Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
v každém případě na nic nečekat a vyměnit zámky..nějaká domluva je myslím si ztráta času,babička evidentně na ni nepřistoupí…my teda taky bydlíme s babičkou(ona v přízemí,my v 1.patře),ale pokud nejsme doma ,tak si ani nedovolí k nám jít,někdy se nevidíme i pár dnů,prostě ctíme navzájem své soukromí
vymenit zamek. co nejdriv. az pak neco vysvetlovat a holt se bez jeji pomoci naucit zit i o dovolene, i pri ceste k zubari. protoze pokud nechce prijmout voje hranice, tak po ni nemuzes zadat sluzbu ty.
Já bych teda svojí babičku do prdele neposlala.Nahlas bych to neřekla ani kdyby mi podpálila byt
.Nemyslim si že to byl zrovna správnej krok.Ona Vám chce pomáhat a buh ví jaké budeme v jejim věku. ![]()
myslim si že než si řekla takovou věc měla si jí to vysvětlit,vyměnit zámek,cokoliv ale to je podle mě prostě moc jí takto posl.. do p..:roll:
Pavla5 Mě to je taky líto, ale tady jde o princip… Už sem jí to vysvětlila několikrát a nepomáhá. A zas tak mi s malou nepomáhá, koupí to jo, ale dýl jak na hodinu bych jí malou nenechala, senilní.
Panuška No jiné starosti fakt nemá, jen se stará kde, kdo a co…
Teď sem mluvila s mamkou tak sem si zanadávala, ještě u ní, tak mi oznámila, že jí to dělala taky, jenže bydlí ve 4. patře a tam už nedoleze.
Moje sestra u ní nenechá ani tašku do školy, když někam potřebuje skočit, protože má všechno přehrabaný a prolezlí
Kamča.Dalmat Ale já o její pomoc nestojím, několikrát sem jí to řekla, ať se stará o svý a já se taky budu starat o svoje, ale věř že to bylo o hodně horší než když sem ji poslala do pr… To byl hysterickej záchvat pláče, že nestojím o její pomoc. Hele ona je fakt zralá na psychiatrii. moje mamka když nemusí tak tam nejde. A pak to poslouchá že se tam dva dny nestavila.
A co treba babicku nejak zabavit. Koupit ji treba pejska? Aby nemela tolik casu o starost o vas.
Me pred tremi mesici babicka umrela a spoustu veci vidim ted jinak.
Myslim, ze poslani do prdele nic nevyresi. Porad bych se pokousela o rozumnou domluvu a snazila se babicce najit nejaky jiny cil pozornosti.
Se starymi lidmi je to tezke, ale copak muzeme vedet, jak na tom budeme my?
werca002 píše:
Kamča.Dalmat Ale já o její pomoc nestojím, několikrát sem jí to řekla, ať se stará o svý a já se taky budu starat o svoje, ale věř že to bylo o hodně horší než když sem ji poslala do pr… To byl hysterickej záchvat pláče, že nestojím o její pomoc. Hele ona je fakt zralá na psychiatrii. moje mamka když nemusí tak tam nejde. A pak to poslouchá že se tam dva dny nestavila.
Píeš že o její pomoct nestojíš ale já četla že si jí řekla at malou pohlídá,tak tomu fakt nerozumim
.Pro mě je to prostě vrchol nadávat starému člověku tim spíš když hned letí aby ti pohlídala malou.já mám babičky už hodně nemocné,ležící a co bych za to dala aby mi pomohla a pokud by překročila hranice tak bych si rozmyslela co vlastně chci tim myslím bud hlídat a počítat s tím že udělá něco co nechceš a nebo si hlídat sama ![]()
Kamča No nezlob se na mě, ale když sem jí slušně poprosila jestli by mi jí hodinku nepohlídala a ona souhlasila, tak to pro mě teda není nějaká šílená pomoc, obzvlášť když mi furt vyčítá, že jí malou nepůjčuju. A i kdyby tak to samozřejmě neznamená, že prošmejdí co může?? Nebo ty to tak děláš?? Vím že sem tím nic nevyřešila, ale prostě nervy mi už vytekli. A bohužel sem řekla jak to opravdu vidím já.
To co babi udělala je samozřejmě za hranicí a nelíbilo by se to nikomu..Ale jak píšeš o tom hlídání - jakoby sis toho ani nevážila..Takhle ochotnou babičku má málokdo.
![]()
mě osobně to jako velká pomoc připadá, ale každý to má jinak.
Pokud s ní není domluva - vyměnit zámek, vrátit si klíče atd.. Ale když je hysterická asi nemá význam zabrouzdávat do vzájemného osočování.
Jak se asi budes citit ty, az ti to jednou rekne dcera, nebo vnucka? Samozrejme tim nechci naznacit, aby sis od babicky nechala vsechno libit, to urcite ne. Ale chtelo by to vice tolerance, taktu.
Ja mam zase problematicky vztah s mamkou, spoutu veci vidime kazda jinak, ale nikdy bych na ni nesla sproste. Nervy mi taky ujedou, jsem jen clovek, ale nadavanim se cesta z problemu ven nenajde.
Vymen zamek s tim, ze jsi ztratila klice a az bude prilezitost, v klidu babicce vyjadri sve pocity, rekni ji, ze ji mas rada, ale ze tohle a tohle si neprejes. Snaz se zachovat klid a nebyt na ni zla.
Budu drzet palce, at se to v klidu vyresi.
werca002 píše:
Kamča No nezlob se na mě, ale když sem jí slušně poprosila jestli by mi jí hodinku nepohlídala a ona souhlasila, tak to pro mě teda není nějaká šílená pomoc, obzvlášť když mi furt vyčítá, že jí malou nepůjčuju. A i kdyby tak to samozřejmě neznamená, že prošmejdí co může?? Nebo ty to tak děláš?? Vím že sem tím nic nevyřešila, ale prostě nervy mi už vytekli. A bohužel sem řekla jak to opravdu vidím já.
Já žádné hlídání nemám a byla bych vděčná i za tu hodinku.Málokdo má takové štěstí aby měl hlídací babičku alespon já znám z 10 případů jeden.
To že ti babička proleze skříně je sice nad hranicí ale proboha ona už má jiné myšlení,bere to jako že ti chce pomoci.Také je ze staré školy a pamatuji si že když k nám jezdila moje babička a také vždy se snažila uklízet a tak si myslim že spíše to je takovej jejich zvyk.
No určitě se to dá vyřešit slušně.Mě by fakt hamba fackovala něco takového říct někomu z rodiny
.Tim spíš když ještě popisuješ jak babička brečela.C by si dělala kdyby opravdu infarkt dostala a zemřela?Taky by si si myslela že to co si udělala bylo fér a slušné?
Toho že ti hlídá malou si evidentně nevážíš a určitě tu najdeš spoustu holek co by ti takovou hlídací babičku zaviděli.
Vymen zamek s tim, ze jsi ztratila klice a az bude prilezitost, v klidu babicce vyjadri sve pocity, rekni ji, ze ji mas rada, ale ze tohle a tohle si neprejes. Snaz se zachovat klid a nebyt na ni zla.
přesně tak bych to vyřešila také ![]()
Kamča.dalmatinka píše:přesně tak bych to vyřešila takéVymen zamek s tim, ze jsi ztratila klice a az bude prilezitost, v klidu babicce vyjadri sve pocity, rekni ji, ze ji mas rada, ale ze tohle a tohle si neprejes. Snaz se zachovat klid a nebyt na ni zla.
Taky si myslím. Pokud jde o hlídání, to může dělat i u sebe doma,ne?
werca002 píše:
když sem jí slušně poprosila jestli by mi jí hodinku nepohlídala a ona souhlasila, tak to pro mě teda není nějaká šílená pomoc
Pro mě by to veliká pomoc byla. Hodně z nás si tu stěžuje, že nemá hlídání - ale záleží na úhlu pohledu, co je to mít hlídání.
A o dovolené u vás babička byla zalévat kytky nebo něco podobného, jestli to chápu dobře. To je přece taky pomoc. Myslí to dobře, i když to dopadá špatně. Změnila bych to tak, že bych s dítkem začala hojně navštěvovat jí ji (předpokládám, že s jeji přítomností v zádech stejně doma nic neuděláš, tak by to bylo jedno, že jste u ní). A o klíče bych slušně poprosila, vysvětlila, proč to tak je. A přeju pevné nervy.
A víte vy co dámy? Já bych ji do prdele poslala. Člověk má totiž jen jedny nervy a co vy byste nezvládly říct, tak někdo prostě zvládne říct, protože je JINÝ. Pokud nezabírají domluvy, prosby, zvýšený hlas, tak holt se někomu stane, že nervy utečou. I když je fakt, že tady na emiminu se to hemží samou dokonalostí, tak čemu se divím.
Werča se ptala, co má dělat a ne na to, co neměla nebo měla říkat.
werčo: Pokud jsi to za včerejšek nestihla, šupajdi pro nový zámek.