Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak mě napadá, když nemáte nikoho na pomoc, jestli chlap slušně vydělává, co si zaplatit třeba na 2 dny v týdnu chůvu? Vypadneš zacvičit si, na kafe, na nákupy, nebo je pošleš ven a odpočineš si doma?
Nechci být hnusná, ale jestli řve i u tebe, tak já bych si třeba tu sprchu šla dát. Těch pár minut bez tebe jí neublíží a tobě pomůže. A fakt zkus to ORL. Třeba se trapite zbytečně.
Ja odsavam tak, ze mladocha prikurtuju v jidelni zidlicce, v ruce pripravenou odsavacku na vysavac, obtocim mu kolem hlavy ruku, takze ji ma v mym podpazi a chytim mu tou samou rukou jeho ruce. Nohou zapnu vysavac a jedu
je to drasticky a asi groteskni pohled, ale po dobrym se s nim nedomluvim.
Nezbejva ti nic jinyho nez to vydrzet a vydejchat. Jeeee kolikrat ja chtela skakat z okna ![]()
Az chlap dorazi domu, dej mu malou na den a dojdi si na vlasy, nehty, na masaz, proste si odpocin a doprej si trochu casu sama pro sebe ![]()
To bude dobry, uvidis
@Anonymní píše:
@Capretta děkuju, zkusím ten výplach. A vůbec..Všem Vám strašně děkuju za rady. Je to takový virtuální objetí a to fakt potřebuju teď asi. Vhlap je pryč už 6 dní a ještě 14 dní bude. V práci si volno vzít nemůže.. tak to musim vydržet. Pak bude mít po 4 letech 14 dní volno. Naštěstí.
Neni vubec zac, nebicuj se za spatny pocity, kdo dobre snasi takovy napor, kombinovany s izolaci. Presne jako muj syn, usne, ale ne tvrde a musim u nej sedet. Ale ja jsem pripravena, tacek s obcerstvenim, nachystany film a klidne ho necham, aby mel ty dve hodiny polozenou hlavicku, drzel se me vystrihu apod. Vliv na naladu obou veliky.
@carola jo to mě napadalo. Hlavně jsem za půl roku chtěli zkusit další dítě a to jsem říkala že bez někoho v záloze do toho nejdu. Ale to snad budeme ve městě kde pracuje manžel a.. nevim. Někdo mě v noci aspoň obejme nebo něco.
@Anonymní píše:
@carola jo to mě napadalo. Hlavně jsem za půl roku chtěli zkusit další dítě a to jsem říkala že bez někoho v záloze do toho nejdu. Ale to snad budeme ve městě kde pracuje manžel a.. nevim. Někdo mě v noci aspoň obejme nebo něco.
Zkus to. Jestli si to můžete dovolit, tak bych do toho určitě šla. Ale raději přes nějakou agenturu, nebo na nějaké doporučení, ať jsi opravdu v klidu. Trocha času pro sebe udělá divy. ![]()
@Anonymní píše:
Zdravim. Jsem asi masochistická, takže píšu sem aby ste se do mě pustily. Jako matka jsem úplně vyhořela. Mám sice chlapa ale od porodu jsem na vše ohledně holky sama, je jí 18 měsíců. Chlap je neustále v práci, teď v jinym městě a přespává tam. Holka ochořela. Tři jedu v kuse, nespim téměř, sprchu jsem měla naposled v sobotu, zuby jsem si taky nevyčistila. Nenechá mě se zvednout z gauče. Neustále chce prso. Upozorňuju že má jen rýmu.. nebo jen. Asi jí blbě, ale od rána do večera jen řev. Ale to je úplně masakroidní řev jako.. nenechá si nic. Abych jí odsála a jsem na to sama tak se bojim abych jí u toho nepřidusila jak jí musim držet - ale bojim se zánětu ucha… v noci samozřejmě nespíme. Včera tu byla sousedka a nechápala že to dítě je schopný takhle řvát. Babičky nefungujou. Jsem sama, chlap je 14 dní mimo domov. Řvu. Ječim. Brečim a jsem úplně zoufalá. Nejradši bych skočila z okna. Nemusíte mi psát jak mě potřebuje, já si to všechno uvědomuju, o to víc je mi ze mě na blití a nejradši bych se na to všechno už konečně vysr… Od porodu jsem se pořádně nevychrápala, všechno dělám sama, na kafe jsem byla na hodinu jednou s kamarádkou, a jednou se sestrou v kině. Jinak hniju neustále doma a nemůžu pomalu ani na gyndu. Snažím se docházet k psychologovi, sle je to těžký když se nemáte na koho spolehnout, kdo by vám pomohl. A to ještě prořvala půl roku života. Kdy to skončí? Jak si tu mateřskou mám užívat? Když je to furt to samý dokola.
Miluju jí. Opravdu jo.. ale už prostě nemůžu. Není to tak pořád.. o víkendu bylo všechno v pohodě. Byly jsme na návštěvě. Ale od neděle mám chuť se sebrat a odjet od ní pryč někam.
Chce to přenastavit své uvažování a fungování. Já bych se z toho, co popisuješ dřív složila. Teď už nic nehrotím, ani že nespím. Já mám dvě divoké děti, non stop jsem v pozoru, spím tak 4 až 5 hodin denně a už ani neřeším, že bych někdy nemusela spát vůbec. Už se to také stalo, musím přivydělávat, dělám kolikrát z domu a jedu občas i přes noc. Začalo mi to být jedno, jinak bych se zbláznila. Za x let jsem se tak nastavila a občas mám také pocit, že už vypadám jak strašidlo, protože na sebe nemám absolutně čas. Chápu, že být nevyspalá je mazec a někdy člověk padá na hubu. Mě ale pomáhá, že to dělám pro Pána Boha, pro děti, pro dobro, kterého je na světě stále nedostatek. Drž se a hledej cestu, kdy by sis chvilku mohla aspoň sednout a odpočinout si.
To mě moc mrzí, já bych nepodceňovala tu rýmu a možnost zánětu středouší, to je hned, zvlášť u takto malých dětí. Potřebovala by sis asi odfrknout a nemyslet den na dítě, to pomůže. Já jsem to taky takto někdy měla, děti mám 4 a někdy to bylo děsné, chlap je taky pořád pryč, i když ne jako v tahu, ale od nevidím do nevidím. Jak jsou nemocné děti a člověk se nevyspí, tak je to děs. Neboj, zase bude líp. ![]()
Vyraz ven. Pokud nemaji deti horecku, jdeme ven pokazde. Ono se jim tam i lepe dycha, zabavi se, kdyby alespon koukanim. Take mame ted 18 mesicni dítě s rymou, ven chodime normalne.
@Cuddy píše:
Vyraz ven. Pokud nemaji deti horecku, jdeme ven pokazde. Ono se jim tam i lepe dycha, zabavi se, kdyby alespon koukanim. Take mame ted 18 mesicni dítě s rymou, ven chodime normalne.
To je pravda, u nás teď svítí sluníčko, to na depky všeho druhu pomáhá.
Je mi tě strašně moc líto ![]()
Píšeš, že babičky nefungujou.. a není možnost se třeba sebrat a na pár dní se nastěhovat k mamce/tchýni (jestli s ní máš nadstandardní vztah) aby ti s malou trošku vypomohla a ty sis mohla odpočinout? Alespoň nabrat trochu sil, protože tohle musí být opravdu na palici.
Jestli jsi permanentně ve stresu a řveš a bulíš, tak od ní nečekej lepší chování.
Je to už otřepané, ale znáš tu poučku, že první rodič nasadí dýchací masku sobě a pak dítěti? Pokud jsi nevyspaná, nevysprchovaná a hladová, jak můžeš fungovat? Ty se prostě musíš postarat i o sebe. Když malá jde spát, spi taky. Najez se i kdyby ti u toho měla sedět na klíně a nebo z toho měla hysterak. Jak už tady píšou holky. Vem jí do koupelny a osprchuj se. Děti rádi rodiče cvičí a ta tvoje malá zjistila, že když bude řvát, tak ty budeš skákat jak ona chce. Tě je jí blbě (náš nejmladší taky hrozně špatně snáší nemoci, takže vím jak může dítě prudit kvůli blbé rýmě), chce si vše vyřvat. Můžeš jí trochu ustoupit, ale ne za cenu toho, že se zhroutíš. Když bude brečet, alespoň se jí uvolní nudle.
Pokud se ti chce, jděte ven, pokud ne, tak si klidně pust film a dej se do kupy. Taky jsem se hroutila když byl první syn nemocný, ale časem přijdeš na to, že to je zbytečný. Co se týká odsávání, dělala jsem to stejně jak je tady popsáno. Prostě to dítě zaklekneš a odsaješ. Kvůli tomu teda fakt výčitky neměj, je to pro její dobro. Jo a fakt jí zkus dát ten Nurofen, u syna to hrozně pomáhá. Nevíš jestli jí třeba nebolí hlava…
@Anny2148 píše:
Je to už otřepané, ale znáš tu poučku, že první rodič nasadí dýchací masku sobě a pak dítěti? Pokud jsi nevyspaná, nevysprchovaná a hladová, jak můžeš fungovat? Ty se prostě musíš postarat i o sebe. Když malá jde spát, spi taky. Najez se i kdyby ti u toho měla sedět na klíně a nebo z toho měla hysterak. Jak už tady píšou holky. Vem jí do koupelny a osprchuj se. Děti rádi rodiče cvičí a ta tvoje malá zjistila, že když bude řvát, tak ty budeš skákat jak ona chce. Tě je jí blbě (náš nejmladší taky hrozně špatně snáší nemoci, takže vím jak může dítě prudit kvůli blbé rýmě), chce si vše vyřvat. Můžeš jí trochu ustoupit, ale ne za cenu toho, že se zhroutíš. Když bude brečet, alespoň se jí uvolní nudle.Pokud se ti chce, jděte ven, pokud ne, tak si klidně pust film a dej se do kupy. Taky jsem se hroutila když byl první syn nemocný, ale časem přijdeš na to, že to je zbytečný. Co se týká odsávání, dělala jsem to stejně jak je tady popsáno. Prostě to dítě zaklekneš a odsaješ. Kvůli tomu teda fakt výčitky neměj, je to pro její dobro. Jo a fakt jí zkus dát ten Nurofen, u syna to hrozně pomáhá. Nevíš jestli jí třeba nebolí hlava…
hezky napsané
@paandatko dneska tu máme sluníčko. Tak přemýšlím že jí vytáhnu v nosítku na procházku aspoň.