Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, prosím Tě, tak si představ, že by Ti manžel odjel na celých 5 dní, jako odjíždí mě a nechá Ti doma tři zlobivé děti, které pořád řvou, perou se, a neposlouchají!
Takhle to vypadá u mě. A to manžela moc miluju a jsem šťastná, když přijede domů. Ale zvládnout to musím!
Taky mi je po manželovi smutno když má odpolední, ale aspoň ten čas využiju pro věci, které nedělám když jsme spolu. Zkouknu seriály co ho nebaví, pouštím si hudbu co ho nebaví…a to navíc pracuje s mladýma holčinama kolem 20 a je to pohledný chlap. Ale nehroutím se a prostě se s dcerou zabavíme.
Prostě se s ním cítíš v bezpečí a jak není doma, máš z toho úzkost, zvlášť pokud tím trpíš. Nic s tím neuděláš, jedině se poradit s psychiatrem a snažit se nějak zabavit. Chtělo by to něco, co tě dělá šťastnou.
Ráno ani v noci ti nechybí, ale odpoledne jo? Možná by bylo potřeba s pomocí psychologa přesně specifikovat, proč tomu tak je. Protože stesk po manželovi je celkem normální. Ale stesk ovlivněný dobou od 14:00 do 22:00, to už je trochu divný.
Divný je, že ti chybí jen odpoledne. Taky bych zauvažovala nad odstavení kojence. Kojení je sice pro dítě super, ale vyrovnaná máma je důležitější.
U spousty lidi prichazi uzkosti az po setmeni. Mozna je to tim.
@Emimin7 píše:
U spousty lidi prichazi uzkosti az po setmeni. Mozna je to tim.
To by ji, ale vadili i noční, ne?
@Netopirek píše:
To by ji, ale vadili i noční, ne?
Nemusi. I kdyz muze. Noc je v mysli spojena s odpocinkem, vyhlidkou spanku, takze pozde vecer muze uzkost zase prestat.
Ne, tohle normální není. Změň doktora a klidně bych přestala kojit, kdyby to pomohlo.
Uplne te zotrocil! Vidis ceho vseho jsou chlapi schopny. Jdi od nej.
Je to divný určitě se zlus poradit s nějakým jiným doktorem.
Ja mam někdy úzkost když se vrátí domů. To jsou děti k nastavení ![]()
Ja se odpoledne taky uz tesim az manzel prijde z prace a vysvobodi me
. trochu to odhlehcuju.
kdyz vim, ze ten den prijde az v noci, proste se na to prepnu uz rano.
Nezhorsuje ti to kojeni psychiku? Ja u obou prestala v pul roce, psychicky jsem to spatne nesla. Podstatne se mi ulevilo ![]()
A zkus cordyceps, medicialni houby. Me uklidnuji. Spatna psychika souvisi s oslabenymi ledvinami. Cordyceps pusobi prave na dodavani energie ledvinam.
Přidat ti práci. Já se teda s dětmi nezastavím a to ani když jsem byla na mateřské, ani teď když chodí do školy, tak si na muže ani nevzpomenu, leda jen že kdyby tu byl, tak by mohl pomoct…
Ahoj, docela vážně bych uvažovala o ukončení kojení u 11měsíčního. Mně kojení zvyšovalo úzkosti dost neúnosně. Léčím se s úzkostně depresívní poruchou. kojení tu biochemii prostě mení výrazně.