V 17 matkou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2429
17.3.13 17:41

@mari1912 tak tak, neřeš ty „perfektní“ matky tady a jdi si za svým! držím palce :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1811
17.3.13 17:43

Já mela malou v 18 letech.Byla planovana. Chodila jsem na stredni a vsichni na me koukali jak na exota. Vypadala jsem jeste mladsi. V buse na me čuměli, babky kroutili hlavama, kouleli oci. Kolikrat sem slysela-no chudak holka. Nechapala sem ale brzy jsem si zvykla. V porodnici mi jedna sestra rekla:no jo to jsou ty co si uhnali dite na diskotece.To jsem nevydrzela a servala ji na dve doby.Pak jsme si na ni stezovali a bylo to.Driv bylo normalni brzy se vdat a mit deti.Dnes se na to lidi divaji jako na zjevení.13 je opravdu hodně malo, ale neni na tom nic k odsuzovani.Ja se budu snazit aby mi dcera takhle brzy neprisla tehotna.Ale clovek nikdy nevi.Muze delat cokoliv a stejne to dopadne jinak. Proste zivot.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
17.3.13 17:43

@mc.ellinka dělala jsem obor Pečovatelka, strašně moc se chci tam vrátit..prvák sem dodělala a pak přerušila, ač učitelé mě přemlouvali, že i přes individuál a s děckem bych to zvládla, protože sem měla velmi dobré výsledky..ale moje máma musela nastoupit do práce a já chtěla zůstat doma s malým než ho vezmou do školky, ty roky co sem nebyla s malým celý den nevrátím, a tak alespoň takto si ho chci užít..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1478
17.3.13 17:46

@Postrach17 tak to je dobrý :-) snad se ti bude dařit a snad najdeš školku pro prcka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31744
17.3.13 17:47

@Postrach17
Jde ta škola i dálkově?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
17.3.13 17:54

@mari1912 Údajně ano, kdybych docházela jednou měsíčně na kompletní přezkoušení ze všech předmětů měla bych vždycky dva dny zkouškového rozdělené na určité předměty, dodali by mi vždy materiály na učení. Jen nevím jestli to tak opravdu funguje nebo to řekli pro můj případ. Ale stále o tom přemýšlím a nejspíše do toho půjdu. Protože bůh ví za jak dlouho bude místo ve školce a jen tak sedět a čekat taky nebudu. Malej je hodně samostatný a strašně šikovný, má plno sešitů pro předškoláky jak vyplňuje různé úkoly umí abecedu, počítat takové ty jednoduché příklady jako v první třídě, ale i to na necelé 4 roky je dost. Nevím po kom to zdědil, máma říká, že já byla stejná do školy jsem šla s tím, že jsem dokázala číst, psát, počítat,..Tak se mu v tomto směru věnuji chci aby on měl v budoucnu dobré vzdělání, ale já bych si ho také ráda dodělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mi24
17.3.13 18:42
@Postrach17 píše:
@mari1912 Údajně ano, kdybych docházela jednou měsíčně na kompletní přezkoušení ze všech předmětů měla bych vždycky dva dny zkouškového rozdělené na určité předměty, dodali by mi vždy materiály na učení. Jen nevím jestli to tak opravdu funguje nebo to řekli pro můj případ. Ale stále o tom přemýšlím a nejspíše do toho půjdu.

ono to je i možný v dnešní době to spíš funguje tak co ty nabídne ředitel nebo ředitelka školy jak moc je ochotna ve škole kde jsem studovala já nebyla možnost dálkové studia ale když přišla kamoška s tím že je těhotná tak ji nabídli možnost dálkové studia a snažili se ji přemluvit, ale odmítla to a to ji chyběl poslední rok a teď je prozatím bez SŠ což v dnešní době je dle mě blbost :zed: ale i když tobě chybí 3roky tak to ale nevzdavej a když máš hlavu na studium tak zkus dálkové studium za pár let by ty třeba už dálkové nemuselí nabídnout a třeba by jsi nechtěla být každý den ve škole a budeš mít aspon SŠ což v dnešní době je lepší nez ZŠ a začni studovat třeba už teď pak jak ty vezmou malého do školky tak už ty třeba může chybět rok do ukončení a dřív si najít zaměstnaní když začneš studovat až jak bude malý ve školce tak se dosaneš i za delší dobu do zaměstnaní a tím padem i za delší dobu se osamostatníš :kytka:

• Citovat
  • Upravit
29577
17.3.13 18:59

@Postrach17 heledˇzaznělo tady cosi o perfektních matkách…Mari ví prd, co je život.
Já otěhotněla v necelých 18 ti, naštěstí s výučnákem v kapse, ale dělo se moc věcí během těhotenství, po porodu a dál. Zůstala jsem s holkou sama, naúkor vytržení se z týrání chlapem, bez zajištění, bez kohokoli, kdo by mi jakkoli pomohl. Sice jsem tenkrát měla možnost dát holku do jeslí, ale vzhledem k tomu, že chlap neposílal soudem určené výživné, jsme obě byly pod hranicí bídy. Samy.
I přesto jsem kvůli pracovním nabídkám se rozhodla si dál rozšířit vzdělání.
Půjčila jsem si na to peníze, dělala večerní školu při práci od 6 do 15 hod denně, bez pomoci rodičů.
Pomáhal kdokoli, kdo byl po ruce. Vyzdednout holku a počkat, až se v večer vrátím ze školy. Učila jsem se po nocích. K tomu dítě a domácnost, práce samozřejmě.
Zvládla jsem to.
Jeslti jsem skeptická k tomu, mít dítě brzo, v 18 ti je kolikrát brzo. Ve 14 ti už tuplem.
Nemyslím si, že jsem dokonalá matka, jen oproti některým jsem prožila tohle martirium, tak rozhodně nebudu plácat po rameni ostatní, vím, jak moc je to těžké, obvzlášt´, když na to ženská zůstane sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
šmoulinka71
17.3.13 19:03
@berry4 píše:
@Postrach17 heledˇzaznělo tady cosi o perfektních matkách…Mari ví prd, co je život.
Já otěhotněla v necelých 18 ti, naštěstí s výučnákem v kapse, ale dělo se moc věcí během těhotenství, po porodu a dál. Zůstala jsem s holkou sama, naúkor vytržení se z týrání chlapem, bez zajištění, bez kohokoli, kdo by mi jakkoli pomohl. Sice jsem tenkrát měla možnost dát holku do jeslí, ale vzhledem k tomu, že chlap neposílal soudem určené výživné, jsme obě byly pod hranicí bídy. Samy.
I přesto jsem kvůli pracovním nabídkám se rozhodla si dál rozšířit vzdělání.
Půjčila jsem si na to peníze, dělala večerní školu při práci od 6 do 15 hod denně, bez pomoci rodičů.
Pomáhal kdokoli, kdo byl po ruce. Vyzdednout holku a počkat, až se v večer vrátím ze školy. Učila jsem se po nocích. K tomu dítě a domácnost, práce samozřejmě.
Zvládla jsem to.
Jeslti jsem skeptická k tomu, mít dítě brzo, v 18 ti je kolikrát brzo. Ve 14 ti už tuplem.
Nemyslím si, že jsem dokonalá matka, jen oproti některým jsem prožila tohle martirium, tak rozhodně nebudu plácat po rameni ostatní, vím, jak moc je to těžké, obvzlášt´, když na to ženská zůstane sama.

Tak to já bych tedy od tebe čekala trochu pochopení, když jsi to zvládla ty, může to zvládnout i zakladatelka. Proč si myslíš, že je na tom hůř. Jí pomáhají rodiče.

• Citovat
  • Upravit
29577
17.3.13 19:19

@smoulinka71 nepsala jsem, že je na tom hůř. Spíš to bylo myšleno jako takové nakopnutí ala - máš možnost indivindi stud. plánu, tak nač hledat výmluvy v podobě školky?
Jestli jsem to zvládla- ano, musela jsem. Ale nebylo to nic ideálního nejen pro mne, už vůbec ne pro moji dceru. Všechno si s sebou nese svoji danˇ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
17.3.13 19:29

@berry4 Není to výmluva. Individuální plán s tím, že do školy budu muset docházet denně. Tady jde o to, kam bych dala v tom případě malého nemám nikoho kdo by teď pohlídal, kamarádi ve školách, starší v práci, rodiče v práci, bývalého rodiče opět chodí do práce. Nemůžu dítě ve 4 letech nechat doma samotné. Pak tady byla možnost, že bych mohla „dálkově“ školu dostudovat, to znamená jak sem psala na na dny po sobě jdoucích do měsíce mít zkouškové ze všech předmětů, s dodáním materiálů k učení. Tenkrát mě to takto vysvětleno nebylo, to až později a to nedávno nějaký 3 měsíce, kdy mi učitelka třídní psala mejla, jestli bych o tom znovu nechtěla popřemýšlet s tímto vysvětlením. Ano přemýšlím o tom, kdyby mě tohle řekli tenkrát jak by takové „dálkové“ vypadalo neváhala bych a školu dělala dál. Celý týden mám volný, takže se s malým vydám do školy. Mé kroky povedou rovnou do ředitelny, kde se na všechno poptám a případně školu začnu dodělávat. Přece jenom tím že si budu sedět na zadku se nikam neposunu. Člověk musí jít tomu štěstí naproti, bez snahy se nic neděje, to platí ve všem.
Je mi líto jak ste dopadla a je fajn, že jste se se vší snahou dostala až na dnešní pozici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1248
17.3.13 20:08

Pokud nemáš hlídání ani školku, tak je nejlepší buď to distanční studium - tzn. že chodíš na zkoušky jen jednou za půl roku, přezkouší tě z každého předmětu. Nemusí to být v jeden den, prostě musíš udělat zkoušku, a je jedno jestli v září nebo lednu, ale musí být v termínu. A nebo to dálkové, to bývá jednou nebo dvakrát do měsíce jdeš normálně do školy na celej den a učíš se.. Všechny školy to mají stejný, ale ne všechny tyto typy studia nabízejí.. Já měla štěstí, že jsem chtěla dělat Obchodní akademii a ta distanční studium nabízí, aspoň u nás.
Taky záleží vše na domluvě s ředitelem. Já první šla za ředitelem a domluvila se s ním, jak si to představuju, pak řekl on jak si to představuje, a udělali kompromis,.. :) všechno jde, když se chce.. já bych si tu školu asi taky nedodělala, ale dokopal mě do toho můj nadřízený, a jsem mu dodnes vděčná.. nemusím se stresovat, a cítit trapně, když někomu mám říct, že nemám žádnou školu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31744
17.3.13 20:27

@berry4
Myslíš, že mě znáš??? :lol: Myslíš, že tady budu ventilovat svůj život a dělat ze sebe chudinku jak já jsem to měla těžký a jak jsem to zvládla??? :lol: Nene, uznávám svoje soukromí a nemusíte o mě zdaleka vědět všechno…
Tohle už jsem od tebe četla několikrát jak se prsíš jak jsou všichni ho,,, protože ty jsi to přece měla stokrát těžší ;) No já tě v tom předhánět nebudu, já měla dceru chtěnou, po svatbě, byla jsem vyučená, měla jsem práci a neměla jí jako mladistvá ;) Otáčela jsem se řádně, ale komu je co po tom, to mě patent na chytrost nedává :roll:
A co jako, jaký si to uděláš, takový to máš. :nevim:
Našla jsi si trotla chlapa, otěhotněla jsi taky brzo, takže jsi asi taky byla dost hloupá když jsi to dopustila :nevim:
Můžeme se tu teď po tobě vozit stejně jako ty po zakladatelce, ale co z toho??
Ty už máš čtyři křížky za sebou-to se to moralizuje 8o
Tak si to pak poslechneme za dvacet let od zakladatelky ju??
Doufám, že nebude tak zahořklá a bude na tenhle čas vzpomínat ne jen jako špatné období, ale i jako období co jí dalo i spousty dobrého :pankac:

Příspěvek upraven 17.03.13 v 20:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
17.3.13 20:27

@Janinka07 Děkuji za informaci, v týdnu se vydám do školy a o všem se pobavím s ředitelem, já si myslím že to půjde, když se chce všechno jde :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
17.3.13 20:45

@mari1912 proč prsím? Kdybych to chtěla, tak to vytáhnu hned na úvod. Chudinku? V čem?
Zahořklá. To je silné slovo.
Můj poslední příspěvek byl jen a pouze o tom, že se dá škola zvládnout. I za těžších podmínek.
Tak nerej tam, kde to není potřeba. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová