Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojky tehulky,
take zdravim po vanocich a dodatecne preju vse nejlepsi…
Ja jsem s Jeziskem moc spokojena, dostala jsem toho spoustu ja i Bedrich. Ja mam nejvetsi radost z domaci pekarny - uz se tesim na domaci celozrnny chlebik a knihovnicky - mam spoustu knizek o rucnich pracich, takze spousta navodu a inspirace… Bedrich dostal od tatinka nebesa a povleceni do postylky..ja to neporizovala schvalne, ale tatka se pochlapil a sam vybiral ;o))))
Sandul, me pali zaha jen obcas, podle toho, jak se prcek otaci, pred 14 dny me palila tyden skoro v kuse - proste jsem to vydrzela a pila vodu. Ted uz je zase otocenej jinak, takze kope vedle pupiku a zaha uz nepali…
Luciasi, ja mela na posledni kontrole +9 kg, takze ted uz to asi bude vic…
Vetrelce mame taky, hlavne rano a vecer to vypada, ze trenuje na zapas s Rockym … boxuje mi do bricha o stosest… nejdriv vpravo a od vcerejska vlevo, takze tam ma asi dost mista a jeste se okolo sve osy muze otocit…
Kocarek mame porad u rodicu, jsem rada, ze na nej uz nemusim myslet … Pod stromecek jsem dostala hromadu vzorecku detske kosmetiky na vyzkouseni - maji je v DM drogerii po 20,–. To mi prijde fajn… Zrovna jejich olejicek jsem totiz zjistila, ze dost lepi, takze ho asi poizivat nebudu …
Uz jsem si koupila sitovane kalhotky do porodky a Samu vlozky a Bepanten, abych mela uctenku z roku 2007 do zdravotni pojistovny na proplaceni - dali mi jako tehuli bonus 1200,–. Ten Bepanten je pekne drahej, jsem koukala
…
Jinak zraci orgie jsou u nastaky, dneska uz dojime salat (konecne) a meli jsme svickovou ..... Dneska jsem delala ke snidani strouhanou mrkev s jablkem a kupodivu si dal i Sůavek - je taky precpanej, tak mu to prislo vhod…
Jdu dodelat ten prehled ukolu, co je treba na matersky hlidat..mam to tu pripraveny, ale jeste jsem to neprepsala…
uzivejte si doma brisek a budte casto na emiminu…
Ahoj holky,
my jsme se teť vrátily z rybníka. Alenka dostala k narozeninám brusle tak chodíme poctivě trénovat, už jí to skoro jde ![]()
Kočárek- tak ten budeme kupovat až se malej narodí, zatím jen vybíráme a stejně se nemůžeme na žádném schodnout.
Taky jsem si asi už konečně uvědomila že se mi to neuvěřitelně krátí a až dožehlim tu haldu prádla co tu mám tak se dám do praní miminkovskejch věciček abych to už měla připravený,když mě pošlou v lednu do nemocnice tak ať to mám nachystaný.
Jdu na čajíček ať se trošku zahřejeme
Tak papa a opatrujte se
Ahojky ![]()
Přidávám se do klubu pojídačů kachen,dneska jsme pozvaný ke tchánovi na oběd a bude mrtvej opeřenec ![]()
Taky jsem včera byla v poradně. Všechno v pohodě, 17.1.jdeme naposledy k panu doktorovi. Už mám napsanou mateřskou a když jsem sestřičce řekla, že ještě chodím do práce,tak se divila, říkala, že jsme teda u nich jenom dvě,ostatní maminy to už dávno zabalily! tak nevím, já se ještě právě rozhoduju, jestli budu v práci opravdu do toho 9týho a nechám si proplatit 4 dny dovolený, nebo jestli si ji mám vybrat…a být doma už od 3tího… ![]()
Co se týče kočárku,tak mi jsme na něj vlastně dostali od Ježíška, kupovat se jej chystáme teď v lednu,tak už se moc těším!
A od včerejška už mám i postýlku a přebalovací podložku a pár půjčenejch věciček na nejmenší mimčo. Ale nemám to kam dát. prostě šuplata úplně narvaný
Takže se dneska pokusim přemluvit taťtku abychom vyrazili koupit skříň…takhle to prostě nepůjde ![]()
Tak jo těhulky, už za chvilku tady s váma budu taky častěji a už se na to docela těším!Opatrujte vetřelčíčky, odpočívejte a ať vás už ta hnusná žáha nepálí (mně se zatím vyhejbá
)
Ahoj holky,
všchny zdravím, manžel je nemocný, tak doufám,že to taky nechytnu.
Opatrujte se.
Ahoj holky,
chgěla jsem se zeptat, v čem perete - budete prát - věci na mimi? Chci si koupit Lovelu, ale nikdy jsem to nezkoušela, tak nevím…
Jinak u nás byla krůta místo kachny, ovšem pečená jako kachna a nějak mi bylo dost těžko a blbě celou noc. Taky mi začínají otýkat nohy a vůbec jsem nějaká celá oteklá, naplánovala jsem si toho na leden spoustu oběhnout a teď jsem nějak bez života, snad si odpočinu a bude to lepší.
Úplně poslední den v práci, ale vzhledem k tomu, že tu jsou z celé firmy jenom dvě účetní, co mají práce nad hlavu, moje šéfová, moje nástupkyně a já, tak žádné extra loučení nehrozí. Před chvílí jsem odevzdala vstupní kartičku a klíče a stejně sem musím ještě v lednu odevzdat mobil a notebook, protože tu dneska není IT technik. Ale po deseti letech je to divný pocit.
Opatrujte se, pohlaďte vetřelce ![]()
Jo, Endy, co říkáš článku o oddělení šestinedělí na Bulovce? Já zas mám cuky zdrhnout po porodu ![]()
Ahoj holky, jenom jsem se chtěla pochlubit, že u nás v lednu už to začalo, máme první přírůstek-kluka Samuela od Medanka ![]()
A dodatečně přeju všem prima Vánoce a šťastný Nový rok !!!
Ahoj Pezo: Děkujeme za zprávičku a přání ![]()
Medankovi gratulujeme k chlapečkovi ![]()
Tak holky, blíží se nám to rychlostí blesku, za chvíly je řada na nás ![]()
Pezo, díky za zprávu
Zrovna jsem se chystala, že se kouknu, jak to u vás vypadá… ![]()
Holky, my fakt budeme mít asi mimča… to není možné, že už to je tak blízko… Ale už se moc těším ![]()
A taky už doma začínáme chystat a v lednu snad budu i prát věcičky. A Mose, já mám koupenou Lovelu a ještě koupím dětskou aviváž…
Tak holky, užívejte pohody s bříškem ![]()
Ahojky,
PeZo, to je narez, ja vcera koukala a nic a ted tahle zprava, tak gratuluju!
Mose, clanek je dost sila, zvlast ti delnasove na leseni a vrtacky cely den
NO uvidim, jak to pujde, jidlo si urcite objednam s donaskou
Asi se tam jeste pred porodem v lednu vnutim a pujdu se tam podivat na vlstni oci a pak budu premlouvat doktora, aby si nas vzal domu…ale ja ho jeste neznam, tak uvidime…
Ann, me to vubec neprijde, ze budu mit mimco a hlavne jak to poznam…jooo, mam to nastudovany, ale zadny poslicky jeste nebyly a pritom to muze prijit kdykoliv ![]()
Prat budu v Lovele, mam tekutou z Makra a pak jsem na slevenky koupila i prasek v DM. Prani ale hrozi az v druhe pulce ledna, az bude ten nas pokojicek, jinak bych vprane nemela kam ulozit. Taky mam koupene jadrove mydlo a sodu, ze bych kdyztak udelala mydlovy sliz a prala v nem plenky a povleceni .. preci jen by byla drahe Lovely na tyhle „velke“ kusy dost spotreba…a mozna v tom budu ze zacatku prat i svoje tricka, kdyz bude prcek vicemene porad u me …
Fyzikarko, tak preventivne na:,–( Cecko, at to nechytis, drzim palce…
Anleo, doufam, ze ty uz nebruslis ![]()
Kalendar pro tehule:
Pred nastupem na materskou
Pred porodem
K porodu
Po porodu
Materska dovolena
Rodicovska dovolena
Berte to prosim s rezervou, mohla jsem na neco zapomenout, ale zhruba timhle se ja budu ridit…kdyby vas jeste neco napadlo, muzem to dopsat a dat odkaz na stranku, kde se to bude dat aktualne najit, jako nas seznamek.....
LOVELA je vpohodě, prala jsem v ní naše oblečení. Hezky voní i bez aviváže. A prý se aviváž nemá používat na mimi oblečky!…ale ten prášek vážně hezky voní i bez ní.
Ty brďo holky, já začínám být z porodu pěkně nervózní. Sice si pořád říkám, že mám být v klidu,ale ono se to vážně hrozně blíží
Nějak si to pořád nedokážu představit, že najednou budu mít v náručí mimčo a bude moje a Jaromíra
Prostě magor ![]()
A taky se trochu začínám bát porodu. Ani ne tak těch kontrakcí jako nastřžení a šití…prej to bolí…co jsem četla…a to jsem si myslela, že když se to umrtví,tak nebudu nic cítit…sorry holky za tyhle úvahy,už mi to leze na mozek ![]()
ENDY, těšim se na ten seznámek s úkolama…něco jsem si už zařídila, ale aspoň si to podle tebe hezky zkontroluju,na co jsem zapomněla
ENDY…takže seznámek už je na světě…bylas zase rychlejší
Jsi skvělá
![]()
Marty ![]()
…je to srozumitelny a citelny? Psala jsem heslovite, tak nevim, aby se v tom nekdo neztratil.....
ENDY, můžu se tě na něco zeptat ohledně té mateřské dovolené? Pášeš, že před tím, než nastoupím tu rodičovskou dovču,tak mám nárok na to, si vybrat dovolenou z roku 2007. Mně teď zůstanou 4 dny dovolený z tohohle roku a myslela jsem, že kdybych si ji nevybrala,tak mi ji proplatěj…
…ale kdyžtak mě klidně pošli doháje… ![]()