Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Evelinea píše:
Ahoj, ja chodím každý den tak na 2 hodky se psem, pár cviků na panevni dno také zvladam, ale vztavani, sedani, otáčení bolí a nadute, citlivý bricho, pres ktere si ani nezavazu boty…
Ja mam bricho taky celkem nafoukle a taky dpst plyny jestli teda myslis toto? Ale ja brala dost silne antibiotika tak jsem myslela ze je to proto ale asije to spis tou operaci..hmm a probiotika si zkousela? Me strasne bolelo v pochve ale koupila sem si i specialni probiotika co se davaji do pochvy a asi po tydnu uleva. Uz me to neboli me akorar tlaci ten povisly mocak tak zkousim trochu stahovat ty svaly dole. Jinak pozitivni u me je ze jsem tak nejak zkrasnela, zmizely mi kruhy pod ocima a mam lepsi barvu…trochu jsem i zhubla tak bych rada hubla dal…
@Evelinea píše:
Ja to mám úplně stejně,.Gynekolog mi bolesti nevysvětlí, poslal me na plavání do bazénu, což bych si se svoji „bolavou“ fakt z hyg. důvodu nedovolila a svůj obří teřich bych také nevystavila. Bolest se mi pořád vraci, pred a po male me to take boli…Trochu se mi ulevilo po wobenzynu, tak nevím, jestli ho nezacnu zase brat…Ten pristroj na posilovani pan.dna neznam??
Fakt zkus probiotika ty specialni na vaginu, me to pomohlo, spravila se mi tam ta vaginalni flora a nemam to uz vysusene a hlavne me to nepali. A brala bych asi i probiotika na streva. Na ty vajecniky nic asi jen teplo, to mi pomohlo pri te moji strasne ovulaci co sem ted mela..trebas ji mela taky, poznas kdy ji mas?
@Meleri píše:
Ja mam bricho taky celkem nafoukle a taky dpst plyny jestli teda myslis toto? Ale ja brala dost silne antibiotika tak jsem myslela ze je to proto ale asije to spis tou operaci..hmm a probiotika si zkousela? Me strasne bolelo v pochve ale koupila sem si i specialni probiotika co se davaji do pochvy a asi po tydnu uleva. Uz me to neboli me akorar tlaci ten povisly mocak tak zkousim trochu stahovat ty svaly dole. Jinak pozitivni u me je ze jsem tak nejak zkrasnela, zmizely mi kruhy pod ocima a mam lepsi barvu…trochu jsem i zhubla tak bych rada hubla dal…
Tak to je fajn, ze se jinak citis dobře a stihlis…
..já zatím žádná pozitiva nevidím, šla jsem na operaci kvůli velikemu brichu a to mi zustalo, stále jak v 6.mesici…a k tomu permanentní bolesti,…kdybych měla druhou šanci, nikdy bych na to nešla…držím palce ať se ti močak umoudri… ![]()
@Evelinea píše:
Tak to je fajn, ze se jinak citis dobře a stihlis…..já zatím žádná pozitiva nevidím, šla jsem na operaci kvůli velikemu brichu a to mi zustalo, stále jak v 6.mesici…a k tomu permanentní bolesti,…kdybych měla druhou šanci, nikdy bych na to nešla…držím palce ať se ti močak umoudri…
Dneska jsem uz pouklizela a zas mi vylezl ten mocak:( tak polehavam. Nevim jestli ty cviky na panevni dno budou stacit. Ja sla na operaci kvuli myomu, vylo to nejake posledni stadium pred rakovinou. Je mi lip. S tim brichem muzes na nejake vysetreni? To prece neni normalni aby te tak nechali s velkym brichem…co tvuj obvodni lekar, nemuze te nekde poslat? Preju ti at he ti lip ![]()
Ahoj ženy.
Je mi 30 let a musela jsem 11.5.2020 podstoupit hysterektomii, kvůli CA na sliznici.
Dnes mne pustili domů. Ale co nastalo dkma, to je mazec. Neskutečně mně bolí břicho, střeva, nemohu na velkou, prostě to nejde, čůrání je po vykonání bolestivé, u čůrání je to prý normální, po cévkování.
Nyní sedím na gauču, zamotané břicho v dece, nahřívám i ručníky pokládám na břicho, pokrčené nohy, abych se prostě vyprděla. Za 2 hodiny, a užití espumisanu, jsem si jednou ulevila, ale bylo to jako nic. Vubec nevím, co dát. Teď mám takové návaly na zvracení. Jsem z toho špatná. Chápu, že jsem 5 dní po operaci, ale aby to bylo až tak hrozné…? Nevím. Vyčkám do půlnoci, manžel mi přiveze fenykl na čaj na prdení uvidíme. Do půlnoci vyčkám, pak asi jedu směr pohotovost. ![]()
@andulinkaaa jo mela jsem to taky.jsou to strasne plyny fakt hruza. Me jedine co pomohlo je ze jsem si strcila prst do zadku a ty plyny proste odesly. Pokazde kdyz jsem citila ze by to slo ven tak jsem si strcila prst od zadku a slo to ven a ta uleva…ja si mylsim, ze ty svaly jsou cele umrtvene a to telo si samo nepomuze…ale ono to prejde uvidis, proste to chce prezit a bude lip, uvidis. Hlavne nic nezvedej, ja jsem zvedala a podelala jsem si mocak. Spadnul mi a tlaci mi ven. Zeptej se kdy muzes zacit posilovat panevni dno. To je nejdulezitejsi asi po teto operaci
@Meleri
Dekuji. Mne se ted trochu ulevilo, jakš takš. No uvidíme
@Meleri přesně totéž se dělo mně, já jsem tedy neměla klasickou hysterektomii, ale výkon na děložní sliznici spodem a laparoskopicky. Hrozně zaplynovaná, mně nakonec pomohl Espumisan.
@pistalka1974 píše:
@Meleri přesně totéž se dělo mně, já jsem tedy neměla klasickou hysterektomii, ale výkon na děložní sliznici spodem a laparoskopicky. Hrozně zaplynovaná, mně nakonec pomohl Espumisan.
Ahoj. Ja mela vaginalne hysterektomii ale zustaly mi vajecniky. Mam problem s mocakem a temi svaly. Cvicim kazdy den i jogu. Sedla jsem poprve na kolo a pak mi bylo dost blbe, cele me to bolelo asi muzu na kolo tedkom zapomenout. Ty plyny jsou hrozne, chytla jsem normalne panicky zachvat jeste v nemocnici protoze jsem nemohla ani dychat. Dali mi nejake prasky a pomohlo to, ale pak me napadlo strcit si do zadku prst
byla jsrm fakt zoufala a tak to az fakt ppmohlo
@Meleri
Dékuju.
Já jsem včera myslela, že fakt zdechnu! Do 0.30 jsem myslela, že už pojedu na pohotovost. Ale pak jako mávnutím proutku jsem mohla jít spát. Každou hodinu jsem chodila čůrat, což bolí tedy stále, ale jsem 5den od operace, tak snad je to normální. Já měla hysterektomii laparo, kde mi dělohu vyndaly spodkem. Vaječníky mi nechaly. Dneska jsem byla ráno konečně na velké, takže je mi o něco lépe. Mohu alespoň sedět. Ale už nikdy víc! S vaječníkama prostě umřu, ty už si vyndavat nenechám! Strašné. Já jen doufám, že to s tím močákem, jak to neskutečně tlačí na ten spodek, když jdu na wc, a bolí mně až konečník, že se to prostě srovná…
ach jo.
@andulinkaaa píše:
@Meleri
Dékuju.
Já jsem včera myslela, že fakt zdechnu! Do 0.30 jsem myslela, že už pojedu na pohotovost. Ale pak jako mávnutím proutku jsem mohla jít spát. Každou hodinu jsem chodila čůrat, což bolí tedy stále, ale jsem 5den od operace, tak snad je to normální. Já měla hysterektomii laparo, kde mi dělohu vyndaly spodkem. Vaječníky mi nechaly. Dneska jsem byla ráno konečně na velké, takže je mi o něco lépe. Mohu alespoň sedět. Ale už nikdy víc! S vaječníkama prostě umřu, ty už si vyndavat nenechám! Strašné. Já jen doufám, že to s tím močákem, jak to neskutečně tlačí na ten spodek, když jdu na wc, a bolí mně až konečník, že se to prostě srovná…ach jo.
Ono se to srovna ja mela jakoby mi vrazili nuz do zadku kdyz jsem sla na velkou strasne. Proc ti to vybrali? Ja mela uz napul rakovinu. Jo je to hrozne ale musis to vydrzet. Pokud jsi nemela s mocakem problemy predtim nebo s panevnim dnem, tak asi budes v pohode, jen fakt nic nezvedat. Me rekli, zvednout tal salek kafe.
@Meleri šálek kávy
. Tak to zrovna asi nedodržuji. Našli mi karcinom endometria, takže podobné. V zacátku prý, teď čekám na histolku, ua 10 dni bude mit gynekolog, jestli to není někde dál. Jinak mne čeká chemo nebo radio ![]()
@Meleri holka, to tě lituju moc… Jak je to dlouho, co jsi byla operována?
Já měla problémy větší před výkonem, u mě to bylo urgentní, protože jsem strašně krvácela a ztratila 1,5l krve minimálně, takže jsem dostávala krev.