Úplatky doktorům

Napsat příspěvek
Velikost písma:
105
28.10.22 20:39
@Anna766 píše:
Ty to taky ale přeháníš. Takhle vyvádět kvůli tomu že tvoje tchýně dává doktorovi čokoladu.

Já vim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9748
28.10.22 20:42

@Anna766
Většina pacientů je naštěstí „normálních“ (slušných). Jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá. Nedělá mi problém poděkovat komukoliv při jakékoliv příležitosti (třeba i u pokladny v obchodě), popřeji hezký den atd. Prostě milé mezilidské chování.

Pak jsou ale osoby, které přijdou k doktorovi a div mu nepřikazují, co má udělat (předepište mi to a chtěl bych tu rezonanci mozku, bolí mě hlava). Tam člověk musí trošku přeřadit na jiný styl.

Byl bych blázen, kdybych tvrdil, že české zdravotnictví je špatné. Názor jednotlivce však není důležitý. Dle mnohých mezinárodních kritérií je skutečně české zdravotnictví jedno z nejdostupnější a finančně jedno z nejefektivnějších. Stinnou stránkou vysoké dostupnosti je někdy až zneužívání péče, na urgentních příjmech by mohli vyprávět, s čím pacienti přijdou ve 2 ráno nebo si zavolají RZP.

Bez pacientů by lékař být nemohl, na druhou stranu prakticky neexistuje „zdravý pacient“ (je „pouze“ nedostatečně vyšetřený). Kromě léčebné péče samozřejmě existuje i péče preventivní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
28.10.22 20:44
@TenCoSeVeze píše:
Já nejsem krkoun, přispívám na útulky, na dětské vesničky, na dobrýho anděla. To má smysl.

To právě žádný smysl nemá.
Tchýni dej pokoj, starej se o sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
28.10.22 20:48

@TenCoSeVeze ty jsi materiál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
28.10.22 20:58

Ono asi vůbec nehorší je to zjištění, že ty starý lidi vám ty dary v podobě domácích vajíček a králíků tak hrdě nesou a pro vás je to vlastně šit a jak tu někdo z vás napsal, že pořádnej dar nedonese nikdo. Nakopat vám.! A za tim si stojim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149013
28.10.22 21:03
@Doctus píše:
@Anna766
Většina pacientů je naštěstí „normálních“ (slušných). Jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá. Nedělá mi problém poděkovat komukoliv při jakékoliv příležitosti (třeba i u pokladny v obchodě), popřeji hezký den atd. Prostě milé mezilidské chování.

Pak jsou ale osoby, které přijdou k doktorovi a div mu nepřikazují, co má udělat (předepište mi to a chtěl bych tu rezonanci mozku, bolí mě hlava). Tam člověk musí trošku přeřadit na jiný styl.

Byl bych blázen, kdybych tvrdil, že české zdravotnictví je špatné. Názor jednotlivce však není důležitý. Dle mnohých mezinárodních kritérií je skutečně české zdravotnictví jedno z nejdostupnější a finančně jedno z nejefektivnějších. Stinnou stránkou vysoké dostupnosti je někdy až zneužívání péče, na urgentních příjmech by mohli vyprávět, s čím pacienti přijdou ve 2 ráno nebo si zavolají RZP.

Bez pacientů by lékař být nemohl, na druhou stranu prakticky neexistuje „zdravý pacient“ (je „pouze“ nedostatečně vyšetřený). Kromě léčebné péče samozřejmě existuje i péče preventivní.
České zdravotnictví špatné není. To ani tvrdit nechci. Já jsem vděčná za to že chodím a to doslova. Doktorů si vážím. Nevím kde žiješ, spíš pozoruju bázeň a respekt z lékařů, hodně starší lidé je vnímají až jako polobohy. Nikdy jsem nezažila že by někdo byl na lékaře sprostý nebo tak. Tím nechci tvrdit, že to tak není, lidi jsou vselijací jak nám tu dokázal @TenCoSeVeze .
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
28.10.22 21:04
@Zeoli píše:
To právě žádný smysl nemá.
Tchýni dej pokoj, starej se o sebe.

Však se taky starej o sebe!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
849
28.10.22 21:05

@TenCoSeVeze hele a když ti tchýně dá dárek (k narozeninám např nebo prostě protože chce), taky ho odmítneš, protože je proti tvému svědomí a přesvědčení si to od ní vzít, když sám jsi za vodou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
28.10.22 21:09
@Daisy86 píše:
@TenCoSeVeze hele a když ti tchýně dá dárek (k narozeninám např nebo prostě protože chce), taky ho odmítneš, protože je proti tvému svědomí a přesvědčení si to od ní vzít, když sám jsi za vodou?

Dárky si nedáváme. Zveme se na oběd. Krmim se u ní plnou hubou vejcema a králíkama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9748
28.10.22 21:10

@Anna766
Nějaký respekt asi ano, ale to spíše od těch starších pacientů. Mnozí mladší pacienti už někdy vystrkují růžky, ale to tak bývá. Senioři jsou vděční, když už tuším, že možná budou štrachat z tašky (přehrabují se v ní), tak se zeptám na vnoučata, abych měl k dispozici úhybný manévr při decentním odmítnutí daru (pokud by to byla flaška alkoholu, tak to „svedu“ na zeťáka, že to určitě uvítá :mrgreen: ).

Noční služby nejen na urgentních příjmech jsou nekonečnou studnicí zážitků, některé z nich by člověk co nejrychleji zapomenul. Tam se občas objeví pacient vulgární, výhružky fyzickým napadením nejsou výjimkou (ale brání jim v tom často 2 promile+ ethanolu v krvi, sotva totiž vstanou).

Zubní pohotovosti v noční dobu byly výrazně zredukovány, tam to prý bylo o zdraví, když např. lékař odmítl ošetřit ve 3 v noci 2 měsíce ulomený zub.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
28.10.22 21:15
@Doctus píše:
@Anna766
Nějaký respekt asi ano, ale to spíše od těch starších pacientů. Mnozí mladší pacienti už někdy vystrkují růžky, ale to tak bývá. Senioři jsou vděční, když už tuším, že možná budou štrachat z tašky (přehrabují se v ní), tak se zeptám na vnoučata, abych měl k dispozici úhybný manévr při decentním odmítnutí daru (pokud by to byla flaška alkoholu, tak to „svedu“ na zeťáka, že to určitě uvítá :mrgreen: ).

Noční služby nejen na urgentních příjmech jsou nekonečnou studnicí zážitků, některé z nich by člověk co nejrychleji zapomenul. Tam se občas objeví pacient vulgární, výhružky fyzickým napadením nejsou výjimkou (ale brání jim v tom často 2 promile+ ethanolu v krvi, sotva totiž vstanou).

Zubní pohotovosti v noční dobu byly výrazně zredukovány, tam to prý bylo o zdraví, když např. lékař odmítl ošetřit ve 3 v noci 2 měsíce ulomený zub.

Násilí se netýká jen pracovníků ve zdravotnictví. Je to bežný i na úřadech nebo obchodech. A nikdo jim směny neredukuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149013
28.10.22 21:15
@TenCoSeVeze píše:
Dárky si nedáváme. Zveme se na oběd. Krmim se u ní plnou hubou vejcema a králíkama.

No a je to venku :lol: štve tě že doktoři ti ujídají z tvého králíčka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
28.10.22 21:24

Takhle nechutná diskuse tady nebyla dlouho. Ale vážně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
28.10.22 21:24
@Anna766 píše:
No a je to venku :lol: štve tě že doktoři ti ujídají z tvého králíčka.

Ode dnešního dne mám na doktory obzvlášť velkou averzi. Doufám, že budu dál jako řípa a nebudu jejich péči potřebovat. A ač si platím i vcelku velkou pojistku, pevně věřím že jí nikdy nebudu muset uplatnit. Nerad budu za další otravný hmyz!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
28.10.22 21:27
@Kelsey píše:
Takhle nechutná diskuse tady nebyla dlouho. Ale vážně.

Vážně? A že jsi sama vcelku nechutnej a dost výživnej přispěvatel týhle nechutný diskuze ti přijde ok?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová