Vánoce - proč dárky dospělým?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
69235
4.11.18 08:24
@Janiiska píše:
Já jsem spokojená,proto taky žádné dárky nechci.

Víš, co je pro mě největší radostí? Vymýšlet ty dárky, shánět ty dárky, balit ty dárky, Vánoce jsou vždy u nás, takže připravovat ten čas,kdy jsme pak všichni spolu. Víc než svoje dárky miluju koukat na ostatní, kal dostanou ten dárek, jak ho rozbalují, jak se jim rozzáří ten obličej. Jsem ještě fotograf, vyžívám se v emocích a mívám z toho krásné fotky, ty rozzářené šťastné oličeje, ty oči…proto jsi pro mě sobec, který tímto postojem, který já vnímám jen jako pózu být odlišná a tím důležitá, kazí radost svým nejbližším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
4.11.18 08:25
@Tichošlápek píše:
@terinka4444 a just ne :mrgreen: aspoň nějaký pozitivní efekt tahle diskuze měla - konečně manželovi odkyvu ten dvoumetrový stromek, po kterém pošilhává už tolik let a děti pustím ze řetězu při nákupu ozdobicek :lol:

já mám potřebu jít a upéct si štolu, asi to dneska udělám :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4214
4.11.18 08:27
@terinka4444 píše:
já mám potřebu jít a upéct si štolu, asi to dneska udělám :mrgreen:

A nemusíš čekat na Štědrý den. :lol: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
finduska
4.11.18 08:27

@Janiiska a ty kdyz dostanes darek od manzela treba nebo od rodicu na vanoce ,tak jim reknes,ze to nechces?Ze darky nepotrebujes a at si je strci nekam? :roll:
Darkovy kos s nevim co clovek ma rad snad pitesi kazdeho ne(lahev,cokolada,oříšky a malickost pro radost)

• Citovat
  • Upravit
69235
4.11.18 08:28
@Tichošlápek píše:
@terinka4444 a just ne :mrgreen: aspoň nějaký pozitivní efekt tahle diskuze měla - konečně manželovi odkyvu ten dvoumetrový stromek, po kterém pošilhává už tolik let a děti pustím ze řetězu při nákupu ozdobicek :lol:

a propos, ať ta diskuze k něčemu je, jaký strom? Vždycky prosazuji živý, už snad sto let, zdobíme už v průběhu prosince a vždycky mi na Štědrý den pomalu opadává, ale ještě jsem nenašla žádný umělý, který by byl dost dobrý :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122257
4.11.18 08:28

U nás si dospělí dárky nedávají - nanejvýš dostanem od našich obálku s penězi. Já to mám jednoduché - mám tříletou dceru. Loni jsme se sešli všechny tři rodiny - bratři to mají stejně. Nejdůležitější je ta Vánoční atmosféra a že se všichni sejdou u stromečku. Bohužel,loni už to bylo bez mé ženy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
4.11.18 08:32
@terinka4444 píše:
a propos, ať ta diskuze k něčemu je, jaký strom? Vždycky prosazuji živý, už snad sto let, zdobíme už v průběhu prosince a vždycky mi na Štědrý den pomalu opadává, ale ještě jsem nenašla žádný umělý, který by byl dost dobrý :mrgreen:

My máme živé, ale jezdí pro ne manžel do zahradnictví a vždy mi roztouženě posílá fotky obr stromu :lol: kupuje tuším kanadský smrk, ale řežou ho čerstvý a tak vydrží hodně dlouho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24002
4.11.18 08:33
@terinka4444 píše:
já mám potřebu jít a upéct si štolu, asi to dneska udělám :mrgreen:

Miluju dobu předvánoční, kdy celý dům voní cukrovím, pouštím si koledy a těším se na ten vánoční mumraj. Nejvíc mě mrzí, že už nepeču 20 druhů cukroví, bo já ho nemůžu a ani manžel mu už moc nedá. Děti přijíždí vždy až 26. takže přeslazeni a tak už jen vybírají druhy které nepečou. ten den se i předávají dárky a vždy i na nás ježíšek myslel. S manželem trávíme štědrý večer sami a ano dárky si nedáváme, na nákupy jezdíme společně a tím padá okamžik překvapení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4262
4.11.18 08:33
@Janiiska píše:
A kolika lidem udělá radost dárek vánoční cukroví? :think: Předminulý rok jsem koupila dárky,které dva lidi z rodiny nepotěšil,protože to nebyl dárek v hodnotě 1000 korun.

To bude mila zlata problem v tve rodine, kdyz resis, ze darek pod 1000 korun neudelal radost :think: U nas se na penize nehraje a radost udela i malickost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
finduska
4.11.18 08:37

Ja to treba mam tak ze vim ze od babi a dedy dostanem penize a od tchana take kazdy stejne a pres to vlak nejede.darky kupocat nebudou ale penize daji i kdybychom nechtěli.tak jsem se to naucila tak,ze si koupim neco co se mi libi a normalne bych si to nekoupila, pac to neni nutne :mrgreen: treba druhy parfem, nebo jako vloni obri satek za 400 :lol: synovi koupim a manzel si koupi a pak to vymenime za ty penize :lol: protoze obalky s peneui se zase prici me. :jazyk:

• Citovat
  • Upravit
4214
4.11.18 08:38
@mrav píše:
U nás si dospělí dárky nedávají - nanejvýš dostanem od našich obálku s penězi. Já to mám jednoduché - mám tříletou dceru. Loni jsme se sešli všechny tři rodiny - bratři to mají stejně. Nejdůležitější je ta Vánoční atmosféra a že se všichni sejdou u stromečku. Bohužel,loni už to bylo bez mé ženy…
?

Přesně tak :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4214
4.11.18 08:39

Když sourozenci byli daleko od sebe,proto se častěji nenavstevuji,jak potom člověk pozná co jim udělá radost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
4.11.18 08:41
@terinka4444 píše:
a propos, ať ta diskuze k něčemu je, jaký strom? Vždycky prosazuji živý, už snad sto let, zdobíme už v průběhu prosince a vždycky mi na Štědrý den pomalu opadává, ale ještě jsem nenašla žádný umělý, který by byl dost dobrý :mrgreen:

Jsou i hezke umele, ale jsou drazsi. My mame ted za 2,5 tis., je hezky, vysoky, huste vetve. Mam zalusk na drazsi. Ty jsou uplne vymakane.
Mame podlahove topeni, takze by to opadavalo, proto zivy nechci.
Muj muz to chce letos zkusit, ze vezmeme zivy. At klidne sezene, ale musi byt vysoky, husty, ne daleko vetve od sebe. Zadne opelichane, zakrsle koste doma nechci. Jestli se kocour pozvraci, ze to bude ozirat, tak to uklizi muj drahy.
Na Silvestra uz ma byt muz v praci v zahranici. Vrati se koncem ledna. Umely prenesu, sklidim. Zivym ocesu steny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4214
4.11.18 08:42
@finduska píše:
Ja to treba mam tak ze vim ze od babi a dedy dostanem penize a od tchana take kazdy stejne a pres to vlak nejede.darky kupocat nebudou ale penize daji i kdybychom nechtěli.tak jsem se to naucila tak,ze si koupim neco co se mi libi a normalne bych si to nekoupila, pac to neni nutne :mrgreen: treba druhy parfem, nebo jako vloni obri satek za 400 :lol: synovi koupim a manzel si koupi a pak to vymenime za ty penize :lol: protoze obalky s peneui se zase prici me. :jazyk:

Se sourozenci nebydlíme blízko sebe,každý býváme jinde,proto se tolik nenavstevujeme,proto ani nevíme,co by se nám hodilo nebo nás potěšilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61085
4.11.18 08:43
@Janiiska píše:
Tu radost člověk ostatním může udělat i během roku,ne jen k Vánocům.

Muze, ale proc by ji nemohl udělat i otech vanocich? :mrgreen:
ale jinak je to na kazdym jak se dohodne, nemusite si preci mezi dospelymi davat darky :nevim: staci se dohodnout budem davat jen detemca hotovo..
Nasi uz maj 4vnoucata a kdyby meli davat 4vnoucatum,dvou dceram a jejim partnerum naky veledary tak prijdou na buben, mamka ma taky jeste rodice.. Takze my si nedavame veledary, ale drobnost tam vzdycky mame.. A my jim taky naky drobnosti koupime..
Neni to přeci jen o darkach za tisice..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová