Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@terinka4444 Tak nic
nemůžu tu přidat odkaz, ale je z OBI
Ale fakt je pěkný
Každý nám ho vždy chválí a nevěří že je umělý ![]()
@Janiiska píše:
Předloni jsem taky ráda kupovala s láskou a nadšením jak potesim,za to se mi dostalo jen výraz obdarovaného zklamání bez úsměvu.
no ale to je problém vaší rodiny, ne Vánoc a dárků pro dospělé. Takže dotaz proč se kupují dárky dospělým je mimo. Protože jiná rodina je normální.
MY SI V RODINĚ dárky nedáváme - jako dospělý..jsme tak domluvení, dává se jen dětem a mi sourozenci dáváme jakože našim rodičům nějaký společný…ale jinak mezi sebou si nedáváme. Pro děti v rodině máme limit jak v počtu kusů tak peněžní.
Taky nemám ráda dávat a dostávat dárky od dospělých..a jsem za to ráda, že jsme se tak domluvili..
@smurfka a to znamená ze si nedavate ani s manzelem? Nebo ze jste se s určitou části rodiny dohodli ze si dárky nedavate? Vaši rodiče dárek dostanou a ty a sourozenci stojíte stromečku a nic? Co na to děti? Fakt mě tyhle praktické otázky zajímají.
@Janiiska joj, tak to jsou přesně otázky, co nemámráda přede Vánocemi, kdy se celá atmosféra pokazí a polovina řeší, proč kupovat, druhá polovina, proč nekupovat, další za kolik, další skupina kolik dárků je normálních atd..
Já prostg nechápu, proč to každý nepobere tak, udělám to jak cítím… a neřeším ostatní, co je a nebo neni normální.
@Peta02 píše:
@smurfka a to znamená ze si nedavate ani s manzelem? Nebo ze jste se s určitou části rodiny dohodli ze si dárky nedavate? Vaši rodiče dárek dostanou a ty a sourozenci stojíte stromečku a nic? Co na to děti? Fakt mě tyhle praktické otázky zajímají.
ne ani s manželem..
Dohodli jsme se s mojí částí rodiny..( manžel má zase na starosti svou část rodiny )
jinak já a sourozenci nestojíme pod jedním stromečkem..objíždíme rodinu mezi svátkama, takže 24 jsme doma s dětma, a 25 a 26 jedna rodina a druhá rodina..pokud nejdem mezi svátkama do práce, tak třeba i 27 atd..
Děti jsou ještě malé a naštěstí jsou zabraní do otevírání svých dárků ( u babiček a tetiček a strejdů ) že si ani nevzpomenou, proč mi tam žádný nemáme..a až na to budou tak bystrý, tak už snad na ježucha věřit nebudou…Každopádně když už nic, tak si pod tím stromečkem otevřeme aspon dárek od rodičů, takže něco tam vždy je..
a u strejdů a tetiček si toho nevšímají..lítají s děckama a ukazují si dárky navzájem ![]()
vánoce jsou o tom že se se sourozenci setkáme, popijem, pokecáme, atmosféra atd..( bydlíme od rodin daleko, takže se nevídáme často )..dárky pro dospělé prostě neřešíme, mě osobně to přijde trapné aby si dospělý dávali dárky na vánoce, když všichni víme že ježuch není..raději věnujem peníze dětem na dárky, než mezi sebou..navíc kdysi jsme měli limit třeba 500 a co chceš za tu částku koupit. většinou blbosti které si sám koupíš během roku.. ![]()
pro nás je radost z vánoc to že se vidíme, nasosáme atmosferu, projdeme vánoční trhy, cukroví, večeře, punče atd..ne dárky.
@smurfka píše:
ne ani s manželem..
Dohodli jsme se s mojí částí rodiny..( manžel má zase na starosti svou část rodiny )
jinak já a sourozenci nestojíme pod jedním stromečkem..objíždíme rodinu mezi svátkama, takže 24 jsme doma s dětma, a 25 a 26 jedna rodina a druhá rodina..pokud nejdem mezi svátkama do práce, tak třeba i 27 atd..
Děti jsou ještě malé a naštěstí jsou zabraní do otevírání svých dárků ( u babiček a tetiček a strejdů ) že si ani nevzpomenou, proč mi tam žádný nemáme..a až na to budou tak bystrý, tak už snad na ježucha věřit nebudou…Každopádně když už nic, tak si pod tím stromečkem otevřeme aspon dárek od rodičů, takže něco tam vždy je..a u strejdů a tetiček si toho nevšímají..lítají s děckama a ukazují si dárky navzájem
![]()
vánoce jsou o tom že se se sourozenci setkáme, popijem, pokecáme, atmosféra atd..( bydlíme od rodin daleko, takže se nevídáme často )..dárky pro dospělé prostě neřešíme, mě osobně to přijde trapné aby si dospělý dávali dárky na vánoce, když všichni víme že ježuch není..raději věnujem peníze dětem na dárky, než mezi sebou..navíc kdysi jsme měli limit třeba 500 a co chceš za tu částku koupit. většinou blbosti které si sám koupíš během roku..
pro nás je radost z vánoc to že se vidíme, nasosáme atmosferu, projdeme vánoční trhy, cukroví, večeře, punče atd..ne dárky.
Takže dětem relativně brzy prozradíte, že Ježíšek neexistuje. Protože když to vezmu u svého kluka, tak ve 4 letech už dost vnímal a kontroloval, jestli Ježíšek donesl dárky všem v rodině. Nedovedu si představit, že bych ho kvůli pár ušetřeným korunám měla připravit o kouzlo Vánoc, kterým pro děti je právě Ježíšek.
Jinak za 500 se dá sehnat spoustu zajímavých dárečků, které si člověk běžně nekoupí
Jenom holt se v rodině musíte znát.
@lucenka
SYN MÁ 7…máš asi hold geniální dítě..( ale to se dle tvých příspěvků ani nedivím. ) ![]()
@smurfka tak asi jsou děti zvyklé ze dostávají jen oni. Mě by to přišlo proste lito. Co až povyrostou a budou vědět ze dárky nenosí Ježíšek, myslíš ze budou chtít dat něco i Vám?
@Peta02 píše:
My si treba s muzem davame.. Ale se sourozencema ne, s tetama strejdama jsme si nedavali nikdy.. Moji rodice nam davaj drobnost, maj 4vnoucata tak se dava hlavne jim, ale i my tam vzdycky neco mame.. No ale treba s tchanovcema se na nicem domluvit neda, ty blaznej a kupujou hromady darku a jeste davaj penize, coz mne je teda neprijemny..
@Peta02 píše:
@smurfka tak asi jsou děti zvyklé ze dostávají jen oni. Mě by to přišlo proste lito. Co až povyrostou a budou vědět ze dárky nenosí Ježíšek, myslíš ze budou chtít dat něco i Vám?
Mne taky.. Sice je hezky koukat na tu detskou radost pod stromeckem,ale i ja si tam rada neco rozbalim
a mam si jeste ted bali sama pod stromeček
![]()
@Peta02 píše:
tak zatím to nevnímají..radost s dárků převyšuje vše ostatní, aby si všímali jestli i mi něco rozbalujeme..
Tak jestli budou chtít tak proč ne..my ( sourozenci ) také dáváme rodičům..( jenom prostě mezi sebou jako sourozenci si nedáváme ani našim tetičkám a strejdům.. )
@smurfka píše:
@lucenka
SYN MÁ 7…máš asi hold geniální dítě..( ale to se dle tvých příspěvků ani nedivím. )
Naše děti už určitě od 4 let řeší, komu co Ježíšek přinesl. Jestli i mamince a tatínkovi, babičkám a dědům.
![]()
Syn teda pro maminku a tatinka pise sampon a tricko
tak tam kazdej rok musime mit sampon a tricko ![]()