Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
A nechat si rikat ty vole je ok? Rikala jsem mu to opakovane at si an to dava bacha ze se mi to nelibi. A nakonec jsem spatna ja ze naznacim pohlavek. A on odchazi jako urazeny i kdyz mi rika vole.
Ano, to jsi ta špatná ![]()
Tak si to vyzkoušej na tvým příteli, jak bude na tuto srandu reagovat, jestli to vůbec rozdýchá.
@Darkandeep píše:
Násilí do vztahu nepatří, ale tohle přece není žádné násilí!
A je to ponížení? Patří to do vztahu?
Na taková gesta bych si dala pozor. Nikdy nevíš, jestli ten člověk nemá za sebou nepěkné dětství. Můj partner byl selektivní otloukánek, tatínek si ho vybral a řezal za všechny skutečné i domnělé prohřešky jeho i sourozenců. Matka ho občas ještě te´d otituluje ty debile, takže to neudělám ani z legrace!
Pokud bych byla v této situaci, našla bych si klidnou chvilku a řekla: Za to gesto pohlavku se omlouvám. Nemyslela jsem to špatně a neuvědomila jsem si, jak moc se tě to dotkne. Promiň. Tvoje reakce se mi ale vůbec nelíbila, vnímám ji jako přehnanou a taky se cítím špatně, když mě tituluješ ty vole. Omluvila jsem se ti a myslím to vážně, že si na to dám už pozor, ale čekám omluvu i od tebe a čekám, že se zamyslíš a už to dělat nebudeš.
Možná je to moc dlouhý, snad v takové situaci nebudu, ale takhle nějak bych to udělala.
@Anonymní píše:
Tak ja odchazim z konverzace, je zde na me az moc ruznorodych myslenkovych nazoru. Nechte si od svych partneru vse libit, uzivejte nasili v sexu jak zde nekdo psal ze tam je to ok, nechte si nadavat do volu pripadne jim to oplatte horsi nadavkou
Hele, dej si v soukromí ze srandy sama ten lepanec na uklidněnou ![]()
Hádky s chlapama jsou nejhorší. Já zase řeším to, že nechci aby na mě zvyšoval hlas před miminkem, jeho reakce je no a co on to pochopí a ty mě štveš. Nevíte někdo co s tím? Ano, chápu že se urazí naštve kvůli tomu že mu vyčtu že něco neuklidil, je to prostě chlap, ale začít mi nadávat před dítětem místo klidného vyříkání
údajně do něj pořád rýpu, ale hlavně že si v době volna stále hraje hry když pominu to, že mi pomůže přebalit miminko, což taky chvíli trvá protože přece musí dohrát hru.
Navíc mám strach aby to nemělo vliv na vývoj psychiky miminka
reakce jeho mamky- to mi muž taky dělá furt, to má po tatínkovi. Jinak jsou to ale oba skvělí chlapi.
@spinkánek píše:
@DarkandeepTak si to vyzkoušej na tvým příteli, jak bude na tuto srandu reagovat, jestli to vůbec rozdýchá.
Taky už jsem něco podobného udělala, rozdýchal to a dokonce, teď vás to možná překvapí, ani se neurazil, nenaštval a neseřval mě ![]()
@Anonymní píše:
Presne jak pisete. A je uplne jedno ze nepouziju zadnou silu. Proste staci i ten naznak a reakce je vybusna a dost neadekvatni.
My nesmíme ani naznačovat ![]()
@Anonymní píše:
Tak vy jste to ocividne nepochopil… ani jsme zde nepsala ze to delam pri kazdem jeho hloupem chovani a o pesti a oku zde take nebyla rec. To by se mi nelibilo a proto bych to nekomu take nedelala. Tohle bylo neco uplne jineho. Od vas si radit nenecham. Diky
Kdybys naznacila pohlavek na me, povazovala bych to za ponizujici a to, co bych ti rekla by sis za ramecek nedala. Slovne ti nijak neublizuje a je dospely, rikat si muze co chce. Zalezi na tobe, jestli ti to nevyhovuje, tak s nim nemusis byt. Me by se to taky nelibilo. Ale naznacovat pohlavek? Tak se dospeli lide k sobe nechovaji (snad ani deti). Jinak se priklanim k tomu, ze muze mit v sobe blok.
@Anonymní píše:
Hádky s chlapama jsou nejhorší. Já zase řeším to, že nechci aby na mě zvyšoval hlas před miminkem, jeho reakce je no a co on to pochopí a ty mě štveš. Nevíte někdo co s tím? Ano, chápu že se urazí naštve kvůli tomu že mu vyčtu že něco neuklidil, je to prostě chlap, ale začít mi nadávat před dítětem místo klidného vyříkání![]()
údajně do něj pořád rýpu, ale hlavně že si v době volna stále hraje hry když pominu to, že mi pomůže přebalit miminko, což taky chvíli trvá protože přece musí dohrát hru.
Tak přestaň rýpat a nech chlapa dýchat. To neustále rýpání je totiž skutečně nesnesitelné. Ženská umí udělat dusno jen kvůli neumytému hrnku vedle dřezu. Hele taky jsem taková byla, moc dobře vím, o čem mluvim. Naštěstí můj chlap má koule a nepodlehl nátlaku jako většina mužů takových žen, takže mi hned zkraje vztahu nastavil zrcadlo a vytyčil mi jasné hranice, kam jo, a kam už ne. Zamakala jsem na sobě a dneska máme doma takovou pohodu, že není na světě nic lepšího. Když mi něco vadí, tak to řeknu. Ale nevyčítám, nerýpu, nepovyšuji se, nepoučuji. Jednám s láskou, úctou a respektem. A vztah je hned o něčem jiném.
Hlavně chlapa nedus, pak je z Tebe akorát fustrovanej a každá, v Tvých očích, blbina ho vykolejí. Držím palce, ať najdete společnou řeč.
Jinak manželka mého švagra ho takhle přede všemi plácla přes ruku u stolu, když se natahoval pro další buchtu a ještě to okomentovala stylem- Už jsi měl dost. Jako reakce u stolu byla taková, že to asi mělo bejt jako vtipný, tak se tomu lidi nějak zasmáli, no já čuměla jak puk, co si k němu dovolila. No chudák švagr, neřekl ani slovo, jeho chyba, bohužel, jakou si vybral…
@Mišu G píše:
Jinak manželka mého švagra ho takhle přede všemi plácla přes ruku u stolu, když se natahoval pro další buchtu a ještě to okomentovala stylem- Už jsi měl dost. Jako reakce u stolu byla taková, že to asi mělo bejt jako vtipný, tak se tomu lidi nějak zasmáli, no já čuměla jak puk, co si k němu dovolila. No chudák švagr, neřekl ani slovo, jeho chyba, bohužel, jakou si vybral… [/@Mišu G píše:
Jinak manželka mého švagra ho takhle přede všemi plácla přes ruku u stolu, když se natahoval pro další buchtu a ještě to okomentovala stylem- Už jsi měl dost. Jako reakce u stolu byla taková, že to asi mělo bejt jako vtipný, tak se tomu lidi nějak zasmáli, no já čuměla jak puk, co si k němu dovolila. No chudák švagr, neřekl ani slovo, jeho chyba, bohužel, jakou si vybral…A ještě chci dodat, že chlap, který na tohle ponížení ani nezareaguje, podle mě není chlap.