Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nestihla jsem přečíst celou diskuzi, ale dárky si dáváme v rodině proto, aby obdarovaný měl radost. A baví mě vymýšlet dárky, celý rok poslouchat co si kdo přeje, nebo při nejhorším se podívat na internet na seznam dárků (ale to je spíše pro ostatní členy rodiny), mě totiž baví vymýšlet co komu koupím a už x let se vždycky trefím.
@terinka4444 píše:
@Kelsey a který prosím tě? Já dám klidně pár tisíc, protože já chci ozdobit strom na začátku prosince, ale to mi nevydrží žádný živý pak do Vánoc. Jenže jsem nenarazila na hezký umělý. A ještě se trochu bojím, že vyhodím spoustu peněz za umělý a pak budu smutná, že nemám živýale zase takhle ho zdobíme až kolem 15. aby prostě vydržel a to je málo času se stromkem
loni jsem přestala topit v obýváku, mrzla jsem, neodstranila špičku, rosila a stejně ten stromek schnul před očima
https://www.umelystromecek.cz/…rska-220-cm/ my mame druhy rok tento, chtela bych ten zasnezeny https://www.umelystromecek.cz/…zeny-220-cm/. Mi se jich libi vic. Kdyz se podivas na stranky v zahranici, tak sezenes plno stromku hezkych.
Ono je hodne sucho, malo prsi. Takze i ta struktura stromu tomu odpovida. U nas uz je to kriticke, ze listopad a my mame v obci od cervence zakaz uzivat vodu (na zalevani atd.).
@Lalelale píše:
Jasný az na to, ze o nepochopeni velkou vetsinou rves hned na predchozi strance
Ti kteří text názor a uvahu pochopili, ti napsali, těch sem označila smajlikama
ty jsi mezi nimi nebyla
Přečetla jsem celou diskuzi, přijde mi problém, zakladatelko, že predpokladas stejně odtažitě vztahy, které máte u vás. Ale každý to má jinak. Já třeba dávám rodičům drahé dárky, které si nemohou jako důchodci koupit, třeba dovolenou nebo wellness. Je to forma poděkování a také péče o ně, pod stromečkem to má jinou atmosféru. Pres rok by to třeba od mně ani nevzali. Sourozencům dávám maličkosti, které ale vím, že jim udělají radost, znám jejich vkus. Část neteří a synovců mám dospělých, dávám jim blbosti, na které by měli být už velcí a to bys měla vidět, jakou mají radost. Je mi úplně sumak, co dostanu já. Většinou ale dostanu něco, co mě fakt potěší, třeba poukázku na kosmetiku i s hlídáním. Je to k nezaplacení - ten odpočinek od dětí.
@Janiiska píše:
Ti kteří text názor a uvahu pochopili, ti napsali, těch sem označila smajlikama![]()
ty jsi mezi nimi nebyla
Uuuuu to me mrzi
dostanou vyvolení i medaile?
@Novak2 píše:
Přečetla jsem celou diskuzi, přijde mi problém, zakladatelko, že predpokladas stejně odtažitě vztahy, které máte u vás. Ale každý to má jinak. Já třeba dávám rodičům drahé dárky, které si nemohou jako důchodci koupit, třeba dovolenou nebo wellness. Je to forma poděkování a také péče o ně, pod stromečkem to má jinou atmosféru. Pres rok by to třeba od mně ani nevzali. Sourozencům dávám maličkosti, které ale vím, že jim udělají radost, znám jejich vkus. Část neteří a synovců mám dospělých, dávám jim blbosti, na které by měli být už velcí a to bys měla vidět, jakou mají radost. Je mi úplně sumak, co dostanu já. Většinou ale dostanu něco, co mě fakt potěší, třeba poukázku na kosmetiku i s hlídáním. Je to k nezaplacení - ten odpočinek od dětí.
Nemáme odtazite vztahy,nebydlíme blízko sebe,každý bydlíme jinde a daleko od sebe,sešlosti jsou na vánoce.
@Janiiska píše:
To je smutné,že na lidském štěstí radosti na vánoce záleží na věci,ne na přítomnosti a zdraví toho blízkého.
Zbytečně to dramatizuješ. Když nechceš dávat dárky dospělým, tak nedávej a stejně tak si je nevezmi, co je na tom ke zkoumání
![]()
A ke tvé otázce - dárky se obvykle dávají bez ohledu na věk, patří to k Vánocům, je to tradice, milá a příjemná. Nejen, že se všichni sejdou, ale ještě se navíc podarují maličkostí, nebo klidně i hodnotným dárkem, proč ne? ![]()
U nás v rodině si třeba nedáváme dárky mezi sourozenci (ani k narozeninám), ale rodičům kupujeme. Hlavně takové,k které si samy nekoupí. V manželově rodině dává každý každému. Nejvíc pochopitelně dostanou děti, ale potěší, když víš, že někdo na tebe myslel a maličkost ti pořídil. O tom, že si radost děláme celoročně a těšíme ze společných chvil, o tom psát nebudu, to je naprostá samozřejmost ![]()
@Janiiska píše:
Ti kteří text názor a uvahu pochopili, ti napsali, těch sem označila smajlikama![]()
ty jsi mezi nimi nebyla
Nejsi ty učitelka? Připomínáš mi jednou zapsklou babku od nás že střední
ta taky dávala odměny tem, kteří ji aspoň občas přitakali a všichni ostatní byli natvrdlí omezenci
Přijde mi, že jsi založila diskuzi z potřeby zaprudit si a zarejpat. Jestli jsi takhle „příjemná“ a proto nedostáváš a nedáváš dárky nebo je tomu naopak, je jedno. Každopádně se prezentuješ jako protivná osoba, které bych nejenže nedala drobnost pro radost, ale ani bych ji nechtěla mít na svátky ve svém okolí.
Janiiska
Já (a asi nejsem jediná v této diskuzi) si myslím že mám problém sama se sebou, měla bys navštívit psychologa a asi máte problémy v rodině. Normální lidé se totiž scházejí (volají si nebo se vidí aspoň přes skype) celý rok, takže nemají potřebu hrát si na šťastnou rodinku jenom jednou v roce o vánocích
, je mi tě líto, vidět rodinu jednou za rok a hrát si jak se máte rádi a celý rok si na sebe vzájemně nevzpomenout
.
@krajta píše:
Janiiska
Já (a asi nejsem jediná v této diskuzi) si myslím že mám problém sama se sebou, měla bys navštívit psychologa a asi máte problémy v rodině. Normální lidé se totiž scházejí (volají si nebo se vidí aspoň přes skype) celý rok, takže nemají potřebu hrát si na šťastnou rodinku jenom jednou v roce o vánocích, je mi tě líto, vidět rodinu jednou za rok a hrát si jak se máte rádi a celý rok si na sebe vzájemně nevzpomenout
.
Mě je líto upřímně tebe,že jsi nepochopila,když je rodina 200-300km od sebe,tak jak se mají častěji scházet?Problémy v rodině nejsou,o tom bych musela něco vědět.
Píšeš jako kdyby si všechno věděla a všude byla ![]()
@tetaagáta píše:
Přijde mi, že jsi založila diskuzi z potřeby zaprudit si a zarejpat. Jestli jsi takhle „příjemná“ a proto nedostáváš a nedáváš dárky nebo je tomu naopak, je jedno. Každopádně se prezentuješ jako protivná osoba, které bych nejenže nedala drobnost pro radost, ale ani bych ji nechtěla mít na svátky ve svém okolí.
Asi tak.
@Janiiska píše:
Nemáme odtazite vztahy,nebydlíme blízko sebe,každý bydlíme jinde a daleko od sebe,sešlosti jsou na vánoce.
Já ti nevím, ale asi to bude o vztazích, můj muž má rodinu 500km od nás a nikdy nám nedělalo problém udělat radost, volame si přes skype dost často a víme o sobě dost. Tchýně už zemřela, takže se spíš jezdi k nám a za zivota tchýně jsme třeba Vánoce slavili i v březnu, když švagrova neměla volno z práce, tak stál stromek do brezna a jeden den jsme si udělali štědrý den a pak i silvestra. To byvalo za bezdetna, dneska tedy máme Vánoce opravdu na Vánoce, svagr a švagrová jsou letos dost zaměstnání, takže neprijedou, ale budou tu mít něco schované.
@Janiiska Tobě někdo slapnul na kuří oko?
![]()
Dle toho, co píšeš, je tohle tvůj názor, ale zbytek rodiny ho s tebou nesdílí, ze?
Já Vánoce miluju, už se tesim, až vyzdobim byt, až budu balit dárky (dávám si záležet, abych vybrala to, co dotyčného potěší, což nemusí byt dary za tisíce), zdobit stromeček. Mám rada tu atmosféru, rozzarene oči naši dcery u stromečku. Taky máme část rodiny daleko (manzelovu mimo ČR), ale i během roku se vidíme - protože chceme a ten čas si na sebe uděláme.
A teď jsem ukapla slzu u vánoční reklamy Penny, tu s tím dědouškem.
Jasný az na to, ze o nepochopeni velkou vetsinou rves hned na predchozi strance