V 17 matkou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2997
16.4.14 15:09
@hanak píše:
Já vím, je to těžké. Největší zklamání přijde proto, že chceme pro své děti to nejlepší. Malujeme si jejich budoucnost, plánujeme, představujeme si… a pak je najednou všechno jinak.
Víš, asi nejtěžší je přiznat si, že to, co si myslíme, že je pro naše děti nejlepší, ještě nemusí být pravda. Že to je nejlepší z našeho pohledu, ale ne z pohledu našich dětí. Že oni nechtějí žít náš a nami nalajnovaný život, protože je to jejich život a ne my, ale oni ho žijí.
Ano, miminko přijde k vám do rodiny neplánovaně, ale při troše dobré vůle se to dá skloubit I se školou, byť dálkově či s ročním přerušením. Život tím nekončí, život tím začne. Tvoje dcera dospěje rychleji, než jsi očekávala, přeskočí určité období. Ale nebude špatnou matkou, dost možná tě velmi příjemně překvapí.

Děkuji moc za hezká a vlídná slova. Řeším se spousty lidmi, rodiči, kamarády, kolegy…faktem je, že názor mají podobný. Také se snažím na to myslet pozitivně. Docela se těším, víme, že to bude kluk a já mám dvě dcery, ale je to prostě fakt šok. školu na rok přeruší a pak by studovala na indiv. plán. Budeme samozřejmě pomáhat jak se dá. I rodiče budoucího tatínka přislíbili pomoc, i když ne finančí, nejsou na tom dobře, ale alespoň s pomocí. Kolegyně v práci mi taky říkají, že mě třeba překvapí. Ona se opravdu těší, bříško hladí a dívá se každý den na fotečku z ultrazvuku. Moc si přeju, aby všechno dobře dopadlo. Snad ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
hanak
16.4.14 16:09

@freeport
Držím palce vám oběma! :hug: A neboj, bude to dobrý, jednou nebudete litovat! :pankac:

• Citovat
  • Upravit
158
21.5.14 16:40

@freeport určitě to zvládnete :) i já to zvládla (zvládám), také jsem přerušila školu a dnes mám individuální plán, chodím do práce, mám přítele, spokojené dítě, vlastně v tohle sem ani nedoufala, ale vše se dá zvládnout, když je rodina při sobě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1010
29.9.14 19:12
@smurfka píše:
Když můžeš ve 13ti š. kat, tak bys taky měla vědět jak se chránit - co k tomu říct no..to že si v této situaci nešla na potrat není nic k potlesku.. :?

pravda pravdouci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1010
29.9.14 19:15

Nrchat se celej zivot od nekoho zivit mi prijde ubohy stejne jako maminka se zakladni skolou…nerikej mi ze ji ve trinacti nevedela na co jsou kondomy…zakladatelko promin ale pro me jsi slepice :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
24.10.14 16:02

@lolla.jones od nikoho se živit nenechávám :) vydělávám si sama dokonce uz sama bydlím s přítelem a dodělávam si střední :) takze bych to zase ták spatne neviděla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pov
227
3.11.14 22:06

A já ti držím palce i do dalších let :-) Co se stalo, stalo se. Přesně jak píšeš -máš práci, doděláváš školu, máš přítele, kterej je schopnej a už jste se osamostatnili. Dneska jsem od tebe četla všechno, co jsi tu psala a prokousala jsem se i diskuzema k tvým článkům, a musím říct, že mi z těch přechytralých ženských bylo až blivno :nevim: Ty jsi tu nikomu nedávala „návod“ jak otěhotnět ve třinácti - to dnes už asi každá třináctka ví a pokud to některá vezme tak, že si řekne „zvládla to tady borka z emimina, tak já taky, já už chcu mít mimino“ - tak je debilní, to snad ani nejde :D Tobě se to bohužel (bohudík ;) ) stalo, měla jsi strach to říct vašim, proto už bylo pozdě jít na potrat a žádná z těch, co tě během těch měsíců tady hodnotí si asi nedokáže představit, jaký byly ve třinácti ony a jaký by to bylo, kdyby se do takový situace dostaly :roll: protože každej je chytrej jak rádio :zed: Já šla taky na všechno rychle, i když na sex ani ne, ale všechno to okolo a možná kdybych měla ve třinácti kluka a ta doba byla trochu jiná (protože nás dělí deset let a je neuvěřitelný, jak to všechno poskočilo dopředu :( ), tak nevim nevim, třeba bych dopadla stejně :think: a taky bych se to bála říct rodičům… Jak jsem pochopila, vaši byli hodně zaměstnaní, brali tě už ve třinácti jako samostatnou jednotku a podle mě je docela automatický, že když už se stalo a tys přišla s těhotenstvím, tak ti pomohli maximálně a mohla sis dodělat školu. Ale zase ti nepomáhali natolik, aby úplně převzali za malýho zodpovědnost a tys měla naprostou volnost ;) což je jedině dobře, i když z tvých příspěvků si myslím, že jsi od začátku věděla, nebo aspoň tušila, co tě čeká a postavila ses k tomu velice zodpovědně :palec: Po nikom jsi tu nechtěla, aby tě chválil za to, že jsi porodila ve čtrnácti, ale některý dámy se tu na tebe sesypaly jak slepice na zrní a prostě seš podle nich káča a basta :lol: já z nich nemůžu :mrgreen: Jen ty sama si teď v duchu můžeš říct, že jsi fakt dobrá a že když už se to všechno vydalo takovým směrem, taks to zvládla bravurně bez újmy na zdraví svém či někoho blízkého a za to ti já tleskám :potlesk: Jen tak dál a přeju hodně zdraví :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
4.11.14 21:56

@Pov děkuji moc :) přesne jak rikate nechtela jsem chvalit spis upozornit ze se tohle muze stat a docela me prekvapily reakce některých maminek jak by to resily nebo dokonce jak u nich se to stat nemuze. No predstava krasna, ale za detmi nemuzeme stat vecne a moc holek v puberte se rodicum jinak moc nesveruje. A tim sem chtela rict ze by s nimi rodice meli tohle tema probrat kdyby nahodou se neco takoveho stalo aby se nebaly holky rodicum sverit aby se to mohlo resit zavcas at uz se rozhodnou jakkoliv :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
10.11.14 09:12

Jak krásné téma :) pro zatrpklé maminky :D. Slečnu obdivuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová