Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@jdukolem píše:
podmínkou úspěšné konzultace je, že jsi ochotná něco změnit a vzít věc i z jiného úhlu pohledu - pokud jsi tam šla dopředu zadubená a přesvědčená o tom, že máš pravdu tak jsi tam chodit vlastně nemusela - psycholog tam není od toho aby tě o něčem přesvědčoval a argumentoval ti
No hlavne by som ocakavala, ze psycholog vezme na vedomie moje stanovisko, a zacneme s nim pracovat. Ale on to tak nejak zahral do autu a zacal rozpravat o niecom, o com vedel vykladat hodinu. A tak som tam sedela, a pocuvala, a rozmyslala nad tym, ako by to mohlo suvisiet s mojim problemom…
Napriklad, prisla som s tym, ze neviem ako reagovat na dceru, ze ta sa rozplace len ked slnko zajde za mrak, ze potrebujem poradit ako slecnu usmernit, aby sa naucila byt silnejsia. No a psychologicka mi hodinu vykladala, ze slecnu usmernovat netreba, ale ze moj manzel je nezrely. WTF?
A po prednaske mi este kazala kupit si respektovat a byt respektovan. Tak som jej vsetko odkyvala, a bojujeme so slecnou ako vieme. (Uz sa nerozplace, ked jej nalejem polievku do zeleneho hrnceka miesto do oranzoveho
ale zasluha psychologicky to rozhodne nebola
)
@Baba píše:
No tak snad nebude chodit krok za vama, aby ses za ni zase nemusela stydetna cokoladovy festival chci takyyyyyyy
Kde to je?
Tam kde chodia tak strasne neprijemni ludia ako ja.
@Bábi Zlopočasná
Taktu knizku Respektovat a byt respektovan v tvem pripade doporucila dobre ![]()
Cetlas to?
@Bábi Zlopočasná píše:
Tam kde chodia tak strasne neprijemni ludia ako ja.
Ze ses neprijemna psal nekdo jiny. Ja psala neco jinyho. Semetrika mozna? ![]()
zadna odpoved, taky odpoved ![]()
@Baba píše:
@Bábi Zlopočasná
Taktu knizku Respektovat a byt respektovan v tvem pripade doporucila dobre
Cetlas to?
Cetla. A nesuhlasim s nou. Alebo teda suhlasim, ale az pre vacsie deti. Nie predskolakov.
@Bábi Zlopočasná píše:
No hlavne by som ocakavala, ze psycholog vezme na vedomie moje stanovisko, a zacneme s nim pracovat. Ale on to tak nejak zahral do autu a zacal rozpravat o niecom, o com vedel vykladat hodinu. A tak som tam sedela, a pocuvala, a rozmyslala nad tym, ako by to mohlo suvisiet s mojim problemom…Napriklad, prisla som s tym, ze neviem ako reagovat na dceru, ze ta sa rozplace len ked slnko zajde za mrak, ze potrebujem poradit ako slecnu usmernit, aby sa naucila byt silnejsia. No a psychologicka mi hodinu vykladala, ze slecnu usmernovat netreba, ale ze moj manzel je nezrely. WTF?A po prednaske mi este kazala kupit si respektovat a byt respektovan. Tak som jej vsetko odkyvala, a bojujeme so slecnou ako vieme. (Uz sa nerozplace, ked jej nalejem polievku do zeleneho hrnceka miesto do oranzoveho
ale zasluha psychologicky to rozhodne nebola
)
ale ta knížka co ti doporučila je bezva, tam zjistíš že někdy bojovat netřeba.. že se k věcem dá dojít smírem ![]()
@Bábi Zlopočasná píše:
Cetla. A nesuhlasim s nou. Alebo teda suhlasim, ale az pre vacsie deti. Nie predskolakov.
To jo, pro uplna prtata to neni. Ale me se vlastne zas tak nelibila. Rict mi nekdo - je treba vytrit podlahu, tak me to teda k cinu neprimeje ![]()
Che, koukam, ze ji jeste mame v knihovne. Kdo chceeeeeee? poslu za postovne.
@Baba píše:
Ze ses neprijemna psal nekdo jiny. Ja psala neco jinyho. Semetrika mozna?
zadna odpoved, taky odpoved
To jsem psala já ![]()
@Baba píše:
Ale prosimteO voze a o koze. Nezajem o rodice je jedna vec a nerespektovani dospele - a starsi osoby, je vec druha. Ale tobe to fakt nema cenu vysvetlovat, evidentne je spravny jen tvuj nazor.
ROdina bez papiru je menecenna, za neveru muzou jen milenky a dobro - podle meho, bude vykonano i pres odpor dotycneho. A psychologove jsou k nicemu.
@Bábi Zlopočasná píše:
Ale toto je truc reakcia maleho decka.
@Bábi Zlopočasná píše:
V Tvojom pripade radsej budem trucovite decko.
Takze vlastne zakladatelka diskuze dela to same co ty, tudiz se evidentne shodujete na reseni problemu. Je super ze ji. Podporujes ![]()
@Baba píše:
Ze ses neprijemna psal nekdo jiny. Ja psala neco jinyho. Semetrika mozna?
zadna odpoved, taky odpoved
Stara bosorka, nie? Preco mam nick aky mam ![]()
@jdukolem píše:
ale ta knížka co ti doporučila je bezva, tam zjistíš že někdy bojovat netřeba.. že se k věcem dá dojít smírem
Ale nedava navod ako prezit s malou hysterkou, ktoru rozhodi muska co jej preleti popred nos. Zvlast pre cloveka, ktory vidi hysterku prvykrat v zivote.
@Sexynohy píše:
Takze vlastne zakladatelka diskuze dela to same co ty, tudiz se evidentne shodujete na reseni problemu. Je super ze ji. Podporujes
Jo. Ale ja sa odmietam bavit s nejakym menom na skle. Ona ma problem s vlastnou mamou. Mne nijako neublizi ani ked sa do smrti rozhadam s nejakym menom na skle. Jej ublizi, ked sa rozhada s vlastnou mamou. Akoby neboli obidve zranene uz aj tak dost, tak ich este budeme podporovat v tom, nech idu na seba s nozmi ![]()
@Bábi Zlopočasná píše:
Stara bosorka, nie? Preco mam nick aky mam
No to netusim, nevim, co je baba zlopocasna. A muj nick vznikl treba jen proto, ze sem chtela nekde videt tehu metr, tak sem se rychle zaregistrovala a napsala prvni, co mi prislo pod ruku
Ze bych mela badat nad vyznamy nicku me nikdy nenapadlo ![]()
A bosorku sem nemyslela. Semetrika mi prijde vystiznejsi ![]()