Únor 2010

Napsat příspěvek
Velikost písma:
370
27.8.09 19:15

Petrasku, když tak se v lékárně zeptej jestli místo urologického čaje můžeš nějaký přípravek z brusinek, to je prý dobrý. ty prý pomáhají.

markit kočárek je moc hezký, jestli je za dobrou cenu a v dobrém stavu tak bych ho brala.

kočárek jsem minule chtěla nový, protože jsem plánovala mít dvě děti a také jsem chtěla lehký s aretovacími kolečky, pro město úplně ideální. tak máme inglessina s allum podvozkem pře 3 a půl roky za 9.000kč s minulé sezony, šlo jen o potahy, že v té další měli jiné barvy. jinak by stál cca 14.000kč. jěště je u něj velká výhoda což u staršíchh typů kočárků není reflexní proužky. jste vidět v noci na silnici úplně skvělá věc. a navíc je to jen jedna korba na celou dobu, jen s novorozeneckou vložkou. což jsem v té chvíli uvítala, protože jsme bojovali s každým kouskiem místa.

jinak holky přemýšleli jste už nad tím v čem budete mrnouska koupat, v kyblíku či vaničce???? my máme obojí, když se narodil Tadík mamina, ke které jsme občas jezdili na víkendy si kyblík koupila a my doma měli vaničku a pak jsme si kyblík od ní vždy půjčilil, tak jsme koupání střídali, Tadík měl rád obojí, ale kyblíkové koupání je úžasné jak tam ten prcek sedí a později i poskakuje a výská atd. fakt úžasné pokoukáníčko. Tadíka jsme v něm koupali do 9 měsíců, protože on byl a ještě je takový malí pískle, takže se tam vešel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5903
27.8.09 19:31

weverika-já se ptala a žádný čj nemůžu a prý at piju třeba hodně pro ty těhotné,ten mám doma a chutná mi takže ten ted valím,jinak mám vaginální tabletky na 6 dní a mast 2× deně!tak uvidíme

my určo budem používat vaničku jak u prvního :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
370
27.8.09 21:29

petrasek aha tak to jo, hmm tak hlavně, že ti poradili ten těhu čaj a je dobře, že ti chutná, mě také. já ho tedy piji jen sem tam. bereš nějaké těhu vitamíny, ty by tobě i miminku třeba pomohli. mě dr. gyn. při prvním těhu doporučila calibrum baby plan pro první trimestr a pro druhý, třetí a kojení calibrum mami, prý jsou nejlepší. tak je beru ted také…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
27.8.09 21:32

petrášku - klid. moje kamarádka měla v těhotenství močové kameny, několikrát ležela v nemocnici, pak i ledvinovou koliku. Kvuli špatné výživě se jí malý narodil o měsíc dřív, ale je naprosto v pořádku, nikdy nebyl na inhalatoru, a po 5 dnech odpojili vyživovací sondu a pije sám ze stříkačky a Hanka i kojí. teď je v nemocnici s ním a příští týden by měli jet domů. Maličký měl hodně malou porodní váhu - 1340 gr a 39 cm,a le jinak úplně v pořádku plně vyvinutý… tak klid ano??
Já beru spoustu léků, které prostě brát musáím a někdy i to bohužel nestačí.. taky se bojím, ale snažím si to nepřipouštět..... ¨

weweri - kočárek je v hodně dobrés tavu, jen potřebuje přeprat včetně boudičky...... a prodávají ho v plné výbavě za 4800,–

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
520
27.8.09 22:07

Ahojda všem,

dlouho jsem nic nenapsala, ani nepoděkovala za milé přivítání, za což se omlouvám… Pořád ale řeším nějaké problémy. teď například, i když jsem 14+2 řeším to, že už mě nikde v Praze (kromě Vinohrad, na které jsem slyšela jen samá negativa) nechtějí zaregistrovat! I když mi doktorka dala průkazku až teď v pondělí a řekla že si mám teprve začít vybírat… :-( Až bude lepší nálada, pokusím se vás dočíst, ted bych to tu akorát kazila stížnostmi ;-) Jinak jsem s mimískem už ok! :-)

Tak všem hodně štěstí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
370
27.8.09 23:00

Lúca to je divné, já se včera byla registrovat u Apolináře a v pohodě, jsem 14 + 4 podle poslední mentruace. tak to zkus tam a snad ještě na Bulovce registrují od 14 + 0 a možná i v Podolí, tak to je divné, že tě nikde nechtějí vzít.

markit za tu cenu bych to tedy brala, když se ti líbí a bude ti vyhovovat, já také budu prát svůj kočárek. to bude zase práce, nedá se totiž krome vrchního dílu nic vyndat a hodit do pračky.
ještě si zkus jak se s ním pracuje, jak se skládá a případně jestli se vám vejde do auta, pokud ho v něm budete vozit, kamarádce se stalo, že koupila kočárek, který se jí celý do kufru nevešel, tak ho musela vyměnit. měla takové to menší auto, takže by podvozek mohla vozit v kufru a vaničku v autě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5903
28.8.09 07:44

AHOJKY
to vám nezávidím že se musíte někde registrovat,my prostě příjdem do porodky jak nás to chytne :lol:

Markit-diky za uklidnění,já si myslím že to bude ok nebot je mi líp,sice ten čípek byl hnus,ale snad to pomůže ještě 5× a snad bude vše jak má být a výsledky taky budou ok!vitamíny nebreu už,jedla sme je ale jakmile sem si je dala šla jsem zvracet takže zbytečně!ale jinak když sem si ho nevzala bylo mi celý den fajn,tak jim ted jen kyselinu listovou!,zkoušela sme 3 druhy vitamínů :cry: tak nevím,
tak se holky zatím mějte :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
520
28.8.09 08:13

Weverinko, díky, trochu jsi mě povzbudila :-) Já byla v Podolí, docela jsem s tím počítala, tak jsem jinde nehledala a řekli mi, že jsem měla přijít hned 14+0 a to brzy ráno, že už by odpoledne neměli volno, pak jsem volala na Bulovku - plno a do krče - plno :-D K Apolináři ani do Motola jsem se nemohla zaboha dovolat a vzhledem k tomu, že jsou to zprofanované porodnice myslela jsem, že bude také plno… Zatím jsem se ale uklindila, že když to v Praze nevyjde, můžu do Neratovic, nebo na Kladno, kam to mám stejně daleko jak do Prahy a píše se o tom pěkně :-) Nějak mi začalo být do pláče ze strachu, že budu muset rodit doma a k tomu odvahu nemám :-)

Jinak budu kupovat určitě vaničku. Přijde mi to pro úplného mimíska jednodušší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kac
5049
28.8.09 08:39

Dobré ránko,
tak se omlouvám za své psaní ikdyž obsáhlé, ale třeba vytržené z kontexu, uvedu na pravou míru - svatba - letos 15.9. oslavíme 2výročí svatby. První jsme vůbec „neslavili“, protože manžel už nastoupil v práci do Brna a přijížděl jen občas do karviné a postupně se stěhovali. A já s Honzíkem pořád v Karviné do konce října.
Kiki - tak aspon gratuluji k tomu, že nebudou ATB, určitě je to pro tebe velká úleva, idkyž největší bude až budeš uplně v pořádku a bez bolístek.
My budeme mít vaničku, vezmeme ji od našich ze zahrady, H z toho měl až vyrostl malý bazének. Kupovali jsme ji v Polsku i s mimi podložkou do vaničky.
JInak poslední dva dny mi bývá nedobře, takové návaly :?: Včera jsem šla na oběd a v te rest to tak divně srdělo, jak mě 2×natáhlo, tak rychle jsem nikdy ty schody nevyběhla. Tak jsme obědvali na zahrádce. Dneska v šalině jsem zase musela na jednu zastavku sednout, aby neodpadla.
No zkrátka bývaly i lepší časy. :lol: Nějak to překlepeme…
lůco - ikdyž máš nějaké potíže a chceš se svěřit, nebo prostě jen vypovídat můžeš, někdo ti třeba dá nějakou radu, nebo zkušenost. Někomu se třeba uleví, když se vypovídá-vypíše. O toho tady taky jsme, abychom se navzájem nějak podpořily a potěšily, ne? Myslím si, že ostatní se mnou (snad) budou souhlasit ?

Mějte se pohodově!
Kaač

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
28.8.09 09:31

hoj holky
mam dotaz, co vsechno se navlika na deti v zime do hlubokyho kocarku, kdyz budou mit pytel od emitexu?? musi mit jeste nejakou bundu? overal? kombinezu???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kac
5049
28.8.09 09:54

Jizvi - já si myslím, že jak pojedeš poprvé s mimi ven, tak po návratu jak ho převlečeš zjistíš jestli vrstvu odložit nebo přidat. Poprve jsme vyjeli s peřinkou-péřovou a opravdu jsem jednu vrstvu odložila-po návratu byl spocený, takže vyjížděl ven v dupajdách-overalu-teplých. Ale bych zachumlán, že skoro nebyl vidět. Aby se nedostal na něj studený vzduch, který není pro tak malé mimi dobrý. Potom jsme využívali „fusak“, ale bundu jsme nepořizovali, jen oteplenou kombinezu-kterou jsme dostali pujcit. Bundu a kombinezu jsme řešili až další zimu. Hodně jsme využili i doma tenke rukavičky-uplně pidi a tenoučkou čepičku. Mimi mají špatnou termoregulaci, takže ručky mají(H měl) často studené, takže měl občas rukavičky i doma. Mj nikdy neležel na zemi (dece), meli jsme houpacku s zaražkou(po zaražení se to nehoupalo) a dítě bylo ve společnosti. Jen az se žačal sám otáčet a lézt-tak deka ano.
Snad jsem trochu poradila, ale četla jsem moc věcí nekupovat, něco dostaneš a děti rychle rostou, takže moc věcí neunosí, jako ti kteří lezou a sedí.
 Kač

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
28.8.09 10:01

no neco mame slibeny od svagrove tak uvidme, me vic nez obleeni desi monitor dechu x2, hrazdicka x2, lehatko, auto:,–(acka vse v dvojim vydani :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
28.8.09 10:03

jo holky a mame zakazany sex, ze s dvema muzou byt kontrakce hned

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9094
28.8.09 10:38

Ahojky,
no Jizvi, ten zaakázanej sex Ti teda vůbec nezávidím. Já jsem si pochvalovala jak mi bylo první trimestr dobře, vůbec jsem nezvracela… . Chybá lávky holky… tento týden jsem začala a dnes jsem opět vrhla snídani. Takže velká paráda :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6552
28.8.09 11:30

Aho holky,Kac ja to teda nejak divne pochopila 8) Kaci,taky mi je ted druhy den divne,ale priklanim to zmene tlaku.

Jinak ani nevim,jestli jsem privitala nove tehulky,takze vitejte.

No a k tomu koupani,svete div se, ja nebudu kupovat vubec nic......Na Klaru jsem mela anatomickou vanicku a vlezla se mi tam do 4 tydnu. Jak se pak zacala trocha odrazet,tak se vzdycky cvrnkla do hlavy a sla na lehatko do velke vany. Takze ted lehatko,kdyz bude prdous uplne malickej(pocitam 2-3 tydny) cachnu ho v umyvadle a pak alou na lehatko. Vzhledem k tomu,ze s detma delam,tak manipulaci na jedne ruce mam zmaklou,tak z toho strach nemam.
 Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital