Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@romype píše:
nejsem svatá, ale napsat, že psychologové jsou na prd, no to chce asi hodně odvahy.
Mala som tu cest s troma. Nepomohol ani jeden. Akurat som od nich odchadzala nastvana a vytocena a trieskala som dvermi ![]()
@@Sexynohy píše:@Anonymní píše:
Myslim ze to tvoje mamka prehnala. Chapu ze to v prvni chvili treba mohla prepisknout, ale mohla druhy den prijit a rict:sice se mi nelibi co jsi udelala ale nemela jsem to prehanet…
Jinak pokud jsi pro ni porad dite, kteremu muze davat zaracha, tak by to melabyt ona kdo te po smrti tatky ma drzet nad vodou. Pokud ty to mas zvladat sama jako dospela, pak mas i pravo delat dospele chyby, jako byla tato.
Zvazila bach bydleni u pritele a mamce navrhla, at si rekne jak casto te chce videt. Ale pocitm ze to se ji nelibi. Z toho co pises mi prijde ze te nekdy bere jako holcicku, ktera ma poslouchat, jindy jako dospelou ktera to ma zvladat a nakonec jako takoveho nahradniho partnera a to proste neni dobre.
No presne tohle tvrdi ten přítel…
Ale toto je truc reakcia maleho decka.
Ako, tiez funguje. Ked chces dokazovat mamke, ze mas navrch, ze ju nepotrebujes, tak tresni dvermi a maz za priatelom. Mamka bude tiez chvilu trucovat, ale potom nakoniec vymakne, je to predsa len Tvoja mamka. Vsetko na svete moze ist po dobrom, alebo po zlom. Ale ked to ide po zlom, ostavaju nedoriesene krivdy, ktore sa mozu ozvat v najmenej vhodnu dobu.
@Baba píše:
To nebude odvaha
Ja zabudla. Clovek sa ma starat sam o seba, a zvysoka kaslat na svoju rodinu
Pretoze kazdy ma pravo zit tak, ako chce, a kazdy teda ma zit sam ako prst, aby ho nikto neobmedzoval, a aby on nikoho neobmedzoval ![]()
@Bábi Zlopočasná píše:
Mala som tu cest s troma. Nepomohol ani jeden. Akurat som od nich odchadzala nastvana a vytocena a trieskala som dvermi
Ani jeden nechtěl uznat vaši pravdu, nebo co se stalo?
@Bábi Zlopočasná píše:
Ja zabudla. Clovek sa ma starat sam o seba, a zvysoka kaslat na svoju rodinuPretoze kazdy ma pravo zit tak, ako chce, a kazdy teda ma zit sam ako prst, aby ho nikto neobmedzoval, a aby on nikoho neobmedzoval
Placas nesmysly. Rid se svymi vlastnimi moudry
Ti to ocituju
Vies, byt dospela znamena aj pochopit postoje ostatnych ludi. Ked ich nebudes chapat, nebudes schopna ich ani tolerovat. A uz vobec nie zmenit.
@PetrVesely píše:
Presne tohle tipuju.
@PetrVesely píše:
No tak psycholog ak za nieco stoji, tak by mal prist na to, ako ma presvedcit, ze pravdu nemam, pretoze ludia za nim chodia prave preto, ze ich pravdy nefunguju.
Ale moje skusenosti boli zatial vzdy take, ze som tam prisla s problemom, dajme tomu, ze je slnce zlte, a oni cely cas vykladali, ze je voda mokra. Tak sme sa dohodli na tom, ze je voda mokra, psycholog si odskrtol uspesnu konzultaciu, a ja bola tam, kde pred navstevou.
@Baba píše:
Placas nesmysly. Rid se svymi vlastnimi moudryTi to ocitujuVies, byt dospela znamena aj pochopit postoje ostatnych ludi. Ked ich nebudes chapat, nebudes schopna ich ani tolerovat. A uz vobec nie zmenit.
V Tvojom pripade radsej budem trucovite decko. Netuzim po tom, chapat ludi, ktorym nezalezi na vlastnych rodicoch.
Bábi Zlopočasná,
tak nějak to vypadá, že jsi spokojená-nespokojená jen sama se sebou a svými názory a tou zmíněnou pravdou.
A za mne - hrozně nepříjemná osoba. Nezlob se, ale působíš tak.
@neumisa píše:
@Sexynohytakže při prvním problému je řešení odstěhovat se z domu? Holka má před maturitou, kdo ji bude živit, když se odstěhuje? Odstěhuje se kam - ke klukovi, který dle se jejího vyjádření nechoval k její rodině moc pěkně? To nebyla zrovna chytrá rada.
No prave ze ma pred maturitou a mela by mit doma klid, i kdyz treba uplakany nebo smutny. Pokud jeji mamka reaguje na kazdou blbinu vztekem nebo revem a vztahy jsou takove ze neco mezi sebou resit je obtizne, tak pak je lepsi jit bydlet jinam.
Takovou situaci jsme meli v rodine, az teprve kdyz se setrenka odstehovala tak teta prisla na to ze je treba brat ve svem chovani ohled i na ostatni. nemluvim o tom kvli te jedne udalosti ale o tom jak psala ze to u nich vypada..
Jako je jasne ze mamka neni robot, ale pokud se doma obe hrouti a navzajem se nedokazou podeprit, resit to s mamkou moc nejde jak psala, tak je to proste nejlepsi reseni v dane chvili jit.
Ale jasne je mozne ze se na tom zkratka neshodneme, aspon bude mit vic pohledu ![]()
@dedrichov píše:
Bábi Zlopočasná,
tak nějak to vypadá, že jsi spokojená-nespokojená jen sama se sebou a svými názory a tou zmíněnou pravdou.
A za mne - hrozně nepříjemná osoba. Nezlob se, ale působíš tak.
Nezlobim sa. Normalnych ludi stretavam v ozajstnom zivote.
@Bábi Zlopočasná píše:
V Tvojom pripade radsej budem trucovite decko. Netuzim po tom, chapat ludi, ktorym nezalezi na vlastnych rodicoch.
Ale prosimte
O voze a o koze. Nezajem o rodice je jedna vec a nerespektovani dospele - a starsi osoby, je vec druha. Ale tobe to fakt nema cenu vysvetlovat, evidentne je spravny jen tvuj nazor.
ROdina bez papiru je menecenna, za neveru muzou jen milenky a dobro - podle meho, bude vykonano i pres odpor dotycneho. A psychologove jsou k nicemu.
@Bábi Zlopočasná píše:
No tak psycholog ak za nieco stoji, tak by mal prist na to, ako ma presvedcit, ze pravdu nemam, pretoze ludia za nim chodia prave preto, ze ich pravdy nefunguju.Ale moje skusenosti boli zatial vzdy take, ze som tam prisla s problemom, dajme tomu, ze je slnce zlte, a oni cely cas vykladali, ze je voda mokra. Tak sme sa dohodli na tom, ze je voda mokra, psycholog si odskrtol uspesnu konzultaciu, a ja bola tam, kde pred navstevou.
podmínkou úspěšné konzultace je, že jsi ochotná něco změnit a vzít věc i z jiného úhlu pohledu - pokud jsi tam šla dopředu zadubená a přesvědčená o tom, že máš pravdu tak jsi tam chodit vlastně nemusela - psycholog tam není od toho aby tě o něčem přesvědčoval a argumentoval ti ![]()
@Baba píše:
Ale prosimteO voze a o koze. Nezajem o rodice je jedna vec a nerespektovani dospele - a starsi osoby, je vec druha. Ale tobe to fakt nema cenu vysvetlovat, evidentne je spravny jen tvuj nazor.
ROdina bez papiru je menecenna, za neveru muzou jen milenky a dobro - podle meho, bude vykonano i pres odpor dotycneho. A psychologove jsou k nicemu.
Pozri, babi nam vcera cely vecer vykladala, ze na cokoladovy festival nechce ist a ze si ho mame uzit sami. Dnes jej volal manzel, ze decka tam proste babicku chcu, a babi natesene suhlasila. To nie je o nerespektovani dospelych. To je o respektovani povahy stareho cloveka. A trosku o zaujimani sa o neho.
Ale Teba nezaujima co je za slovami ludi. Ty si ides prve slovo plati, ale aspon ze mas ciste svedomie.
@Bábi Zlopočasná píše:
Pozri, babi nam vcera cely vecer vykladala, ze na cokoladovy festival nechce ist a ze si ho mame uzit sami. Dnes jej volal manzel, ze decka tam proste babicku chcu, a babi natesene suhlasila. To nie je o nerespektovani dospelych. To je o respektovani povahy stareho cloveka. A trosku o zaujimani sa o neho.Ale Teba nezaujima co je za slovami ludi. Ty si ides prve slovo plati, ale aspon ze mas ciste svedomie.
No tak snad nebude chodit krok za vama, aby ses za ni zase nemusela stydet ![]()
na cokoladovy festival chci takyyyyyyy
Kde to je? ![]()