Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky, taky trpíte v noci a ráno na bolest zad a křeče v břiše a nebo to mám jen já…když vstanu a rozhýbu se, tak se mi hodně uleví…já totiž nevím, co je od těhu a co je ještě od toho ohss…asi je to jedno, ale není to moc příjemné…
Mne zada nebolej. Ale bricho me boli. Myslim ze je to zpusobene utrogestanem.
Já jsem historicky utrogestan brala už mocmocmockrát a nikdy mi po něm nic nebylo…takže z utroše to nemám…
Jenze ted si tvoje telo produkuje vlastni progesteron a jeste k tomu beres progesteron v podobe utrogestanu. A progesteron ma za nasledek nafoukle bricho
jinak nevim
@Divver Aha, tak to jsem nevedela…to by mohlo byt…každopádně to musím vydržet…utroš se bere až nějak do 12tt, ne?
@Lucia81 pry tak nejak. Postupne se vysazuje. Od dvanacteho tydne prebira od zluteho teliska tvorbu progesteronu placenta, takze uz ho bude dostatek. Taky jsi prestala brat prednison?
@Divver já beru Medrol, což je podobné. Začala jsem brát 6týdnů před ET 1 tabletu a po potvrzení těhu jsem snižovala na půlku. Příští týden jdu na imunologii na kontrolu a asi 14dní po té budu mít konzultaci. Měla jsem ho naordinovaný přímo od té imunoložky kvůli protilátkám, tak to mám na dýl…
@Divver To je třeba konzultovat s lékařem…já měla napsané, že po potvrzení těhu mám snížit na polovinu…
No, me lekar rekl vysadit
tak vysazuju, ale bojim se
jaem zdravotni sestra -tudiz paranoidni pacient ![]()
@Divver tak to vysazuj postupně, když si nejsi jistá…já snížila na půlku a v pohodě…