V 18ti letech zaracha?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17.11.16 22:14
@Anonymní píše:
Moje mamka tak reaguje často, musim rict ze ikdyz tatka jeste žil… Ale to zase byl casto mimo domov, mel praci ve ktere musel casto byt cely tyden pryč a tak. Pokaždé kdyz se ji něco nelibi tak křičí, u sebemenší blbosti, kolikrát uz si mi sousedi stěžovali proc po nas furt rve, protoze me a brachu neslyší, jen ji. Je to docela otravné, treba kdyz je opravdu clovek porad doma, jako jsem byla minuly mesic (byla jsem po operaci). Nekdy treba ani o nic nejde, napr. dam hrnicek na misto, kde nema byt. Jasne, chapu ze clovek kdyz je psychicky napnuty tak to je samo… :/

Nehladaj chyby v mamke. Si dospela, aspon sa tak sama chces vidiet, tak sa pozri sama na seba. Urobila si chybu? Urobila. Co takto sa zamerat na vlastne chyby, a nie len na tie mamkine?
A nie, neobhajuj sa tym, ze si sa kvoli mamke rozisla s chlapcom. Nenechal by Ta teraz, nechal by Ta pri inom probleme. Nie je to ziadna Tvoja zasluha, ze sa ukazalo, ze Tvoj vztah nebol tak dokonaly, ako si si myslela, a nie je to ani mamkina chyba, ze si zvolila ‚povinnost‘ pred laskou. Zvolila by si lasku pred povinnostou, bola by si teraz s floutkem, ktory je len do pohody, ale problemy zvladat nedokaze.

A neupinaj sa na psychologov. Psychologovia prd vedia, a prd pomozu. To mozes zajst za akymkolvek sarlatanom, pretoze silu, lasku a pochopenie musis najst sama v sebe. Ziaden psycholog Ti to do hlavy a srdca nenaleje.

A vobec, vies co by Ti povedal psycholog? Skus sa na situaciu pozriet ocami Tvojej mamy. Skus prist na to, preco tak strasne trvas na nejakom principe, nez aby si prijala vlastnu zodpovednost. Skus prist na to, preco za kazdu cenu potrebujes vyhrat nad mamou. Preco nedokazes AKO DOSPELA skusnut, ze si prestrelila, a ze teraz by si mala niest nasledky.

A vies co, prezradim Ti tajomstvo. Mozno keby si sa tak urputne detsky nebranila priznat, ze si urobila chybu, ktora mala za nasledok stratu maminej dovery, ale keby si sklopila usi, stiahla chvost, nasypala popol na hlavu, tak by mama mohla vychladnut podstatne rychlejsie, a uznat, ze to s tym zarachom bola z jej strany prehanka. Ale preto, ze sa spravas ako maly fracek, tak ju uistujes v tom, ze si zaracha zasluzis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.11.16 22:16
@Ellusa píše:
Oni možná měli rodiče i nějaké problémy, o kterých nevíš, do jejich vztahu viděli jen oni dva, ty možná trochu, my tady už vůbec. Jasně, není to v pořádku, není ani ideální, že ti dala zaracha, ale ono zůstat sama s dětmi fakt není žádná sranda, a pokud i předtím to bylo nějak napjaté, tak se to v ní kumuluje. Na tvém místě bych fakt zašla k psychologovi, může ti pomoci hodně věcí pochopit a srovnat mnohem lépe než my tady na emiminu, kde jen spekulujeme, co a jak, on to s tebou probere do hloubky. Sice to bude na delší dobu, ale věřím, že do budoucna to pro tebe bude pozitivní. Smrt nejbližšího je prostě rána, věř mi, že dobře vím, co prožíváš :hug: :hug: :hug:, a chápu i tvou mámu v tomto.

Ano, par problémů měli a trochu o nich vim, mamka si mi na tatku rada stezovala, coz mi neprijde dobre, protoze ja ho mela vzdy moc rada. Prijde mi, ze se ji i trochu ulevilo, ze ma ted klid, nekdy byl dost neprijemny. Myslim, ze mi v duchu vycita, ze jsem mu podobna. Jak vzhledove, tak trochu i povahou. Nevim, bud tim ze na to chce zapomenout aby ji to nebolelo a ja to porad pripominam, nebo ji to proste vadi ze jsem stejna :( pritom uplne stejna rozhodne nejsem. Ale je fakt, ze vzhledove uplne kopie, i vsechny nemoci jsem po nem zdedila :D

• Citovat
  • Upravit
17.11.16 22:21
@Anonymní píše:
Ano, par problémů měli a trochu o nich vim, mamka si mi na tatku rada stezovala, coz mi neprijde dobre, protoze ja ho mela vzdy moc rada. Prijde mi, ze se ji i trochu ulevilo, ze ma ted klid, nekdy byl dost neprijemny. Myslim, ze mi v duchu vycita, ze jsem mu podobna. Jak vzhledove, tak trochu i povahou. Nevim, bud tim ze na to chce zapomenout aby ji to nebolelo a ja to porad pripominam, nebo ji to proste vadi ze jsem stejna :( pritom uplne stejna rozhodne nejsem. Ale je fakt, ze vzhledove uplne kopie, i vsechny nemoci jsem po nem zdedila :D

A vies napisat o mamke aj nieco pozitivneho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
17.11.16 22:23
@Anonymní píše:
Děkuji moc, přesne takhle jsem to chtela vyjadrit, protože mi to tak prijde :( a navic ja se fakt neopila schválně jako nekteri co byli se mnou - ze si rekli : a dneska se opiju. Ja chtela jen trochu abych mela tu příjemnou klidnou naladu, kdybych vedela co to se mnou udela, jednou bych si cucla nebo vubec :D

Já to chápu, mluvíš rozumně ;) Nepřipadáš mi jako někdo, kdo se courá po nocích, vyrábí průšvihy a rodičům z něj šediví vlasy.
Já to jako nějakou strašnou tragédii nevidím, jsi plnoletá, přišla jsi poprvé domů připitá, nebyla jsi předpokládám úplně mimo sebe, ani jsi neskončila na záchytce.
Každý se někdy poprvé opije a pokud se to nebude opakovat, jestliže bydlíš s matkou a víš, že to těžce nese…vzpomněla jsem si na básníky, jak tam maminka opilého Štěpána svlíká do postele a on mele nesmysly… :)

Maminka reagovala poněkud přehnaně, dávat zaracha v 18 kvůli jedné opilosti je přehnané, ale rozumím částečně jejímu strachu… Možná je to povaha, když píšeš že často křičí kvůli malichernostem, možná to je kvůli stresu a smutku ze smrti manžela, což by bylo do jisté míry pochopitelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.11.16 22:26
@Bábi Zlopočasná píše:
Nehladaj chyby v mamke. Si dospela, aspon sa tak sama chces vidiet, tak sa pozri sama na seba. Urobila si chybu? Urobila. Co takto sa zamerat na vlastne chyby, a nie len na tie mamkine?
A nie, neobhajuj sa tym, ze si sa kvoli mamke rozisla s chlapcom. Nenechal by Ta teraz, nechal by Ta pri inom probleme. Nie je to ziadna Tvoja zasluha, ze sa ukazalo, ze Tvoj vztah nebol tak dokonaly, ako si si myslela, a nie je to ani mamkina chyba, ze si zvolila ‚povinnost‘ pred laskou. Zvolila by si lasku pred povinnostou, bola by si teraz s floutkem, ktory je len do pohody, ale problemy zvladat nedokaze.

A neupinaj sa na psychologov. Psychologovia prd vedia, a prd pomozu. To mozes zajst za akymkolvek sarlatanom, pretoze silu, lasku a pochopenie musis najst sama v sebe. Ziaden psycholog Ti to do hlavy a srdca nenaleje.

A vobec, vies co by Ti povedal psycholog? Skus sa na situaciu pozriet ocami Tvojej mamy. Skus prist na to, preco tak strasne trvas na nejakom principe, nez aby si prijala vlastnu zodpovednost. Skus prist na to, preco za kazdu cenu potrebujes vyhrat nad mamou. Preco nedokazes AKO DOSPELA skusnut, ze si prestrelila, a ze teraz by si mala niest nasledky.

A vies co, prezradim Ti tajomstvo. Mozno keby si sa tak urputne detsky nebranila priznat, ze si urobila chybu, ktora mala za nasledok stratu maminej dovery, ale keby si sklopila usi, stiahla chvost, nasypala popol na hlavu, tak by mama mohla vychladnut podstatne rychlejsie, a uznat, ze to s tym zarachom bola z jej strany prehanka. Ale preto, ze sa spravas ako maly fracek, tak ju uistujes v tom, ze si zaracha zasluzis.

On me nenechal, to ja a prave proto, ze se nechoval k me rodine nejlip. No, choval se asi jako vsichni kluci v dnesni dobe, ale me to vadilo. On by se moc rad vratil, ted se chova moc hezky. A ja se nicemu nebráním, sama jsem tady několikrát uznala, ze jsem udělala chybu a moc me to trapi, ja jsem hodne citlivý člověk a dokazu se veci týrat i nekolik let… Me proste jen zajimalo jak to vidi jini lide, protoze v okoli nemam nikoho, s kym bych si mohla důvěrně popovídat. Kdyby nebyla moznost anonymity, nepsala bych to ani sem. Urcite mate pravdu, vim ze jste hodne chytrá, ja si jen chtela popovidat protoze důvěrnou kamarádku nemam, ktere bych to rekla.

• Citovat
  • Upravit
917
17.11.16 22:29
@Anonymní píše:
On me nenechal, to ja a prave proto, ze se nechoval k me rodine nejlip. No, choval se asi jako vsichni kluci v dnesni dobe, ale me to vadilo. On by se moc rad vratil, ted se chova moc hezky. A ja se nicemu nebráním, sama jsem tady několikrát uznala, ze jsem udělala chybu a moc me to trapi, ja jsem hodne citlivý člověk a dokazu se veci týrat i nekolik let… Me proste jen zajimalo jak to vidi jini lide, protoze v okoli nemam nikoho, s kym bych si mohla důvěrně popovídat. Kdyby nebyla moznost anonymity, nepsala bych to ani sem. Urcite mate pravdu, vim ze jste hodne chytrá, ja si jen chtela popovidat protoze důvěrnou kamarádku nemam, ktere bych to rekla.

Divím se, že na ni vůbec ještě reaguješ, už jen proto, že tvrdí to co tvrdí o teraputech. Kdyby sis o něčem chtěla psát, tak klidně napiš SZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.11.16 22:35
@ospalámyš píše:
Já to chápu, mluvíš rozumně ;) Nepřipadáš mi jako někdo, kdo se courá po nocích, vyrábí průšvihy a rodičům z něj šediví vlasy.
Já to jako nějakou strašnou tragédii nevidím, jsi plnoletá, přišla jsi poprvé domů připitá, nebyla jsi předpokládám úplně mimo sebe, ani jsi neskončila na záchytce.
Každý se někdy poprvé opije a pokud se to nebude opakovat, jestliže bydlíš s matkou a víš, že to těžce nese…vzpomněla jsem si na básníky, jak tam maminka opilého Štěpána svlíká do postele a on mele nesmysly… :)Maminka reagovala poněkud přehnaně, dávat zaracha v 18 kvůli jedné opilosti je přehnané, ale rozumím částečně jejímu strachu… Možná je to povaha, když píšeš že často křičí kvůli malichernostem, možná to je kvůli stresu a smutku ze smrti manžela, což by bylo do jisté míry pochopitelné.

Ja opravdu nejsem takový typ, vzdycky jsem byla „ta hodna, co dela rodicum radost“ :D - od zakladky do ted same jedničky, zadne tahání se s klukama, mela jsem jediného přítele pět let, ktery byl slusny, nepil, nekouřil, vydělával si ve stálé praci(coz u mladych kluku je dnes bohuzel vzacnost)… A mými jedinými kamarádkami jsou knihy a kocky :D
prave ze uz bych to nikdy nezopakovala takhle… Ja mamce preci rozumim a nerikam ze je špatná, jen me mrzi ze kdyz ji chci chytit za ruku a popovidat si s ni o tom, tak se ani trošičku nesnaží me pochopit. Po tatkove smrti jsem ja delala oporu ji a bráchovi, byla jsem v tu chvili misto te mamky. Naopak to jeste nebylo :(

• Citovat
  • Upravit
7355
17.11.16 22:35

Nevidím to jako průšvih nebo selhání a že bys měla „sklopit uši“ a stydět se. Neuděla jsi nic tak hrozného, jak tu některé nejen naznačují.
Poučila ses a příště budeš opatrnější.
Pokud Tě maminka nechce vyslechnout, třeba by to šlo vyjádřit dopisem, všechny pocity, emoce a vše co jí chceš sdělit.
A několikrát jsi zmínila, že jsi „celý tátá“ v takovém negativním smyslu. To mi tak ok nepřipadá, neměla by Ti nakládat takové myšlenky. Chápu její starosti atd., ale toto by být nemělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.11.16 22:39
@Anonymní píše:
On me nenechal, to ja a prave proto, ze se nechoval k me rodine nejlip. No, choval se asi jako vsichni kluci v dnesni dobe, ale me to vadilo. On by se moc rad vratil, ted se chova moc hezky. A ja se nicemu nebráním, sama jsem tady několikrát uznala, ze jsem udělala chybu a moc me to trapi, ja jsem hodne citlivý člověk a dokazu se veci týrat i nekolik let… Me proste jen zajimalo jak to vidi jini lide, protoze v okoli nemam nikoho, s kym bych si mohla důvěrně popovídat. Kdyby nebyla moznost anonymity, nepsala bych to ani sem. Urcite mate pravdu, vim ze jste hodne chytrá, ja si jen chtela popovidat protoze důvěrnou kamarádku nemam, ktere bych to rekla.

Pozri, mozno zniem tvrdo. Ale naozaj Ta nechcem ani zdeptat, ani sa Ti vysmievat. Len proste tu silu musis najst sama v sebe. A najdes ju vtedy, ked poznas, a pochopis pohnutky ostatnych.

Ako teraz s mamkou. Preco Ti asi dala toho zaracha? Co myslis? Preto, aby Ti dokazala svoju prevahu nad Tebou? Tomu hadam ani sama neveris.

A co ziskas, ked budes trvat na principe? Nebude to nahodou to, ze sa obidve zatnete, a budu u vas doma trieskat dvere, az kym neujdes za priatelom? A stojis o to?

Vies, byt dospela znamena aj pochopit postoje ostatnych ludi. Ked ich nebudes chapat, nebudes schopna ich ani tolerovat. A uz vobec nie zmenit.

Pisala si, ze sa vrtas v psychologii. Prestan sa zaoberat sama sebou. K nicomu Ti to nebude. U seba samej Ti staci, ak dokazes poznat, ako sa citis. Neboj, ani to nie je lahka uloha. Ja som teraz napriklad bola celu jesen urazena, a doslo mi to, az ked som sa ‚odrazila‘. Akurat neslo o clena rodiny, takze ‚srali muchy‘. Ked sa uz ale v tej psychologii vrtas, zacni skusat chapat ludi okolo seba. Potom nebudes taka nastvana, a dokazes pre konkretny pripad zlavit aj z principov.

Pamataj, srdce je najdolezitejsie. A dnes krvaca jak to Tvoje, tak to Tvojej mamy. Tak sa nezranujte navzajom este viac. Uz som Ti pisala, trosku pokory. Kazdy robi chyby, a v tejto situacii si chybovala aj Ty, aj Tvoja mama. Ale ked budes trvat na tom, ze Tvoja chyba vlastne chybou nebola, Tvoja mama rovnako bude trvat na tom, ze jej reakcia tiez nebola chybnou. Ludia zrkadlia. Malokedy sa stane, ze jedna strana pride s pokorou a laskou, a druha trva na povyseni a nenavisti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
17.11.16 22:41
@Bábi Zlopočasná píše:

tohle ale nemyslíš vážně, že ne? Pokud ano, tak dej pozor, aby si se nevznášela jako holubička.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.11.16 22:44
@romype píše:
tohle ale nemyslíš vážně, že ne? Pokud ano, tak dej pozor, aby si se nevznášela jako holubička.

Prepac, ja som zabudla, ze zakladatelka je svata, a Ty spolu s nou, a jedina chyba je v jej mame, ktora by sa mala chytit za nos, a zvysit zakladatelke vreckove, ako odskodne za ten neuvazeny pocin, a sice ze jej v tak pozehnanom veku udelila zaracha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
17.11.16 22:45
@Bábi Zlopočasná píše:
Pozri, mozno zniem tvrdo. Ale naozaj Ta nechcem ani zdeptat, ani sa Ti vysmievat. Len proste tu silu musis najst sama v sebe. A najdes ju vtedy, ked poznas, a pochopis pohnutky ostatnych.

Ako teraz s mamkou. Preco Ti asi dala toho zaracha? Co myslis? Preto, aby Ti dokazala svoju prevahu nad Tebou? Tomu hadam ani sama neveris.

A co ziskas, ked budes trvat na principe? Nebude to nahodou to, ze sa obidve zatnete, a budu u vas doma trieskat dvere, az kym neujdes za priatelom? A stojis o to?

Vies, byt dospela znamena aj pochopit postoje ostatnych ludi. Ked ich nebudes chapat, nebudes schopna ich ani tolerovat. A uz vobec nie zmenit.

Pisala si, ze sa vrtas v psychologii. Prestan sa zaoberat sama sebou. K nicomu Ti to nebude. U seba samej Ti staci, ak dokazes poznat, ako sa citis. Neboj, ani to nie je lahka uloha. Ja som teraz napriklad bola celu jesen urazena, a doslo mi to, az ked som sa ‚odrazila‘. Akurat neslo o clena rodiny, takze ‚srali muchy‘. Ked sa uz ale v tej psychologii vrtas, zacni skusat chapat ludi okolo seba. Potom nebudes taka nastvana, a dokazes pre konkretny pripad zlavit aj z principov.

Pamataj, srdce je najdolezitejsie. A dnes krvaca jak to Tvoje, tak to Tvojej mamy. Tak sa nezranujte navzajom este viac. Uz som Ti pisala, trosku pokory. Kazdy robi chyby, a v tejto situacii si chybovala aj Ty, aj Tvoja mama. Ale ked budes trvat na tom, ze Tvoja chyba vlastne chybou nebola, Tvoja mama rovnako bude trvat na tom, ze jej reakcia tiez nebola chybnou. Ludia zrkadlia. Malokedy sa stane, ze jedna strana pride s pokorou a laskou, a druha trva na povyseni a nenavisti.

kristepane jakou udělala chybu, že v 18ti letech se šla bavit a holt přišla domů ovíněná? No a co, tak jí máma měla říct, at si dá příště majzla a ne to takhle hrotit. Stát se to mně, tak najust přijdu příště v daleko horším stavu, to je totiž normální reakce 18 letého, snad po ní nechceš, aby měla rozum na 50, ona si k tomu sama věkem a zkušenostma sama dospěje, takže nepřeháněj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2258
17.11.16 22:46

Myslim ze to tvoje mamka prehnala. Chapu ze to v prvni chvili treba mohla prepisknout, ale mohla druhy den prijit a rict:sice se mi nelibi co jsi udelala ale nemela jsem to prehanet…
Jinak pokud jsi pro ni porad dite, kteremu muze davat zaracha, tak by to mela :cert: byt ona kdo te po smrti tatky ma drzet nad vodou. Pokud ty to mas zvladat sama jako dospela, pak mas i pravo delat dospele chyby, jako byla tato.
Zvazila bach bydleni u pritele a mamce navrhla, at si rekne jak casto te chce videt. Ale pocitm ze to se ji nelibi. Z toho co pises mi prijde ze te nekdy bere jako holcicku, ktera ma poslouchat, jindy jako dospelou ktera to ma zvladat a nakonec jako takoveho nahradniho partnera a to proste neni dobre.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2258
17.11.16 22:47

Ten smajlik tam byt nema pisu z mobilu pardon

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
17.11.16 22:47
@Bábi Zlopočasná píše:
Prepac, ja som zabudla, ze zakladatelka je svata, a Ty spolu s nou, a jedina chyba je v jej mame, ktora by sa mala chytit za nos, a zvysit zakladatelke vreckove, ako odskodne za ten neuvazeny pocin, a sice ze jej v tak pozehnanom veku udelila zaracha.

nejsem svatá, ale napsat, že psychologové jsou na prd, no to chce asi hodně odvahy. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí