Poradna duly
Jana Čurdová
Fyz, tak at to vydrzi a rvani se zkracuje…ja nevydrzela a zas mam batuzek na brise
ale uz chrni, tak ji jdu dat do postylky..nastesti ji prendavani a prenaseni nevzbudi.....
Endy ještě ne, chci začít od listopadu.Ale jdu 24.října ke kadeřnici.
Čau babuchy,
tak Šimon se taky rozlezl, už přelez pokoj poměrně rychle, ale vlastně se plazí, není to na kolenou. Na kolenou je taky hodně, ale ještě nepřišel na to, jak to rozpohybovat. Docela začínají stejně, co? Psaly jste tady hodně, že se teď mrňata rozlezly.
Kukuřičný křupky jí taky, dneska jsem mu dala i ty sušenky od Sunarky, ale potom aby šel do sprchy a komplet celý převlíknout. Ale nezakuckává se, spíš to rozmočí a patlá po sobě. Já nějak nevím, co mu dopoledne dávat, vlastně dopoledne pořád kojím, pak až má oběd a odpo ovoce k svačině. Nechci mu dávat ovoce i dopoledne, to mi připadá moc, aby nebyl nafouklej
Asi pomalu začnu s rohlíkama, chlebikem, namazat lučinou a tak. Na kojeni.net píšou, že lepek se může od 6. měsíce, někde zase, že od 8., někde jsem snad četla, že dokonce od 10.
Dneska jsme konečně městu vrátili byt - museli jsme ho přes víkend vymalovat. Petr byl o víkend ještě v práci, maloval, já uklízela, v neděli nám přivezli dřevo do krbu, takže jsme ho do tmy přehazovali a skládali a v sobotu jsme ještě stihli svatbu kamaráda. Jeli jsme na obřad a odpo od 17 jsme byli pozvaný na hostinu, jela jsem jen se Šimonem, protože Petr byl v práci a Barča na jiné oslavě, vydrželi jsme tam tak do 7 a celou cestu zpátky (asi třičtvrtě hodiny) mi Šimon prořval v autě. to jsem dlouho nezažila. Bylo to na něj moc, on prostě není takový mimino, co zkousne takový změny, když má být dávno ve vaně a chystat se na spaní. Skoro mi bylo líto, že u toho Petr nebyl, protože mi tvrdil, jak to bude v pohodě. Já ho prostě znám, to prostě není Emička, ale Emánek
Co jsem ale chtěla říct, že takhle unavená jsem fakt dlouho nebyla. Ale jinak je to super, dneska když jsem byla v tom bytě naposledy, ani jsem neměla žádný sentimentální myšlenky a těšila jsem se, až budu pryč. Postupně vybaluju přes den, když Šimon spí. A spí tady docela dobře v kočárku. Projedu s ním před barákem, zaparkuju před oknem s chůvou a chrní, po tom jsem vždycky toužila
Akorát musím dávat do kočáru síťku proti mouchám, protože sousedovic mají kotě a to pořád číhá, aby mu mohlo skočit do kočáru
To jsem se rozepsala ![]()
Fyzi , to chce fakt výdrž, Šimona jsem to usínání takhle taky naučila, ale je to drsný. Akorát teď se zas bojím, když mi tak hezky spí venku, že se odnaučí usínat v posteli úplně.
Endy , a Bepanthen nepomůže? A co změnit značku plen?
Holky, s tím usínáním… přesně tak jsem to udělala já. Po obědě i večer jsem Adama položila do postýlky, pohladila, dala pusu a šla. Řev šílený, vracela jsem se, ale ne hned a světe div se, teď usíná fakt sám. A neusne hned, třeba dnes po obědě si tam brumlal snad hodinu
ale nebrečel, byl spokojený, občas se postavil na kolínka, takže jsem ho chodila pokládat, občas vypadl cumel, takže jsem chodila vracet cumel, ale pokaždé, když jsem odcházela ani nemuk. Zrovna dneska mi Hozna říkal, jak je to fajn, že tak krásně sám usne (ve školičce jsem si od jedné maminky vyslechla, že když chodí v poledne kolem nás, tak Adámka slyší plakat, že ho tak 4× slyšela… jsem jí říkala, že se snažím naučit ho usínat samotného, tak se na mě tak dívala, jako že nemám to srdce nebo co…óóó jak se těším, až se jí zeptám jestli poslední dobou něco od nás slyšela ![]()
Fyzi, já myslela, že Lukášek už leze…jsem to asi předtím blbě pochopila. Už jsem si říkala, jak motoricky zdatné to naše nejmladší únorňátko je, že pěkně předbíhá toho mého nejstaršího uličníka
tak kdo z dětí vlastně leze po kolínkách? Emušáček?
