Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, koupila jsem v Lidlu plato vajec a každé druhé vajíčko má dva žloutky. Podle razítka na skořápce jsou to česká vejce z halového chovu. Nikdy jsem se s tolika „dvojčaty“ ve slepicím vejci nesetkala. Čím ty slepice krmí, že je to tak časté? ![]()
@roba18 je to divné. Já bych je vyhodila a zašle bych nekam na vesnici a tam koupila kvalitni
@Midliva píše:
@roba18 je to divné. Já bych je vyhodila a zašle bych nekam na vesnici a tam koupila kvalitni
Bacha na to, jsou zmutovaná! Slepice krmí zrnim od Temelína.
Ale teď vážně - je to v případě, že se z vaječníku uvolní 2 zralé buňky/vajíčka. Nejčastěji to bývá u starších slepic. Nejsou nijak nemocné, jen jsou na konci reprodukčního života
Stejně jako u žen před menopauzou bývají častější dvojčata.
@Midliva píše:
Máte štěstí. Co já vím, tak se dají nakoupit dvoužloutková separé, ale jsou podstatně dražší, než klasická vejce.
@Jahru píše:
Ale teď vážně - je to v případě, že se z vaječníku uvolní 2 zralé buňky/vajíčka. Nejčastěji to bývá u starších slepic. Nejsou nijak nemocné, jen jsou na konci reprodukčního životaStejně jako u žen před menopauzou bývají častější dvojčata.
No vidíš, já se dočetla, že je to časté u mladých nosnic, které se teprve „roznášejí“. Asi obojí bude možnost. Jen mě zaráží, že z 20 vajec je to dobrá polovina, ne-li 2/3 plata.
@LilyJane píše:
Máte štěstí. Co já vím, tak se dají nakoupit dvoužloutková separé, ale jsou podstatně dražší, než klasická vejce.
No štěstí… Pověra říká, že toto vajíčko znamená smrt. ![]()
@Jahru píše:
Ale teď vážně - je to v případě, že se z vaječníku uvolní 2 zralé buňky/vajíčka. Nejčastěji to bývá u starších slepic. Nejsou nijak nemocné, jen jsou na konci reprodukčního životaStejně jako u žen před menopauzou bývají častější dvojčata.
ahá, proto jsme to doma mívali, když zemřela babička, která uměla slepici zabít, tak jsme nechávali slepice umřít stářím, po pátém roce už teda nesnášely nic
Dokud jsme měli slepice, tak jsme to měli. Normální jev. Dají se i u nás v drůbežárně koupit dvoužloutkova či tří, je to nestandart. U nás bývalá levnější.
@LilyJane píše:
A to ty slepice nějak speciálně krmí nebo je to speciální druh slepice? ![]()
Jak vzniká dvojce asi tuším. Ale lze nějak cíleně dvojčata zaručit?
@stinga píše:![]()
![]()
čí? té slepice, že je stará?
Jo slepice, že je stará. ![]()