Úvaly a okolí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
539
13.6.12 19:23

Ahojky tak já bydlím v Úvalech od malička. je to tu super bydlíme u koupaliště. A školky tu jsou myslím 3. Hlavně Kollarova je dobrá sice se tam hlásí mnoho dětí ale i já tam chodila :-D je tu i soukromá školka ale nevím podrobnosti. Nu a my jezdíme do práce autem ale nejvíce se jezdí vlakem. A nikam bych se asi od tud nestěhovala a už vůbec ne do prahy. tady je čisto a lidé supr. Moc ti doporučuji se sem nastěhovat :-) je tu i hříště.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4387
13.6.12 21:21
@Lily007 píše:
Ahojky tak já bydlím v Úvalech od malička. je to tu super bydlíme u koupaliště. A školky tu jsou myslím 3. Hlavně Kollarova je dobrá sice se tam hlásí mnoho dětí ale i já tam chodila :-D je tu i soukromá školka ale nevím podrobnosti. Nu a my jezdíme do práce autem ale nejvíce se jezdí vlakem. A nikam bych se asi od tud nestěhovala a už vůbec ne do prahy. tady je čisto a lidé supr. Moc ti doporučuji se sem nastěhovat :-) je tu i hříště.

Jeeej, dakujem moc za reakciu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.6.12 22:11

Jiný názor

Ahoj,
můj názor na město je v některých oblastech odlišný než píše Lily007. Školky tu sice jsou, Pražská a Kollárova, ale třeba letos do Kollárovky nebraly děti mladší než březen :nevim: (s nástupem v září, tj. ve věku 3, 5 roku), takže smůla. Do Pražské se malé děti (prvňáčci) většinou ani nedostanou. Soukromá školka tu je, Kačenčina přímo na náměstí, z tou zkušenosti máme a je skvělá :palec:. Jen cenově trochu jinde než městská, ale dá se to :roll:.
Co se týče pobytu s dětma, je tu velké hřiště na Rašínce, pak jedno menší na Nových Slovanech, pár parčíků. Na další si nemůžu vzpomenout. Moc aktivit s malýma dětma (do 2 let) tu není, žádné mateřské centrum. Zato je tu fitko, řekla bych s velkou nabídkou pro každého :palec:.
Silnice i chodníky hrozný, ve většině části města, takže pokud nebudeš bydlet nekdě v nové zástavbě, tak holt budete drncat, a někdy dost :zed:. Navíc se tu teď kope kanalizace a i cesty, který byly dřív jakž takž jsou teď na prd. A to nemluvě o těch, které byly dřív tankodrom… Na městský kočárek s mini kolečky můžeš většinou zapomenout :?.
Velký obchod tu je jeden, Penny Market, pokud bys chtěla něco speciálního, tak máš smůlu (leda vozit to co neseženeš z práce z Prahy, jak to někdy děláme my). Večerek tu je dost, většinou Vietnamci, mají poměrně široký sortiment. Teď tu nově otevřeli Žabku, ale tam jsem ještě nebyla. Jo a do místních malých obchůdků vozí Kollingerův chléb, doporučuju :palec: Není tu galanterie (místo ní jsou zmrazené ryby), základní věci koupíš v prodejně s dětským oblečením. Je tu obchod s dětskýma potřebama a dětskou i zdravou výživou, velmi dobře zásobený, co nemají objednají :palec:. Je tu i lékárna od Po do Pá. Lékařská služba bych řekla dobrá, je tu gynekolog, zubaři, praktičtí lékaři, dvě dětské, taky fyzioterapie. Služeb typu kadeřnictví, nehty a tak tu je dost, já osobně doporučuju Dolce Vita na náměstí, mají otevřeno skoro pořád. Tam chodím.
Do Prahy je lepší jezdit vlakem, 25 minut do centra. Navíc v pracovní špičce jezdí na Masaryčku i na Hlavák. Autem bych řekla že to je náročnější, ráno bývají zácpy a to nemluvím o ceně za PHM.
Kdybych měla dát známku jako ve škole, tak dám asi 3 nebo 3- :roll:
Ale co člověk, to jiný názor ;)

• Citovat
  • Upravit
539
14.6.12 00:22

Jo to silnice by se mohly trochu vylepšit. Něco je tu váážně příšerný. Děti si samy musely udělat dirty aby mohly někam chodit. A gynekolog je skvělý chodím tam a uplná spokojenost. doktorce chodíme ke Kuprechtový. A zubaři taky dobrý jen lepší se objednat. Co se týče chodníku je to u starších uval děsný.. jen nechápu proč u nových je silnice i chodníky jak ze škatulky a my co tu bydlíme roky tady cvrkáme zubama o kamínky. Úvaly nejsou špatný jen jsou tady nedostatky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1874
14.6.12 01:09

My tu bydlíme od prosince 2005 a jsme zatím spokojení… Je to víceméně tak, jak psaly holky přede mnou… Pro ty děti do 2 let tu ještě před rokem bylo nějaké cvičení v MDDM, bohužel to zrušili… :zed: :nevim: Jinak je tu ještě Sokol, kam s dětmi chodíme a pro ty větší tu už nějaké kroužky jsou… Do školky vozím dcerku 1× týdně do Sluštic (7km), do státní jsme to zatím ani nezkoušeli…

