ÚNOR 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4874
30.11.08 17:35

Ahoj,

Emanko, my mame Mucosolvan Junior, davame 2× denně 2,5 ml. Na prudusky mame jeste neco, ale to je na predpis. Zatim asi bude stacit sirup na kasel, ulehcuje vykaslavani, nema se davat tesne pred spanim.

Taky jsem delala venec na dvere a andelicky. Jeste je nemam umisteny. 

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
fyzikarka
30.11.08 21:03

Teda holky,vy jste šikovné.Já mám věnec hotový,ale stydím se s ním chlubit.

Dnes jsme byli u tchánů, Lukášek se u nich i prospal a poprvé za těch 9měsíců,co je na světě,nás pozvali na oběd. I mrňous měl 2 ovocné přesnídávky.

Jinak se Lukýno osypal,na břiše a zádech,připomíná mi to atopák,ale jistá si nejsem,tak se zítra staví u nás kámoška-zdravotní sestra a poradí. Ve středu jsem mu dala jablko,bez slupky,přemýšlím,jestli to není alergická reakce,udělalo se mu to v pátek ráno.

Spaní,usíná se mnou v posteli nebo sám v postýlce, budí se 2krát,někdy 3krát a k nám ho beru až když Pavel odchází do práce.

• Citovat
  • Upravit
2475
1.12.08 12:33

Ahoj maminy,
holky,věnce super,Endy_andělíčkové vypadají báječně
My jsme se vrátily od dr.Venda to má na průduškách tak máme antibiotika a sinecod na kašel,kapky na rýmu,užije si chuděra malej.Za týden ho chce vidět znova,a ptala jsem se zase na to mlíko a prý to vůbec nevadí že nejí mlíko,hlavně že jí normální jídlo a hodně pije,tak jsem zase klidnější,připadala jsem si že máme nějakýho exota.
Holky,za 23 dní jsou vánoce 8O ,hrozně rychle to uteklo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
fyzikarka
1.12.08 16:48

Vojtíškovi vše nej k 10měsícům :-)

Mám umytá okna, :dance: :dance: :potlesk: :potlesk:

Anleo ,ať se Venoušek brzo uzdraví.

• Citovat
  • Upravit
3481
1.12.08 16:58

VOJTÍŠKU, KRÁSNÉ DESETIMĚSÍČNINY!

http://www.beruska8.cz/…atni1/33.gif

Holky, máte krásné věnce! Kdybyste viděly ten můj letošní :lol: Nějak jsem to nestihla, tak jsem dala do misky vlašáky, mezi ně 4 svíčky a pár ozdůbek 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
fyzikarka
2.12.08 12:37

AHoj kočky,
byli jsme s Lukáškem dopoledne plavat a tragedie. Nejdřív v šatně spadla nějaké mamince holčička z přebalováku,pak netekla teplá voda a nakonec náš Lukášek skočil šipku a nevyplaval. Vylovila jsem ho kousek od sebe. No pořval si a dobrý. Ale já to vydýchám ještě teď.

• Citovat
  • Upravit
3481
2.12.08 12:55

Ježiš, Fyzi 8O 8O úplně mi běhá mráz po zádech!! Dopadlo to naštěstí dobře, ale je mi blbě i za Tebe :( Mi stačí, když si Adam lokne ve vaně a už zmatkuju… a co ta holčička? Je jí něco? A jak stará?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
fyzikarka
2.12.08 17:35

Holčičce je 8měsíců a krev jí netekla,ale okamžitě jí začala otíkat noha a měla červenou hlavu. Uvidíme příští týden,snad je v pořádku.
Na Lukáška to naštěstí žádný vliv nemělo,řval proto,že mu natekla voda i do nosu. Ale i tak mě to mrzí.

• Citovat
  • Upravit
2681
2.12.08 21:07

Fyzi , tohle se u nás na plavču stát nemůže, protože přebalujeme děti na zemi :o Ale napadlo mi to, že se může lehce stát, že tam uklouznu na dlaždičkách nebo něco, no snad bude holčička v pořádku, z přebalováku už je to pěkná výška, ta maminka je asi pěkně vyřízená, chudák. A Lukášek je teda borec, takže skočil bez „á šup“, co? to je trubička, chápu, že ti zatrnulo.
Endy , dneska jsem ti poslala tu lahvičku, málem se to podařilo už včera, ale stála jsem na poště před pani počťačkou bez peněz.

My plavčo dneska vynechali, protože Šimon kašle, ale jenom trochu, odkašlává jak starej dědek. Koupila jsem nakonec Hedelix po tel. poradě s dr. A čaj s katkou Neumannovou :lol:

Řešíme zas to spaní, dneska jsem se vrátila zpátky do ložnice po Petrový angíně a šimon už spí teď u sebe v pokojíčku. Poslední noci se zas děsně budí a pak chrápe celkem tak 5 hodin přes den. Dospává. Musíme s tím něco udělat, protože jsem fakt už unavená. přemýšlím pořád o té Estivillově metodě, ale nechci ho trápit, fakt nevím. Ale možná to zkusíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4874
2.12.08 21:50

Ahoj holky,

vcera jsem psala prispevek a dneska koukam, ze tu nic neni…a nepamatuju se, co jsem psala, na co uz jsem reagovala :evil: Tak kdyztak hodte dotaz, kdybych zapomnela na neco odpovedet…

Emanko, dekuju, hrnek se nam bude hodit, taky varim caje proti nachlazeni… Ja bych zkusila Simona nechavat spat pres den max hodinu v kuse a pak opatrne budit… aby v noci fakt spal tvrde… Zda se mi, ze to proste naspi pres den a logicky nemuze v noci zabrat, Estivill neestivill… Klara chodi spat pres den trikrat, vyjimecne dvakrat…rano v pul jedenacty, pak v pul treti a pake jeste kolem pul sesty…a spi vzdycky tak hodku…a i kdyz se vecer probudi v pul sedmy, tak si pohraje, da svacu, koupani, kasi a pak pri kojeni bud usne, kdyz mela narocny program, nebo ji slavek uspi v postylce nejakym povidanim, ale vetsinou je do pul devaty uspana…

Fyz, taky mame prebalovaky v satnach a fakt se to musi hrozne hlidat a staci chvilka nepozornosti…trne mi v zadech… a pritopena ditka jsou asi vsude, u nas se taky obca neco nezdari… tuhle se Klara asi nestihla nadechnout a pod vodou kopala jako blazen, aby se dostala k hladine…lokla si a kuckala…
Jo a taky mam umyta okna :P Vzdycky mi to spravi naladu, odpadne takova ta deprimujici myslenka, ze me to ceka a ze by to ta okna potrebovala…
Co ta vyrazka? Poradila kamaradka?

Evo, nahodou svicky v misce s orechama nemusi vypadat vubec zle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2681
3.12.08 11:06

Tak, jak jsem psala, že jsem po radě s dr. i lékárnicí koupila Hedelix a jak jsem našla na netu jiný příbalový leták - napsala jsem do Státního ústavu léčiv a tady je odpověď:

Dobrý den, zakoupila jsem pro 9ti měsíčního syna kapky Hedelix S.A. Na obalu je uvedeno dávkování pro kojence do 1 roku 3×denně 12 kapek. Na internetu na stránkách www.lekarna.cz je uvedeno doslova: Přípravek nesmí užívat kojenci a děti mladší 2 let (nebezpečí vzniku křečí hrtanu, které mohou mít za následek vážné dýchací poruchy). Ráda bych se informovala, která informace je pravdivá. Děkuji.

Dobrý den,
u přípravku HEDELIX S.A. došlo v dubnu 2007 ke změně v registraci - změna se týká právě dávkování pro děti.
Do tohoto data, tedy dubna 2007 platilo dávkování uvedené v Souhrnu údajů o přípravku (SPC), Příbalové informace (PI) a na obale - kojenci do 1 roku 3× denně 12 kapek. Po provedené změně v registraci platí že,
přípravek nemsí užívat kojenci a děti mladší 2 let a dávkování por děti od 2 let. Aktuálně platné dávkování je tedy to, které jste nalezla www.lekarna.cz. Na webu SÚKL www.sukl.cz v Databázi registrovaných léčivých přípravků http://www.sukl.cz/…n/search.php je možné najít všechny léčivé přípravky registrované v ČR včetně jejich SPC a PI.

Zákon o léčivech stanoví, že po provedené změně v registraci může být výrobek uváděn na trh (do lékárny) nejdéle po dobu 180 dní a je možné ho doprodat (lékárna pacientům) a užívat do doby použitelnosti. Tzn., že od listopadu 2007 by neměl být přípravek HEDELIX s tímto dávkováním dodáván do lékáren, ale lékárna může zásoby přípravku, které má na skladě doprodat.

Pokud tedy lékárna přípravek nakoupila od distributora později než v listopadu 2007 a uplatnila byste v této lékárně reklamaci, může lékárna přípravek distributorovi vrátit zpět.

Můžete mi, prosím, sdělit název lékárny, kde jste přípravek zakoupila a číslo šarže (uvdené na obalu), aby bylo možné zjistit, o jaký případ se jedná a případně zajistit další postup ze strany SÚKL? Děkuji.

To by se z toho jeden ......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3492
3.12.08 11:37

Ahoj holky,

tak my jsme zas doma. Adámek je opět nemocný má zánět průdušek a ATB. Dnes už vypadá líp, ale od neděle vypadal hrozně a když 3,5 leté dítě dobrovolně jen leží tak to už je něco :( na jaře pojede do lázní vyčetla jsem, že pro děti s doprovodem trvá pobyt 4 týdny. Netuším jak to bude asi 2 týdny mamka a 2 týdny Adam jenže si nedovedu představit, že ho měsíc neuvidím pořád se mi zdá, že ještě dáváme dopořádku náš vztah po narození Viktorky. No uvidím jak na tom bude malý závisláček prsový na jaře. No jsou to starosti, ale hlavně ať mu to pomůže.

EMANKO já mám pro Viktorku stoptusin kapky a pleumolysin obojí je pěkně hořký hnus.

FYZ teda to bych byla vyděšená ještě dneska hlavně že je Lukášek v pořádku a ta holčička snad bude taky. Mi stačí ty Viktorčiny pády na hlavu zas tam má ze včerejška odřeninu :roll:

Vojtíškovi opožděně vše nej k 10 měsícům :)

MÁRTY s těma bytama to je fakt budeme čekat do jara jak se to všechno vyvine. Podle mě teď není dobré prodávat u nás bysme za něho teď dostali nějakých 800 tis. a lidi ani nekupují takže než něco uspěchat tak se tu budem ještě chvíli mačkat.

HOLKY PROSÍM KDE JSTE NECHÁVALY DĚLAT TY KALENDÁŘE??? no jo to jsem celá já zas na poslední chvíli :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3492
3.12.08 12:13

snažím se tady marně hledat stránky na výrobu těch kalendářů :( a jak jsem narazila na fotky zubatých mimin tak vám musím napsat že my furt nemáme ani jeden pořád mám doma bezzubé mimčo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
3.12.08 13:15
  • Citovat
  • Upravit
2475
3.12.08 13:17

Ajji:to jsem byla já :lol:

• načítám...
  • Citovat