Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@me2dova píše:
To je dneska den, když napíše maminka deníček, že se na další děti necítí a šla s dvojčaty na potrat, tak se v komentářích dští síra o „vraždění neviňátek.“ A když tu pak napíše mladá maminka, že si dítě nechala, rodiče ji podpořili a pěkně to zvládají, tak je tu zas přes 10 stránek o tom, že zase všechno špatně. Koukám, že kdo nezapadá do tabulek, měl by se rovnou odstřelit…:-(
Tebou zmiňovaný deníček jsem sice nečetla. Nicméně tady nikdo myslím zakladatelku nekamenuje jako matku, ale celá tahle diskuze směřuje někam k počátku početí. Tedy ve smyslu, že ve 13-ti sexuální poměr s následkem je hodně špatná věc.
Tedy ty o voze a tady o koze…
@svycarka a víš že holka nepomohla.. musel by si najít práci a starat se sám.. Ano jsem zlá a hnusná, ač je to moje dítě, tak on si život zničil - já ne
@Postrach17 no jo mít aspoň trochu rozumu, tak ses toho mohla ušetřit.. přišla si o ty bezstarostný léta, počkej, až tvé dítě bude v pubertě, bude mít v tobě „krásnej“ vzor
@K.Black píše:
@Postrach17 ano já bych třináctiletou dceru na potrat dotáhla a ani bych se nenadřela, pomohl by mi manžel, ve 13 by dítě prostě neměla!!!
@berry4 píše:
Víš ty co? Já už mám za sebou jednu holku, dnes je jí 23 a zaplatˇpánbů, že tu svoji pubertu oproti tobě zvládla relativně v pohodě ( bez dětí).
Dnes mám doma 14 ku a nějaký lítání po diskotékách, nebo vůbec flákat se bezprizorně po venku - to považuji za selhání svoje, rodičovské. A kdyby jedna z nich přišla s tím, že je těhotná, v tomhle věku, tak si piš, že by na ten potrat valila. Protože znám takový předčasný maminy, v průřezu let vidím, co to s nima udělalo a nic hezkýho to není.
Nemíním svým dětem ničit život z jejich blbosti, natož to podporovat.
Tak tak holky. A mám dojem, že by dcery po pár letech ještě děkovaly, že jste je na ten potrat dotáhly ![]()
@berry4
Mne a deti zajistuje manzel (otec deti - pro poradek
).
Moji rodice nula cehokoli.
Manzelovi rodice maximum cehokoli.
Vzdelani jsem tu uz komentovala.
No, bral si me se vsemi temi zavazimi, vedel o nich, presto si se mnou zacal a pocal. Jsem clovek s tezkou minulosti, obcas me dozene ale zaroven posiluje.
@berry4 píše:
Víš ty co? Já už mám za sebou jednu holku, dnes je jí 23 a zaplatˇpánbů, že tu svoji pubertu oproti tobě zvládla relativně v pohodě ( bez dětí).
Dnes mám doma 14 ku a nějaký lítání po diskotékách, nebo vůbec flákat se bezprizorně po venku - to považuji za selhání svoje, rodičovské. A kdyby jedna z nich přišla s tím, že je těhotná, v tomhle věku, tak si piš, že by na ten potrat valila. Protože znám takový předčasný maminy, v průřezu let vidím, co to s nima udělalo a nic hezkýho to není.
Nemíním svým dětem ničit život z jejich blbosti, natož to podporovat.
Jsi dobrá máma ![]()
@AmyLee myslis ze by treba ve 14 nekde sehnal fleka? ![]()
Příspěvek upraven 15.03.13 v 19:55
@berry4 asi se budeš divit ale mám vlastní příjem a ukončené vzdělání zabezpečení…i když si jako rodina pomáháme nejsem mazánek co se nechává živit…jsem hrdá že tohle můžu ve svém mladém věku prohlásit…
Aspoň, že se o to dítě stará, když už ho má.. když vidim, jak někdo dítě někde pohodí, ať si klidně umře, tak to je humus..
@radúna
Tak to je asi jasné každému, ne? zakladatelce jistě taky- takže je nutné o tom na 12 stránkách psát? Naopak- když už se tedy stalo, co se stát nemělo (a že se to tu stává hodně lidem, kteří už by měli mít více rozumu než 13letá holka) tak si podle mého slečna zvolila tu správnou variantu a zvládla to skvěle.
@svycarka jeho mínus ne moje..
(průpravu k sexu dostane + mu koupím i kondomy - pokud si to nenasadí, tak je idiot a postarat se bude muset sám)
@Pypule píše:
Tak tak holky. A mám dojem, že by dcery po pár letech ještě děkovaly, že jste je na ten potrat dotáhly
a kdyby potom potratu už nemohla mít nikdy děti? to by vám poděkovala..
@AmyLee píše:
@svycarka jeho mínus ne moje..(průpravu k sexu dostane + mu koupím i kondomy - pokud si to nenasadí, tak je idiot a postarat se bude muset sám)
Tak tak… ![]()
@syselinka píše:
a kdyby potom potratu už nemohla mít nikdy děti? to by vám poděkovala..
tohle je hodně složité rozhodnutí, to tu každý víme
@AmyLee ted si tak rikam, ze doufam nez bude muj syn v onom kritickem veku, bude treba uz i antiko pro chlapy
ono ty kondomy…praskne, zklouzne, zamilovana holka ho propichne, pak nasadi…