Je fakt, že chodníky jsou tu nic moc a některé cesty děsné (proto mám kočárky terénní a bytelné),,,to je ale o tom že tu město v minulosti špatně hospodařilo a teď se to těžko dohání… Zase díky tomu jsme tu bydlení sehnali „relativně“ levně, na to že je to hned za Prahou a s velmi dobrou dostupností… Manžel jezdí do práce (teď do Prahy) převážně autem (je pohodlný :? ), já jezdila vlakem a to mi velmi vyhovovalo… :palec:

Tak nějak pocitově bych dala zatím za 1, zrovna nedávno u nás byli známí, co se nastěhovali do Přerova nad Labem a tak jsme si notovali, jak se nám tu v Polabí líbí… :) Až budeme patřít mezi horních 10 tisíc, tak se možná přesuneme vedle do Klánovic… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4387
14.6.12 10:14

Dakujem Vam moc :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4387
24.7.12 10:31

Ahojte,
tak to vyzera, ze tak za 15 mesiacov budem vasa „susedka“. Na 99% si kupime radovku v projekte Zelene Uvaly :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
24.7.12 14:06

V Úvalech máte moc pěkné koupaliště ;) :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
539
24.7.12 14:32

JJ tojo.. ale když chceme jet domů tak se ani přes ty návaly aut nedostanem. Stojí i přes cestu neumí parkovat normálně tak sme i někomu rozbily zrcátko nu stál blbě no. To je pro náš nejhorší období za rok :-/ :pocitac: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
241
25.7.12 06:57

My jezdíma na koupaliště do Poděbrad- na jezero!
je to tam mnohem lepší!
Hlavne za celý den, dáme rodinné vstupné 50,–!!!
Je to jakoby pískovna, klouzačky, dětské prolejzky-porstě zábava celý den :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
4.8.12 10:21

@Lindsy a je to tam vhodné i pro batolata? myslím nějaká delší mělčina apod? děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
6.8.12 20:36

Školky - volno??

Ahoj holky,

jsme moc rád, že jsem tady objevil Vaši diskuzi. Rád bych se Vás na něco zeptal. Pocházím z Prahy a byt nám začal být velmi těsný, neboť se nám narodila po dvoulete dceri dvojcata :lol:, tak máme doma veselo. Uvažujeme tedy jít bydlet pryč a lokalita Uvaly se nam moc libi. Pro nás je však velmi žádoucí umístění dětí do budoucna do školky. Realitka, která nám nabízí dům, tvrdí, že v Uvalech není problém a že nám je vezmou i do státní. je to pravda, nebo tam také řešíte to samé, co já budu řešit v Praze za 3 roky???
Děkuji moc za objektivní radu..:-)
Zdravím Vas vsechny
 Honza

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4387
6.8.12 21:03

No ja v Uvalech este nebydlim, ale skolky som tiez pozerala :lol:…podla mna je to podobne ako v Prahe…to ci ti zoberu 3 rocne dieta do skolky sa da tazko povedat.
Hore v prispevku sa pise:
„Školky tu sice jsou, Pražská a Kollárova, ale třeba letos do Kollárovky nebraly děti mladší než březen :nevim: (s nástupem v září, tj. ve věku 3, 5 roku), takže smůla.“
Na strankach skoliek si mozes najst kolko deti neprijali a aj ake kriteria su pre prijatie.
http://www.skolka-prazska.cz/
http://www.mskollarova.cz/
Okrem tychto dvoch statnych skoliek tam je aj sukromna…tusim ich tam je viac.
http://www.jazykova-skolka.cz/…kolky-uvaly/
No vzhladom na to v Uvalech je dost novych developerskych projektov, tak myslim, ze kazdy rok to bude s umiestnenim do skoliek horsie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.8.12 21:58

Nu právě (nic proti Pražákům) ale pořád se do Úval cpou a mají supr domy na konci uval super silnice a my co tady bydlíme od narození rok co rok tak tu máme ulice a silnice na blití. A navíc se Pražáci neumí chovat slušně třeba u nás v ulici sme byli všichni zvyklí že o víkendu byl klid nikdo nikde nerušit nesekal, neřezal… a ted tu co sobota či dokonce neděle tak rámus no děsný!!! Ani svoje dítě nemůžu dát na svojí zahradu. :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :zed: :zed: :zed: :zed: :zed: :zed: :zed: :zed: :zed: :zed: :zed: :zed: :zed: :zed: :zed:

• Citovat
  • Upravit
241
8.8.12 09:47

Ahoj Honzy,
problem se školkou tu je! jen tak se do ni s deckem nedostanes! hodna maminek v okoli resi tento problem! i kdyz splnuji vsechny mozna i nemozna kriteria, mist je malo!

Ja jsem osobne z Prahy, do Uval jsme se nastehovali pred 5 lety a jsme tu moc spokojeny! Kousek priroda, hezky mestecko se zakladnim vybavenim!
Anonymni je mi lito, ze te Prazaci tak rozciluji, ja jsem si Uvaly velmi oblibila a snazim se chovat jako ke svemu rodnemu mestecku a ctim rodne obyvatele!
Vim, že tu zacina byt problem s tzv. mistem a to vsude. treba u vlakoveho nadrazi je problem zaparkovat, jelikoz se tam sjizdeji lide i z okolnich vesnic a pres den tudyma hodne spatne projedes :think: jelikoz auta stoji kde se da :nevim:
Hezky den všem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová