Poradna duly
Jana Čurdová
To je skvělá zpráva, Anleo. Já to tady četla až dneska a rovnou s dobrým koncem. Tak na pesana už pozor! Ale je to náhoda, může se někde upadnout … Ty ultrazvuky musely být úžasný, já pořád vzpomínám na ten můj jeden a těším se na další. Tak se opatruj a hezký víkend!
Anleo, tak to je úžasná zpráva
Jsem moc ráda, že je to v pořádku… Tak si to užívej, když jsi mimíska teď tolikrát viděla, tak aspoň víš, že je v pořádku a můžeš si to aspoň užívat chíli bez pochybností ![]()
Hezkou neděli ![]()
ANLEI, to se nám ulevilo, že jste zdravoučký! Tak teď už na toho zvířecího mazlika dáš pozor viď?…ten UTZ ti závidim, muselo to být úžasný ![]()
Hezkou neděli těhulky ![]()
Sandul, to je teda pěkně hnusný, ani jsem se nedokoukala do konce. Bléé fakt na to nemám žaludek.
Ahoj,
zdravíme všechny po dovolené. Byla sice krátká, ale bylo moc fajn
Luhačovice krásné jako vždycky a udělali jsme si výlet do Uherského Hradiště, na Velehrad, na zámek v Buchovicích a na hrad v Buchlově a ještě další místa jsme stihli. Adámek byl občas jak urvaný z řetězu, ale byli jsme na něho dva tak se to dalo
Akorát po jednom hezkém večeru jsem ráno zjistila, že zase špiním, ale přes den to přešlo tak jsme to nijak neřešili.
ANLEA: jsem ráda, že to dobře dopadlo a že se máte dobře
já jsem taky byla u dr. protože mě Adi pořádně kopnul do břicha. Bylo to nechtěně při oblíkání, ale pecka to byla. Přece jen už má kolem 15 kg.
Andrea
Jo jinak „přesvědčuju“ mimčo aby už začalo kopat. Už se na to moc těším. Při prvním těhotenství jsme cítila pohyby v 18. týdnu u Adámka v 17. tak čekám, že už by to mohlo taky brzy přijít ![]()
A.
jé holky no jo.. ono se to kvapem blíží.. že za chvilku ty naše miláčky co máme v bříškách ucítíme jak se hýbou.. no už se fakt moc moc těším.. jsem na to zvědavá.
AHOJKY ![]()
Hlavně holky, že jste všechny po těch nechtěných „příhodách“ vpořádku! ![]()
tak jsem tak přemýšlela, co všechno budu muset do narození potomečka zařídit…holky, co už mimča máte poradíte? Kromě výbavičky a kočárku (na což se těšim) k tomu patří i nějaký obíhačky po úřadech že?
Já vím, že, protože nejsme s Jaromírem manželé, tak musíme na matriku kvůli příjmení (aby bylo mimčo pojemnovaný po taťkovi), taky že přihlásit mrně na zdravotní pojišťovnu se chodí až po narození a to do 8mi dnů (tušim)…a co dál? Jak dostanu rodný list, jak se žádá o mateřskou (to asi u zaměstnavatele) jak o rodičovský příspěvek…a tak prostě…
Ahoj,
Ajjo: Hlavně že to dobře dopadlo,musíme na sebe dávat všechny pozor! A hlavně že jste si užily pidi dovolenou,a špinění jestly bylo po sexíku tak je to v pořádku,to se prý občas stává jak je to tam překrvený,taky jsem to měla při miulém těhu.
A s pohybama taky čekám každým dnem ale nějak se mu nechce,asi má ještě chvilku čas.
Ani jsem Vám nepsala veselou příhodu z nemocnice. Když jsme tam večer dorazily a já sestře řekla že mě bolí břicho tak ona mě zkoukla a prej ať si jdu o patro výš na porodnici na příjem,tak jsme jí vysvětlovaly že se rodit opravdu ještě nechystám že máme termín až v únoru,tak se omlouvala a že prý podle břicha si myslela že je to na porod.Tak nevim jestly zrovna špatně viděla a nebo jestly mam fakt takovej pupek.Pak se tam tomu všichni smály.
Zdravím všechny spolutěhulky,
tak mě dneškem končí prázdniny a zítra mažu do práce, těším se jak malá.
Márty, rodný list si buď vyzvedneš na matrice nebo se dá poslat domů poštou.
Mrně přihlásit k pojišťovně jak má rodné číslo a rodný list z matriky,mělo by to být těch 8dnů. Mateřskou si domluvíš se zaměstnavatelem, o rodičovský příspěvek se žádá na sociálce, o porodné musíš taky zažádat, jen nevím jaká je lhůta. Před porodem bys měla mít vybraného dětského lékaře a být s ním domluvená na návštěvě po příchodu z porodnice u vás doma.
anleo vidíš.. už Ti chtěla pomoct, abys to měla už za sebou.. ale asi fakt musela být slepá.. nebo se jen tak letmo koukla a tak se jí to zdálo jiné.. ale to je prča.. jsi v 15 týdnu a abys šla rodit.. to se asi jen tak nestává. ![]()
Jo a ještě mě napadly popelnice a poplatky za mě. A přihlášení k trvalému pobytu.
A mám blbě metřík , ale nemám sílu ho předělat ![]()
holky co se týče mateřské, rodičáku a porodného, to ještě nechte.. já vás pak budu informovat o aktuálních věcech.. máme tady na úřadě i sociálku a známá co tohle dělá vždycky poradí, ale údajně by se mělo pordné od pového roku zase snížit.. tak nevím.. byla by to škoda, když už to takhle pěkně zvedli
fyzikářko.. jj poplatek za komunální odpad taky.. sice my jsme na maminy trochu měkčí.. ale jinak by to mělo být taky do 8 dnů, záleží na vyhlášce jak ji má které město či obec udělanou. U nás je běžná praxe, že spousta lidí a ni neví, že si mají mimčo přihlásit k odpadu, takže to řeším tak, v momentě kdy mají vyřízený trvalý pobyt, tak mi matrikářka dá změny a účtuji ode dne narození zpětně.