Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Postrach17 píše:
@alik111 Posrala jsem si život, no jak se to vezme. Kdo ví jak by všechno bylo kdyby nebyl malej.Možná bych teď vymetala jednu pařbu za druhou pod tlakem mích vrstevníků, experimentovala s návykovými látkami a nebo jak už tady bylo zmíněno pelešila bych se třeba s kýmkoliv. Ono když není dítě pod kontrolou a je jedno jakou má výchovu, si prostě udělá co chce podle sebe.. I když vy na děti jste přísné, dáváte na ně pozor, i to vaše může uklouznout a hned je z toho problém teď nemluvím jen o těhotenství.
a to by mi přišlo normální ![]()
@K.Black Mě nepříjde normální ani tohle ani to, že jsem ve 13 otěhotněla a teď se starám o syna.
@K.Black píše:
a to by mi přišlo normální
Určitě pro 17tiletou normálnější, než to, jak žije teď.
@Postrach17 píše:
@Katin Já vím, budu to mít těžké a mám to těžké, ale snažím se vše zvládat, i když někdy bych byla zase ta bezstarostná holka, to je asi jasné.
Snažím se malého uchytit do školky, ráda bych co nejdříve nastoupila zpět do školy a dodělala si zbylé 3 roky a maturitu, pak si našla práci a postavit se na vlastní nohy.
Takže klukovi teď budou 4, ty si budeš u rodičů dodělávat školu a pak se postavíš na nohy s cca 8miletým klukem… Tobě bude 21. Víš co, kolik kluků- mužů přiměřeného věku k tobě bude mít chuť, odvahu se starat o takového klacka? No život budeš mít vždycky těžkej, poznamená tě to i v každém zaměstnání, kde si prostě spolupracovnice spočítají v kolika jsi rodila a málokdo si o tobě nebude myslet, že jsi šlápota.
Takže se obrň trpělivostí a hlavně, nenos růžové brýle
No chudáci rodiče, měla by jsi je na rukou nosit, že ti takhle pomáhají… Nezapomeň na to, až budou na staré kolena potřebovat pomoci oni ![]()
@Postrach17 tak já nemyslela hned píchat si heroin a tak
ale prostě dělat blbosti za které si za 10 let budeš ťukat na čelo, a říkat si, „jak jsem byla blbá“ ![]()
@monika32 máš pravdu, lidi si to myslet budou a odsuzovat taky, kdybych osobně někoho takovýho znala tak si to myslím taky.
@monika32 S tímhle vším počítám..a v budoucnu, kdy rodiče budou potřebovat pomoc, tak právě já budu ta co se ráda postará..To by snad měla být samozřejmost
@Postrach17 píše:
@K.Black Mě nepříjde normální ani tohle ani to, že jsem ve 13 otěhotněla a teď se starám o syna.
Mě přijde normálnější si zaexperimentovat, zkusit to a utvrdit se v tom, že tudy cesta nevede, než ve 13 ti sexovat a spoléhat se na to, že jsou nějaké plodné, či neplodné dny a myslet si, že MĚ se tudíž nemůže nic stát.
To je podobné, jako by sis jednou šlehla a nechtěla s tím následovně přestat, protože tobě se přeci nemůže nic stát…
Co je potom horší? ![]()
@berry4 Obojí je strašný. Ale taky tyhle dvě věci jsou odlišné, a jinak se soudí. To si zase myslím, že kdybych skončila ve 13-14 v nějakém nápravném centru pro feťáky je daleko horší, než mít pověst, jak vy říkáte kurvy, jelikož jsem ve 13 otěhotněla. Nevím možná máme každý na to jiný pohled.
@Postrach17 píše:
@berry4 Obojí je strašný. Ale taky tyhle dvě věci jsou odlišné, a jinak se soudí. To si zase myslím, že kdybych skončila ve 13-14 v nějakém nápravném centru pro feťáky je daleko horší, než mít pověst, jak vy říkáte kurvy, jelikož jsem ve 13 otěhotněla. Nevím možná máme každý na to jiný pohled.
Prosim te, proc to furt tak hrotis? Ty jsi vazne detatko vytrzene z realu
.
Umis si predstavit, ze nam vsem bylo 13,14,15…let? Ze jsme uzivali mladi a vse s tim
spojene? A prezili jsme a vetsina funguje normalne, nejsou z nich fetaci,
hospodsky povaleci, coury a nic podobneho. Ty to delis na dve skupiny a dle
meho nazoru obe spatne. Bud ve 13 a tehotna a nebo netehotna, ale fetacka
a parmenka, ktera to vezme pres pastak do kriminalu??! Holka, tak to neni ![]()
@Postrach17 píše:
jenomže i kdyby se něco takového stalo, nikdo v tvém životě na to nepřijde. To se nikam nezapisuje, v 18 ti vše vymažou a jsi jak lilie. Kluka nevymažeš
To jsou věci, co nejdou srovnávat. taky jsi mohla být normální, jako spousta jiných, chodit do školy, po škole s kamarádkou, nebo si číst. Tak žije moje dcera, je ji 15 a je stále panna ![]()
@monika32 Ani bych ho neměla v plánu vymazat ze života. Já se za své dítě nestydím. Můžu se stydět akorát tak sama za sebe, že jsem udělala ve 13 to co jsem udělala. Taky že jo, ale nevrátím to. Tak teď se k tomu snažím stavět čelem a ne zády.
Dámy, vždyť ona ví, že udělala chybu, tak proč ji to pořád říkáte? Není Vám to už trapné.
@Postrach17 píše:
@monika32 Ani bych ho neměla v plánu vymazat ze života. Já se za své dítě nestydím. Můžu se stydět akorát tak sama za sebe, že jsem udělala ve 13 to co jsem udělala. Taky že jo, ale nevrátím to. Tak teď se k tomu snažím stavět čelem a ne zády.
Jasně, ale nemůžeš to srovnávat ![]()