Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj,
Je mi 17. Doma mám už 3 roky malého syna. Vše se stalo v mých 13 letech, co bych se vymlouvala zkrátka z mé vlastní blbosti..
Jak už to bývá ze začátku je menstruace nepravidelná a tak sem si 2 měsíce nalhávala jak je vše v pohodě. Nakonec jsem se dokopala k těhotenskému testu. Pozitivní. V hlavě se mi honilo tolik věcí co bude dál, jak to říct doma,..
Držela jsem to v tajnosti další 2 měsíce, ale ranní nevolnosti, rostoucí bříško a mé výkyvy nálad vše prozradily. Máma mě vzala na gyndu, kde vše potvrdily 14tt, tak zněla přesná odpověď doktora. Mé rodiče byly ve strašném šoku, doma jsem měla hotové peklo, už se nedalo ani uvažovat o potratu. Situace se u nás uklidnila začátkem 7 měsíce těhotenství. Kdy máma za mnou došla a vlastně mi řekla, že by po mě nikdy nechtěla abych na potrat šla.
Samozřejmě mě odpadly diskotéky, lítání s kamarády po venku. Máma sice s malým na mateřské zůstala a umožnila mi dodělat základku a 1. ročník SŠ, ale i tak sem se o malého starala, ve škole měla všemožné úlevy..
SŠ jsem ukončila jen a jen kvůli synovi přece jenom by mě měl znát jako mámu, která mu věnovala svůj čas, když už sem si ho „pořídila“. Škola se dodělat dá, ale čas, který jste nevěnovali dítěti už nikdy nevrátíte.
Jak jsem řekla malému jsou 3 roky, do školky mě ho nevzali, ale i tak si vystačíme. Celá rodina je vlastně dnes ráda, že nás má. A já jsem svým rodičům strašně moc vděčná za vše co pro nás dva dělali a dělají.
Tímto bych chtěla podpořit všechny mladé maminky, nic není tak horké jak se zdá.
A každá puberťačka není bezcitná ![]()
@Postrach17
a to tě máme milá zlatá pochválit nebo poplácat po ramenou? hm ![]()
No co ti na toto říct. Je fajn že o syna se staráš. Ale určitě budou ve tvém okolí školy z dálkovým studiem. Jeden den v týdnu nic nezkazí a neudělá z tebe špatnou mámu. Ale spíš než diskuzi to připomíná deníček a ten patří do jiné kategorie.
Vystačíte si, Tak, že vás živí rodiče a starají se o vás? promiň, ale nic úžasného mi na tom nepřijde. Nehledě na to, že tvoje dítě asi vzniklo z trestného činu…
Tímhle jsem chtěla jen podpořit stejně staré maminky ![]()
Nikdy na nic nejsme sami…
Tak ja tedy klobouk dolu, ze se staras o dite.Tedy pokud je pravda co pises. Kazdopadne tvu prispevek by mel byt odstrasujicim prikladem pro vsechny pubertacky. Pevne doufam a verim, ze muj syn ve trinacti bude uznavat jine veci nez oplodneni vaginy.
No nějak mi to s těma 2+2měsíci nevychází početně na 14.tt, ale to je asi fuk ![]()
Ty jo ve třinácti by mě mamka asi přerazila.
Seš dobrá, že se staráš, i když bez střední to tedy bude těžké.
Když můžeš ve 13ti š. kat, tak bys taky měla vědět jak se chránit - co k tomu říct no..to že si v této situaci nešla na potrat není nic k potlesku.. ![]()
@Postrach17 píše:
Tímhle jsem chtěla jen podpořit stejně staré maminky
Nikdy na nic nejsme sami…
Takové mladé maminky by se měly hlavně varovat, aby se maminkami vůbec nestaly.
@Gladys píše:
No nějak mi to s těma 2+2měsíci nevychází početně na 14.tt, ale to je asi fuk
Raději to nekomentuju nebudu si zvedat tlak
![]()
Příspěvek upraven 15.03.13 v 18:33
Tady nejde o to kdo koho živí. Jsem jedináček. Rodiče vždy chtěli druhé dítě no nešlo to. Malého berou jako vlastního a dali by mu všechno na světě.