Únor 2010

Napsat příspěvek
Velikost písma:
370
23.8.09 17:44

ahojky maminy, tak jsme se vrátili z dovči, úžasný počasí a úžasné to bylo vše, odpočinula jsem si i od toho našeho malého sviště, protože skoro pořád pronásledoval tatku. talk jsem byla ráda.
měla jsem možnost přečíst zatím jen jednu stránku, po té co jsem odjela a víc možná večír.
asi jsem vám tou výškou mimnka zamotala hlavu, ale na utz mi dr. říkala, že mimísek má 7cm od prdelky po hlavičku a jinak na fotce mám napsáno 11cm. janak je úžasné vidět jak se tam mimi vrtí a hází ručičkama nožkama, jinak o něj dr. musela trošku štouchnout, aby se zavrtělo, aby viděla tu pusinku, ale byla nějská rozostřená, tak jdu ještě jednou ve středu, moc se těším, protože pak půjdu asii až ve 20 tt. no uvidíme.
ještě vám musím říct jak jsem ráda, že Tadíka vzali do školky, dozvěděli jsme se to až minulý týden, protože tady máme novou školku rok zaběhlou. měla lonský rok otevřené jen dvě třídy a ted oooteírá čtyři, a tak se do poslední chvíle spekulovalo, jestli budou moci otevřít ty dvě třídy, kvůli pozemkům na zahradu. jsem hrozně ráda, že se to povedlo protože jinak by jsme měli smůlu a nevzalii by nás a víc jak třičtvrtě dětí také, takhle berou asi 40 ze 70ti. jsem hrozně nadšená, protože Tadík má rád dětskou společnost a myslím, žew bude spokojený, tady nemá nikoho k sobě. bydlíme v baráku a děstké hřiště máme cca km daleko. což je dost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
23.8.09 18:15

Tak nějak vás dočítám, včera jsem byli odpoledne mimo a dopoledne jsme strávili v posteli stejně jako já dneska :D Zítra mám tripple, tak jsme zvědavá jak na sono tak na to, kdy budou výsledky…

Jackie , koukám na tvůj metřík… kdy to čekáš to miminko??? V prosinci nevo začátkem ledna?? Jaký sis vybrala kočárek?? TAky už jsme byli koukat, ale ještě je tak nějak docela brzo a já se strašně bojím, cokoliv pro mrňouska kupovat, aby se mi to pak nevymstilo…

Jizvi já ještě chodím v bederkách, rptože v těch vedrech je mi horko, když mám vysoké kalhoty a ještě přez to triko...... jinak s těma kalhotama máš docela pravdu… buď veliké nebo těsnéí přez nohy. I bacule jako já měla problém :( Jinak je super, že se spravuješ a přibýráš. myslím,ž e u dvojčat se předpokládají vyšší nárůstky váhy, než obvykle a když to nebudeš přehánět s jídlem, nemusela bys tak šíleně nabrat…

Kiki - to mi přijde hrozně brzo i u štiky , nazož u tebe na to, aby to bylo opravdu s jistotou..... i u děvčátek to zezačátku může vypadat jako pindík s pytlíkem...... jinak chutě máš fakt hustý :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5903
23.8.09 18:16

ahoj holky,můžu sem kvám občas nakouknout?ž dneska sem našla tohle téma,já mám TP 23.2.2010 tak bych se rád přidala,jinak mám prvního kluka do zlína n ko tak uvidíme zda bude vše ok!

:lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
876
23.8.09 18:32

Ahoj holky,
tak jsem se k Vám už v pátek nedostala abych řekla co kontrola, odjížděli jsme na chalupu.
Na kontrole všechno v pořádku, poslouchali jsme srdíčko a za měsíc jdeme na velký utz. Ptala jsem se na pohyby a prý je možné že je cítím, ne teda takový ty kopance, ale ten pohyb plodovky a dělohy, tak jsem ráda že nejsem blázen :lol: Jo a měla jsem úžasnej tlak. 85/50 naměřeno na čtvrtý pokus, ty předtím byly 0. Sestřička zděšená, jestli je mi dobře, a mě fakt bylo perfektně :lol: ¨Tak mám dovolený kafe, který teda piju i bez doktorova dovolení, bez něho bych byla nefunkční. Tak jsem zvědavá na další kontrolu, protože s Laurou mě chtěli už 14 dní před termínem nechávat v porodnici právě kvůli vysokýmu tlaku. Tak to možná byla jenom náhoda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25926
23.8.09 18:36

Ahojky

Jak se tady mate??
Hlasim se jen na rychlovku od nasich z notasu. Vcera jsem zaspinila ale uz nic tak snad je vse ok, ve ctvrtek jdu k dr tak jsem zvedava.

Nemam docteno jen jsem to prelitla a vitam novou tehulku a gratuluji k tehu :wink: Jinak do Bergama letime 2.9 a nikdy jsem tam nebyli tak jsem zvedava.

Koukala jsem ze byla po me shanka :lol: ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
23.8.09 19:44

Bože Jackie neumím číst. já na metru četla, že jsi 23 týdnlů těhu a to je 23 týdnů do porodu :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9094
23.8.09 20:19

Ahojky,
tak termín porodu máme 1.2, tak doufám, že se pak nepřehoupnu do ledňátek, s Váma se mi tady líbí. :)
Kočárek jsme vybrali Bugaboo Cameleon, červenej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
947
23.8.09 21:12

Weverinko - to je super,že ti malého vzali do školky - gratuluji. U nás to bylo taky o chlup. Akorát nás vezmou až 19.října, kdy Štěpulovi budou tři roky.Myslela jsem, že ho dám o měsíc a půl dřív,aby šel v září společně s dětmi, které moc dobře zná. Ale takto bude v jiné třídě a bude se rozkoukávat sám :?

Markit - zítra na vás budu myslet :) hned napiš, jaký máš zprávičky z KO - určo bude vše v pořádku a uvidíš mimíska :wink:

Petrašku80 - gratuluji k těhu :) Jsem ráda,že nás je zas o jednu víc :wink: V niku máš osmdesátku - to je tvůj rok narození ? taky jsem nar. 1980 8)

Katy - pokud to půjde,dej vědět co u dr. :) A užívej volna - potřebuješ to jako sůl :wink:

Jackie - i když budeš mít ledňátko, můžeš přeci zůstat. Myslím, že nás tu bude víc… 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9094
23.8.09 21:29

Tak to jsem ráda, mě se totiž u Vás líbí :)
Jinak Markit držím palečky na kontrole, ať už máš konečně pohodové těhu a je všechno jak má být… .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
23.8.09 21:50

Leníku, Jackie - díky..... jsem ale zvědavá, jak dlouho bude trvat, než budou výsledky...... prá i 14 dní..... jinak se těším až uvidím prcka, protože v úterý mi ho napohotovosti sice ukázel, ale jen na pidichvilku, takže jsem zahlídla jen hlavičku a to ještě ne pořádně… :D pokud bude pěkně natočené, bude fotečka :D minule mi dal 4, protože se malé otočilo :D :D
Weveri - s tou škollkou to máš fajn,ž e ti to vyšlo, Já toto s Kity řešit nemusela,a le kdo ví,jak to bude teď…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9094
23.8.09 22:14

Markit to se nedivím, že se těšíš. Taky už bych ho nejradši viděla. Na kontrole jsem byla tento týden, ale bez utz. Jdu až 17.9 a to v rámci 2. screeningu. Tak nám sem potom dej fotečku, ať víme jak prcek roste. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
23.8.09 23:04

JAckie já mám utz každou kontrolu a ty jsme měla doteď co 14 dní a teď poprvé po 3 týdnech…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1368
24.8.09 10:03

Jackie Vůbec se neboj, i kdyby se „přehoupla“ porodem do ledna, můžeš zůstat… v prvním těhu nás plno z ledna rodilo v prosinci, pár až v únoru… to přece nevadí :wink:

Jinak koukám, že hodně z nás má prcky přibližně 2-3 roky :-) to je fajn,můžeme si radit zkušenosti i s velkými rozumbrady :-)

Já jdu na KO ve středu.....tak jsem zvědavá, jestli se bude pořád tak vrtět :wink: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6552
24.8.09 10:29

Cus holky, zdravim novou tehuku..... Ja s tim pohlavim vim,ze je to brzo,ale vypadal dost presvedcene, ja k rikam, u prvni ve 20tt rikal,asi,a ze radeji jeste pockat na sono ve 30tt,tad si byl naprosto jisty. Vsak v zari budu mit dve sona a ono se to rozhrabne a uvidime.Jinak ja se ho neptala,sam od sebe se ptal,jestli to chceme vedet.

Jinak pohyby,koukam se tady strhla diskuze, ja je citim,obcas probublani.

Holky,mejte se,ja dnes spala az do desiti :oops: ,furt mne trapi ta moje alergie,tak jsem toho moc nenaspala a holt to dohnala rano. Jeste,ze uz je Klarka tak sikovna.....L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
370
24.8.09 12:54

Ahojky maminy, zdraví novou těhulku, neboj se budeme určitě rádi, když tu zůstaneš i kdybys rodila v lednu, také jsme v minulé diskuzi měli holky které rodili v srpnu a v říjnu a také s námi zůstali. na tom vůbec nezáleží.

s těma pohybama také jsem na chalupě cítila jako kdyby se mi prcek opíral o břicho, ne do zad, jako, kdyby mě tam něco tlačilo a zýa chvíli už nic. poprvé se mu sasi nelíbilo naše milováníčko s manželem tak se opíralo o bříško. a takhle jsem to cítila za celou dobu 3×. no zajímavé. v minulém těhu jsem cítíla takové to tuk tuk tuk až ve 20tt. no tak nevím.

markit těd je to se školkama hrozné, všude je narváno a berou o víc jak polovičku méně dětí než se jich hlásí a ředitelka na dni otevřených dětí říkala, že to bude čím dál horší, protože zase začínají být silné ročníky. samozřejmě přednost mají děti, které mámi jdou do práce, ale také se nemusí dostat na všechny, pak matky samožívitelky a postižené matky, což jsem já. no když jsem chodila s malím na plavčo před prázdninama, tak mnoho maminek, které šli do práce, a neměli už nárok na rodičovský příspěvek, jim děti do školky nevzali, tak to musejí řřešit soukromýma školkama a ty jsou v Praze dost drahé, průměrně kolem 8.000kč na měsíc, tak většina těch maminek měla docela lukrativní zaměstnání, taže to vyřešili asi takto. alle je to fakt hrozné. tolik dětí a tak málo tříd pro předškolní děti. ještě, že nám tu tu školku udělali a tedy nevím jak to bude až tu dostaví to nové poměrně velké sídliště. máme tu v okolí 3 školky + 1 soukromou a je tu na každou z nich min. 70 zájemců a jen třetinu mohou vzít a to jen, když odejde tolik předškoláků.

jo ještě si trošku postěžuji, jestli vám to nevadí. dětskou dr. máme na bývalém bydlišti což je cca 1hod. městskou dopravou + pěšky na zastávky a cca 20min. autem, jelikož kvůli svému postižení nevlastním řidičák, naštěstí meme doma pod náma dědu, který nás zatím vždy odvezl. ale nikdy nevíte co se může stát. tady v novém bydlišti máme dr. cca 12 min. pěšky, u něho jsme byli, když tu Tadík měl poprvé horečky a já se ho ptlala jestli by nás mohl vzít, že bydlíme v Čakovicích a on na mě, kde má Tad dr. tak jsem mu řekla, že v Kyjích a on na to, že má plno, že je to blízko a že mám být ráda, že vůbec nějakou dr. máme. no fakt hrozné jednání. tak bych ho chtěla vidět j\ak by vláčel své dítě hodinu třema busama a ještě půl kiláku pěšky s horečkama. no fakt mě nas… ještě naše dětská dr,, říkka, že je divné, že nás nevzal a že má tak plno. a to je tu pro celé Čakovice jediný dětský dr. tak jsem tedy zvědavá, kam bude patřit ten náš malí špunt, který se má narodit a pak byc tam samozřejmě chtěla dát i Tada, no jsem na to zvědavá…

tak jsem si vám postěžovala, omlouvám se vám, ale ted to ze mě muselo ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí