Vánoce - proč dárky dospělým?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
4214
4.11.18 11:04

Upřesním.Cukrovi od rodičů si ráda vezmu,chutná mi.Dárky od rodičů nečekám..holky tím myslím VECI ne cukroví. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1069
@Kelsey píše:
Tohle je troll.

Taky si to začínám myslet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4262

:,( :,( :,( ja taky nedostala smajlika…a ted mam zkazeny zbytek nedele :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4214
@Denisa56 píše:
@Janiiska Diskusi jsem nedočetla celou. Chci ti jen napsat - nežer se tolik, prosím tě. :mrgreen:

Stačí když mě tady žerou jiné :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1487
4.11.18 11:05

Přestaňme dál přispívat do této diskuse a troll zmlkne, jen ho přiživujem. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
4.11.18 11:05

@Kelsey @cilly podle mne to troll nebude. Jen pekne protivná ženská

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4214
4.11.18 11:06
@ivoun píše: :,( :,( :,( ja taky nedostala smajlika…a ted mam zkazeny zbytek nedele :zed:

Nežer to tolik :lol: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4262
4.11.18 11:07

@Janiiska nezeru, jsem opravdu litostiva :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33190
4.11.18 11:13
@Janiiska píše:
Dobrý den,
Proč se dávají na vánoce dárky dospělým a ne jen dětem? Když dospělý člověk, který si vydělává si může koupit sám co potřebuje. Mne osobně je hloupé, přijít k rodičům a čekat, že mi na vánoce něco dají. Jsem dospělá vydělám si, mohu si koupit sama. Jediny dárek, který mě potěší je ten, že se všichni setkáme v klidu, míru a ještě máme rodiče tady.Kdyz jsem během roku viděla, jak ostatním holkám okolo mého věku odešla třeba maminka.Ty holky, jim bude chybět rodič, ne nějaký dárek věc, který si mohou koupit samy kdykoliv.
Vánoce by měly být o dětech, že jim se dají dárky, protože věří na Ježíška a nevydělávají si ti starší. U dospělých podle mého názoru už by to mělo být o tom, že se všichni setkaji, povikladaji u vánočního stolu a jsou rádi, že se tento rok opět všichni sešli a jsou zdraví. Jenze tohle si uvědomuje jen malé procento dospělých.

Tak každý si to dělá podle svého. Mně by přišlo zase naopak hloupé nikomu z dospělých nic nedat jen proto že jsou dospělý a vydělávají :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2451
4.11.18 11:15

Dárky si dáváme i mezi dospělými, nic přehnaného, spíš symbolicky. Já si myslím, že je to tak v pořádku. A to právě kvůli dětem. Děti by měly vidět, že i dospělí se umí obdarovat, radovat, že i na nich záleží…přijde mi, že kdyby děti viděly, že oni dárky ano, my ne, mohly by si vzít do života, že až budou větší, nebude na nich záležet. Že dospělí si radost a překvapení nezaslouží.. :nevim:
Nicméně byly roky, kdy jsem coby studentka měla hluboko do kapsy a z Vánoc jsem měla vítr, hrozně jsem chtěla dávat a nebylo z čeho a na handmade dárky jsem neměla talent, pak ano, bývalo nepříjemné dostávat dárky a sama dávat jen po jednom každému a ještě velmi levném..je-li toto váš případ, tak vás chápu. Jestli ne, tak je to jen o domluvě v rodině a dodržování dohody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
4.11.18 11:17

@Janiiska hele ty jsi ale brutálně zaseklá v tom, že jediné správne je to, jak to vidíš, vnímáš a chceš mít ty. Ostatní ti tady svůj postoj vysvětlili, ty to jen napadáš a podsouváš jim, jak je to špatné a jediné správné je to, jak to máš ty. Buť takhle před Vánoci trochu tolernantí a dopřej ostatním jako dárek právo na vlastní názor a přístup. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4214
4.11.18 11:19
@Lada84 píše:
Dárky si dáváme i mezi dospělými, nic přehnaného, spíš symbolicky. Já si myslím, že je to tak v pořádku. A to právě kvůli dětem. Děti by měly vidět, že i dospělí se umí obdarovat, radovat, že i na nich záleží…přijde mi, že kdyby děti viděly, že oni dárky ano, my ne, mohly by si vzít do života, že až budou větší, nebude na nich záležet. Že dospělí si radost a překvapení nezaslouží.. :nevim:
Nicméně byly roky, kdy jsem coby studentka měla hluboko do kapsy a z Vánoc jsem měla vítr, hrozně jsem chtěla dávat a nebylo z čeho a na handmade dárky jsem neměla talent, pak ano, bývalo nepříjemné dostávat dárky a sama dávat jen po jednom každému a ještě velmi levném..je-li toto váš případ, tak vás chápu. Jestli ne, tak je to jen o domluvě v rodině a dodržování dohody.

O tom sem právě v úvodním příspěvku psala.Ze dárky dětem a starším,kteří si ještě nevidelávaji.
Je to první otázka,názor a úvaha.Ne rada,co by měli ostatní dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30300
4.11.18 11:20
@Markéta80 píše:
a proč ne? Tím že jsem dospělá mám sedět u stromečku a koukat? A co až děti řeknou jestli jsme zlobila že mne ježíšek nic nedal? Manžel má stejný finanční limit na dítě a i na mne ;) Bylo by to smutné sedět a koukat. my dáváme dárek i psům takže psi dostanou a já nic :lol: To tady zase bude diskuzí kolik ženských nic nedostalo a spokojené nejsou :? Vánoce mám hodně ráda. Dcera už psala Ježíškovi a musela jsem si napsat i já a i manžel :lol:

Přesně tak. Malé děti pak budou řešit, že někdo zlobil, někdo ne. Setkáváme se i během roku, nejen na vánoce, zveme se na oběd o víkendu, abysme si popovídali, tak na vánoce přidáme i dáreček. Pejsci u nás taky čekají na dáreček, už ví, že jak se zdobí stromeček, že večer bude dobrota. Nekupujeme nijak drahé dárky, ale něco pro radost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4214
4.11.18 11:22
@sakota píše:
@Janiiska hele ty jsi ale brutálně zaseklá v tom, že jediné správne je to, jak to vidíš, vnímáš a chceš mít ty. Ostatní ti tady svůj postoj vysvětlili, ty to jen napadáš a podsouváš jim, jak je to špatné a jediné správné je to, jak to máš ty. Buť takhle před Vánoci trochu tolernantí a dopřej ostatním jako dárek právo na vlastní názor a přístup. ;)

Takže znovu po několikáté. :lol: v úvodním příspěvku je otázka „?“ Názor a úvaha,ne rada co by měli dělat.
Ať si to každý, dělá jak chce-tuto větu už píšu znad po třetí. :roll: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4214
4.11.18 11:23
@Aspera píše:
Přesně tak. Malé děti pak budou řešit, že někdo zlobil, někdo ne. Setkáváme se i během roku, nejen na vánoce, zveme se na oběd o víkendu, abysme si popovídali, tak na vánoce přidáme i dáreček. Pejsci u nás taky čekají na dáreček, už ví, že jak se zdobí stromeček, že večer bude dobrota. Nekupujeme nijak drahé dárky, ale něco pro radost.

Malé děti jsou zaujaty darkama,ne jestli někdo zlobil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová