Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@berry4 nevím proč bych ho nepobrala když sem ve svém životě absolutně spokojená a šťastná…řeším situace v klidu a stavím se k věcem odpovědně…není to snad definice dospělosti??? samozřejmě každý máme chyby které chtějí odstraňovat a celý život se učíme ze svých zkušeností…
Já teda nevím, ale pokud otěhotní někdo pod 15..není náhodou na rodiči - zákonném zástupci aby rozhodl co a jak..když řekně že potrat tak musí na potrat ne? ![]()
@Jitka1976 píše:
@AnySs Co dětí…VNOUČAT!!! Já už mohla být BABIČKOU…
Zanedlouho prababičkou ![]()
@Postrach17 píše:
To že máte zkušenosti s falešnými diskuzemi ještě neznamená že každá další musí být jeden velkej kecTo že v okolí nemáte náctileté maminky ještě neznamená že vůbec neexistují. Já nečekala že by mě někdo chválil a už vůbec ne rodiče či okolí. V životě nic nevrátíš a tohle už vůbec ne. Podle mě je potrat nebo porod pro takto mladého člověka strašný nervák. A ani jedno v takovým věku není dobré. Vím jak strašně dlouho po porodu jsem se dávala dohromady a zvykala si na to jak se starat o malého. S mamkou jsem to zvládla a zvládám. Nebyli jste v takové situaci a nemůžete taky soudit. Chtěla bych vás vidět kdyby za vámi přišla ve 13 dcera a oznámila by vám že je v tom. Určitě by jste ji proliskali, poslali na potrat a tím si udělali dobře a vlastně se ušetřili blbým pohledů okolí. To si nemyslím rozhodně by jste nechválili ale nakonec ještě rádi dcerám pomohli. Každopádně každá dívka by si měla zvolit sama co chce na co má na co ne a u tohoto případu zvažovat pořádně a vše si promyslet. Já už neměla nad čím přemýšlet měla jsem jedinou možnost dítě donosit porodit a pokud by se jednalo dále o adopci tak to u mě nepřišlo v úvahu nedokázala bych dítě dát někomu jinému jen protože jsem takto mladá. A rodič by měl stát za dítětem v každém případě.
@wiki čiki
a to je gro myšlenky, že jsi vlastně rozumná?
Co jsi doted´dokázala? Máš ukončené vzdělání? Máš stabilní práci? Máš sama o sobě příjem k zabezpečení toho miminka, podíl na zabezpečení střechy nad hlavou nebo se spoléháš na partnerův příjem a dotace rodičů? V tom případě bych taky všechno řešila v klidu a zodpovědně… ![]()
@AnySs píše:
Zanedlouho prababičkou
Noooo…ale, že bych byla fešná PRABABIČKA…ty brďo…taky mě to napadlo…14 + 14 + 8= 36 takže za cca 6 let bych byla prabába…HŮŮŮŮŮ… ![]()
@Postrach17 fandím ti… nemyslím si že by tě tu měl někdo odsuzovat..ano myslím že matka musí vždy dceři pomoci tak bud ráda že mas takovou mámu..moje máma mě dala k adopci už v porodnici…nemyslím že je na sebe dnes za to pyšná…já mám sice nejlepčí rodinu adoptivní nikdy bych neměnila…ale už se asi nedozvím odskat pocházím…no zkrátka držim palce at to vše zvládnete..hlavní je že je u tebe dítě na prvním místě!!!
@Postrach17 byla jsem náctiletá maminka a nechlubila jsem se s tím.. a kdyby přišla dcera (kterou nemám) tak bych jí asi přerazila vejpůl.. Kdyby přišel kluk, že bude otec tak ho zmaluju tak, že ho vlastní babička nepozná..
To je dneska den, když napíše maminka deníček, že se na další děti necítí a šla s dvojčaty na potrat, tak se v komentářích dští síra o „vraždění neviňátek.“ A když tu pak napíše mladá maminka, že si dítě nechala, rodiče ji podpořili a pěkně to zvládají, tak je tu zas přes 10 stránek o tom, že zase všechno špatně. Koukám, že kdo nezapadá do tabulek, měl by se rovnou odstřelit…:-(
@Postrach17 pises docela rozume…ale rekni mi, to te nenapadlo, ze z te souloze muze vzniknout dite? nebo jste si hrali na doktory a ono se to zvrtlo? a co reknes synovi az se zepta na tatu? Psala jsi, ze jsi skoro 2 mesice cekala, ze se menses objevi..no podle me ti bylo jasne, ze jsi tehotna a skoro bych si dovolila tvrdit, ze jsi si z velke lasky k dotycnemu chtela dite hrdinsky nechat. V normalnim pripade by totiz 13 sla za matkou a rekla o prusvihu a mohlo se to resit treba postinorem. Neprisla by jsi tim o detstvi a radosti mladi a tvuj syn o vyzralou a pripravenou matku a otce.
@Postrach17 ano já bych třináctiletou dceru na potrat dotáhla a ani bych se nenadřela, pomohl by mi manžel, ve 13 by dítě prostě neměla!!!
@Postrach17 píše:
To že máte zkušenosti s falešnými diskuzemi ještě neznamená že každá další musí být jeden velkej kecTo že v okolí nemáte náctileté maminky ještě neznamená že vůbec neexistují. Já nečekala že by mě někdo chválil a už vůbec ne rodiče či okolí. V životě nic nevrátíš a tohle už vůbec ne. Podle mě je potrat nebo porod pro takto mladého člověka strašný nervák. A ani jedno v takovým věku není dobré. Vím jak strašně dlouho po porodu jsem se dávala dohromady a zvykala si na to jak se starat o malého. S mamkou jsem to zvládla a zvládám. Nebyli jste v takové situaci a nemůžete taky soudit. Chtěla bych vás vidět kdyby za vámi přišla ve 13 dcera a oznámila by vám že je v tom. Určitě by jste ji proliskali, poslali na potrat a tím si udělali dobře a vlastně se ušetřili blbým pohledů okolí. To si nemyslím rozhodně by jste nechválili ale nakonec ještě rádi dcerám pomohli. Každopádně každá dívka by si měla zvolit sama co chce na co má na co ne a u tohoto případu zvažovat pořádně a vše si promyslet. Já už neměla nad čím přemýšlet měla jsem jedinou možnost dítě donosit porodit a pokud by se jednalo dále o adopci tak to u mě nepřišlo v úvahu nedokázala bych dítě dát někomu jinému jen protože jsem takto mladá. A rodič by měl stát za dítětem v každém případě.
Víš ty co? Já už mám za sebou jednu holku, dnes je jí 23 a zaplatˇpánbů, že tu svoji pubertu oproti tobě zvládla relativně v pohodě ( bez dětí).
Dnes mám doma 14 ku a nějaký lítání po diskotékách, nebo vůbec flákat se bezprizorně po venku - to považuji za selhání svoje, rodičovské. A kdyby jedna z nich přišla s tím, že je těhotná, v tomhle věku, tak si piš, že by na ten potrat valila. Protože znám takový předčasný maminy, v průřezu let vidím, co to s nima udělalo a nic hezkýho to není.
Nemíním svým dětem ničit život z jejich blbosti, natož to podporovat.
@AmyLee myslim, ze by tu kazda mamina toho sveho hrisnika zmalovala, ale nakonec by jsme stejne pomohly…co jineho by nam zbylo ![]()
@me2dova píše:
To je dneska den, když napíše maminka deníček, že se na další děti necítí a šla s dvojčaty na potrat, tak se v komentářích dští síra o „vraždění neviňátek.“ A když tu pak napíše mladá maminka, že si dítě nechala, rodiče ji podpořili a pěkně to zvládají, tak je tu zas přes 10 stránek o tom, že zase všechno špatně. Koukám, že kdo nezapadá do tabulek, měl by se rovnou odstřelit…:-(