a ještě k tomu jídlu…dopoledne Adámek dostale půlku rohlíku a dávám zapíjet čajem, i když se dost brání, ale já ho prostě musím naučit pít něco jiného než MM
(musím říct, že už se docela napije). Dneska jsem rohlík neměla, tak dostal přesnídávku s piškotama. Pak oběd a kolem 17 ovoce (banán +jablko, nebo banán + nektarinka nebo banán + hruška…popřípadě zobe celé maliny nebo takové zahradní fialové hroznové víno) a mezitím samozřejmě kojo
večer kaši nedávám, dala jsem ji asi 3×, po třetí snědl pár lžiček (mám od Nutrilonu První kaši, chutná jako neslazená krupice, celkem v poho, ale malý to moc nechce, ještě mám neotevřenou krabici Hami banánovou na dobrou noc, nevíte, jestli je dobrá?)
Ahoj tetuchy ![]()
Jasnačka, Emušák leze po kolínkách jak vzteklá a už se staví o nábytek. Seděl ne-e, čim výš tim líp! ![]()
A s tim spanim fakt závidim ty nervy
! Chceme tuhle metodu taky vyzkoušet, ale já se bojim, že vyměknu. Když mě je jí tak líto, když tam tak v tý postýlce stojí, ručičkama se drží šprušlin a volá mamáááá
…jsem hned naměkko
…třeba teď před chvilkou se probudila po půl hodině, co jsem ji uspanou přendala do postýlky. Tak jsem ji pochovala, dala pusu, uložila, chvilku brečela, ale jak viděla, že sedim u ní, tak zavřela oči a usnula znovu…jsem prostě měkota ![]()
Jinak vejkendík byl super! V sobotu ráno jsme vyrazili - Emulí jsme dali do vajíčka v osm ráno a vyndali ji v poledne, kdy jsme dojeli na Slovensko - celou dobu spala ( EMANKO
), pak šla na svatbě z ruky do ruky - ani nepípla jenom koukala co se děje, večer ji na střídačku hlídala babička s dědou a v půl jedný ráno jsme museli jet domů, protože se nám tatínek tak sťal, že usínal na židli
No a v neděli jsme jeli zpátky a cestou jsme našli dvě kešky a udělali si výlet k 9tu křížům (do včerejška jsem nevěděla, proč tam jsou - slušnej mord
)…
Jo a dneska našla ségra Emušákovi novej klubající se zoubek. Jedničku vlevo nahoře, takže my už budem mít třetí zoubek!
![]()
ENDY , jasan, že jsem myslela s baráčkem EMANKU ![]()
EMANKO takovej čurbes bych ve „SVYM BARÁČKU“ taky brala
![]()
FYZ a u kadečnice bude teda melírek nebo ta červená?
AJJI , tak jak? Je už dětičkám líp???
Evi ,Lukáš zatím používá koleno k odpíchnutí se od země, ale nechápe jak použít i to druhé.Předbíhat snad nebude, zatím má čas. Ale váhově a délkově asi vede.
Kaši dávám banánovou od Hami a šmakuje.
Emanko , ráno a odpoledne dávám ovoce, na oběd maso+zelenina, večer kaši.
Márty , jojo,9křížů byl pěkněj mord. Jste se mohli cestou stavit ulovit kešky v Kroměříži. A zatím jdu jen na střih, melírek bude další kolo. To do bráchové promoce nestihnu, moje kadeřnice má čekací dobu tak 3-4týdny.Jsem ráda,že mě po známostech vsunula do diáře aspoň na stříhání.
Ahoj holky,
vy jste toho teda nakecaly
nestíhám dočítat.
Emanko baráček je super, fakt závidím, jen jsi mě teda dostala s těma fotkama, tomu jako říkáš bordel? To tu hravě zvládneme taky a to se nikam nestěhujeme ![]()
Ajji doufám, že je Viktorce už líp, držím palce.
E.v.i. banánovou už jsem zkoušela, sice se snědla, ale zas takový hit to nebyl. Mnohem víc chutnala Vojtovi Sunarka s jogurtem a jahodami a teď jsem místo ní koupila s lesním ovocem a taky mu jede. Zato rýžová chutná jenom mně.
Já dávám teď od minulého týdne dopoledne jogurt, v poledne zelenina + maso nebo žloutek, odpoledne ovoce a večer kaši. Ale kojím i tak dost, Vojta si zvyknul nacpat se mi na klín a rvát se k prsu a jen tak si cucnout kdykoliv přes den, pak dost často po jídle (asi na zapití?), taky když je unavený na krmení, nebo jsme pryč… a v noci a ráno samozřejmě jenom kojím.
