Vánoce - proč dárky dospělým?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
finduska
4.11.18 08:12

Mela jsem napsany dlouhy příspěvek, ale smazala jsem ho. Protože mi přišlo, ze v nem obhajuji nase zvyky a uplne zbytecne.Tady pani nezajímá proc to tak mame, chce nas přesvědčit o tom, ze to děláme blbe a jsme materialisti co maji Vanoce pro prachy :lol:

• Citovat
  • Upravit
18001
4.11.18 08:14
@Janiiska píše:
Dobrý den,
Proč se dávají na vánoce dárky dospělým a ne jen dětem? Když dospělý člověk, který si vydělává si může koupit sám co potřebuje. Mne osobně je hloupé, přijít k rodičům a čekat, že mi na vánoce něco dají. Jsem dospělá vydělám si, mohu si koupit sama. Jediny dárek, který mě potěší je ten, že se všichni setkáme v klidu, míru a ještě máme rodiče tady.Kdyz jsem během roku viděla, jak ostatním holkám okolo mého věku odešla třeba maminka.Ty holky, jim bude chybět rodič, ne nějaký dárek věc, který si mohou koupit samy kdykoliv.
Vánoce by měly být o dětech, že jim se dají dárky, protože věří na Ježíška a nevydělávají si ti starší. U dospělých podle mého názoru už by to mělo být o tom, že se všichni setkaji, povikladaji u vánočního stolu a jsou rádi, že se tento rok opět všichni sešli a jsou zdraví. Jenze tohle si uvědomuje jen malé procento dospělých.

ty kráso a co lidi co nemaj děti? jako jen stromek a šlus? :nevim: já dárky miluju a miluju je dávat ostatním. a co třeba opuštění lidi, myslíš, že by jim neudělalo radost, že je někdo obdaruje třeba blbou krabičkou cukroví, nebo že dá někdo bezďákovi vatovou bundu? :nevim: si slav vánoce jak chceš, po svým a klidně bez dárku a za každou cenu to necpi ostatním jako jedinej správnej směr, co by se měl. to je na houno :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
4.11.18 08:14
@Janiiska píše:
Ne,přišla jsem si jen napsat svůj názor a uvahu. :think:

Ale prezentujes se dost nestastne, ze vypadas na nevrlou, protivnou odpurkyni darku o Vanocich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4214
4.11.18 08:15
@lamicina píše:
Já nikdy nevhodný dárek nedostala ani nedarovala. Tam se právě pozná, jaké ty vztahy jsou během celého roku, jak se lidé znají, vědí co jim udělá radost, myslí na sebe navzájem. Někdy je to spíš překvapení než nevhodnost dárku. Jedny vánoce se nám dospívajícího synovce podařilo oponožkovat :lol: designovýma ponožkama, ale dostal i jiné věci a byla to spíš sranda. A děti vyžadují abychom psali Ježíškovi také, píšeme za rodinu dopis. U nás nevhodné dárky dává jen extchýně, protože ta se o nikoho nezajímá a dává i dětem, to co by udělalo radost jí např. 5leté dítě asi nepotěší 8kg balení pracího prášku :lol: .

V tomhle máš pravdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Eve
4.11.18 08:16

Tak je to o domluve. Uprimne jsem tez spis na oslavu Vanoc jako takovych a cela rodina letos zvazuheme, ze si udelame kolotoc pro poteseni, tedy kazdy da jeden darek a jeden dostane.

Ale jsou na to naladeni vsichni a vyjimame z toho deti a rodinu mama-tata-dite jako takovou, mluvim o Vanocich v sirokem kruhu.

Kazda rodina to ma dle sveho. Neprijde mi spravne to stavet - dame si darky a nevazime si pritomnosti daneho cloveka kontra nedame si darek a vazime si pritomnosti daneho cloveka. Ono se to jaksi nevylucuje.

• Citovat
  • Upravit
2921

@Poison Eve @Kukacka123 děkuji za zastaní. A jsem ráda, že jste to správně pochopili. Netuším co má tazatelka za problém chtěla vědět proč si dáváme dárky i dospělí na na Vánoce, Netuším kde je vyčetla, zjistila že to tak není i mimo Vánoční čas :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4214
@Kelsey píše:
Ale prezentujes se dost nestastne, ze vypadas na nevrlou, protivnou odpurkyni darku o Vanocich.

Já jsem spokojená,proto taky žádné dárky nechci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18001
4.11.18 08:18
@Janiiska píše:
No co,tak si sama koupíš co potřebuješ,co tě potěší. :) Dětem bych řekla že Ježíšek nosí jenom dětem.

ale to je lež :lol: něco co sis vymyslela ty sama. Ježíšek nosí komu chce a co chce :nevim: když už teda :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
4.11.18 08:18
@malá_holka píše:
ty kráso a co lidi co nemaj děti? jako jen stromek a šlus? :nevim: já dárky miluju a miluju je dávat ostatním. a co třeba opuštění lidi, myslíš, že by jim neudělalo radost, že je někdo obdaruje třeba blbou krabičkou cukroví, nebo že dá někdo bezďákovi vatovou bundu? :nevim: si slav vánoce jak chceš, po svým a klidně bez dárku a za každou cenu to necpi ostatním jako jedinej správnej směr, co by se měl. to je na houno :nevim:

proč stromek a cukroví, na to bych se taky vybodla, to je taky konzumní, koukej, kolik stojí stromky, jak se ničí příroda, cukroví není zdravé, takže nic, Vánoce zakázat. A dárky dávat v průběhu roku, to totiž není konzumní, když to není na Vánoce, a sladký žrát taky v průběhu roku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24002
4.11.18 08:19
@Janiiska píše:
Dobrý den,
Proč se dávají na vánoce dárky dospělým a ne jen dětem? Když dospělý člověk, který si vydělává si může koupit sám co potřebuje. Mne osobně je hloupé, přijít k rodičům a čekat, že mi na vánoce něco dají. Jsem dospělá vydělám si, mohu si koupit sama. Jediny dárek, který mě potěší je ten, že se všichni setkáme v klidu, míru a ještě máme rodiče tady.Kdyz jsem během roku viděla, jak ostatním holkám okolo mého věku odešla třeba maminka.Ty holky, jim bude chybět rodič, ne nějaký dárek věc, který si mohou koupit samy kdykoliv.
Vánoce by měly být o dětech, že jim se dají dárky, protože věří na Ježíška a nevydělávají si ti starší. U dospělých podle mého názoru už by to mělo být o tom, že se všichni setkaji, povikladaji u vánočního stolu a jsou rádi, že se tento rok opět všichni sešli a jsou zdraví. Jenze tohle si uvědomuje jen malé procento dospělých.

Co tak třeba jako důkaz, že mi na nich záleží, že je mám ráda.Naučit děti, že nejen oni jsou středobodem vesmíru, ale i ti dospělí kolem nich. Tobě přijde výchovné dělat z dětí sobce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
4.11.18 08:19
@Janiiska píše:
Jenže já od nikoho žádný dárek nechci.Me udělá radost,že ten člověk je mezi námi a zdravý,tohle je větší hodnota,než dárek věc.

Tak to rekni sve rodine, jak si predstavujes svatky (co chces a co ne). Proc ocekavas, ze ostatni mame stejne :nevim: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4214
4.11.18 08:20
@malá_holka píše:
ty kráso a co lidi co nemaj děti? jako jen stromek a šlus? :nevim: já dárky miluju a miluju je dávat ostatním. a co třeba opuštění lidi, myslíš, že by jim neudělalo radost, že je někdo obdaruje třeba blbou krabičkou cukroví, nebo že dá někdo bezďákovi vatovou bundu? :nevim: si slav vánoce jak chceš, po svým a klidně bez dárku a za každou cenu to necpi ostatním jako jedinej správnej směr, co by se měl. to je na houno :nevim:

A kolika lidem udělá radost dárek vánoční cukroví? :think: Předminulý rok jsem koupila dárky,které dva lidi z rodiny nepotěšil,protože to nebyl dárek v hodnotě 1000 korun.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
563
4.11.18 08:20

Dáváme si i dospělý teda jen z mé rodiny u partnera ne. Ale pomalu to tam zavádíme. Vidím totiž jak jim to udělá radost když neví co by to mohlo být a pak jsou milé překvapeni. Navíc každý dostane takový sranda dárek docela se u toho nasmejeme. Mám tu atmosféru moc ráda a nehodlám to měnit jen proto že jsme dospělý. Vždyť i dospělí jsou někdy jako děti :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4214
4.11.18 08:21
@arada píše:
Co tak třeba jako důkaz, že mi na nich záleží, že je mám ráda.Naučit děti, že nejen oni jsou středobodem vesmíru, ale i ti dospělí kolem nich. Tobě přijde výchovné dělat z dětí sobce?

Ne,tohle výchovné není.To nepíšu.Mohu to dokazovat jinak,že mi na druhém záleží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
4.11.18 08:22

@terinka4444 a just ne :mrgreen: aspoň nějaký pozitivní efekt tahle diskuze měla - konečně manželovi odkyvu ten dvoumetrový stromek, po kterém pošilhává už tolik let a děti pustím ze řetězu při nákupu ozdobicek :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová