Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Anonymní píše:
Zdravím všechny,
omlouvám se, že vytahuji takhle smutné téma, které určitě v nás všech teď rezonuje.
Má to ale svůj důvod.
Díky této tragické události jsem zjistila, jaký vlastně je můj přítel. Přítel se ukázal jako sociálně neinteligentní, neempatický člověk.
Tenkrát jsem si toho již všimla při začátku války na Ukrajině, ale myslela jsem si, že je to proto, že je to daleko a nemá k tomu takový vztah. I když mi přišlo dost nevhodné směrem k Ukrajincům ještě nadávat a že si to zaslouží apod.Teď si ale všímám, že to není jiné. Já i moji blízcí, známí a široké okolí (+ sociální sítě) jsme z toho úplně na dně, soucítíme s lidmi, nejucháme z Vánoc, někdo se i vyjádřil na soc. sítích, někdo má černou stuhu na oblečení, zkrátka držíme smutek.
Přítel je ale úplně v pohodě a na toto téma se odmítá bavit. Nemá potřebu nijak smutnit, nějak tuto situaci pietně „uctít“, prostě nic. Dál je veselý z Vánoc, zdobení stromečku, těší se na dárky, hýří štěstím.
Vím, že na každého to dopadne jinak, nic není dobře, ani nic špatně. Ale on prostě nic.
Děkuji za komentáře a prosím ponechat anonym.
Po celé situaci s Ukrajinou a nyní FF mi přijde jako primitiv, který se zajímá jen o sebe. Možná je to i tím, že je jen vyučený a prostě nemá rozhled, globální měřítko (nechci nikoho tady urazit).
No to snad ne?! Už tady jedna diskuse je. Opravdu je nutné, aby jich bylo více?
No promiň. Já teda taky nezapaluje svíčky, nevážu kytice a neposílám kondolence. Vím o tom, respektuju. Nikdo známý tam nebyl takže nemám důvod. motat se stuhama.? Jo, je to hnus, zrovna teď ale mě osobně nebo blízkého okolí se to nedotklo tak na co se budu tvářit jako by mi umřel blízký.?Mě se nic nestalo, dal jedu běžný režim.
Příspěvek upraven 22.12.23 v 10:40
Ok, stala se tragédie, je to zlé, ale aby kvůli tomu člověk prožil Vánoce ve smutku a nemohl se vůbec těšit a radovat?
Nech ho být. Já tyhle věci taky hodně prožívám, zkazilo mi to náladu, je to celé hrozně tragické, nepříjemné. Od včerejška čtu zprávy apod. A můj přítel ne, vedli jsme o daně tragédii včera debatu. Ale taky není z těch co by to řešili nějak víc, vůbec to z něj nedělá nelidu. Citlivý je dost, ale jo teď si pouští muziku a tancuje na ni, fakt není nutné, aby držel smutek. A já to stejné, in když mě to zasáhlo víc, tak prostě raduju se dál. Nikoho jsme tam neznali, prostě žijeme dál ač mě to celé hodně mrzí.
@Anonymní píše:
Zdravím všechny,
omlouvám se, že vytahuji takhle smutné téma, které určitě v nás všech teď rezonuje.
Má to ale svůj důvod.
Díky této tragické události jsem zjistila, jaký vlastně je můj přítel. Přítel se ukázal jako sociálně neinteligentní, neempatický člověk.
Tenkrát jsem si toho již všimla při začátku války na Ukrajině, ale myslela jsem si, že je to proto, že je to daleko a nemá k tomu takový vztah. I když mi přišlo dost nevhodné směrem k Ukrajincům ještě nadávat a že si to zaslouží apod.Teď si ale všímám, že to není jiné. Já i moji blízcí, známí a široké okolí (+ sociální sítě) jsme z toho úplně na dně, soucítíme s lidmi, nejucháme z Vánoc, někdo se i vyjádřil na soc. sítích, někdo má černou stuhu na oblečení, zkrátka držíme smutek.
Přítel je ale úplně v pohodě a na toto téma se odmítá bavit. Nemá potřebu nijak smutnit, nějak tuto situaci pietně „uctít“, prostě nic. Dál je veselý z Vánoc, zdobení stromečku, těší se na dárky, hýří štěstím.
Vím, že na každého to dopadne jinak, nic není dobře, ani nic špatně. Ale on prostě nic.
Po celé situaci s Ukrajinou a nyní FF mi přijde jako primitiv, který se zajímá jen o sebe. Možná je to i tím, že je jen vyučený a prostě nemá rozhled, globální měřítko (nechci nikoho tady urazit).
A vám tam někdo zemřel nebo se vás to dotklo nějak jinak, osobně? Já jsem z toho teda v šoku, dotýká se mě to skze mé děti, které jednou půjdou do světa a člověk nikdy neví, na koho můžou narazit.Ale, že bych manželovi vyčítal, že z toho není tak rozhozeny jako já, to by mě ani nenapadlo. Naopak se snažím dát si myšlenky dopořadku a ano, Vánoce slavit budem, pojedeme na návštěvy a oslavíme i Silvestr.
Já taková proste nejsem. Ač tam nemám nikoho, tak proste od včerejška brečím, jsem jak tělo bez duše. Radovat se nedokazu ani z Vánoc. Stužku nosím, protože je to státní tragédie.
Nebydlíme v Praze, ale že by měl někdo z okolí(kdokoli) tendenci přispívat na sociální sítě, nosit černou stužku nebo vysloveně mít tendenci být totálně smutný na Vánoce. To tedy rozhodně ne.
Jsme v šoku a hledáme informace, říkáme si, jak se tomohlo stát, proč si člověk v naší zemi může pořídit takové zbraně toho typu. Samozřejmě i to, že pro všechny rodiny obětí a pro zúčastněné, to musí být peklo.
Ale abys nazývala někoho, že není sociálně inteligentní jen proto, že nehodlá sedět u stromečku s ponurou atmosférou se svými bližními, pokud ta tragédie nebyla u něho v rodině? Chceš tím zatěžovat malé děti a připravit je o radost?
A pokud jde o Ukrajinu, válka je strašlivá věc. Pro všechny a zvlášť pro ty, co se jí účastní. Nevím, jak tvůj přítel nadával na Ukrajince a co si pod tím představuješ, když tvoje okolí považuje za přes čáru pomalu mít Vánoce.
Situace na Ukrajině rozhodně není úplně černobílá a viníků té situace, která se tam děje, je více než dost. Profituje z ní velmi mnoho stran.
@Majinka7 píše:
A vám tam někdo zemřel nebo se vás to dotklo nějak jinak, osobně? Já jsem z toho teda v šoku, dotýká se mě to skze mé děti, které jednou půjdou do světa a člověk nikdy neví, na koho můžou narazit.Ale, že bych manželovi vyčítal, že z toho není tak rozhozeny jako já, to by mě ani nenapadlo. Naopak se snažím dát si myšlenky dopořadku a ano, Vánoce slavit budem, pojedeme na návštěvy a oslavíme i Silvestr.
Dotklo se mě to, protože to byli přece naši spoluobčané, nevinní lidé, naši kolegové.
Přišli o svoje mladé životy jen tak pro nic za nic. Každý život má cenu.
Jeee takových lidí je, nečtou zprávy, nepouští telku…covid, Ukrajina, střelci, žralok všechno je mine a jsou v pohodě. Já tu chodím a říkám hrozný, čtu detaily…ale ta první skupina prostě žije svůj život a kolikrát jabse něčeho bojím a oni ne, jedou a potapi se v Hurghade, jedou po incidentu na Vánoční trh, jedou za Covidu na hory
každého volba.
@Anonymní píše:
Já taková proste nejsem. Ač tam nemám nikoho, tak proste od včerejška brečím, jsem jak tělo bez duše. Radovat se nedokazu ani z Vánoc. Stužku nosím, protože je to státní tragédie.
Nechceš si s tím někam zajít? Dát si prášek? Nejspíš nejsi úplně v normě
.
@Atisia píše:
Nechceš si s tím někam zajít? Dát si prášek? Nejspíš nejsi úplně v normě.
Jsme takoví všichni doma. Moje široké okolí. Proste jsem byla vychovaná v nějaké soudržnosti a účtě k ostatním.
Jako chapete to? Umřelo tam 15 mladých lidí.
@admin prosím o uzamčení diskuze. Nemyslím si, že je třeba tu podněcovat další zlo.
@Anonymní píše:
Dotklo se mě to, protože to byli přece naši spoluobčané, nevinní lidé, naši kolegové.
Přišli o svoje mladé životy jen tak pro nic za nic. Každý život má cenu.
A nechceš být ráda za to, že můžeš strávit Vánoce se svými nejbližšími, místo nadavanim na přítele kvůli, pro tebe, úplně cizím lidem? Mít soucit, pocit smutku, to ano, ale ničit si kvůli někomu, kdo tohle spáchal, své vlastní vztahy? Už jenom kvůli tomuhle si letošní svátky užiji se svou rodinou, kdo ví, jestli tu příští rok všichni budem.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Zdravím všechny,
Má to ale svůj důvod.
Tenkrát jsem si toho již všimla při začátku války na Ukrajině, ale myslela jsem si, že je to proto, že je to daleko a nemá k tomu takový vztah. I když mi přišlo dost nevhodné směrem k Ukrajincům ještě nadávat a že si to zaslouží apod.
Teď si ale všímám, že to není jiné. Já i moji blízcí, známí a široké okolí (+ sociální sítě) jsme z toho úplně na dně, soucítíme s lidmi, nejucháme z Vánoc, někdo se i vyjádřil na soc. sítích, někdo má černou stuhu na oblečení, zkrátka držíme smutek.