Usínání v postýlce bych brala, ale koukám, že jsem tu taky skoro jediná kdo je měkoň, nebo spíš na to nemám náladu, nervy, nevím, prostě se k tomu nějak nemůžu dokopat.
K plazení a lezení - včera na rehabilitaci Vojta přelezl celý ten velký rehabilitační stůl pěkně po kolenou, už jsem si dřív v týdnu všimla, že to umí, ale běžně to nedělá vůbec a skoro se ani neplazí, musí to být opravdu něco, co moc chce, třeba jako sluchátka od MP3 o která jsem takto přišla
Jinak pořád vstává, ale alespoň už víc padá na zadek do sedu a ne tolik na hlavu.
Tak jsem se tu pěkně vykecala… jo ještě Endy Ája na takovéhle opruzení taky trpěla, taky jsme přešla kvůli tomu na látkovky, ale stejně nejvíc zabíralo, když byla skoro pořád rozbalená. Mám jí tak na většině fotek. Může to být i kvasinkami, na to by pomohla genciánka.
Ahoj holky,
tak Venda už 3 den usíná sám v postýlce,uspávala jsem ho v kočárku a pak jsem ho přenášela k sobě do postele
,první den řval asi 3/4 hodiny,pak už to zkracoval a teť jsem ho tam dala,jen si kníknul a otočil se na bříško a usnul,vydrží spát i mnohem dýl a hlavně konečně využijeme postýlku,už z ní nebude jen odkládací plocha.
Vendelínek ještě nepřišel na co kolínka má,snaží se konečně plazit ale odstrkuje se palcema u nohou jak tu psala Endy že to dělala Klárka.
Koupily jsmekonečně tu plastovou krmící židličku,máme od neonata a maximální spokojenost,je suprová a Venýskovi se v ní hrozně líbí,vydržel si v ní sám přez hodinu hrát
je vysoko akouká kolem sebe,já už ho nemusim mít na ruce jen všude za sebou tahám tu židličku s Vendou aby na mě pořád viděl a je to dobrý.
Musela jsem teť přeobědnat Alenku,měly jsme jít na logopedii ale má takovej ošklivej kašel že je doma v postely,Venda má zase rýmu tak si to užívám,odsávat vůbec nechce,jak mu to nevadilo když byl prcek tak teť s nim fakt bojuju,řve u toho jak hysterka.
Ajji,dej vědět co Vikinka,snad už je to lepší,budeme držet palce
Holky,Venýsek bojkotuje mlíko,prostě ho nechce,k s nídani má jogurt,pak půlku rohlíku,oběd klasickej,maso s něčim nebo polívečka,odpoledne zase jogurt nebo přesnídávka,mezitim se cpe jabkem,banánem nebo co je zrovna doma a večer dostane kaši a mlíko i když zkoušim tak ho prostě nevypije,nevim jestly je to dobře nebo špatně
Sandul: na návštěvu klidně doražte,budeme rádi,ale nezapomeň sebou nůžky
To Tibi jezdí až do Děčína? to je dobrá dálka,a v Praze by něco nenašel?to by měl i blíž
Endy: nám na opruzeniny dr.nechala namíchat v lékárně nějakou spešl mastičku a zabralo to,jinak jsem používala i tu fialovou vodičku jak píše MOSE a to taky hezky ty boláky vysušilo,mám taky od švagrový pevaryl a ten zabral úplně nejlíp a hned ale nevim jestly to neni jen na předpis
Holky,ty vaše dětičky jsou tak šikovný
Emanko,dřevo jsme dělaly v sobotu
, a kam jezdíte na to cvičení?
HOLA ![]()
K tomu jídlu…jakej dáváte jogurt? A od kdy? A od kdy dáváte rohlík? Emušák má ke svačinám ovoce, kobědu zeleninu s masíčkem a k večeři kaši (jako u vás)
Márty, já jsem začala dávat rohlík a piškoty od ukončeného 8. měsíce. A na jogurt se chystám asi až od ukončeného 10. měsíce. Zatím kojím, takže mlíko má.
A z jogurtů budu dávat bílou Hollandii (a možná bílou Aktivii), poradím se s doktorkou.
Márty, my dáváme activii,tet nám chutná taková ta velká tvarohová a nebo je dobrá „dobrá máma“, začínaly jsme holandii,tu nám doporučila dr. že je nejlepší a ta activie taky,