelně krátí a až dožehlim tu haldu prádla co tu mám tak se dám do praní miminkovskejch věciček abych to už měla připravený,když mě pošlou v lednu do nemocnice tak ať to mám nachystaný.
Jdu na čajíček ať se trošku zahřejeme
Tak papa a opatrujte se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
28.12.07 10:16

Ahojky :D

Přidávám se do klubu pojídačů kachen,dneska jsme pozvaný ke tchánovi na oběd a bude mrtvej opeřenec :D
Taky jsem včera byla v poradně. Všechno v pohodě, 17.1.jdeme naposledy k panu doktorovi. Už mám napsanou mateřskou a když jsem sestřičce řekla, že ještě chodím do práce,tak se divila, říkala, že jsme teda u nich jenom dvě,ostatní maminy to už dávno zabalily! tak nevím, já se ještě právě rozhoduju, jestli budu v práci opravdu do toho 9týho a nechám si proplatit 4 dny dovolený, nebo jestli si ji mám vybrat…a být doma už od 3tího… :P

Co se týče kočárku,tak mi jsme na něj vlastně dostali od Ježíška, kupovat se jej chystáme teď v lednu,tak už se moc těším!

A od včerejška už mám i postýlku a přebalovací podložku a pár půjčenejch věciček na nejmenší mimčo. Ale nemám to kam dát. prostě šuplata úplně narvaný 8O Takže se dneska pokusim přemluvit taťtku abychom vyrazili koupit skříň…takhle to prostě nepůjde :roll:

Tak jo těhulky, už za chvilku tady s váma budu taky častěji a už se na to docela těším!Opatrujte vetřelčíčky, odpočívejte a ať vás už ta hnusná žáha nepálí (mně se zatím vyhejbá :wink: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
fyzikarka
28.12.07 12:38

Ahoj holky,
všchny zdravím, manžel je nemocný, tak doufám,že to taky nechytnu.
Opatrujte se.

• Citovat
  • Upravit
2324
28.12.07 13:23

Ahoj holky,

chgěla jsem se zeptat, v čem perete - budete prát - věci na mimi? Chci si koupit Lovelu, ale nikdy jsem to nezkoušela, tak nevím…

Jinak u nás byla krůta místo kachny, ovšem pečená jako kachna a nějak mi bylo dost těžko a blbě celou noc. Taky mi začínají otýkat nohy a vůbec jsem nějaká celá oteklá, naplánovala jsem si toho na leden spoustu oběhnout a teď jsem nějak bez života, snad si odpočinu a bude to lepší.

Úplně poslední den v práci, ale vzhledem k tomu, že tu jsou z celé firmy jenom dvě účetní, co mají práce nad hlavu, moje šéfová, moje nástupkyně a já, tak žádné extra loučení nehrozí. Před chvílí jsem odevzdala vstupní kartičku a klíče a stejně sem musím ještě v lednu odevzdat mobil a notebook, protože tu dneska není IT technik. Ale po deseti letech je to divný pocit.

Opatrujte se, pohlaďte vetřelce :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2324
28.12.07 13:27

Jo, Endy, co říkáš článku o oddělení šestinedělí na Bulovce? Já zas mám cuky zdrhnout po porodu :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2257
28.12.07 17:52

Ahoj holky, jenom jsem se chtěla pochlubit, že u nás v lednu už to začalo, máme první přírůstek-kluka Samuela od Medanka :wink:

A dodatečně přeju všem prima Vánoce a šťastný Nový rok !!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2475
28.12.07 18:25

Ahoj Pezo: Děkujeme za zprávičku a přání :lol:
Medankovi gratulujeme k chlapečkovi :dance:
Tak holky, blíží se nám to rychlostí blesku, za chvíly je řada na nás 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ann
9977
28.12.07 20:12

Pezo, díky za zprávu :wink: Zrovna jsem se chystala, že se kouknu, jak to u vás vypadá… :roll:

Holky, my fakt budeme mít asi mimča… to není možné, že už to je tak blízko… Ale už se moc těším :D

A taky už doma začínáme chystat a v lednu snad budu i prát věcičky. A Mose, já mám koupenou Lovelu a ještě koupím dětskou aviváž…

Tak holky, užívejte pohody s bříškem 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4874
28.12.07 21:17

Ahojky,

PeZo, to je narez, ja vcera koukala a nic a ted tahle zprava, tak gratuluju!

Mose, clanek je dost sila, zvlast ti delnasove na leseni a vrtacky cely den 8O NO uvidim, jak to pujde, jidlo si urcite objednam s donaskou :wink: Asi se tam jeste pred porodem v lednu vnutim a pujdu se tam podivat na vlstni oci a pak budu premlouvat doktora, aby si nas vzal domu…ale ja ho jeste neznam, tak uvidime…

Ann, me to vubec neprijde, ze budu mit mimco a hlavne jak to poznam…jooo, mam to nastudovany, ale zadny poslicky jeste nebyly a pritom to muze prijit kdykoliv :?

Prat budu v Lovele, mam tekutou z Makra a pak jsem na slevenky koupila i prasek v DM. Prani ale hrozi az v druhe pulce ledna, az bude ten nas pokojicek, jinak bych vprane nemela kam ulozit. Taky mam koupene jadrove mydlo a sodu, ze bych kdyztak udelala mydlovy sliz a prala v nem plenky a povleceni .. preci jen by byla drahe Lovely na tyhle „velke“ kusy dost spotreba…a mozna v tom budu ze zacatku prat i svoje tricka, kdyz bude prcek vicemene porad u me …

Fyzikarko, tak preventivne na:,–( Cecko, at to nechytis, drzim palce…

Anleo, doufam, ze ty uz nebruslis :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4874
28.12.07 21:38

Kalendar pro tehule:

Pred nastupem na materskou

• do 3 dnu oznamit zamestnavateli, ze nastupujete na MD tiskopisem od doktora.
  • Kdo chce posilat davky v materstvi na ucet musi poslat na socialku cestne prohlaseni (v mem pripade jejich formular) s cislem uctu, jinak bude chodit slozenka.
  • Oznamit zdravotni pojistovne nastup na MD (vy nebo zamestnavatel - overte si kdo, ja jsem dosla na pojistovnu a oni si ofotili ten papir od doktora)

Pred porodem

• domluvit si pediatra, ktery se po porodu vaseho miminka ujme - nejlepe na doporuceni. V porodnici po vas budou chtit na neho kontakt.
  • dojit si na socialku pro formulare napr. zadost o porodne…

K porodu

• tehu prukazka, obcanka, karticka pojistence, oddaci list nebo overena kopie, formular z poradny, u nesezdanych rodicuformular z matriky o prijmeni ditete

Po porodu

• na matrice si vyzvednout rodny list ditete a vase doklady (odeslala je tam porodnice)
  • do 8 dnu prihlasit dite do zdravotni pojistovny (automaticky podle matky, pak mozno zmenit)
  • na socialku nahlasit skutecne datum porodu (pokyn k tomu byl na papiru od doktora - domluvte se jestli to udelate sami nebo zamestnavatel)
  • zazadat o porodne na socialce (mozno do 1 roku zpetne)
  • manzel si muze v praci zazadat o 9 dni volny a pobirat podporu pri osetrovani clena rodiny - plati se jako nemocenska

Materska dovolena

• trva 28. tydnu. Vetsinou uz jste 6. tydnu pred porodem doma, po porodu tedy trva cca 22. tydnu.
  • pred uplynutim teto doby si v praci domluvte vycerpani dovolene za roky 2007 (pokud zbyla) a naroku z 2008
  • oznamte zamestnavateli, zda nastoupite do zamestnani nebo zustanete doma na rodicovske dovolene
  • na socialce v miste trv.pobytu zazadat o rodicovsky prispevek
  • zjistit, kde je treba nahlasit noveho clena domacnosti (napr. popelnice, v bytech kvuli rozpoctu spolecne spotreby - vytahy apod.)

Rodicovska dovolena

• nove bude trirychlostni - to nebudu rozepisovat, daji se najit odkazy na netu a navic je v tom jeste stale zmatek, do cervna, kdy se nas to asi bude tykat bude jasneji. Jiste je, ze pro dvoulety rodicak (do dvou let veku ditete) se musime rozhodnout hned pri podani zadosti, pokud budete chtit rovnou trilety, muzete si ho ve 21. mesici veku ditete prodlouzit na ctyrlety.
  • u rodin s nizsimi prijmy je dobre pozjistovat i ostatni socialni davky napr. prispevky na deti, bydleni a pod.

Berte to prosim s rezervou, mohla jsem na neco zapomenout, ale zhruba timhle se ja budu ridit…kdyby vas jeste neco napadlo, muzem to dopsat a dat odkaz na stranku, kde se to bude dat aktualne najit, jako nas seznamek.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
28.12.07 21:44

LOVELA je vpohodě, prala jsem v ní naše oblečení. Hezky voní i bez aviváže. A prý se aviváž nemá používat na mimi oblečky!…ale ten prášek vážně hezky voní i bez ní.

Ty brďo holky, já začínám být z porodu pěkně nervózní. Sice si pořád říkám, že mám být v klidu,ale ono se to vážně hrozně blíží 8O Nějak si to pořád nedokážu představit, že najednou budu mít v náručí mimčo a bude moje a Jaromíra :P Prostě magor :roll:

A taky se trochu začínám bát porodu. Ani ne tak těch kontrakcí jako nastřžení a šití…prej to bolí…co jsem četla…a to jsem si myslela, že když se to umrtví,tak nebudu nic cítit…sorry holky za tyhle úvahy,už mi to leze na mozek :oops:

ENDY, těšim se na ten seznámek s úkolama…něco jsem si už zařídila, ale aspoň si to podle tebe hezky zkontroluju,na co jsem zapomněla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
28.12.07 21:45

ENDY…takže seznámek už je na světě…bylas zase rychlejší :D :D :D Jsi skvělá :! 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4874
28.12.07 21:58

Marty :wink:

…je to srozumitelny a citelny? Psala jsem heslovite, tak nevim, aby se v tom nekdo neztratil.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
28.12.07 21:58

ENDY, můžu se tě na něco zeptat ohledně té mateřské dovolené? Pášeš, že před tím, než nastoupím tu rodičovskou dovču,tak mám nárok na to, si vybrat dovolenou z roku 2007. Mně teď zůstanou 4 dny dovolený z tohohle roku a myslela jsem, že kdybych si ji nevybrala,tak mi ji proplatěj…

…ale kdyžtak mě klidně pošli doháje… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital