Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@malá_holka já miluju takový ty backy textilní nazouvaci takový ty balerinky, jo a přiznávám, je mi líto, když je nedostanu, ale muž už ví a jednou mi koupil asi 4 páry a každou botku mi zabalil zvlášť, to byla sranda. Moc se mi to libilo…tak jako on ví, že dostane pyzamo(sam si ho nikdy nekoupí a tohle je dobrá příležitost mu ho soupnout) tak já každoročně čekám na backurky…
Hele a k narozeninám od manžela taky nedostáváš žádný dárek, protože jsi dospělá a můžeš si všechno koupit? A ty mu taky nedáváš nic, aby nemohlo dojít k tomu, že se netrefíš do vkusu?
Já téhle logice nerozumím. Ať si to každá rodina udělá podle svého. My si třeba taky nedáváme dárky kromě drobností. Domluvili jsme se tak proto, protože máme v rodině kupu dětí (a když chci dát všem neteřím a synovcům kvalitnější dárek třeba za pětistovku, tak už je to několik tisíc), a ta částka za dárky narůstala (jsem ze tří sourozenců, takže dva sourozenci, dva švagrovci od mých sourozenců, dva švagrovci od manžela, rodiče a tchánovci), až naši řekli „Pojďme dávat jen dětem a my si vyměníme max něco symbolického nebo domácí výrobky.“, my jsme to respektovali, takže u nich i u tchánovců dostávají jen děti, ALE není to na Štědrý den, ale později. Naši si jinak na Štědrý den mezi sebou taky něco dávají, stejně tak v našich primárních rodinách (táta-máma-děti) si dávám i já s manželem. Děláme to proto, že si chceme udělat radost, chceme u dětí i udržet tu myšlenku „na maminku taky Ježíšek myslel, protože byla hodná“, manžel říká pod stromkem na cokoliv „to jsem si moc přál, to to ten Ježíšek uhodl a ani jsem nemusel psát dopis“. A užíváme si to. A děti říkají u babi „babička už dostala včera, tohle tady nechal Ježíšek jen pro nás“.
@Janiiska píše:
Mimochodem, některé uživatelky tady napsaly,že taky dárky k vánocům nedávají, jen dětem. Co je na tom jebleho?
Myslím, že nic. Znám takové lidi. Každý si to dělá, jak chce. Jenže tahle diskuze je založena v takovém duchu, že lidi, kteří si dárky dávají jsou konzumní, a nenormální. To tak není. K tomu stromku to patří, aby každý něco rozbalil. Je to tradice a je to pěkné. Vždyť už tak se to plíživě ubírá cestou, aby z pravých Vánoc nic nezbylo.
Hecla jsem se a už mám tři dárky pro své dospělé příbuzné objednány!
A jako doufám, že já od nich taky něco dsotanu, radost z toho obdarovat i být obdarována se u mne s věkem nijak nezmenšuje, spíš se mění to, co mi udělá radost, jako každému. A narození Krista byl taky dar celému lidstvu, ne jen dětem.
@Peťka_MM píše:
edit admin - spam
nahlášeno za reklamu, vypadáme tady, že jsme houfně úplně blbí?