Únor 2010

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1368
28.8.09 11:32

Oblečení ven Jizvi - Vojta byl koncem ledna…já ho oblíkala takhle…Body, dupačky, bavlněná čepička a taková tenčí fleesová kombinézka celopropínací, s rukavičkama a nohavičkama a kapucí (stáhnutou jako čepice) no a ten combi fusak od Emitexu…když bylo chladno tak ještě deku pod něj, aby mu nebylo zima na záda.....jinak je prý perfektní a letos ji určitě koupím ta zimní zavinovačka do autosedačky od Emitexu…použiju ji možná místo té kombinézky :-ú

Jinak zákaz sexu nezávidím i když někdy by se jako argument hodil :wink:

Koupání Tak my jsme Vojtu koupali v té malinké vaničce z Ikea (je perfketní, protiskluzové dno a je sice krátká ale dole rovná a široká…) ale Vojta byl vodomil, takže po měsíci se koupali s manželem spolu ve velké vaně nebo jsem tu vaničku dala do vany…protože cákal…jinak to lehátku je skvělá pomoc…kamarádka měla kyblík a taky byla spokojená,ale slyšela jsem, že pro nezkušenou matku je to dot náročné na manipulaci, kvůli krčku dítěte…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kac
5049
28.8.09 11:37

Jizvi - taky si myslim, ze oblecení je nějak v pohodě, i v sekáči jde koupit pěkné kousky, nebo na inetu. My monitor dechu neměli a ani jej pořizovat nebudeme. Hradzičku taky nebudeme pořizovat, jen tu houpačku-lehatko-má madlo, na které lze něco připevnit, nepostradatelnou chůvičku a sedajdu-taky bazar…
Nám sex naštěstí ještě nezakázali, jen u prvního ke konci těhu asi 2měsíce před termínem, no a potom po porodu to stejně asi pul roku nešlo(na sešívání si dali záležet :roll: ), ale naštěstí půl roku jsem měla mozek tak trochu mimo oblast sexu :lol: a přítel velice tolerantní, že nevím, kde bych takového druhého sehanal :lol: V téhle době, bych ten zákaz asi těžce nesla a nevím jestli bych ho já i manžel zvládli :?:
Tak Jizvi držím pěsti, at vše probíhá bez potíží :wink:
Jackie - ber to tak, ze neco ti náááhodou nesedlo. A bylo to poprve a naposled!
 Kač

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
28.8.09 12:07

Jizvi - tak to ti fakt nezávidím. J8 měla sex zakázaný na začátku a dej pokoj...... teď se milujeme denně nebo ob den… nevím, jak bych vydržela 5 měs. bez sexu :D nepředstavitelné.....

NA koupání zatím uvažuju o vaničce, ale ještě uvidím… lehátko jsme měla i u Kity a určitě budu chtít znova......

Patrášku - tak k té mojhí kamarádce. původně měla jet domů až příští týden a teď mi psala, že jedou už dneska.. malý je super bojovník :D už se těším až ho v pondělí uvidííím :D :D

Weweri - jedinné, co mi moc nesedí je barva..... ale nějak jsme si za tu dobu, co na něj chodím koukat zvykla..... je lehnounky, dá se mimi houpat a nemí tvrdý dopak při cestě přez kameny nebo kostky, je měkce odpružený, složený jsme ho měli a do auta by měl vejít bez větších problémů..... my máme 3- dvéřák, ale velikosti 5, tak je fufr docela velký…

No ještě že nemusím žešit porodnici :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kac
5049
28.8.09 12:50

Kočárek - Já se spíš začínám divit, kam ty kočárky uskladnujete? Prave ještě nechci kupovat, protože bych jej neměla kam dát, ale zatím koukam, abych mela nějaký přehled.
pzn. ještě má stále rozbouranou kuchyn a děs! držím se a stále nic neříkám, ale asi v září bouchnu a něžně se zeptám. Ale včera mu konečně došly kable, tak možná čekal na ně, aby dodělal elektriku. Zatím to doma neřešíme, ani o tomto problému nemluvíme. Já jsem ten typ parního hrnce, hromadím to a potom bouchnu, tak jsem zvedavá kolik páry pojmu :lol:
 Kač

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9094
28.8.09 13:51

Ahoj,
tak jsem právě volala na výsledky tripple testu. Vyšel mi pozitivní s rizikem na rozštěp, konkrétně poruchy NTD. 1. trimestrální screening vyšel naprosto v pořádku a teď tohle. Na 7.9. mě objednali do Genetu na odběr plodové vody. Tak doma sedím a brečím. Vůbec jsem to nečekala… . :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6552
28.8.09 13:56

Jackie,to je mi moc lito. No,ono se ted uz tech triplu upousti prave proto,ze byvaji falesne pozitivni. Netusim teda,co je to rozstep NTD????-pater?????Ted bude nejhorsi to cekani a uzirani se.Na druhou stranu,myslis,ze by rozstep nepoznali na 3D????????Nevim,ale zkusila bych si tam mozna cinknout a domluvit se. Drzim palce L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9094
28.8.09 14:02

Já se tím taky uklidňuju, že vychází falešně pozitivní. člověk to slyší na každé straně. Ale když se to začalo týkat mě, vnímám to úplně jinak. Pořád věřím tomu že bude všechno dobrý. Jinak tady jsem zkopírovala článek co přesně mi vyšlo jako zvýšený riziko, kdyby to někoho zajímalo.

Defekty neurální trubice (NTD)
Spina bifida
Patří mezi poruchy vývoje neurální trubice, která dává za vznik CNS. Rozštěp páteře - porucha splynutí obou polovin obratového oblouku, což může mít za následek prolaps obsahu páteřního kanálu. Existují dvě formy, lehčí - uzavřená forma a těžší - otevřená forma, která již postihuje i míchu. K nejzávažnějším komplikacím patří hydrocefalus a možnost infekce nervové soustavy. Prognóza závisí na míře i místě postižení míchy.
Anencefalus
Anencefalie je další typ postižení neurální trubice, který se vyznačuje různě velkou absencí mozku a v extrémním případě i míchy. Součástí jsou často malformace dalších orgánů (končetin, zažívacího traktu…). Setkáváme se s deformitami lebky (acrania - chybění calvy). Jde o vadu neslučitelnou se životem, postižení jedinci se rodí mrtví, nebo umírají během několika dní po narození. Dědičnost není zcela známa, nejpravděpodobnější je multifaktoriální dědičnost, uvažuje se i o autozomálně recesivní či X-vázané dědičnosti.
Encefalokéla
Taktéž jde o defekt neurální trubice, tentokráte jsou poškozeny membránové i kostěné obaly, které obalují mozek. Část mozku se tímto defektem dostává skrze lebku v útvaru krytém kůží i mozkovými plenami. Často je tato vada spojená s mikrocefalií (abnormálně malou lebkou), poměrně častý je i hydrocefalus.
Hydrocefalus
Hydrocefalus je vrozená vada charakterizovaná nahromaděním většího množství mozkomíšního moku v komorovém systému mozku (hydrocefalus internus) nebo mezi mozkem a tvrdou plenou mozkovou (hydrocefalus externus). To je často spojeno s deformitami lebky, sekundárně se zvětšuje velikost hlavičky plodu a dochází k poškození dalšího vývoje mozku (atrofie mozku). Existuje řada příčin vzniku. Vrozený hydrocefalus se může vyskytovat samostatně nebo jako součást různých syndromů. Může být zapříčiněn i prodělanými infekcemi během těhotenství (toxoplasmóza) nebo zvýšenou sekrecí mozkomíšního moku. :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
370
28.8.09 14:12

jizvy ten zákaz sexíku musí být voprus, ale kvůli těm dvou mimískům se te prostě vydržet musí, tak pevné nervy a vůli.

oblečení pro mimíska, já jsem měla zá:,–(u a doporučují to i dr. mimísek jednu vrstvu navíc než nosíme my + zavinovačku a deku či fusak + tenčí deku. jenže my měli Tadíka v září, takže na zimu už byl starší a uměl už regulovat svou teplotu což mimi do 2 měsíce neumí. také budu kupovat fusak do autosedčky, ale ne ten super teplý, vždyt na nj můžu dát deku, a kdybychom jeli v autě, kdybychom měli ten super teplí mimísek by se nám přehříval.

s tím kupováním dvojích věcí, je to fsakt hrůza. s těma dvěma hrazdičkama bych si to ještě rozmyslela, ono ješ lepší jim ty hračky měnit, oni si je ryhle okoukají a nebaví je, spíš bych koupila více druhů hraček, takové ty poznávací a měnila bych jim je navzájem. ale je tto jen můj názor. a kopila bych je až tak po druhém měsíci života, je prý pro mimísky lepší, když tento čas jsou v klidu, bez nějakých velkých podnětů, prý jim stačí, že mají mámu a tátu a na ně si zvyká, my jsme do 5 týdnů, neměli přidělaný ani kolotoč. ona je jim rozvýjí nervová soustava a pro ni to není moc dobré.

markit tak hlavně, že je ideální pro tebe a manipulaci s ním.jakou má barvu, že tě nějak moc nenatchla???

Lůca, jsem ráda, že jsem tě trošku uklidnila, registrace dělají po, stř, pá od 12 do 13 hod. tak být tebou moc neváhám a jdu tam už v pondělí, raději at něco neprošvihneš, pokud tedy chceš rodit v Praze…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kac
5049
28.8.09 14:24

jackie- však sama víš, že to vždycky je FALEŠNĚ pozitivní! TOto si pořád opakuj ! Já ti řeknu snaž se na to nemyslet, vim ze se to zřejmě nepodaří, tak se aspon zamestnávej! Začni třeba číst, neco dělat rukama, abys zaměstnala i trochu hlavu...... pustit si nějakou komedii.
Snažím se aspoň trošku poradit, co me napadá. Možná to bude k něčemu :?:
Zatím je mějte a držím palečky.
mj. já taky jdu na odběr plodovky „dobrovolně“ z důvodu věku a z toho důvodu mi dr. nebude dělat další testy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9094
28.8.09 14:31

Kac, díky moc. Musela jsem to sem napsat, nějak to neumím držet v sobě. Nejdřív jsem si to vybrečela, ale to jinak nešlo. A teď se budu snažit dělat přesně to co mi píšeš. Nějak se ten týden musím zabavit abych na to nemyslela. Uklidňuju se tím že ten 1. screening vyšel úplně v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
370
28.8.09 14:37

jackie přesně tak snaž se uklidnovat, že ten screening v 1 trimeestru je negativní, přeci jen ty triplle jsou méně průkazné a více potzitivní než by bylo vhodné. tohle si pořád připomínej a hlavně se tak moc nestresuj… já vím je to těžké, ale snaž se, škodí to tobě i mimískovi.

já jdu na triplle 11.9. tak jsem také zvědavá co a jak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
28.8.09 14:52

weweri - byli jsem teď ještě projít další obchody s kočárkama a ty jsou tak příšerně odpružené - nebo spíš neodpružené,že jsme prostě nároz na ten použitý nijak nezměnili. nechci cítit v rukách každý šutr nebo dlažební kostku, kterých je hlavněš v historickém centru města spousty..... barva je taková modro-šedá - světlounká...... podobná barvě ve které kje tady v tomto okne vložené to logo eMimina a vyhledat a Témata........ a k tomu vevnitř je tato s béžovou - kostkované........ Jinak je super, že se dá až na kousek boudičky celý odepnout a prát v pračce včetna tažky pro miminko, ze kterého se jen vytáhnou výstuhy a dno......

Jackie - klid, orpavdu bývají často testy FALEŠNĚ pozitivní. Ty jsi měla aspoň OK NT screening, který jsem já vůbec neměla...... a výsledky tripple testů budu mít v pondělí. Nějak si nepřipouštím jinou možnost, než že bude vše samozřejmě naprosto v pořádku, lae postrašila si mě a víkend bude hodně zajímavý, pokud to nepustím urychleně z hlavy......
Jinak i proo to vyplakání se, zanaříkání a postěžování si tady přece pro sebe jsme...... nejen pro to rsdování se z dobrého, lae i postěžování si s trápením a vzájemně se povzbuzovat - na tohle je skvěla Katkaty, která mě už několikrát pěkně nakopla a dodala klidu :D Takže klid maminko, vše bude naprosto v pořádku!!! JASNÝ?!?!?!?!?!!!!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9094
28.8.09 15:07

Markitko děkuju moc, přítel právě teď kvůli miminku zjískal novou dobrou práci tak to přece musí být všechno dobrý!
Moc promiň, že jsem Tě vyděsila před těma tvýma výsledkama. To jsem vůbec nechtěla. Ale určo bude všechno dobrý, uvidíš! Budu na Tebe myslet!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5903
28.8.09 16:13

Jacki-je mi to líto a uvidíš že je to opravdu jen planý poplach a vše bude v pořádku,jen ty nervy ted přejít!!!!!!!!!!!!drž se kočko!!!!!!je to děs jak se maminy musíme nervčit než se ten náš drobeček ukáže narozený a v pořádku,no my si spíš užívli u prvního všechno v pořádku a nrodil se a už to jelo s nemocma :cry: takže nevím co je lepší,zda se už trápit v těhu a nebo až se dítko narodi :cry: :cry: proč to vůbec je že§
Jackii tak šup přečti knížečky a spon mi dáš tip jaké jsou dobré :lol: :lol: :lol: drž se kočko!!!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9094
28.8.09 16:28

Děkuju Petrášku,
mám půjčenýho Viewega a Fulguma, tak mě to snad trošku rozptýlí. Přítel je na mě hrozně hodnej tak mi to taky pomáhá. Musí to dobře dopadnout! Holky moc děkuju za podporu, moc mi to pomáhá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí