Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A ještě jedna poznámka:Vánoce bez svých rodičů si určitě „užijete“ ještě mnohokrát, až zemřou…Možná pak někoho z vás napadne až budou vaše děti nebo vnoučata rozbalovat dárky „kéž by to mohla vidět moje máma“.
My travime Stedry den s muzovou rodinou, bylo by to takove smutne, kdybychom byli doma jen tri. Ale kdyz jsme u tchyne, také si vozim svoji polivku, oni mají jinou, ktera mi nechutna, a bez „me“ polivky to pro me nejsou Vanoce
. Kapra a salat snim jakekoli
.
@ulice píše:![]()
docela koukám kolik lidí považuje za rodinu jenom manžela a děti
Rodiče nejsou rodina? A co vaše děti, až jednou budete na štědrý den sami, protože už nebudete JEJICH rodina? To je takový problém jet na hory až den po Vánocích?
My se na Vánoce scházíme na několik dní všichni sourozenci, jejich partneři, prarodiče, děti, v některých dnech tety a strýcové, sestřenice, bratranci…Neříkám, že takhle to nusí být všude, ale určitě alespoň rodiče a sourozenci s rodinou jsou taky moje rodina. A pro děti je mnohem krásnější zážitek být na Štědrý den s chumlem lidí, které je opravdu milují než jen s dvěma rodiči a nezažít ten pocit velké, milující se, smečkyA třeba pro babičky je to neopakovatelný zážitek vidět vnoučata o Vánocích
Kdo ví kolikrát ještě budou mít tu možnost
… Nikdy bych to svým rodičům ani tchýni(a to nejsme nejlepší kamarádky)neudělala
Nikdy bych je o to neochudila, protože zrovna na Štědrý den si chci v klidu sníst kapra na horách
A že si tchýně nosí krabičku???No a co???To je takový problém???Alespoň nemusíš tolik vařitA stará škola je holt zvyklá na ten svůj salát a řízek, totální prkotina, výmluva.
no, jedna věc je trávit Vánoce s velkou milující rodinou a užívat si to, ale pokud jak pisatelka píše se všichni „automaticky pozvou“, nosí si vlastní jídlo a případně vytvářejí atmosféru, o kterou zakladatelka ani její manžel nestojí, tak to bych si prostě také nenechala líbit a odjela na hory.. třeba si pak začnou další Vánoce více užívat a hostitelku více ocení.. Pokud je manžel sprůběhem Vánoc nespokojený, rozhodně bych „situaci dál nehrotila“..
@ulice jasně, kdybychom mohli odjet později, udělám to tak.ale od 26. pracuji, takže to nehrozí
Krabičky si vozí švagrová a tchýni nakáže, že musí jíst její.
Jde asi o povahu, já jsem samotář, takže si umím představit být sama.
My na tie hory sme teda moju mamu nebrali, lebo bola vzdy u sestry, inak by sme ju vzali alebo boli doma s nou, lebo je sama. Manzelovi rodicia su spolu a plus maju na Vianoce prababicku.
Napriklad moj manzel by sa zmieril s mojou mamou, aby nebola sama, tak ako sme ju tu mali napr. na Silvestra, ale proste cely huf rodiny na Stedry vecer neda. Je introvert a najskor by sa niekam schoval ![]()
@ulice já mám společný Vánoce ráda a každý rok tu u nás jsou stejné všichni, ale bohužel ne všichni maj tak dobrý vztahy jako vy. U nas se minuly rok všichni pohádali a mě z toho bylo do breku ![]()
Jeďte na hory a udělejte si z toho tradici. Má to svoje velké kouzlo. Mamince to domluvte s tchýní a švagrovou. Ať se holky u některé slezou a nebudou na vánoce samotné. Já osobně bych samotná byla doma a byla bych moc spokojená a nešla bych nikam a k nikomu. Ovšem s mou velkou rodinou mě to nikdy nepotká a tak už vymýšlím dárky na vánoce. ![]()