Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Tereza1986 možná myslíme každá neco jiného pod pojmem výchova…já myslím tu základní kdy dostane dítě přes prdelku když třeba někomu ubližuje a neuvědomuje si to. v 15 je výchova asi o něčem jiném…jestli si v 15 poslouchala rodiče tak gratuluju
většina puberťáků ale v tomhler věku na rodiče dá minimálně
@wiki čiki píše:
Nevím jestli ste to někdy slyšely ale děti se jako tak dají vychovávat pouze do tří let!!! potom jsou samostatné osobnosti
Hele…MOC čteš…raději háčkuj, bude to užitečnější…a propo…výchova je proces, který nás provází CELÝ život…
Wikipedie:
Struktura výchovy
Na výchovu jako na celek můžeme pohlížet ze dvou úhlů:
Ve smyslu činitelů výchovy: vychovávající (rodiče, učitel, trenér apod.), vychovávaný (syn, dcera, žák, student) a obsahu výchovy (to čemu se vyučuje a učí) - pokud jakýkoli činitel chybí nemůže výchova probíhat
No…pokud jsi byla ve třech letech student, tak to beru…to tě vychovávali pouze do 3 let… ![]()
@K.Black píše:Úplně souhlasím, ty řeči tady, že to po potratu nepůjde, jsou zkreslené. Naopak když se nad tím zamýšlím, mnohem větší problém dnes je otěhotnět po HA. Na to nikdo nekouká…
no nevím, znám dost holek „potratářek“ a všechny děti mít mohou, pokud je někdo mít nemůže tak je to většinou jiný problém, opravdu po potratu neznám žádnou s problémem počít miminko.A dítě by prostě neměla, rozhoduju za ni já, kdy půjde k lékaři, kdy půjde k holiči, co bude mít za očkování, tak bych rozhodla i tohle, pokud by ji bylo třeba 16, tak už by se rozhodnout mohla sama, ale stejně bych ji směrovala k potratu.
@smurfka píše:
mužu se zeptat kde si to vyčetla..kdo se pod to podepsal? nějaký odkaz nebo knížku?
Totéž jsem chtěla napsat. Jaká fakta? Kdopak a kdepak tato fakta vypustil na světlo světa?
@AmyLee jasný..:) to já byla zas hrozně hodná že se ani nemuselo…ale jakmle přišla puberta..ajajaj…:D
@me2dova píše:
@radúna
Vždyť já to nepsala konkrétně o tobě, odsuzujících a vysmívajících se komentářů je tu většina, stačí prolistovat prvních pár stránek.Holka psala, že to zjistila ve 14 týdnu, to už je na potrat pozdě…a k adopci bych svou dceru nenutila. To bych raději dělala babičko-matku.
nevim slečna psala že to věděla dřív ale svěřila se doma až pozdě a k dr ji máma dotáhla až ve 13tt ne?
@wiki čiki píše:
@Tereza1986 možná myslíme každá neco jiného pod pojmem výchova…já myslím tu základní kdy dostane dítě přes prdelku když třeba někomu ubližuje a neuvědomuje si to. v 15 je výchova asi o něčem jiném…jestli si v 15 poslouchala rodiče tak gratulujuvětšina puberťáků ale v tomhler věku na rodiče dá minimálně
Neposlouchala, to už jsem byla sama na intru ![]()
to je každý den nějaká šokující diskuse
ale lekla jsem se, že čekáš druhé ![]()
@me2dova píše:
@radúna
Vždyť já to nepsala konkrétně o tobě, odsuzujících a vysmívajících se komentářů je tu většina, stačí prolistovat prvních pár stránek.Holka psala, že to zjistila ve 14 týdnu, to už je na potrat pozdě…a k adopci bych svou dceru nenutila. To bych raději dělala babičko-matku.
Ta holka si 2 měsíce nalhávala, jak je všechno v pořádku. Si to přečti znovu. Ten 14. týden byl pouze ortel vyřčený lékařem, když už to nešlo zatajit.
@wiki čiki píše:
@Tereza1986 možná myslíme každá neco jiného pod pojmem výchova…já myslím tu základní kdy dostane dítě přes prdelku když třeba někomu ubližuje a neuvědomuje si to. v 15 je výchova asi o něčem jiném…jestli si v 15 poslouchala rodiče tak gratulujuvětšina puberťáků ale v tomhler věku na rodiče dá minimálně
No…výchova není jen dostat baci baci přes prdel…že jo?
@wiki čiki já taky byla hodná, ale prostě jsem zlobila no.. Táta na ségře zlomil vařechu..
puberta? hm ta se mnou sice třískala, ale své rodiče jsem respektovala a respektuju.. S taťkou mám vztah takový trošku jiný - my se posíláme do háje navzájem
![]()
@svycarka píše:
@wiki čiki v tom pripade volim od zitrka misto pohadek sexualni vychovu a budu pevne doufat, ze si to natluce do 2 mesicni makovicky
@wiki čiki píše:
Nevím jestli ste to někdy slyšely ale děti se jako tak dají vychovávat pouze do tří let!!! potom jsou samostatné osobnosti
Do tří let se mění povaha, trochu charakter, do tří let se také zakořeňují poruchy osobnosti, kterým předejdeš hlavně, tak, že dáš svýmu dítěti maximum lásky a úplnou rodinu, pocit jistoty a bezpečí..
Tedy studovala jsem psychologii, ale, že by se dítě dalo vychovávat jen do tří let, to jsem ještě neslyšela ![]()
Výchovu máš i na škole a k čemu by pak na škole existovaly názvy typu rodinná výchova atd, výchova je učení dítěte a učit ho správným věcem můžeš třeba do 50, tedy dokud tě bude poslouchat, což je nejméně do 18…
@smurfka čím to je, že dneska my dvě myslíme úplně stejně? Neznáme se, přesto píšem stejné věci…
![]()
No tak jsem to celý přečetla uuuf ![]()
to že otěhotněla ve 13 je špatná výchova rodičů…natože je jedináček…
už to tady někdo psal nic neříkat 1000× ale 3× a pak ručně stručně…
nedokážu si to představit, že by teďka moje 13 sestra byla těhotná:-)
Hele loučím se…:) rozhodně se tu nehodlám z nikým hádat…:) nebudu ani dohledávat na internetu pravdivost svých názorů a faktů…to je pod uroveň…mužete si myslet třeba o zadku
nehodlam nikoho o ničem přesvědčovat…stejně každá žena má své metody… akorát zareaguji na to že prej moc čtu
at radši háčkuju…:D já na to : starej se o to co děláš ty
a radičky si nech pro svý dětičky… čus